Jump to content

Echo van gisteren


Kim-gosse

Recommended Posts

Hallo,

 

 

 

Gisteren naar het ziekenhuis geweest voor een echo. Er groeien ongeveer 4 a 5 eitjes. Komt dit vaker voor dat er minder eitjes groeien? Ik dacht dat het altijd ongeveer boven de 10 zou zitten. De gyn heeft wel aangegeven dat mocht deze poging mislukken de eierstokken bij de volgende keer meer gestimuleerd gaan worden. Hij heeft niet genoemd hoe groot ze waren en heb er ook niet aan gedacht om dit te vragen. Maandag moet ik weer heen dus zal er dan naar vragen als dit niet genoemd word. Denken jullie dat de kans dan minder is? Was wel even teleurstellend toen ik het hoorde. Nou ja, ben in ieder geval allang blij dat er een aantal groeien!! Op naar maandag.....

 

 

 

Liefs van Kim

Link to comment
Share on other sites

Je kan beter minder eitjes van goede kwaliteit hebben dan veel waar er ook weer veel van afvallen omdat de kwaliteit minder is. Dat is wat ze me verteld hebben.

 

Dus minder is wel beter!!!!! Succes.

 

Wij hadden bijde keren ook onder de 9 follikels maar wel van bijde pogingen een stuk of 6 bevrucht en ook van bijde pogingen nog 2 cryo pogingen.

 

Sommigen hebben wel 20 eitjes en 13 bevruchtingen maar geen cryo's.

 

 

 

Maar ik weet uit ervaring dat het best een tegenvaller is als je lage aantallen te horen krijgt, laat je niet ontmoedigen, je hebt er tenslotte maar 1 nodig voor jullie droom......

Link to comment
Share on other sites

hoihoi,

 

meestal na de punctie blijken er wel een paar meer te zijn dan ze kunnen zien hoor.

 

Ik had ook altijd weinig follikels, maar dan wel weer goede eitjes en ca. 90% bevruchtingen, echter de 1e 2 keer geen cryo's, maar: de laatse keer was het dus bubbel raak + 2 cryo's. Je weet dus maar nooit hoe het kan lopen. Vanaf poging 2 hadden ze er 2 teruggeplaatst bij me.

 

Je moet ook maar denken: het gaat om de kwaliteit ipv de kwantiteit en ik dacht altijd: er hoeft er maar 1 te blijven plakken!

 

Heel veel succes!

 

lentezon

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

 

 

Bedankt voor de reacties! Dus dit aantal zegt dan ook niet alles. Maar niet te veel zorgen over maken en afwachten wat er volgende week gebeurd. Had wel meegekeken natuurlijk met de echo en zag dacht ik 3 aan de ene kant en 1 aan de andere kant. De gyn zei van 4 a 5. Als ik dan de berichten lees geeft me wel weer vertrouwen hoor! Ben blij dat ik me zorgen geplaatst heb! Als toch later blijkt dat het er meer zijn of dat er minder groeien maar wel betere om terug te plaatsen is ook prima! Ben erg benieuwd naar maandag.

 

 

 

Groetjes van Kim

Link to comment
Share on other sites

Hoi Kim,

 

 

 

Ik had 17 eitjes daaruit is maar 1 bevruchting gekomen en helaas ook nog eens mislukt. Ik hoop echt dat ik volgende keer minder eitjes heb. Een punctie met zoveel eitjes is echt heel pijnlijk vond ik. Hoewel ik heb het zonder verdoving moeten doorstaan.. Ook erna wel overstimulatie gehad en dat wil je ook echt niet.. Dus inderdaad beter minder van goede kwaliteit dan veel van mindere kwaliteit.

 

 

 

Veel succes!

 

 

 

Liefs Peggy

 

6xiui mislukt

 

1ste ivf mislukt

 

23september evaluatie

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hallo!

 

 

 

Inmiddels heb ik de punctie en de TP achter de rug. De punctie heb ik zonder roes ondergaan en op zich was dat prima te doen. Alleen daarna wel veel napijn. Afgelopen dinsdag de TP!! Er waren 5 blaasjes gevonden met 2 eitjes. Afgelopen zondag was ik terug gebeld dat de twee eitjes zich prima aan het delen waren. Dinsdag kreeg ik te horen de eitjes van goede kwaliteit zijn. 1 eitje is ingevroren en 1 terug geplaatst. Als ik dit van te voren had geweten dan haden we afgesproken dat er 2 terug geplaatst moesten worden. We zouden daar dinsdag om vragen maar het ene eitje was al ingevroren. Nu is het dus echt wachten..... Vind dit wachten maar niks.

 

 

 

Liefs van Kim

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use