Jump to content

Ik zal me even voorstellen (Mo_Nique)


Mo_Nique

Recommended Posts

Hallo,

 

 

 

Ik ben Monique en als nieuweling zal ik me even voorstellen hier.

 

 

 

In oktober 1998 werd na een spontane zwangerschap mijn zoon Jeroen geboren via een spoedkeizersnede. De bevalling was een doffe ellende en ook de maanden erna veel tegenslag gehad. Ik heb toen een mailinglist opgericht jaren die GeenRozeWolk heette. Dat was een mailinglist en website omtrent alles wat maar fout kon gaan of tegenviel rondom het krijgen en hebben van een baby. Dit lotgenotencontact deed mij en veel anderen veel goed. Daarnaast deed ik vrijwilligerswerk voor een stichting op het gebied van PMS/PPD/PPP.

 

 

 

April 2000 spontaan zwanger, maar na 13 weken miskraam en curettage

 

Juni 2002 één IUI poging gehad zonder succes. Juli 2002 spontaan zwanger, maar met 11 weken weer een miskraam en curettage. Een maand later kwam ik in een echtscheiding terecht. Weg droom en ik ben toen ook met GeenRozeWolk gestopt, want dat was te confronterden geworden.

 

 

 

Sinds 1 april 2004 proberen ik zwanger te raken van mijn huidige man. Medio

 

2006 na ons huwelijk in de medische molen gestapt. Januari 2007 werden er endometriose/cysten weggehaald. Begin 2008 een maagverkleining gehad. Eind 2008 hadden we groen licht, maar mochten op het laatst moment niet starten i.v.m. medicijngebruik. Dat was erg frustrerend.

 

 

 

In 2009 hebben we het traject stil moeten leggen door omstandigheden. Door een kapotte koelkast konden we ook nog eens de medicijnen weg gooien. 31 mei brak mijn zoon zijn bovenbeen door botcysten en was er sprake van kans op botkanker. Toen hebben we de stekker eruit getrokken en alle papieren weg gegooid. We konden niet denken aan een nieuw kind met de kans een ander kind weg te moeten brengen. Gelukkig was het goedaardig en na ruim 3 maanden 24/7 zorg voor mijn zoon die 10 weken vanaf zijn middel met twee benen in het gips lag, konden we weer vooruit denken.

 

De wens was er nog en in oktober 2009 gingen we terug naar de ivf kliniek, waar de testen grotendeels opnieuw begonnen.

 

 

 

Januari 2010 moesten er weer endometriosecysten weg gehaald worden. Op de controle een maad later was alles goed en we mochten weer terug naar het Maasstad ziekenhuis.

 

22 maart kregen we groen licht voor ICSI, maar alles moet wel snel gaan gebeuren. Er zit al weer een nieuwe cyste en ze kunnen niet bijven opereren. Ik heb namelijk al 5 buikoperaties in ruim 11 jaar tijd gehad.

 

Een dag later begon mijn menstruatie al en kregen we meteen toestemming de 1e ICSI poging te starten. Na ruim 3 jaar sukkelen gaat het ineens heel snel.

 

 

 

Omdat ik niet met iedereen hierover wil of kan praten, ben ik blij dat er internet is.

 

 

 

Groetjes

 

Monique

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 56
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei monique,

 

Jij hebt al heel veel op je bordje gehad. Goed dat je ondanks de tegenslagen in je leven ook anderen gesteund hebt.

 

Heel veel succes met de komende icsi-poging, hopelijk leverd die een zusje of broertje voor je zoontje op.

Link to comment
Share on other sites

Hartelijk dank voor jullie snelle en lieve woorden op mijn verhaal. Internet is een fijn medium voor dit soort dingen.

 

Niet iedereen in mijn omgeving begrijpt dat ik na 10 jaar nog steeds de wens naar een tweede kindje heb en daar voor wil gaan. Dat zijn vooral mensen die zelf zo 123 hun kindjes eruit floepten. Tis ook een beslissing van niet alleen ik, maar wij. Mijn man is jonger en heeft geen eigen kinderen.

 

Daarnaast beginnen mensen, zoals bv. mijn ouders, nu ook mijn leeftijd en het leeftijdsverschil te bekritiseren. Erg jammer maar ik heb daar toch lak aan.

 

Er is niks goed of slecht zolang je er maar bent voor je kinderen en ze liefde geeft. En dat is iets waar je nooit te oud voor bent.

 

Het is geweldig dat er mogelijkheden zijn om toch zwanger te raken. Als ik dit niet zou proberen, zou ik er eeuwig spijt van hebben en ik wil niet later denken "Had ik maar.....". Niet geschoten blijft altijd mis!

Link to comment
Share on other sites

He Monique, ik zie ineens dat je ook in Bergen op Zoom woont! Heb je ook de combi Maasstad/EMC?

 

Mijn dochter is net 6 geworden en ik weet dat bijna niemand meer verwacht dat we nog steeds bezig zijn voor een tweede, ik ben zelf ook net 41 geworden. Maar het lijkt me geweldig om ze allemaal te kunnen verrassen!

 

Ik ga je volgen hier!

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Hoi Monique,

 

jij draagt een zwaarbeladen rugzak met je mee zeg, ik begrijp heel goed dat de wens er nog steeds is hoor, laat de mensen maar lekker kletsen, je bemoeit je toch ook niet met een ander?

 

 

 

Ik wil je vanaf hier echt onwijs veel geluk toewensen en dat alle ellende toch bekroond mag worden met een 2e wondertje.

 

 

 

Groetjes,

 

Bianca

Link to comment
Share on other sites

Hoi Caroline,

 

 

 

O wat toevallig en herkenbaar! Ik loop inderdaad in Maasstad/EMC.

 

Er zijn kennissen die me België of Tilburg adviseerde, omdat ze het een gedoe vinden in R'dam met twee lokaties of te afstandelijk personeel. Maar ik kom zelf uit R'dam en vind het wel wat hebben als ons kindje in R'dam wordt verwekt. Daarnaast worden we er super geholpen tot noch toe, dus ik vond het goed.

 

 

 

Ik lees dat je een galblaasoperatie hebt gehad. Die heb ik in 1999 gehad. Erg fijne operatie, maar niet heus.

 

 

 

Maar leuk een lotgenootje in de buurt te hebben.

 

 

 

Groetjes

 

Monique

Link to comment
Share on other sites

Hoi Monique,

 

 

 

Ik ben ook tevreden over de ziekenhuizen hoor, in het EMC is het een beetje lopende bandwerk met de terugplaatsing, maar ja, in het Maasstad zijn ze echt altijd heel aardig en correct. En wat ik handig vind is dat je de echo's gewoon in het Lievensberg kan doen (waar de gyn. weer niet allemaal even geweldig zijn vind ik, maar dat terzijde). Dus je hoeft eigenlijk maar 2 keer naar Rotterdam, is wel te doen. Als je in Tilburg zit, moet je ook voor alle echo's naar Tilburg en aangezien ik alle pogingen 4 x terug moest...

 

 

 

Succes en we spreken elkaar!

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

hoi Caroline

 

 

 

Ach overal wat he! Ik heb hier in Lievensberg een fijne gyn, maar moet 1 april voor fm bij eentje die ik niet mag. Ach als hij zijn werk maar doet.

 

 

 

R'dam is wat omslachtig met die lokaties, maar ja voor het goede doel dan maar he! Mijn man vindt het wel wat verwarrend. Ziet er een beetje tegenop dat hij met de eitjes naar EMC moet. "En waar moet ik dan aftappen en waar plaatsen ze terug?". Ach ach dat komt goed, denk ik dan. Als je t niet weet gewoon vragen toch.

 

 

 

Maar jij moet nu no geen maandje wachten om te beginnen? Is je man nu beter?

 

Wij hadden dit jaar ff in 6 weken tijd 3 operaties. Ik voor die cysten op 29 januari, mijn man voor een liesbreuk op 26 feb en mijn zoon voor de botcysten op 5 maart. Ik heb afgelopen 2 jaar alleen maar lopen zorgen voor iedereen hier. Dat was de reden voor de pauze bij ons.

 

 

 

Groetjes

 

Monique

Link to comment
Share on other sites

Pfff wat een gedoe! Ik moet zeggen dat wij ook nooit zo vaak bij huisarts en ziekenhuis zijn geweest als de laatste anderhalf jaar... Hij heeft gisteren weer een antibioticakuur gekregen (de derde!) en moet over 2 weken weer terug voor een longfoto. De ontsteking zit er nog maar het gaat een stuk beter met hem (sinds afgelopen zondag pas).

 

Ik moest een menstruatie ertussen laten zitten maar ga nog een maand langer wachten, omdat we het net niet halen anders voor de meivakantie en dan gaan we een week naar Frankrijk. Daar zijn we erg aan toe, dus die maand langer maakt ook niet uit. Bovendien heb ik eigenlijk nog niet zo'n zin om over een kleine maand weer te moeten gaan prikken, is wel even goed zo.

 

Ik heb ook een fijne gyn. maar omdat ik elke keer om de dag weer een FM moest (en dat bij 3 pogingen) kreeg ik net wie er was op dat moment en dat was zelden hijzelf. Maar inderdaad, als ze het maar goed doen. Soms waren er wel verschillen, dat de een meer en beter zag dan de ander, maar goed, je hebt het niet voor het kiezen. Laten we hier maar niet gaan roddelen over de artsen, is ook zo lullig... (Ik heb zo'n vermoeden dat we dezelfde hebben trouwens).

Link to comment
Share on other sites

Jee weer een kuur. Als het maar over gaat natuurlijk. Misschien is het wel goed een maandje extra te wachten zodat de stoffen ook wat meer uit je mans lichaam zijn verdwenen. Ik weet niet of ab veel invloed heeft op het zaad bij een man.

 

 

 

Lekker naar Frankrijk. Er even tussenuit. Wij hebben de vakantie vorig jaar naar Normandie gewoon door laten gaan. Mijn zoon was toen net uit het gips en zat in een rolstoel. Heel gedoe met dat ding in een klein autootje en en we konden niet doen wat we wilden maar we hebben het super gehad.

 

 

 

Ik ben reuzeblij dat ik nu al kon beginnen. In mei kwam hier reuze slecht uit vanwege de bruiloft van vrienden. Ik ben ceremoniemeester en zag al voor me dat ik begon te janken of weg moest voor een punktie of wat dan ook dan. Dat ene maandje langer wachten had dan ook niks uitgemaakt. Maar dat ik deze week al mocht beginnen had ik niet verwacht.

 

 

 

Wat artsen betreft. Ach het zijn ook maar mensen natuurlijk. Alleen moeten ze beetje menselijker zijn soms en wat meer interesse tonen of dossier lezen. Zou toevallig izjn als we de zelfde gyn hebben. Zitten er geloof ik acht hier.

Link to comment
Share on other sites

Aha, dr. H... Die zou ik laatst ook hebben en daar was ik niet zo blij mee en toen werd hij weggeroepen voor een bevalling en had ik eindelijk weer eens dr. G. Heb je testberichtje wel gehad, gaan we daar wel verder want dit is niet zo boeiend voor de rest natuurlijk (sorry anderen).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use