Jump to content

Een vraag over een echo van 5,5 week zwanger


Guest Hope30

Recommended Posts

Guest Hope30

Ik zit hier al een paar dagen mee in mijn hoofd te malen, en ik hoop dat iemand me kan helpen...

 

Ik heb afgelopen donderdag, toen ik in het ziekenhuis lag een echo laten maken, ik was toen 5 weken en 4 dagen zwanger. De echo is zowel inwendig als uitwendig gemaakt. Nu komt mijn vraag:

 

Op de echo zag je eigenlijk alleen maar een grote zwarte vlek, de vruchtzak. Maar verder geen dooierzakje, embryo, laat staan hartactiviteit. Nu maak ik me vreselijk zorgen omdat we alleen maar een zwarte vlek zagen. De echoscopistes dachten we een dooierzakje te zien, maar ze zeiden dat het echobeeld best vaag is, en nog erg vroeg is. Wel vonden ze dat het vruchtzakje er mooi uit zag voor 5,4 weken, en mijn hcg was ook hoog: 17000. Op 18 april hebben we de volgende echo, ben zoooo bang voor een missed abortion! Dus:

 

is die zwarte vlek, vruchtzakje, normaal? Of moet je echt al wat meer zien?

wanneer gaat het hartje kloppen?

en bij een missed abortion hou je toch je zwangerschapskwalen?

 

 

 

Alvast heel erg bedank!! Fijne dag nog!!

Link to comment
Share on other sites

Oei hope, dat is denk ik toch echt een vraag die je aan een gyn moet stellen. Ik denk wel dat als het te zien had moeten zijn, ze ook gezegd zou hebben dat het ontbrak en dat het spannend zou worden aankomende week. Ze gaan je echt niet naar huis sturen als ze eigenlijk al weten dat het niet goed zit. Het ligt ook aan het echo apparaat. In een gewone gyn kamer hebben ze een minder goed apparaat dan in de ok. Dan kan het idd wel vaag zijn, was bij mij ook. Ik heb zelf een miskraam gehad, en op het gewone apparaat was het dooierzakje niet te zien, terwijl later in de ok bleek dat ik zelfs een dubbele dooier had. Foute boel was dat, maar het zegt wel iets over de scherpte van het beeld in de gewone gyn. kamer. Nog even een week geduld hebben, bij 6 weken en een paar dagen moet het te zien zijn. Ik las dat meiden uit dusseldorf bij 6 weken een echo mogen maken, dat zal niet voor niets zijn. En ik zou nog even bellen en je ongerustheid kenbaar maken. Misschien kunnen zij je geruststellen.

Sterkte

Lieve groetjes

noor

Link to comment
Share on other sites

hope

breek even in

een vruchtzak is het enige waarneembare voor deze termijn, pas rond de 6 á 6,5 week zie je embryodelen en hartactiviteit.

bij ons was dit een ienimieni potloodstreepje met iets kloppends erin.

helaas heb ik ook een missed abortion bij de zw hiervoor gehad en je behoud gewoon zwkwalen, zelf vier weken naar miskraam nog een positieve test.

houd moet en ik hoop dat het allemaal goed zit

sterkte

Link to comment
Share on other sites

Moeilijk hoor Hope. Ik mocht pas bij dik 6 weken een echo laten maken, omdat daarvoor alles nog heel onduidelijk is. En er zeer zeker nog geen hartactiviteit zou zijn. Ik denk dat niemand je hier een antwoord op kan geven en dat je, hoe moeilijk dat ook is, moet afwachten tot de 18e.

 

Groetjes, Kim

Link to comment
Share on other sites

Beste Hope,

 

dit is precies de reden dat ze in mijn ziekenhuis geen echo doen voor 8 weken (bij fertiliteits behandelingen). Als je niks ziet, zorgt dat alleen maar voor ongerustheid! Ik weet dat het niet makkelijk is, maar hopelijk word jullie geduld 18 april beloond met een mooi kloppend hartje.

 

Liefs,

 

Mia

Link to comment
Share on other sites

Hope volgens mij slaat de onzekerheid toe bij je. Ik denk dat niemand hier een bevredigend antwoord kan geven. Als er gezegd is dat het er voor nu goed uitziet kan je alleen daar nu verder opbouwen en proberen vertrouwen te hebben. Je hcg is mooi hoog.

Ik heb hier ook van dames gehoord dat ook na verdere echo's waar alles goed was daarna toch weer de onzekerheid toeslaat. We willen graag elke dag bevestiging.

 

Helaas kun je het proces niet versnellen en moet je het uitzitten tot de volgende echo, heel frustrerend.

Bij een MA kunnen de klachten blijven maar toch ook al vrij snel afnemen maar dat hoeft dan nog niet te betekenen dat het mis is.

 

Veel succes meid.

Link to comment
Share on other sites

Ja meis, denk dat het gewoon erg vroeg is voor conclusies. Als het foute boel was geweest, hadden ze je vast niet naar huis gestuurd zonder daar melding van te maken...! Je kunt op zo'n vroege termijn nu eenmaal niet veel zien. Een paar dagen extra maakt dan al veel verschil. Je hcg is superhoog dus da's in elk geval goed!

 

Bij mij hebben ze in het UMC bij 6wk en 3 dgn een eerste echo gemaakt (alleen inwendig) en toen gaven ze van tevoren al aam dat er wsl. geen hartactiviteit te zien zou zijn, dus kun je nagaan... Uiteindelijk zagen wij die dag toch twee mooie hartjes kloppen maar dat had dus niet geoeven bij die termijn.

 

Nog even geduld, niet teveel stressen, geef het uit handen. 't Komt zoals het komt - en het komt vast goed:). Succes!

Link to comment
Share on other sites

Bij ons was er ook niet veel te zien, dus maak je maar niet druk hoor!

 

Ik zal eens kijken of ik mijn echo hier kan plaatsen.

 

attachment.php?attachmentid=1162&stc=1

 

 

 

Nou zoals je ziet, is er ook alleen een zwarte vlek zichtbaar.

 

De gynaecoloog zei toen tegen ons dat het nog alle kanten op kon en ik ben me daardoor heel erg druk gaan maken. Maar ik ben inmiddels bijna 18 weken zwanger Een week later had ik weer een echo en daar zag je wel een vruchtje op icon_smile.gif.

 

 

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

 

 

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Mijn eerste echo was met 6 weken en 3 dagen en er was ook alleen nog maar een vruchtzakje te zien waarvan ze zeiden dat het mooi op schema zat. 10 dagen daarna zagen wij pas hartactiviteit. Probeer vertrouwen te hebben in wat de artsen gezegt hebben, weet hoe moeilijk het is. Als het niet goed gezeten zou hebben hadden ze dat echt wel eerlijk gezegt.

 

Succes nog een week en dat gaan jullie ook een mooi kloppend hartje zien!!

Link to comment
Share on other sites

Hoop houden, hoor meid!

Ik had een echo met 6 wk, 2 dagen en kon er nog niets van maken. Inderdaad vooral een zwarte vlek. Nog geen hartactiviteit of iets te zien, dat zagen we pas met de volgende echo rond 8 weken. Als je behandelaars geen signalen afgeven dat het niet goed zit zou ik me niet teveel zorgen maken.

Sterkte met wachten!

Link to comment
Share on other sites

Guest Hope30

Lieve meiden!

 

Super bedankt voor al jullie reacties. Ik ga me maar idd geen zorgen maken, een soort intuitie zegt dat het wel goed zit, maar dan toch weer je verstand dat om bewijs schreeuwt! Ik wacht maar tot de 18e, dan moet het gewoon goed zitten...En anders niet, maaaaaar, daar gaan we niet van uit. Duim duim duim!

 

Nogmaals bedankt iedereen!!

 

:aaaflowersmiley:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use