Ga naar inhoud

IVF in Enschede


Gast Carol

Aanbevolen Berichten

Ok, goed nieuws dus :-)

 

 

 

Ik vroeg het me ook af tav jouw operatiedatum. Ik ben namelijk zelf op 10 april geopereerd aan de eileiders. In eerste instantie duurde het vrij lang voordat ik na de operatie een gesprek kon plannen, en later kon dat wat naar voren worden gehaald, en kon ik al met al halverwege juni al met alles beginnen.

 

 

 

Zie je er tegen op? Of heb je er ook wel een beetje zin in?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 1,7k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

Hoi hoi,

 

 

 

Dat deze periode er tussen zit heeft eigenlijk niet veel met de operatie te maken. Ben geopereerd wegens urologische redenen ivm geboren afwijken. Dat ze er achter zijn gekomen dat mijn eilijders niet oke zijn was meer op aandringen van mij: Als jullie er toch in de buurt zijn...kijk er dan ff naar. Dit was allemaal in Groningen. Moest een poos wachten op de intake in Enschede omdat ik daar nog niet bekend was.

 

 

 

Ben er wel erg veel mee bezig, soms het idee dat ik er ook te veel mee bezig ben. Kan het niet goed loslaten. Nu ik een datum weet, merk ik wel dat er een beetje meer rust is. Wel erg gespannen ondanks dat ik al mn hele leven in het ziekenhuis wereldje zit is dit toch heel anders en ontzettend nieuw!

 

 

 

Hoe is het nou met jou?

 

 

 

Groetjes Carol

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

 

 

@ Carol ik snap precies wat je bedoeld ik kan het ook moeilijk los laten daarom ben ik niet meer de heledag op deze site zodat ik iets meer rust krijg.

 

ik moet zo naar het ziekenhuis voor een FM ik moet zeggen dat ik erg zenuwachtig ben ik moet namelijk voldoende folikkels aanmaken anders kunnen ze mij niet helpen in Enschede en moeten wij opzoek naar een andere oplossing.

 

 

 

@ Monique, hoe gaat het met jou duim voor jou dat het deze keer goed gaat.

 

 

 

liefs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tuurlijk ben je er mee bezig;het is natuurlijk verschrikkelijk spannend allemaal! Ik had zelf op een gekke manier ook wel zin om te beginnen! Uiteindelijk is dit een kans van jewelste!

 

 

 

Niet piekeren, genieten van het feit dat wij (geboren in deze tijd en in dit land) kansen kunnen krijgen :-):icon_king:

 

 

 

(ja, ik weet het, misschien makkelijker gezegd dan gedaan)

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Dames,

 

 

 

Ik kom even niet meer zoveel op de site wij hebben slecht nieuws gekregen IVF heeft voor ons geen zin 1 folikkel en meer niet. 19 aug misschien hebben over eicel donatie moet alles nog even laten bezinken.

 

 

 

iedereen hier veel succes hopelijk gaat het bij jullie beter.

 

 

 

Liefs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Nienke,

 

 

 

Nee dat was ik niet ik ben maandag voor het laatst op het ziekenhuis geweest en moet aanstaande woensdag weer om andere opties te bespreken.

 

Nu hebben wij maandag geweldig nieuws gehd we hebben een donor voor eicel donatie en ze heeft zich geheel vrijwillig aangeboden wij zijn zo blij met haar ze is echt een engel en ze wil eigenlijk al gelijk beginnen met dit traject wist even niet goed hoe ik hier op moest reageren heb alleen maar even gehuilt van blijdschap, nu hopen dat ze ook geschikt is wij hopen zo snel te kunnen beginnen met dit traject kunnen eigelijk al niet wachten.

 

 

 

Hoe gaat het eigelijk met de rest hier heb de laatste dagen niet meer zo veel achter de Pc gezeten dusik loop nog een beetje achter.

 

 

 

Liefs Chantal

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo allemaal,

 

 

 

sorry dat ik weer eens afwezig was maar ik had het echt druk en ben nu bezig met puregon spuiten waardoor ik echt heel erg moe ben.

 

vandaag heb ik mn eerste follikel meting! nou hopelijk word het met deze zware hormonen wel wat!

 

heb nu ook wel wat meer bijwerkingen en heb gister het ZH nog gebeld omdat ik me ongerust maak.

 

ik heb bv kleine druppeltjes bloed verlies en een zeurend gevoel in mn onderbuik en heb ook nog hoofdpijn/misselijk. pfff! nou ik hoop dat mn IUI door kan gaan ;)

 

mn man heeft nu een aantal keren gedroomd dat ik bij de eerste IVF zwanger word (hihi).

 

 

 

en lisettje, van harte ;) mogen er snel meer zwwangeren bij komen hier!

 

 

 

carol ik heb je vrienden verzoek als het goed is geaccepteerd, maar weet niet of het goed is gegaan hihihi!!

 

 

 

nou ik ga me maar eens ff aankleden, ik moet aan het werk!

 

 

 

ow ja, gister zijn mn schoonzus en zwager aangekomen op schiphol met hun zoon! echt een super mooi en erg knap ventje! erg leuk allemaal, maar wil het zelf ook zo graag:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb vandaag te horen gekregen dat IVF ook voor mij nog de enige optie is om zwanger te raken. Ik heb ernstige verklevingen om de eierstokken door een geperforeerde blindedarm en buikvliesontsteking die ik op mijn 12e heb gehad. Tijdens een laporascopie vorige week hebben ze gezien dat ze er niets meer aan konden doen en dat IVF de enige optie is nog. Vanuit Hengelo hebben ze mij nu doorverwezen naar Enschede. Ben eigenlijk nu benieuwd hoe in Enschede de punctie in zijn werk gaat. Krijg je hier een complete roes of alleen een pijnstiller??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar!

 

 

 

Mar2809

 

Wat rot voor je! Ik weet nog goed wat voor klap dat kan geven.... Neem je tijd!!

 

Zelf heb ik mijn eilijders ook potdicht zitten en is IVF voor mij ook de enige optie. Kon vrij snel in Enschede terecht en er is amper een wachtlijst, Had in juli mijn gesprek en kon in September al beginnen. (wat nu om andere medische redenen weer uitgesteld is...)

 

Heb je al een afspraak gemaakt in Enschede? Moet je lang wachten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

 

 

Ook bij ons ging het erg snel in Enschede in juli het eerste gesprek in aug een proefstimulatie en als die goed ws gegaan da hadden ook wij in september kunnen beginnen met IVF maar helaas is dit geen optie meer voor ons en moeten we ( trouwens ook al erg snel ) 8 sept voor een intake naar het UMC voor eiceldonatie( wij hadden al snel een donor gevonden of liever gezegt zij had ons al gevonden voor dat wij het wisten die ENGEL).

 

 

 

Mopeq hoe gaat het nu met jou?

 

 

 

Eve en Mar Ik wil jullie heel veel succes wensen.

 

 

 

liefs Chantal

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 11 september al een intakegesprek bij dokter Hasselbach...ben benieuwd of ik dan ook zo snel kan beginnen...zou mooi zijn...maar is er nog iemand die kan vertellen hoe de punctie in Enschede in zijn werk gaat...met roes of zonder roes??

 

 

 

Chantal: wat mooi dat je een donor gevonden hebt..of eigenlijk dat ze jou gevonden heeft....wat is er toch nog veel mogelijk.

 

 

 

Eve: wat mooi dat je al zo snel kan beginnen..hoop dat ik dat ook heb...had jij ook het intakegesprek met Hasselbach??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Mar!

 

Mijn intake was met Oosterhuis, een erg vriendelijke man, Hasselbach ken ik niet.

 

Ze hadden mij verteld dat er niet echt een wachtlijst is voor IVF wel voor ICSI... wanneer ik nu wel kan starten is helaas nog niet duidelijk. Ga er vanuit dat het dit jaar niet meer gaat gebeuren. Over 2 weken moet ik naar het UMCG en dan gaan we bespreken was we gaan doen. Hoogstwaarschijnlijk wel opereren...niet zo mooi dus...

 

Maar zodra ik er klaar voor ben kan ik bellen en zullen ze mij inplannen, dus dat is wel weer mooi haha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi allen,

 

 

 

Ik heb mijn hele punctie ondergaan in Enschede. Dat doen ze daar onder invloed van een roesje, volgens mij een soort morfine.

 

Het was redelijk nieuw spul en werd toegediend via een infuus. ik werd er behoorlijk 'high' van, prima spul dus ;-)

 

 

 

Ik had 20 follikels en door de pijnstiller was het redelijk goed te doen....

 

 

 

Ik ben zo wie zo super tevreden over het IVF team in Enschede. Ze zijn heel betrokken, je mag altijd bellen, en als je wilt kun je zo nog een extra echo krijgen (ik had bijvoorbeeld een heel opgeblazen gevoel, de dag na de punctie. Gelukkig was dat nog een dag later wel weg, anders had ik langs mogen komen voor een echo om te zien of er toch overstimulatie was ontstaan)

 

 

 

Het nieuwe Vrouw-Kindcentrum (poli17 Hoofdingang H'bergerstraat) is luxe. Ik had het idee dat ik een beautysalon binnenliep in plaats van voor een punctie kwam. Er was zelfs een badjas. Echt heel goed verzorg allemaal.

 

 

 

Dames die nog voor de punctie staan: heel veel succes, en op naar een goed resultaat!!

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op pagina 1 las ik dat mw Hasselbach ook erg aardig is...dus met de wachtlijst voor IVF valt het nog mee...ik vind het best spannend allemaal.

 

Mag ik vragen wat voor een soort operatie je moet ondergaan Eve?? Of wil je dat liever niet vertellen?? Verder is het wel mooi dat je meteen verder kunt op het moment dat je er klaar voor bent.

 

 

 

Ben ook blij om te horen dat de punctie middels een roesje gaat...het schijnt namelijk dat het wat pijnlijk kan zijn als de eierstokken verkleefd zijn...ze moeten bij mij dwars door de verklevingen prikken dus ik wil wel helemaal onder narcose hahaha..

 

En dan maar hopen dat mijn vriend niet vergeet de stekker in de sigarettenaansteker te doen van de auto (of hoeft dat bij de boxen waar de eitjes in zitten in Enschede niet..ik google teveel haha).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dr. Hasselbach is heel erg aardig, ze heeft bij de punctie gedaan (en zie het resultaat hihi) maar aardig en meelevend zijn ze eigenlijk allemaal, geen vraag is te gek en ze hebben er echt tijd voor jou. Ik ben vorig jaar augustus op intake geweest en kon eigenlijk gelijk aan de slag, begin december had ik de punctie al. Ik hoop dat het bij jullie ook net zo snel en voorspoedig mag verlopen.

 

 

 

Oh ja de box moet inderdaad wel aangesloten worden op de sigarettenaansteker in de auto.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zodra je de intake hebt gehad krijg je als het goed is een boekje mee en daarin staat precies hoe alles in zn werk gaat, wat manlief moet doen en enz.. en wat Dani ook zegt geen vraag is teveel en je kan altijd bellen. Het is erg fijn dat het allemaal heel laagdrempelig is!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Dames,

 

 

 

Ik kom even niet meer zoveel op de site wij hebben slecht nieuws gekregen IVF heeft voor ons geen zin 1 folikkel en meer niet. 19 aug misschien hebben over eicel donatie moet alles nog even laten bezinken.

 

 

 

iedereen hier veel succes hopelijk gaat het bij jullie beter.

 

 

 

Liefs

 

 

 

hoi chantal! wat een rot nieuws zeg!!!!! hopelijk de volgende keer beter.... echt balen, hoop dat je je toch een beetje kan ontspannen dit weekend.

 

 

 

liefs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden