Jump to content
Sign in to follow this  
Paula7

ziek melden voor punctie en terugplaatsing?

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben net 2 weken geleden gestart voor werk voor een uitzendbureau. Nu heb ik vrijdag de punctie en maandag de terugplaatsing. Ik werk 3 dagen in de week. Ik heb het niet verteld dat ik met ivf bezig ben. Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee omgaan. Melden jullie je ziek en een vrije dag vragen als je net begonnen ben is ook raar lijkt mij. Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij mij op het werk zijn ze heel meelevend. Heb ze ook vrij snel na het aannemen verteld waar we mee bezig zijn en heb ook alle ruimte gekregen om me ziek te melden.

 

Mijn laatste poging mocht ik zelfs niet komen werken!!!!! Dat is pas collegialiteit en loyaliteit van het bedrijf.

 

Nu heb ik zelf 5 weken vakantie opgenomen om me niet ziek te hoeven melden. Dit voelde bij mij in mijn hoofd niet goed, terwijl ze het echt niet erg hadden gevonden als ik het wel gedaan had.

 

Je kan je leidinggevende in vertrouwen nemen en voorstellen je gemiste dagen in andere weken terug te werken. Dus 1 dag extra werken per week tot je je dagen weer hebt ingehaald, of idd gewoon ziekmelden. Het is en blijft tenslotte een ingreep waar je van moet herstellen. Sommige dames kunnen na de punctie al vrij snel weer aan de slag. Dus na een dag of 2 al. Dat verschilt per persoon.

 

Succes met het nemen van een voor jou goed besluit en Succes met de behandeling!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ook getwijfeld of ik het wel zou vertellen en heb besloten dat niet te doen. Ik heb me nu voor deze week ziek gemeld. Ik voel me ook duidelijk niet echt lekker deze week. Ben erg moe. Hopelijk lukt het me een dag te ruilen volgende week. Dank voor je reactie. Ik heb soms het gevoel dat het bij andere allemaal makkelijker verloopt. Ik heb wel open kaart gespeelt bij mijn vorige werkgever. Dat was wel heel fijn. Helaas kon ik daar niet blijven en ben net begonnen met een tijdelijke baan net nu ik met deze behandeling bezig ben. Misschien niet zo handig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sommige dingen komen nooit uit. En het loopt ook vaak anders dan je geplant hebt.

 

Succes!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

he Paula,

 

mijn baas werkt gelukkig goed mee en ik heb met hem in overleg afgesproken dat ik me op de dag van de punctie en de dag erna mocht ziekmelden en op de dag van de tp heb ik vrijgenomen. toevallig had ik de dagen daarna ook al vrij staan, dus dat kwam goed uit.

 

Witje, succes morgen met je 1e fm!

 

liefs,

Nico

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb dan wel een vaste baan

maar heb me gewoon ziek gemeld, je hebt hier ook recht op

als je door een medische ingreeg niet in staat bent om je werk te doen heb je recht op ziektewet

veel werkgevers zullen hier moeilijk om doen , zo ook die van mij

maar heb na 1,5 jaar mijn recht gekregen na veel gezeur bij bedrijfsarts en arbodienst

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lastig dilemma....je moet er gewoon even voor haan, ik kan me voorstellen dat open kaart ondersteunend kan zijn....

Ik heb zelf erg veel last van opvliegers en soms erge emotionaliteit ....heb met mijn baas afgesproken even een stap terug te doen om me hierop te focussen, net op het werk geweest en heb gelukkig veel begrip....zodat ik me kan focussen op punctie en terugplaatsing...daarna met volle zin weer aan de slag...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik werk 4 dagen in de week dan zet ik mijn clienten op 1 dag en dan hoef ik me niet ziek te melden.

Maar je werkgever is verpicht je daar vrij voor te geven dat weet ik van mijn tante.

succes met je behandeling

 

liefs jessica

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb ook een vaste baan, heb het ook gewoon verteld. Bij de eerste 3 behandelingen ben ik 2 dagen ziek geweest (dag van de punctie en de dag erna). Maar daarna begon mijn leidinggevende opeens erover dat ik in het vervolg maar vrije dagen moest opnemen (volgens haar kregen we er daar genoeg van). Ik zei haar toen dat vrije dagen daar niet voor zijn bedoelt maar daar had zij een andere mening over. Volgens haar mocht ik me niet ziek melden omdat zo'n behandeling volgens haar een keuze is. Ik heb met de arbo-arts gesproken en die zei dat er geen wetgeving over is. Dat is nou juist het vervelende. De vakbond zei precies hetzelfde. Een werkgever mag je ziekmelding weigeren maar dan moet jij dat weer aanvechten en volgens hen win je het dan uiteindelijk wel. Maarja, daar zit je toch niet op te wachten allemaal?!

 

Soms denk ik weleens had ik maar gewoon mn mond gehouden en niets gezegd en me gewoon ziekgemeld onder het mom van een griepje ofzo. Dan wil je graag eerlijk zijn en open kaart spelen en krijg je dit ervoor terug. Mijn collega's vinden het trouwens absurd dat mijn leidinggevende er zo over denkt... die zeggen ook gewoon ziekmelden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb me, in overleg met mn baas de dag van de punctie en die erna ziekgemeld. De overige dagen/uren heb ik vrij genomen of op een ander moment teruggewerkt.

Lastig dat je net begonnen bent.. uiteindelijk moet je doen wat voor jou goed voelt. Voor mij was dat vertellen waar we mee bezig waren. Juist omdat je anders misschien scheve gezichten krijgt (alweer ziek? alweer eerder weg? en je bent toch wat voorzichtiger en je hoofd is minder bij je werk..) maar goed, wat ik al zei, het is maar net wat goed voelt!

succes in ieder geval!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi

Ook ik heb het mijn werkgever gweoon verteld. Mijn leidinggevende was erg medelevend. Op haar advies heb ik mij vanaf de punctie tot de testdatum ziek gemeld. En of het geholpen heeft of niet, ik was wel zwanger.

Groetjes Nurse

Share this post


Link to post
Share on other sites

IK heb een ontzettende lief meelevend hoofd waarvan ik me gewoon ziek mag melden. Als ik de hormonen gebruik ben ik erg moe en echt niet vooruit te branden maar ik werk wel gewoon. Zo doen we wat voor elkaar. Maar ik heb mijn baas dus wel op de hoogte gebracht maar kan me voorstellen dat als je dat niet wilt je je gewoon ziek meldt. Veel succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb hetzelfde probleem, net 6 weken een nieuwe baan heb ze ook niks verteld denk eraan om anders maar een vrije dag te pakken ofzo. nu heb ik de woensdag altijd vrij en de weekende dus ben aan het hopen dat ik de pregnyl op vrijdag of maandag mag zetten zodat het precies goed uitkomt. En anders probeer ik mijn vrije dag te verplaatsen weet het anders ook niet. Me ziekmelden als ik niet echt "ziek"ben kan ik niet dan voel ik me weer schuldig stom he.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guusje

Ik heb gister met mijn leidinggevende mijn vakantie dagen doorgenomen, en we moesten ook nog even kijken wat we gingen doen met de dagen dat ik naar het zkh moest. Ik ben in totaal ongeveer 40 uur afwezig geweest, uit eindelijk kost het me geen dagen en is alles voor rekening van mijn werkgever. Echt super allemaal. Ik had nog een paar over uren staan, deze heb ik maar ingeleverd. Echt TOP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guusje,

 

Zoals jij het nu omschrijft heb ik het ook gedaan. Mijn manager is meelevend en ik hoef geen dagen in te leveren als ik vanwege de icsi niet kom werken.

Ik probeer wel mijn diensten zelf op te lossen als ik van te voren weet wanneer ik niet kan komen werken.

In een gesprek met mijn manager 2 maanden geleden, heb ik aangegeven dat ik mijn overuren wel in wil leveren omdat ik al zoveel vrij krijg.

Dit vond de manager een mooi gebaar.

Ach, het is geven en nemen met je baas. En op deze manier blijft die balans in orde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
  • Snap dat je al aan het rekenen bent hoor @Kitje.😃 En qua eitjes.. tja... als je het geld hebt en je krijgt nu deze kans... maar goed.. je kunt idd een hoop andere dingen doen voor het geld..Volg je gevoel!  Wat komt het dichtbij nu. De 19e gewoon vliegen! Dat is echt al snel! Zo spannend!!!  @Onzefamilie Ook april is het zo. Tijd gaat zo snel (al voelt het niet zo als je wacht natuurlijk). Wel fijn dat je er naar toe kunt leven. Proef weer hoop bij iedereen en dat is wel heel fijn!  We zijn ook wel een leuk stel allemaal zo samen. Steunen elkaar in goede en slechte tijden. Heel mooi en heel fijn 😊. Hoop dat jullie allemaal straks lekker op de wolk komen. Dat verdienen jullie echt zo!!
  • Ja, haha, dat blijft leuk he? Dat rekenen....  De laatste kans voor dit jaar is het dan, jij tjoept alweer naar 2021... Dus  dan loop je een week of 4 achter op mij dan, als alles hier lukt tenminste. Dan ben ik of heel blij of in zak en as als jij je tp hebt. 10 Dagen ongi ja? Pff, heftig zeg. Hier 4/5 dagen, ligt er beetje aan hoe laat het doorbreekt. Nu was het gister in de avond, dus dan is het 5 dagen, komt het in de ochtend dan 4. Dag 2 hier. Hahaha, ja, zal het ze doorgeven, die vallen van de stoel dan. Kon er wel om lachen, grapjes houden het luchtig. 😃 Vind het fijn om te horen dat jullie er weer voor gaan en dat het beter met je gaat. Hopelijk sluit Nora dan ook vlug aan.  
  • Hahah Ja dat voorrekenen  wanneer uitgerekend ben je dan. Ik ben nu ongi dag 4, ben meestal 10 dagen ongi.    Moet dan weer wachten tot eerste dag volgende  ongi. Zodat ik dan die ronde mee mag. Dus tp in april geschat door mijzelf rond 14 april  en dan test rond 30 april. Wat spannend  allemaal lijkt wel of jij nora marsukar en ik zei de gek een stelletje zijn.   Dus zeg maar tegen je collegas dat je een relatie hebt met 4 vrouwen waarvan 1 zwanger 1 met kids 2 die zwanger gaan worden     Hahaha even grapje we gaan er voor
  • Oh, trouwens, dat wat jij zegt Onzefamilie dat zei de arts in NL ook, ik zou de eerste keer eentje doen en mocht het niet lukken kun je altijd nog 2 doen de keer daarna zei ze, maar dat hoef ik nu nog niet te beslissen gelukkig, heb nog eventjes tijd daarvoor. Net ff gekeken welke datum ik dan uitkom als het lukt... 6-12-2020...  Zwangerschapstest moet ik dan doen op 2 april, met een bloedtest.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use