Jump to content

Vlokkentest


Lisette

Recommended Posts

Vandaag stapte ik redelijk onbevangen de ziekenhuisdeur binnen. 12-weken-echo (altijd leuk :-)) in combinatie met een nekplooimeting.

 

 

 

Omdat ik 36 ben is de 'normale' statistiek 1:250 als de nekplooi kleiner is dan 3 mm.

 

 

 

Bij mij was die 8 mm.....en dat verhoogt de kan ineens naar 1:2....

 

 

 

Aanstaande dinsdag een vlokkentest.....Dan twee weken wachten op de uitslag...

 

 

 

Heeft iemand van jullie daar ervaring mee?

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Dank je, ik probeer het. Valt niet mee

 

Zit erg tussen hoop en vrees. Aan de ene kant is 8 mm slecht nieuws, aan de andere kant heb ik de hoop gevoelsmatig nog lang niet opgegeven.

 

 

 

Het zullen heftige weken worden.

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

He Lisette,

 

 

 

Ik heb geen ervaring met een vlokkentest, wel met een vruchtwaterpunctie. Bij ons kwam er een 1:300 'score' terug, reden voor ons om een vruchtwaterpunctie te laten doen. 1,8mm nekplooi, maar mijn bloedwaardes waren de boosdoener en brachten de ratio terug naar 1 op 300 kans. We wilden zekerheid.

 

Ik begrijp dus heel goed hoe je je voelt. De wachttijd op de uitslag duurt gruwelijk lang. Toen wij uiteindelijk eindelijk te horen kregen dat ons kindje gezond was viel er zo'n last van mijn schouders.

 

 

 

Heel veel succes met de test en de wachttijd daarna. Ga hard voor je duimen dat je straks te horen krijgt dat je kindje gezond is!

 

 

 

liefs,

 

Mariek

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Mijn 1ste kindje is geboren met het Syndroom van Down. Onze combinatietest had geen schrikbarende uitslag en toch heeft hij Down. Bij mijn 2de zwangerschap heb ik een vruchtwaterpunctie laten doen. Ik weet dus niet wat een vlokkentest precies inhoudt. Ik weet alleen wel dat bij een vruchtwaterpunctie naar alle afwijkingen en bij een vlokkentest kijken ze alleen maar naar chromosoonafwijkingen. Ik zou dus eerder voor een vruchtwaterpunctie kiezen dan een vlokkentest, alleen gebeurt de vruchtwaterpunctie pas bij 16 weken en duurt de uitslag 4 weken.

 

 

 

De vruchtwaterpunctie viel mij 1000% mee. Ze prikken met een naald in je buik en nemen vruchtwater af. Daarna moet je wel een dag of 5 het rustig aan doen. Maar ik voelde er niks van.

 

 

 

Mocht ik weer zwanger raken dan ga ik weer voor de vruchtwaterpunctie.

 

 

 

Heel veel succes gewenst in ieder geval.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Meiske,

 

 

 

Klopt, vandaag had ik een vlokkentest.

 

De test op zich is me 100% meegevallen. Ik heb nauwelijks iets gevoeld van het prikken en ook de rest van de dag heb ik me goed gevoeld.

 

 

 

Nu is het twee weken wachten......lang hoor, en heel erg spannend.

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

meiske, in het topic april staat het hele verhaal van Lisette, erg verdrietig helaas. Mischien dat je daar een lief berichtje voor haar achter kan laten?

 

 

 

Liefs Dani.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use