Jump to content

Wat is nou de max. dosering?


Sen

Recommended Posts

Hoi, ik heb net ook al gereageerd in je andere topic.

 

Ik heb ook twee behandelingen 300E menopur gespoten. Vorige week was ik voor een 2nd opinion in Dusseldorf en deze arts zei dat dit niet de maximale dosis is. Ik moet er volgende week weer naar toe en zal dan vragen wat daar het maximale is.

 

(ik heb ook een verhoogd FSH gehaalte)

Link to comment
Share on other sites

ik gebruik 300E

 

 

 

toen ik in het VU zei dat ik gelezen had dat 450E ook wordt voorgeschreven zei ze dat dat geen toegevoegde waarde heeft. Daar heb ik dus vraagtekens bij... dus Jootje, ik hoor graag van jou wat ze daar in Dusseldorf op te zeggen hebben. Moet jij trouwens lang reizen? Voor mij is dat best ver. Ik woon vlakbij Den Haag.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag heb ik telefonisch contact gehad met Dusseldorf i.v.m. de AMH uitslag (niet zo best, tamelijk verlaagd). De arts heeft aangegeven dat ik straks 450E krijg. Volgende week heb ik een afspraak waar ik meer informatie krijg over het schema etc. Of het gaat werken kan ik je ergens in oktober vertellen.

 

 

 

De reistijd is voor mij zo'n 1,5 uur. Ik woon in de omgeving van Enschede, daar doen ze wel de metingen en de punctie, maar dan moet de man met koffertje naar Zwolle of Dusseldorf rijden (en daar is ook de terugplaatsing). Wij zijn wat reistijd dus al gewend.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

Bij mijn eerste ICSI poging ben ik begonnen met 150 EH Puregon. Hierbij heb ik 4 folliekels aangemaakt die helaas voor de punctie gesprongen waren.

 

Bij mijn 2e ICSI poging in Düsseldorf heb ik 450 EH Puregon gespoten (ik bleek een verlaagd AMH te hebben terwijl ik nog maar 30 ben).

 

Maar dit heeft bij mij niet meer opgeleverd dan 1 eitje (wel 4 follikels).

 

Bij mijn 3e poging spoot ik 225 EH Menopur met als resultaat 6 follikels e 4 eitjes.

 

Kortom, ik geloof er niet zo in dat een hele hoge dosering meer brengt.

 

 

 

Ik deed de eerste 2 pogingen in de combinatie Düsseldorf - Enschede. En ook het ziekenhuis in Enschede vond het prima dat ik 450 EH ging spuiten.

 

 

 

Jootje, wat is jouw AMH waarde? Die van mij was 0,39.

 

Wij doen nu ook alle FM in Düsseldorf. Ik heb na een boel slechte ervaringen bij de eerste 2 pogingen geen vertrouwen meer in het MST.

Link to comment
Share on other sites

Sikkie, wij hebben om dezelfde reden ook dit keer alles in Dusseldorf gedaan. En ik ben er heel blij om. Alles wordt door dezelfde arts gedaan, de gesprekken, de metingen, de punctie ....

 

Ik weet mijn AMH niet precies, ik ben dat vergeten te vragen. Ik weet alleen dat mijn FSH in januari rond de 14 was en dat nu de AMH waarde tamelijk laag is. Ik zal het morgen eens vragen (als ik er aan denk).

 

Ben jij op dit moment ook bezig met een behandeling?

 

 

 

Morgen de punctie. Ik zie er tegen op.

 

De vorige keer had ik 3 follikels maar geen eitjes. Nu 1 grote en een aantal kleintjes. Hopelijk toch 1 eiccel, maar ik reken nergens op. Op dit moment heb ik ook nog eens heftige buikpijn.

Link to comment
Share on other sites

Jootje, fijn he dat in Düsseldorf alles door 1 arts gedaan wordt. Echt een verademing! Bij mijn 2e poging in Enschede hebben ze mijn follikels zelfs tot 28 mm!!! laten groeien. En toen was ik er daar wel klaar mee.

 

 

 

Wij hebben nog 1 cryo in Düsseldorf, maar ik wil 'm deze maand nog niet ophalen. De tp van 2 verse emmies uit poging 3 is net vorige week mislukt en na 3 ICSI's in een half jaar (2x kort en 1x lang protocol) heb ik even rust nodig. Volgende maand wil ik er dan wel voor gaan.

 

 

 

Heel veel succes met je punctie morgen!

 

Ik herken je zenuwen. Ik ben 2x na de punctie in Düsseldorf wakker geworden met de mededeling dat ze geen goed nieuws hadden. De eerste keer was alles al gesprongen, de tweede keer 1 eicel (maar uiteindelijk wel bevrucht en een tp). Maar afgelopen keer met het korte protocol en Menopur dus 4 eicellen, 3 bevruchtingen en een tp van 2 emmies en 1 in de vriezer. En dat was de poging die we helemaal in Düsseldorf hadden gedaan.

 

 

 

Toi toi toi! Er zal vast een mooi eitje tussen zitten en meer heb je niet nodig (dat zeggen ze in ieder geval wel)!

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik heb in mijn laatste 2 pogingen 450 eenheden menopur gespoten. Ik heb minder follikels maar wel meer en goede kwaliteit eitjes. (7, beide keren) Loop nu in het AMC.

 

De eerste 4 pogingen heb ik gonal f gespoten, 225 eenheden. Veel follikels, maar minder eitjes en van mindere kwaliteit. Was in het UMC.

 

Maar goed; ben er inmiddels ook al achter dat, wat voor de een werkt, niet altijd voor de ander hoeft te werken.....

 

 

 

Jootje; Hoe is de punctie gegaan? Ik hoop een goed resultaat!

 

 

 

Groetjes, Erika

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

De punctie is me meegevallen. Was ook onder volledige narcose dus ik heb er niet veel van gevoelt. Er waren 5 eitjes gevonden! Geweldig nieuws natuurlijk. Van die 5 is er 1 bevrucht en die is afgelopen dinsdag teruggeplaatst. Nu is het dus weer afwachten.

 

Maar het is allemaal veel beter gegaan dan de vorige keer. 't Is mij wel waard geweest om de stap (en reistijd) naar Dusseldorf te nemen.

 

 

 

Ik heb overigens 450E gonal F gespoten + 75E cetrotride.

 

 

 

Erika, ben je nu ook nog bezig met een behandeling?

 

 

 

Liefs,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use