Jump to content

Ondoorgankelijke eileiders?


Jessica

Recommended Posts

Hallo dames!

 

 

 

Bij mij is geconstateerd dat ik door verklevingen ondoorgankelijke eileiders heb. Nu kreeg ik te horen dat dit de resultaten met IVF nog wel redelijk gunstig zijn. Zijn er dames die hier eravring mee hebben? Lichamelijk heb ik verder geen klachten en een goede cyclus, maar ja, met verstopte eileiders kom je zonder hulp ook niet verder..:vaginasign:

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jessica

 

 

 

Ik heb ook ondoorgankelijke eileiders. Wel al drie keer spontaan zwanger geweest. Door complicaties bij de laatste zwangerschap zijn beide eileiders verloren gegaan. Verstopt dus (a.g.v. een infectie) Heb nu de eerste IVF poging gedaan. tp van een verse emmy is mislukt, morgen krijg ik de eerste cryo terug geplaatst.

 

Succes

 

 

 

Noa

Link to comment
Share on other sites

Wat fijn om zo'n goed bericht te lezen! Wat een geschenk! 2 in één klap! Manlief zijn zaadjes zijn nog goed.. dus hoop dat mijn eitjes er straks ook van gecharmeerd zijn.. Een hele fijne zwangerschap gewenst!

Link to comment
Share on other sites

Beste Noa,

 

 

 

Ik hoop dat jou :Animatedfrozensmilyzich lekker gaat innestelen. Zo'n groot verlies en dan wordt je lichaam ook nog eens gestraft! Ik hoop dat jouw dochter straks een prachtig broertje of zusje krijgt..:gekruiste vingers 1

Link to comment
Share on other sites

Hai,

 

 

 

Ik had ook verstopte eileiders. Dit door een opengebarste blindendarmontsteking als kind. Er is, toen we kinderen wilden, besloten om ze weg te halen om de kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap door IVF te voorkomen. Daarna het IVF-traject ingegaan. Inmiddels een zoon van 2,5 jaar na een 1e IVF-poging en nu zwanger van een tweeling na 2 'verse' en 4 cryo-pogingen.

 

 

 

Succes met de behandeling.

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Hi Caroline,

 

 

 

Wat spannend zeg een tweeling! Tot nu positieve resultaten hier en hopen voor Noa dat haar cryo ook een lekker warm plekje vind ;-) Ik lees vaker dat de eileiders worden verwijderd indien deze zijn verkleefd (de arts heeft mij alleen aangegeven dat ze 'van binnen'ook zijn verkleefd, maar heb niets gehoord over het verwijderen. Denk dat ik dat toch maar eens moet navragen. Morgen heb ik een voorlichtingsavond in het UMCU.. en dan maar hopen dat ik gauw aan de beurt ben.. Geniet van het zwanger zijn en geniet nog meer van wat je straks dubbel te wachten staat!

Link to comment
Share on other sites

he jessica,

 

 

 

ik heb helaas ook verkleefde eilijders waarvan 1 is weggehaald. helaas heb ik tot nu toe nog geen geluk. na twee keer ivf een cryo terugplaatsing mag ik nog niet genieten van het zwanger worden.

 

 

 

ben op 20 februari begonnen met mijn 3e poging maar die moest ik helaas na een week te hebben geprikt afbreken, te weinig groeiende follikels.

 

zo kan je zien dat het heel erg kan verschillen per vrouw.

 

ik hoop dat jij meer geluk hebt.

 

 

 

ps. ik vertel je dit niet om je te ontmoedigen.

 

 

 

veel succes meid.

Link to comment
Share on other sites

Hoi dames.

 

 

 

Ik heb ook niet zo'n fijn berichtje. Ze belde straks vanuit Belgie, dat we niet hoeven te komen. Ons enige ovegebleven cryootje is niet goed verder gaan delen. Geen tp dus.

 

 

 

Liefs Noa

Link to comment
Share on other sites

Hey Jessica,

 

 

 

Ik heb een ondoorgangkelijke eileider, de ander is weggehaald na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap in 2002, ook overal verklevingen, en ik heb na de 1e ivf in 2007 meteen resultaat gehad, een prachtige zoon, we zijn nu bezig voor een brusje, helaas al 2 pogingen mislukt, over een dag of 14 krijg ik weer een cryo terug en dan hopen dat die het doet. Heel veel succes met je behandeling! O, by the way, wij lopen ook in het UMC Utrecht!

 

 

 

Noa, wat verschrikkelijk balen zeg! Sterkte!

 

 

 

Liefs Marielle

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook ondoorgankelijke eileiders en nog wat verklevinkjes op andere plekken in het lichaam

 

Tot nu toe nog geen positief resultaat.

 

Zie handtekening.

 

In april gaan we voor poging nummer 5 en dan hopen we op een wonder.

 

 

 

Groetjes en veel succes!

 

 

 

Martha.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Jessica,

 

 

 

Vreselijk, zo'n bericht dat je niet meer op de natuurlijke weg zwanger kan worden he? Ik heb ondoorgankelijke eileiders dankzij chlamydia en schrok me dood toen ik dat hoorde. Maar gelukkig kan het met IVF dus wel, zwanger worden. -Hoewel ik daar tot nu toe nog niets van heb gemerkt helaas: ik ga alweer voor de 3e ronde. Maar ik ben ook al oud; wellicht ligt het daaraan.

 

 

 

Wens je heel veel succes en geluk!

Link to comment
Share on other sites

Ook bij mij verkleefde eileiders, die voor het IVF traject zelfs verwijderd zijn.

 

En via IVF dus een tweeling! Moet wel zeggen dat een gezonde leefstijl, voor zowel man als vrouw volgens mij ook erg geholpen heeft!

 

 

 

Verder: afleiding zoeken, veel ontspanning maar ook inspanning ( sport) en wij hebben veel gesext want dat leek ons zo en zo een natuurlijke lichamelijke gang van zaken om zwanger te raken!

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jessica,

 

 

 

Ik mis al een eileider die is verwijderd na een BBZ (spoedoperatie) en daarna is tijdens een laparoscopie geconstateerd dat mijn andere eileider ook niet doorgankelijk is.

 

 

 

Nu bezig met de tweede poging, heb vanmiddag TP. Dus kan je niet helpen met resultaat, kreeg wel te horen in het ziekenhuis dat het technisch gezien allemaal mogelijk is!

 

 

 

Groetjes Moontje

Link to comment
Share on other sites

hier ook verkleefde eileiders, die zich later zijn gaan vullen met vocht. Zijn afgeklemd, verder geen beperking op vruchtbaar gebied, manlief in orde, goede cyclus.

 

 

 

Het heeft even geduurd, maar zie ook hier ;-) positief resultaat! Het kan heel goed, juist als je eileiders je enige beperking zijn!!

 

 

 

Succes hoor!! :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hi Noa

 

 

 

Bij mij hebben ze vorig jaar ook ontoegangkelijke eileiders ondekt. Ik heb vandaag mijn tweede HSG gehad. Onder druk hebben ze betere foto's kunnen maken. Deed wel hardstikke veel pijn. Lig nu nog steeds met buikkrampjes op de bank.

 

Zelf loop ik bij het VUMC.

 

Maar wees niet bang joh. Voor een IVF behandeling heb je jou eileiders niet nodig. Als j eop andere gebieden geen problemen hebt, hoef jij je helemaal niet druk te maken.

 

 

 

Good luck

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Meiden, het doet me goed om veel positieve verhalen te lezen. Lig op dit moment in een hotel in Belgie en kan niet slapen. Ben gisteren in UZ Gent geopereerd en heb te horen gekregen dat mij eileiders verstopt zitten. Ben geschrokken, maar ook blij dat ik weet wat er aan de hand is. Dit is namelijk echt nieuw voor ons terwijl ik in Nederland al jaren in de mm zit en uit een hsg bleek dat het o.k. was met mijn eileiders. Niet dus.

 

 

 

Op naar cryo's voor ons en we hopen dat die lukken, en anders gaan we dit najaar starten met Ivf 4 in Gent.

 

 

 

Jessica, heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Mijn eileiders zijn ook verwijderd en ik ben vandaag bij de gynaecoloog geweest over de optie om te starten met ivf. Over 3 weken afspraak of ik daadwerkelijk zal starten. Ben blij te lezen dat er ook succesverhalen zijn. Ik zal mij de komende tijd wat meer op de site begeven om mijn keuze definitief te kunnen maken.

 

Succes allemaal!

Link to comment
Share on other sites

Ook bij mij zijn mijn beide eileiders verwijderd.

 

In 2006 hadden we een kinderwens dus het spiraaltje werd verwijderd, na een jaar geprobeerd te hebben om zwanger te worden werden we door de huisarts doorgestuurd naar het ziekenhuis. Na een aantal onderzoeken en een kijkoperatie bleek dat er een heleboel mis was met een van mijn eileiders. Hij was ontstoken, er zat vocht in, had een heleboel verklevingen enz. Kortom er was dus niks meer mee te beginnen. Tijdje na die eerste kijkoperatie heb ik een tweede kijkoperatie gehad om de eileider te verwijderen. Toen ik eenmaal bijgekomen was kreeg ik te horen dat ze allebei mijn eileiders eruit gehaald hadden omdat die andere ook erg slecht was.

 

Op dat moment had ik het wel even moeilijk, dan komt pas echt de klap. Dan besef je ineens dat je geen kinderen meer kan krijgen op de "normale manier". Gelukkig ben ik redelijk nuchter en hebben we daarna gelijk het IVF-traject gestart.

 

Ook daar een heel stel tegenslagen gehad maar het is nu dan uiteindelijk wel gelukt. Ben nu bijna 21 weken zwanger!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use