Jump to content

werken na punctie en TP of niet?


Debbieke

Recommended Posts

Hallo dames,

 

 

 

ik vraag me af wat jullie gedaan hebben?

 

 

 

Ik heb, als alles goed gaat, komende maandag de punctie en vervolgens woensdag de terugplaatsing.

 

Ik weet niet of ik hiervoor ziekte-uren kan opnemen of dat ik gewoon vrij moet nemen?

 

Daarbij heb ik denk ik het gevoel dat ik ook de donderdag en vrijdag gewoon lekker thuis wil zijn.

 

 

 

Wat hebben jullie gedaan en hoe hebben jullie het aangepakt op jullie werk?

 

Ik moet dit namelijk morgen gaan overleggen. Ze weten waar ik mee bezig ben, maar ik kan moeilijk nu al aangeven dat ik de hele komende week ziek ben, toch? Ze zijn wel heel begripvol op het werk, maar ook heel '' werkgericht'' zeg maar. Je moet echt ziek zijn, om thuis te mogen blijven, zeg maar...

 

 

 

Zit echt even te denken wat ik moet doen?

 

 

 

Groetjes Debbie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Debbie,

 

 

 

Ja, dat is een lastige. Ze weten op je werk van je situatie af, dat scheelt alweer!

 

Het is verstandig om sowieso na de punctie rustig aan te doen, zeker omdat je nog wel eens buikpijn kunt krijgen. Dus ik zou als ik jou was, uit voorzorg, de dinsdag wel vrij nemen.

 

In principe kun je na de tp gewoon weer aan het werk, alleen niet teveel inspannen en zwaar werk verrichten, lees: zwaar tillen enz.

 

Het is sowieso voor je lichaam een lichamelijke als een emotionele belastig waar je mee bezig bent, zeker de komende week.

 

Succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Debbieke,

 

 

 

Ik heb met mijn leidinggevende overlegd of ik voor punctie t/m terugplaatsing vrij moest nemen of dat ik me ziek mocht melden. Ik mocht me ziek melden.

 

Dus ben 3 dagen ziek geweest.

 

 

 

Maar meid, ik had ook niet kunnen werken. Na de punctie wil je echt wel rustig aan doen of liggen of slapen (denk aan verdoving wat ook die met je doet) De ervaringen zijn heel persoonlijk maar ik heb toch echt die 3 dagen heel rustig aan moeten doen en heb veel op de bank gelegen.

 

 

 

Na terugplaatsing kun je eigenlijk wel gewoon werken, alleen zoals hiervoor is gezegd; geen zwaar lichamelijk werk.

 

 

 

Succes !

Link to comment
Share on other sites

Hoi debbieke,

 

 

 

Ik zelf ben na de eerste puctie wel gaan werken de dag erna, dacht ow dat doe ik wel even, maar dat viel zwaar tegen.

 

Thuis zit je lekker op de bank en loop je maar korte afstanden, toen ik op me werk kwam (had late dienst, en werk in de zorg) en de "gewone" dingen wilde gaan doen, viel het echt tegen. Ben ook weer na een uur naar huis gegaan.

 

 

 

Voordat ik de 2de punctie kreeg, heb ik op het werk gelijk aangegeven dat ik de dag erna vrij wilde zijn. Nou kan je zeggen dat, dat echt een verlichting was.

 

Bij ons zijn ze ook heel werk gericht, maar wel heel meelevend, gelukkig maar.

 

En inderdaad iedereen ervaart de pijn anders.

 

 

 

Na de tp ben ik 2 dagen thuis geweest,(ik was toevallig vrij) ook heb ik halve dagen gewerkt en geen zwaar lichamelijk werk.

 

hopelijk heb je hier iets aan.

 

succes !

 

groetjes, ien

Link to comment
Share on other sites

De dag van de punctie kun (mag!) je sowieso niet werken. Het is ook echt een ingreep, dus in principe kun je je ziek melden hoor. Hoe werkgevers er verder mee omgaan wisselt sterk. Bij mijn vorige werkgever kon ik me rustig een week ziekmelden hiervoor, iedereen leefde daar ook super mee.

 

 

 

Bij mijn huidige werkgever zie ik dat niet zitten. Mijn team is wel heel lief enzo, maar het mt.... Je krijgt gelijk een gesprek als je je te vaak ziekmeldt enzo en daar heb ik helemaal geen trek in. Gelukkig heb ik wel superveel vakantiedagen, ik neem rond de punctie dus een week vrij. Maar daar heb ik wel mazzel mee, dat realiseer ik me zeker.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Debbieke

 

 

 

Wat Henne zegt, het verschilt heel erg per werkgever.

 

 

 

als de punctie op een doordeweekse dag was nam ik vrij (ik had het op het werk nog niet bekend gemaakt) de dag erna ging ik weer werken, op de dag van de tp was ik vrij en ik ging daarna weer werken.

 

Omdat het op mijn werk nogal een hectische bedoeling is heb ik bij de tweede poging vrij genomen, de punctie was bij ons op een donderdag ik nam toen vanaf die donderdag 2 weken en 2 dagen verlof op, daar voelde ik me veel beter bij.

 

Ook weer bij een volgende poging neem ik aansluitend verlof

 

 

 

het is overigens ook maar de vraag of je de dag ne de punctie al kan gaan werken, de eerste poging had ik behoorlijk wat buikpijn.

 

In principe is het een poliklinische ingreep, volgens mij kun je je "ziekmelden"

 

 

 

 

 

veel succes en groetjes

 

Babeth

 

succes

Link to comment
Share on other sites

Debby,

 

 

 

Ik meldde me ziek op de dag van de punctie t/m de TP. Daarna ben ik alle keren weer aan het werk gegaan.

 

 

 

Liefs Pien

Bij mij beide keren hetzelfde (behalve dat bij mij de 1e keer Hemelvaart + vrije dag erbij viel). Dag van TP is gewoon een echte ingreep en de dagen erna moest ik echt wel rustig aan doen.
Link to comment
Share on other sites

ik heb me tot nu toe ziek gemeld op de dag van de punctie en de dag erna maar nu heeft mn leidinggevende gezegd dat ik vrij moet nemen. Ik ben het er niet mee eens. Dit is iets medisch, ik krijg zelfs een narcose tijdens de punctie. Ik ga het nog voorleggen en als ze voet bij stuk houden ga ik naar de arbo arts. Ik heb ergens gelezen dat iemand zelfs tot een rechtzaak was gekomen hierover en dat je dan altijd gelijk krijgt van de rechter want die ziet verminderde/onvruchtbaarheid als iets medisch dus d.w.z. ziekteverzuim.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nic1968

Ik heb de dag van de punctie steeds vrij genomen en ben daarna weer gaan werken, ging ook best moet ik zeggen, beetje rustig aan doen wel maar ziek melden was in mijn geval echt niet nodig.. Na de terugplaatsing de rest van de dag vrij nemen en op de bank gaan liggen, daarna mag in principe alles weer behalve hele zware inspanning. Ik heb het nog expliciet aan de gynaecoloog gevraagd en die bevestigde dat. Nic

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi,

 

 

 

Ik heb me ook ziekgemeld, 3 dgn de punctiedag en 2 erna, was gelukkig 4 vrij erna, dus kwam uit op een diikke weekje rust. Ik werk ook in de zorg, mijn leidinggevende weet er ook van waar ik mee bezig ben en is erg begrip vol !! Maar precies na zon ingreep moet je lekker thuis op de bank hangen zodat je lichaam even bij kan komen.

 

Maar was wel blij met die dikke week, lekker ontspannen, rustig aan doen ook na de TP. Daarna gewoon weer aan de bak, zeg wel eerlijk met andere maatstaven, want til niet te zwaar en loop niet mijn benen onder mijn lijf vandaan !!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Paula

Hallo meiden,

 

 

 

Ik heb in overleg met mijn werkgever de uren een beetje sam-sam gedaan.

 

Ik werk in een klein bedrijf met 12 werknemers (en 3 bazen!).

 

 

 

Ik heb recht op 4 uur vrij per specialisten bezoek en natuurlijk heb ik er recht op om mij ziek te melden, maar goed, de goede wil moet van 2 kanten komen. Dus hebben we afgesproken gewoon alle uren te delen. Je kan natuurlijk op je strepen gaan staan, maar soms is dat niet verstandig.

 

 

 

Ik heb de dag na de punctie vrij genomen en de TP was op vrijdag, dus had ik het weekend vrij.

 

 

 

Voor de eerste ICSI kwam dat totaal op 24 uur uit, dus dat was een meevaller (want de rest was vaak in het weekend!). En de test is vandaag positief, dus laten we hopen dat er geen ICSI's meer volgen dit jaar!

 

 

 

Groetjes en succes.

Link to comment
Share on other sites

Vorig jaar had ik op vrijdag, mijn vrije dag, de punctie. Daarna het weekend vrij, maandag weer gaan werken en 's middags weg voor de TP. Dinsdag en woensdag gewoon gaan werken, om woensdagmiddag compleet in te storten, eerder naar huis gegaan en donderdag ziek gemeld.

 

Ik dacht het wel even tussendoor te doen, maar dat viel dus zwaar tegen. Ik heb nu met mijn leidinggevende afgesproken dat ik vanaf de dag van de punctie me (minstens) een week ziekmeld. Ik was zelf alweer vergeten hoe het vorig jaar ging, maar daar herinnerde hij me nog even aan ;-).

 

 

 

Ik sta trouwens voor de klas, dus kan ook niet echt even rustiger aan doen...

Link to comment
Share on other sites

@paula, gefeliciteerd !! Erg spannend en leuk, geniet er maar van !!

 

En jah laten we hopen niet die mmm weer door te moeten, maar moet het zo zijn dan gaan we er weer voor !! zeker weten.

 

Maar voor nu daar denken we niet aan gewoon genieten !!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

zeker op je werk aangeven dat de punctie dag een ziekte dag is, doordat het echt een ingreep is. Wat de meeste hier al aangeven.

 

Verder heb ik tussen punctie en terugplaatsing in en daarna nog een dikke week vakantie genomen (deze dagen had ik hiervoor opgespaard.)

 

Zodat ik vanaf de dag voor de punctie bijna 2 weken vrij was. Dit heeft mij heel erg goed gedaan.

 

De eerste keer was ik namelijk ook te snel gaan werken (drukke baan in de zorg)

 

Dat viel echt enorm tegen.

 

 

 

Succes met je keuze!

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

De punctiedag heb ik me ziek gemeld.

 

De dag erna wel gewerkt, dat ging redelijk., heb zittend werk. Alleen nog een beetj beurs gevoel.

 

 

 

De tp was op zondag, en zou maandag gewoon weer gaan werken, maar toen heb ik me om buikpijnklachen moeten ziek melden. Voelde achteraf, toen ik me in de middag weer goed voelde. wel heel goed om thuis te zijn...

 

Lekker rustig met mijn handen op mijn buik gezeten...

Link to comment
Share on other sites

Na de punctie ben ik drie dagen thuis geweest, dag van de punctie als ziekte en verder vrij genomen. Na de tp's (vers en cryo) ben ik wel gaan werken. Dit laatste ga ik bij mijn volgende poging niet doen. Ik neem een paar dagen vrij om lekker thuis een boek te lezen of iets dergelijks. Op zich hoef ik niet zwaar te tillen (bij een zwaar dossier kan ik altijd een collega vragen dit te tillen), maar mijn werk heeft wel deadlines, waardoor er toch stress (mentaal) is. Ik verder in oktober al een weekje vrij genomen, want een herfstvakantie doe ik elk jaar. Verder werk ik voor de rijksoverheid en dat is een prima werkgever. In overleg kan er heel veel.

Link to comment
Share on other sites

Ik was ontzettend beroerd na de eerste punctie en ik heb me toen ook ziek gemeld. Hier in Belgie schreef mijn gyn 3 of 4 dagen ziekteverlof. Ik denk ook dat je je beter ziek kunt melden. Bij mij wisten ze op het werk niet dat ik hiermee bezig was. Voor de tweede poging had ik ontslag genomen en ik mocht meteen vertrekken :-). Ik ben ervan overtuigd dat dit voor ons heel goed is geweest. Even geen stress van het werk en gedoe mbt vrij nemen of ziek melden etc. Op mijn werk hadden ze liever geen moeders werken want kinderen zijn zo'n gedoe...! Dus ik durfde zeker niet te overleggen over onze ICSI pogingen. Ik hoor vaak dat de werkgever de eerste keer heel meegaand is, maar de keren hierna toch wel als heel vervelend ervaren en moeilijk gaan doen. Nou ja, niet iedereen kan zomaar ontslag nemen, dat begrijp ik ook wel. Misschien kun je het beter overleggen met je werkgever want zij weten al dat je hiermee bezig bent. Ik wens je ontzettend veel succes bij het nemen van je besluit en natuurlijk succes bij de poging.

 

 

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

bedankt allemaal voor jullie reacties,

 

 

 

ik heb gisteren met mijn manager gesproken, en heb aangegeven dat ik maandag sowieso een ziektedag opneem, en dan maandagmiddag contact met haar opneem ove hoe ik me voel.

 

Heb haar ook aangegeven dat ze er rekening mee moet houden dat ik de hele week kan uitvallen, als de punctie en alles me erg zwaar valt.

 

Gelukkig reageerde ze heel positief, en heeft er in het rooster al rekening mee gehouden. Dit scheelt wel, er valt een hele last weer van me af. Het feit dat ik weet dat ik de hele week kán thuisblijven als ik me niet goed voel, is gewoon heel fijn....

 

 

 

Ik moet vanmiddag nog de koopzondag werken, en dan is het morgen zover....

 

ben best wel zenuwachtig, voor de eventuele pijn en dan de spanning of alles gaat lukken...

 

 

 

Liefs Debbie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use