Jump to content

Wie inlichten na de bevalling??


witje

Recommended Posts

Dames ik ben op zoek naar bv een site waar duidelijk beschreven staat wie er na de geboorte van ons kind op de hoogte gesteld moet worden.

 

Wil op tijd een lijstje met namen, telefoonnummers en adressenlijst klaar hebben liggen zodat in alle rust dat lijstje afgewerkt kan worden na de geboorte zodat we veel tijd hebben om te genieten.

 

Wie o wie kan me verder helpen?????

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Hey Sandra, binnen 3 werkdagen moet de kleine worden aangegeven bij de gemeente. Meestal krijg je hier het BSN (Burger Service Nummer, voorheen Sofi nummer) of anders later per post. Als je het BSN nummer hebt, dan kan je de kleine aanmelden bij je zorgverzekering. Zonder BSN kan het niet. En de kleine is dan gratis meeverzekerd, wel zo fijn.

 

Verder kan ik je niet echt helpen, ben er (nog) niet in thuis ;-)

Link to comment
Share on other sites

BSN kregen wij niet direct bij het aangeven van de kids, maar konden ze zonder BSN wel alvast bijschrijven bij de verzekering.

Verder moet je de huisarts inlichten en kindertoeslag aanvragen (niet verplicht natuurlijk, maar wel fijn ;)). Verder wordt het meeste 'vanzelf' in gang gezet (dingen als dat het CB weet dat je kleine geboren is, oproep voor de hielprik en inentingen, etc) doordat je je kindje hebt aangegeven.

 

Naast deze dingen hebben wij verder alleen familie, werk en goede vrienden gebeld/gesmst en ik geloof niet dat we iets vergeten zijn.

 

Verzekering kan trouwens tot 3 maanden na de geboorte, maar het is wel fijn het maar gelijk geregeld te hebben.

Link to comment
Share on other sites

Witje,

We melden de geboorte ook bij onze assurantieadviseur, zodat hij er voor zorgt dat hij/zij wordt bijgeschreven op de WA verzekering, de doorlopende reis- en annuleringsverzekering en bij onze overlijdensverzekering.

 

Verder misschien melden bij kinderopvang als je daar gebruik van maakt?

Link to comment
Share on other sites

Hey Doortje, is het echt nodig dat je je baby al laat bijschrijven bij je WA-verzekering en je reisverzekering? Babyspullen die je bijvoorbeeld kwijtraakt/gestolen worden kunnen toch gewoon op je eigen reisverzekering? En je baby zal de eerste tijd toch nog geen hele dure spullen stukmaken (totdat ze echt een beetje beweeglijk worden dan)? Kost dat extra, dat laten bijschrijven, of is je baby gratis meeverzekerd? Want dan maakt het natuurlijk ook niets uit, en kun je het net zo goed doen.

 

Sandra,

Misschien de IVF-kliniek inlichten? Bij ons willen ze dit heel graag vanwege de statistieken.

Link to comment
Share on other sites

Als ik je topic lees, dan krijg ik alweer helemaal weer heimwee naar 2 jaar geleden toen ik ongeveer 20 weken zwanger was en helemaal in "paniek" was over wat er allemaal geregeld moest worden, hahaha. Alles is uiteidelijk helemaal goed gekomen. Volgens mij staat alles al hierboven :-D

 

Succes met alles regelen ;-D

 

Liefs Elke

Link to comment
Share on other sites

Elke paniek wil ik het niet noemen, ben gewoon iemand die alles van tevoren graag op orde heeft. Mijn verhuiskaarjes lagen ook al verzend klaar een maand voor we gingen verhuizen en alle instanties waren toen ook al op de hoogte.

 

Wil ook dat mijn man na de bevalling alles in 1 keer kan afhandelen zodat we lekker lang samen kunnen genieten van onze kleine man.

 

Laika die staat ook al in ons rijtje ;))

Link to comment
Share on other sites

Hoi

Ik ben in het ziekenhuis bevallen en daar gaf men aan om onze kleine zo snel mogelijk aan te melden bij het ziekenfonds omdat we anders de ziekenhuiskosten eerst zelf moeten betalen.

Groetjes Nurse

Link to comment
Share on other sites

He Witje,

ik was ook op zoek naar zo'n lijstje, maar het valt idd allemaal mee. Verzekering en geboorteaangifte zijn het belangrijkste. De kinderbijslag gaat bv vanzelf lopen. Denk er nog even aan om ook bij je werkgever te checken dat je pensioen veranderd wordt: er komt dan een ander soort nabestaanden deel bij of zoiets.

Link to comment
Share on other sites

Laika,

Wij betalen 4 euro meer per maand straks, maar dan is het maar geregeld toch? Een baby maakt inderdaad weinig stuk, dat klopt, maar zodra ze gaan kruipen kunnen we van alles omver trekken.

Aangezien wij alles bij een assureantieadviseur geregeld hebben sturen we hem het geboortekaartje en regelt hij alles.

De reis en annuleringsverzekering leek me handig bij het boeken van vakanties enzo.

Link to comment
Share on other sites

Kort samengevat dus:

 

 

Kindje aangeven bij gemeente

Geboorte doorgeven bij kraamzorg

Kindje bij zorgverzekering laten bijschrijven

Kindje bij WA en overlijdensverzekering opgeven

Geboortekaartjes bestellen

Bij de notaris dingen regelen

Gezag regelen bij rechtbank

IVF kliniek op de hoogte brengen ivm hun statistieken

Werkgever inlichten

Huisarts inlichten

 

Handig idee om alvast een lijstje te gaan maken, ik heb hem opgeslagen op mn laptop :)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nog iets toegevoegd waar je eigenlijk ook niet aan wil denken: de begrafenisverzekering (mocht je die af willen sluiten)

 

Kindje aangeven bij gemeente

Geboorte doorgeven bij kraamzorg

Kindje bij zorgverzekering laten bijschrijven

Kindje bij WA en overlijdensverzekering opgeven

Geboortekaartjes bestellen

Bij de notaris dingen regelen

Gezag regelen bij rechtbank

IVF kliniek op de hoogte brengen ivm hun statistieken

Werkgever inlichten (ivm pensioenaanpassing bv)

Huisarts inlichten

begrafenisverzekering?

Link to comment
Share on other sites

Het nummer van kraamzorg zou ik meenemen naar het ziekenhuis (als je in het ziekenhuis bevalt). Dan kan je dat al regelen terwijl je nog moet vertrekken, zodat je meteen een kraamzorg op de stoep hebt als je thuis komt (geloof me, dat is handig!). Ik denk dat bij je lijstje verder ook nog hoort dat je je kinderdagverblijf/gastouder (als je dat hebt) moet informeren ivm de plaatsing. Verder regelt het zichzelf ook wel weer hebben wij gemerkt.

 

Huisarts, werkgever en IVF kliniek kan je ook informeren natuurlijk met je geboortekaartje.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Met al deze adviezen heb ik een lijstje gemaakt en die kunnen we uitgeprint meenemen naar het ziekenhuis. Met openingstijden van gemeentehuis en drukker van de kaartjes en alle telefoonnummers en internettoegangscodes die we eventueel nodig hebben. Ook met waar bv het trouwboekje ligt en hoeveel er aan de drukker betaald moet worden. Zo kan mijn man na het lijstje (want zo lang is het niet) afgestreept te hebben ook nog even bijslapen en extra genieten!! Zijn 2 dagen bijzonder verlof zitten er al zo snel op. Van mij mag de kleine op woensdagavond/nacht geboren worden hihi. Hebben we lekker lang weekend samen.

 

Ik sta al in geschreven bij de kinderopvang en kunnen vanaf 1 nov terecht. Als ik de officiele datum heb dat mijn verlof afloopt dan kan ik daar contact mee opnemen. Hoewel ze zelf gezegt hebben dat zij 6 weken voor vermoedelijke einddatum verlof met ons contact zouden opnemen om de laatste afspraken kort te sluiten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use