Jump to content

Vraag aan tweelingmamma's


Henne

Recommended Posts

Hi!

 

 

 

Vanaf de eerste icsi hebben we gezeg dat we graag twee embryo's terug wilden, alleen hadden we er telkens maar eentje. Geen keuze dus. Nu lijkt het erop dat we die keuze wel hebben. En prompt slaat de twijfel toe. Een eventuele tweelingzwangerschap brengt meer risico's met zich mee en ik vraag me af of ik het mezelf ooit zou vergeven als er iets mis zou gaan. Vanmiddag om 14.00 uur hebben we de terugplaatsing. Eén of twee is 'in overleg'. Maar we moeten dus wel zelf een keuze aangeven. Van de acupuncturist hoorde ik weer dat twee echt een hogere kans op zwangerschap geven. Maar ja, de risico's van / op een tweeling? Hoe weeg je kansen en risico's in vredesnaam tegen elkaar af???

 

 

 

Mijn vraag is dus: hoe verloopt jullie tweelingzwangerschap. Hoe gaan jullie om met evt. risico's. Wat zijn die risico's eigenlijk, behalve vroeggeboorte? Hoe is het om twee kindjes tegelijk te krijgen? Natuurlijk is het maar een kans, geen zekerheid, dat je een meerling krijgt. Maar ik wil die kans (of dat risico) wel goed overdenken voor ik een beslissing neem. Op dit moment kom ik er niet uit. Erg handig om vier uur voor de tpnog te twijfelen.... Wie weet kunnenme vanuit nuchtere ervaring een beetje helpen. Dank!!

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hey,

 

 

 

Inderdaad moeilijke keus,wij zijn dan wel met iui zwanger geworden maar moesten ook kiezen toen er 2 eitjes bleken te zitten. En wij zijn der wel voor gegaan! En het is gelukt!!

 

 

 

Ben nu 18 weken zwanger van 2 schattige meisjes en tot nou toe gaat het erg goed,weet natuurlijk niet wat ons te wachten staat,en die onzekerheid en angst blijft(bij mij) de hele zwangerschap,maar dat is waarschijnlijk ook bij 1!

 

 

 

Ik hoop dat je op tijd de juiste keus voor jullie maken! En dat je achteraf geen spijt krijgt!

 

 

 

Heel veel succes!!!!

Link to comment
Share on other sites

Henne,

 

 

 

Er zijn best tweelingzwangerschappen die niet goed gaan, daar kun je hier op het forum ook helaas een paar van vinden.

 

 

 

Wij hebben echter ons zoontje na een goede eenlingzwangerschap verloren door een vroeggeboorte, waar geen goede aanleiding voor te vinden was.

 

 

 

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je weet dat je welliswaar een hoger risico hebt op complicaties maar dat je ook bij een eenlingzwangerschap kans hebt op complicaties. Je weet het gewoon nooit. Onlangs is een goede vriendin van ons bevallen van een tweeling na 37,5 week zwangerschap, en alles gaat heel goed.

 

 

 

Niemand geeft je de garantie dat het goed gaat. En toch gaan de meeste zwangerschappen "gewoon" goed.

 

 

 

Succes met je beslissing

 

 

 

Snoeske

Link to comment
Share on other sites

Henne,

 

ik kan me voorstellen dat die laatste uren nog van alles door je hoofd spookt. Als jullie altijd al wel de wens hebben gehad om er 2 te laten terugplaatsen zegt dat ook wel wat positiefs. Jullie hebben er blijkbaar de kracht wel voor.

 

Ik denk dat je voor jezelf moet nagaan hoeveel positiviteit je uit je keuze kunt halen. Negatieve verhalen zijn er helaas al genoeg.

 

Onze eigen motivatie was de wens dat er in ieder geval 1 bij ons zou blijven, maar wij geloofden er zeker in dat wij een tweeling aan zouden kunnen (mentaal). Lichamelijk is het allemaal goed verlopen en we genieten nu van onze Saar en Mees.

 

 

 

Succes! Laat je nog even weten wat je keuze is geworden?

 

 

 

liefs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

henne

 

 

 

Ik heb wel geen tweelingzwangerschap, dus kan je vraag niet beantwoorden

 

 

 

Wel is er bij mij een embryo geplaatst op advies van de gyn ivm de evt complicaties bij een tweelingzwangerschap.

 

 

 

en deze is nog steeds lekker bij mij aan het groeien!

 

 

 

verder wil ik je feliciteren met je hele goeie score aan eitjes en bevruchtingen,toppie!

 

En ook heel veel succes wensen met de TP en je wachtweken!!

 

 

 

toi toi

 

 

 

wens jullie heel veel succes met deze poging!!!

 

 

 

 

 

Liefs claudia

Link to comment
Share on other sites

Het blijft toch in handen van de natuur.

 

Ik heb bij 2 ivf/icsi telekns 2 embryo's laten tp en geen zwangerschap.

 

De laatste x van uitstekende kwaliteit.

 

Bij de 1ste iui met maar 1 eitje werd ik zwanger van een eeneiige tweeling.

 

 

 

Het blijft een gok.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Henne

 

 

 

ik ben wellicht niet de meeste geschiukte om ook een antwoord te geven maar ik snap je vraag volledig.

 

Ik zal eerlijk zijn, als ik in jouw schoenen stond zou ik gaan voor een tp van 2, puur om de kans op een zwangerschap van tenminste 1 kindje te vergroten.

 

Ik heb hier al eens een enquete gedaan en ook nog eens de vraag bij mijn arts voorgelegd, hoe groot de kans was op een tweeling bij een zwangerschap ontstaan uit de tp van 2 emmies....met mijn leeftijd (35) was de kans 20%

 

(ik weet natuurlijk niet of er lichamelijk bij jou belemmeringen zijn, ik neem aan van niet anders had het zkh. dat wel besproken) en ik moet zeggen, ik heb me geen moment "druk" gemaakt over bv. praktische zaken, en ook niet wat betreft opvang of financien, wellicht is dat voor een ander nog wel een struikelblok.

 

 

 

Mogelijk ontstaan er nog cryos maar die moeten eerst nog maar eens goed ontdooien + de kans op een zwangerschap die onstaat uit een cryo is nu eenmaal kleiner dan na de tp van een vers embryo.

 

Wij gaan zeer waarschijnlijk voor de tp van 1 embryo maar dat is puur vanwege ons persoonlijke drama.

 

 

 

En daarbij is het precies zoals hier al eerder vermeld is, ook bij een eenlingzwangerschap kan de bevalling te vroeg beginnen met alle gevolgen van dien.

 

 

 

In ieder geval heeeeel veel succes

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel voor jullie eerlijke reacties! En inderdaad, er kan altijd iets misgaan, dat is niet gebonden aan een meerling. Zelf heb ik van dichtbij meegemaakt dat kennisen met 38 weken hun dochtertje verloren na een hele normale, spontane zwangerschap. Dus tja...

Link to comment
Share on other sites

Guest jane

Hoi Henne,

 

 

 

Wat fijn voor je dat deze poging zo voor spoedig gaat. Ik bewonder je strijdlust! Wij hebben bij de derde poging ervoor gekozen om 2 emmy's terug te laten plaatsen. Ik moet je wel vertellen dat we de eerste en tweede poging geen TP hadden en dat "het probleem" bij mijn hubbie lag (erg traag zaad). Bij mij was alles dan ook ok. Doordat we ook graag onze kansen wilden vergroten zijn wij dus voor 2 emmy's gegaan. En idd met het risico dat ze beide zouden blijven plakken. Eva en Finn zijn inmiddels 6 en halve maand.

 

 

 

Een tweelingzwangerschap kan idd grotere risico's met zich mee brengen. Maar dat kan een 1ling zwangerschap ook. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, je rust pakt. Meer kun je niet doen.

 

 

 

Wij zijn heel blij met onze tweeling en we genieten elke dag. En ja, soms is het spits hier, het kan heel druk zijn. Maar het is ook zo verschikkelijk leuk!

 

 

 

Heel veel succes met je keuze! Ik ga je volgen!

 

 

 

Liefs, Jane

Link to comment
Share on other sites

hoi henne

 

ik ben nog niet zo lang zwanger maar wij hebben ook bewust voor 2 emmies gekozen om de kans te vergroten

 

nu zwanger van 2 beebs en dolgelukkig

 

financieel en praktisch is het voor ons geen probleem

 

brengt wel nu al meer nadenken bij

 

zoek maar eens de perfecte kinderwagen haha

 

die komt er ook wel

 

bijwerkingen kan ik niet zeggen ben wel de hele dag misselijk en moet veel overgeven maar misschien was dit bij 1 ook wel het zelfde dat kun je niet zeggen

 

over verdere complicaties maak ik me niet druk, ga er wel vanuit dat ik een keizersnede zal krijgen

 

veel succes vanmiddag

Link to comment
Share on other sites

Hai Henne!

 

 

 

Wat een spannende tijden weer voor je! ik ga keihard voor je duimen! Ook wij hadden de keuze niet, er was maar 1 embryo, maar ik was ook voor 2 gegaan al had het gekund. Al was het maar voor het gevoel, want ik heb wel begrepen dat de kans van slagen slechts enkele procenten hoger ligt.. Als je zwanger wordt is de kans dat het dan een tweeling is 25% zeiden ze bij mij in het ziekenhuis, dus dat is ook nog niet eens zo heel groot.

 

 

 

Heel heel heel veel succes! Ik ga voor je duimen!

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Guest mama tms

lieve henne

 

 

 

wat moeilijk he.......

 

wij hebben 3 icsi behandelingen gehad

 

bij de eerste x 2 en geen blijven zitten

 

bij de tweede2 2 en 1 blijven zitten

 

en bij 3ex 2 en 2 blijven zitten!!!!!

 

het belangrijkste is volg je gevoel voor mij

 

voelde 2 tp echt meer kans op zwangerschap

 

zowel mijn 1 als tweelingzwangerschap zijn

 

voorspoedig verlopen

 

heb tot 37 weken bijna alles kunnen doen en

 

met precies 37 weken binnen 5 uurtjes bevallen

 

 

 

bij een volgende keer zou ik er echt weer 2 tp!

 

en risico,s heb je helaas altijd

 

heel veel succes vanmiddag

 

 

 

liefs mama tms

Link to comment
Share on other sites

Hey Henne,

 

 

 

Ik heb er natuurlijk totaal geen ervaring mee maar ik begrijp je dillemma, wij hebben hier ook flink over nagedacht. Vanmiddag worden er 2 teruggeplaatst.

 

Voor ons woog de grotere kans op een zwangerschap zwaarder dan eventuele risico's... Mocht er een tweeling komen: supergraag!!! dan zijn we gelijk klaar en hoeven we nooit meer na te denken over wel of niet ongi worden.

 

 

 

Succes zometeen, wij mogen om half vijf vanmiddag.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne, Wij hebben altijd twee emmy's en cryo's teruggeplaatst gekregen. Ik wist niet dat ik de keus had voor twee...of 1.....Ik was nog erg onervaren...Ik heb me er eerlijk gezegd ook nooit druk gemaakt over risico's e.d. maar daar houd ik me in het algemeen niet zo mee bezig. Wij hebben ook een tweeling zwangerschap meegemaakt, zie handtekening. Ook toen heb ik geen link gelegd tussen een of twee kinderen dragen. Het is toen "gewoon" misgegaan en dat had ook kunnen gebeuren met 1. Maar...nu ben ik toch wel heeeeel erg benieuwd hoe het met jou verlopen is! Joy`

Link to comment
Share on other sites

Meiden, ik heb zojuist twee prachtige embryootje meegekregen, beiden in het stadium 'compactie'. De andere vijf maken allemaal zelfs nog kans op de vriezer, onvoorstelbaar, we zijn zooo blij!!

Link to comment
Share on other sites

Henne

 

 

 

Kan me heel goed voorstellen dat jullie zoooo blij zijn!!

 

 

 

Tot nu toe gaat deze poging helemaal naar je wens volgens mij en boven alle verwachtingen!!

 

:wav:

 

 

 

Dikke proficiat!!

 

voor al het geduld, volhoudingsvermogen en streffingskracht die je heb gehad om dit te bereiken!

 

 

 

heel veel succes in je wachtweken

 

 

 

Ik duim heel hard voor jullie

 

 

 

 

 

toi toi!!!

 

 

 

Liefs claudia

Link to comment
Share on other sites

Henne wat super. Nu twee spannende weken tegemoet. Heel veel sterkte met dat ellendige wachten!

 

 

 

Ik heb zelf een tp van 2 embryo's gehad en maandag weet ik of er 1 is blijven plakken of 2......Ik heb dezelfde vraag/vragen gehad als jij hierboven stelde en vind het dus ook heel spannend allemaal.....

 

Ach, en beide is welkom, zowel 1 als 2, niet dan?

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Wij hadden ook de redenatie: mochten het er twee worden, dan hebben we er alvast maar twee. Je weet nooit of het nog eens gaat lukken.

 

Bij de eerste ICSI waren de emmy's niet zo goed van kwaliteit. Daarom mochten er toen al twee teruggeplaatst worden. Anders mocht dat niet bij een eerste poging, ook puur om de toch verhoogde risico's. Die poging is mislukt. Bij de tweede poging dus twee terug laten plaatsen. Die bleven beide hangen. Wauw! Nathan en Jessica zijn inmiddels 5 ½. Maar mochten we toch, ooit, nog eens een cryo terug laten plaatsen, dan doen we er maar 1 tegelijk. Voor ons is twee tegelijk eigenlijk haast niet te doen. Maar dat kwam vooral door zaken waar we toen nog geen weet van hadden. Ons zoontje zat onder de dauwworm en krabde zich open waar hij kon. Met zes maanden bleken beide kinderen zeer allergisch. Ons zoontje is dat nog. Een paar maanden na de bevalling bleek mijn man autistisch. Toen ik in de info erover dook, wist ik dat ik het ook had. Inmiddels hebben ook onze kinderen die diagnose. Vooral de eerste drie jaar zijn een heel zware tijd geweest. Toen ze anderhalf waren, was ik overspannen. En nog red ik het niet zonder een behoorlijke dosis hulp, omdat ik het overzicht niet heb over wat er thuis nodig is. Gelukkig is een verhaal als het mijne een zeldzaamheid. Het kàn je overkomen, maar ik zou er niet vanuit gaan als ik jou (of een ander; jij hebt al gekozen) was. Zie je het helemaal zitten en wilde je toch al meer kinderen - ga d'r voor. Vind je één voorlopig wel genoeg of twijfel je, dan kun je altijd voor 1 gaan.

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Bloempje,

 

wat eens alleen de kinderwens is een heel verhaal geworden. Een verhaal dat je van te voren nooit kunnen voorspellen. Hebben jullie veel ondersteuning gekregen van familie en vrienden? En nu, hoe gaat het nu met jullie? Redden jullie het een beetje?

 

 

 

lfs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use