Jump to content

Gonal F in het buitenland kopen?


Annejet

Recommended Posts

Hallo meiden,

 

 

 

Na 3 door de verzekering betaalde IVF-en, 2 x een miskraam met 10 wkn, moeten we straks de 4de behandeling zelf gaan betalen. Nu vraag ik me af of de Gonal F en Cetrotide die ik moet gaan spuiten in het buitenland, denk aan Duitsland of België, goedkoper is. Neem aan dat ik met een NL recept dit daar ook kan halen toch? Heeft iemand een idee?

 

 

 

 

 

:bye: Annejet

Link to comment
Share on other sites

Hey Annejet,

 

 

 

Misschien is het mogelijk eens na te vragen bij het ziekenhuis. Ik heb een gedeelte van de Menopur die ik over had daar ingeleverd juist voor mensen die een extra poging willen doen en het zelf moeten betalen. Wellicht hebben ze dat ook wel in het ziekenhuis bij jullie!

 

 

 

Heel veel succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

@ Marietje, wauw dat is nog eens een service! Wat een goed idee trouwens. Denk je niet dat het ziekenhuis het gewoon weer zelf door verkoopt? (of ben ik nu wel heel wantrouwend :icon_biggrin:)

 

 

 

Vind het sowieso belachelijk dat je het overschot aan medicatie maar moet weggooien (dwz bij de apotheek inleveren) dus de oplossing van jou ziekenhuis is top!

 

 

 

dank voor je tip!

 

 

 

Annejet

Link to comment
Share on other sites

Hallo Anita

 

 

 

Gefeliciteerd met de zwangerschap van de tweeling. Hopelijk gaat alles voorspoedig.

 

Heel lief dat je dit aanbied, maar op dit forum mag geen medicatie aangeboden worden of verhandeld.

 

 

 

Groeten Sandra

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de prijzen in België opgevraagt (UZ Gent) en daar zijn de spuiten gonal-f en de ampullen decapeptyl een heel stuk goedkoper dan in Nederland. Daar moet je echter wel een recept van een belgische arts daar hebben. Weet niet hoe dat zit met apothekers in het dorp i.pv. het ziekenhuis.

 

 

 

Succes!!!!

Link to comment
Share on other sites

Als ik het dan zo lees is België Gonal -f 900 IE 333 euro per spuit goedkoper dan Duitsland 515 euro (als dit 900 IE is). In Nederland kost 900 IE 425 euro.

 

Ampullen Decapeptyl kosten in België 3,33 euro per stuk dus 23,31 per 7 stuks, ook goedkoper dan nederland. 7 kant en klare spuiten zijn hier 74,62 euro.

 

 

 

Ik heb het van de week in het ziekenhuis in België en in de apotheek in Nederland nagevraagt. Bij de ziekenhuisapotheek van UZ Gent kan het wel alleen met een recept van een belgische arts daar. Weet niet of dat ook voor een "gewone" apotheek geld.

 

 

 

Ik moet alleen nog even uitzoeken hoe het zit als er in het extra verzekeringspakket staat dat je medicatie vergoed wordt die niet in het basispakket zit daar uit vergoed krijgt.

 

 

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hoi Witje,

 

 

 

Sorry dat wist ik niet was goed bedoelt.

 

Maar bedankt voor een volgende keer.

 

Hoop zo voor jou dat je nu ook een keer geluk krijgt als jullie nog een poging doen.

 

Volg iedereen hier en wens iedereen veel sterkte en liefde en geluk.

 

 

 

groetjes anita

Link to comment
Share on other sites

Deca is dan wel veel goedkoper dan Cetrotide zeg! Dat geeft ons dan weer moed voor poging 5....

 

 

 

In Voorburg gaven ze ook aan dat ze wel wat achter de hand hebben voor mensen bij wie het niet meer vergoed wordt. Ik kon daar als het nodig was Gonal-f (die ik niet meer gebruikte) ruilen tegen Deca.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Annejet,

 

Misschien moet je eens nakijken of je zorgverzekeraar de hormonen van de behandeling wel vergoed?

 

Mijn zorgverzekeraar heeft nl. van onze 4e poging de hormonen wel vergoed, maar dan alleen de hormonen die ik in Nederland heb gekocht. Niet de hormonen die ik in Dusseldorf heb gehaald, gelukkig was dit maar een klein bedrag.

 

 

 

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Anita,

 

 

 

Misschien kun je het bij je gyn in het ziekenhuis inleveren t.b.v. een 4e of volgende onvergoede poging van anderen?!

 

(gaat me altijd erg aan het hart als goede, dure medicatie blijft liggen of vernietigd wordt)

Link to comment
Share on other sites

@ Witje,

 

 

 

lees ik het nou goed? In België is Gonal F-900 333 euro goedkoper dan in Duitsland?

 

Dwz in Duitsland 515 euro, in België 182 euro? Of bedoel je dat Gonal F-900 in België 333 euro kost?

 

 

 

Super bedank voor jullie reacties!

 

 

 

Annejet

Link to comment
Share on other sites

Hoi Annejet,

 

 

 

succes zeg met de 4e poging. Is het trouwens niet zo dat als je 10 weken na de punctie de miskraam krijgt de teller voor ivf weer op 0 is?? Of had je de miskramen niet na een ivf-poging?? Staat iets over in bij het topic verzekeringen. Ik hoop het heel erg voor je dat het wel zo is. Want het is toch wel een gedoe zeg. Wij wonen ook maar 20 minuten rijden van Duitsland en 30 min. van Belgie. Dus als het zoveel scheelt zou het wel lonen om even rond te kijken. (gelukkig hebben we het nog niet nodig; moeten nog aan poging 1 beginnen)

 

 

 

Ik heb zelf wel eens voor de hond van een klant (ben dierenarts) een recept uitgeschreven voor medicatie die alleen bij de humane apotheek in duitsland te verkrijgen was. Dat ging toen best wel makkelijk. Maar misschien dat het voor mensen weer net iets anders is.

Link to comment
Share on other sites

Hi Wannabemom,

 

 

 

je slaat precies de spijker op z'n kop. 10 weken na de punctie een miskraam krijgen en de poging wordt idd vergoed, maar 10 weken na de punctie ben je 12 weken zwanger... Daar zit hem net de kneep. Mijn miskramen kreeg ik dus 8 weken na de punctie maar volgens de berekening ben je dan wel 10 weken zwanger. Heel akelig dat de verzekeraar dit zo vermeld, kreeg namelijk ook nog hoop. Moet je zeggen dat ik ook nog heb getwijfeld of ik wel een curettage wilde, gewoon omdat als ik zou wachten op een miskraam dit nog wel een paar weken zou kunnen duren en ik dan inderdaad qua ivf pogingen weer op nul zou staan. Mijn gyn vond dit zeer onverstandig en kwam met akelige verhalen als baarmoederonstekingen e.d. Had dus weinig keus.

 

 

 

gr Annejet

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

@Henne, in november vorig jaar de Menopur toen bij mijn eigen apotheek gehaald (de andere keren bij de apotheek van het ziekenhuis) en toen stond er E 452,- op de doosjes. Dat waren in totaal 40 ampullen..

Link to comment
Share on other sites

@ Henne,

 

 

 

sponsoren zijn super! En van harte welkom.

 

Blijft toch een pittige aangelegenheid zo'n ivf traject.

 

De Belgen doen het wat dit betreft toch een stuk beter, 6 pogingen vergoed. *zucht* Was ik maar een Belg...

 

 

 

x Annejet

Link to comment
Share on other sites

Hallo Henne,

 

 

 

ik heb van de week mijn medicatie opgehaald € 35,52 per ampul!!

 

Vanuit Brussel heb ik een overzicht van de kosten van de geneesmiddelen, ik zal het je eens per email toezenden, wie weet heb je er iets aan

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Henne,

 

 

 

ik kan je per email niet bereiken dus bij deze de kosten van UZ Brussel (prijzen per eenheid)

 

 

 

Menopur 75IU € 19,16

 

Pregnyl 5000IE € 3,81 (± 8,25 in NL)

 

Pregnyl 1500IE € 1,99

 

Progesteron 200mg € 0,40

 

Suprefact neusspray € 35,77 ( ± € 52,- in NL)

 

Decapeptyl SC 0,1mg/1ml € 5,56

 

Decapeptyl SR 3,75/2ml € 138,07

 

Gonal-F 450 IE/0,75ml € 175,52

 

Gonal-F 900 IE/1,5ml € 340,31

 

Puregon 600 IE/0,72ml € 228,80

 

Puregon 900 IE/1,08ml € 339,57

 

Clomid 50mg/tabl € 0,57

 

 

 

Misschien heb jij of iemand anders er iets aan.

 

 

 

heel veel succes!!!

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use