Jump to content

Deca in lange protocol


Medusa

Recommended Posts

Ik ga starten met mijn 1e ivf poging, en moet volgende week zondag 15 mei beginnen met de deca.

Nu moet ik dus daarna nog een keer ongi worden voordat ik begin met puregon, heeft de deca effect op je ongi in de zin van, dat je het dan eerder of juist later word dan je normaal gesproken zou worden in een gewone cyclus??

 

Groetjes Medusa

Link to comment
Share on other sites

Hoi Medusa,

 

Ik heb 1x het lange protocol gevolgd en was toen naar 30 dagen nog niet ongesteld.

Heb toen pillen gekregen om dit op gang te laten komen.

Mij is verteld dat ik een uitzondering ben.

Volgens mij worden de meeste meiden ook wel gewoon rond de normale periode ongesteld.

 

Succes met je behandeling voor een brusje!

Link to comment
Share on other sites

Hey Medusa,

 

De deca. kan ervoor zorgen dat je iets later ongesteld wordt dan normaal.

Ik kan het me niet meer zo goed herinneren, maar ik heb van mezelf een vrij regelmatige cyclus, maar werd door de deca. toch altijd wel zo'n 4-7 dagen later ongesteld.

Heel veel succes meid en ik hoop dat deze ivf-poging wel tot een brusje leidt voor Ilona. Toi, toi, toi:icon_flower:

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

In principe zo het geen in invloed moeten hebben. De deca legt je Eisprong stil, maar je start pas op dag 21 (als het goed is) en de meeste meiden hebben hun eisprong dan al gehad. Dus zou je een. Normale cyclus moeten hebben. Maar hetbzijn natuurlijk toch hormonen, dus het kan zijn dat je lichaam anders reageert

Link to comment
Share on other sites

ik heb alle 3 keer deca gespoten

bij poging 1 werd ik op de normale tijd ongi

bij poging 2 5 dagen te laat

bij poging 3 1 dag te vroeg maar was toen maar 2 dagen ongi

mocht alle 3 keer normaal beginnen met puregon

 

veel succes bij deze poging

Link to comment
Share on other sites

hoi Medusa,

 

gisteren de eerste deca erin gezet. Hoe ging het?

 

Heb bij alle 3 mijn IVF's deca gespoten met het lange protocol.

Heb vooraf altijd de pil moeten slikken. Omdat ik echter geen stopweek ertussen had, weet ik dus ook niet precies op welke cyclus dag ik begonnen ben.

Maar bij onze laatste was het als volgt:

24 november 2010 gestart met de pil (eerste dag menstruatie), woensdag 5 januari begonnen met de deca, de laatste pil geslikt op zaterdag 8 januari. Ongi doorgebroken op woensdag 12 januari (week dus na start deca). Heeft geduurd tot zondag 16 januari (op maandag 17-1 was het nog lichtjes).

eerste uitgangsecho op 17 januari en eerste fm op 26 januari, 2e fm op 28-1 en punctie op 1 februari. Helaas heeft deze ivf ons geen embryo's opgeleverd en dus ook geen tp...bij de vorige twee keren had ik 3 follikelmetingen en wel bevruchting, maar toen groeiden ze iets langzamer.

 

Je kunt idd iets langer en heftiger vloeien, maar maak je daar geen zorgen om...bij iedereen is het anders...

 

succes met je 1e ivf!!

 

liefs,

Nico

Link to comment
Share on other sites

Hi Medusa,

Ik heb ook het lange protocol gevolgt in het UMCN. Mijn menstruatie kwam de eerste keer 1 dag later als normaal en de 2e keer 2 dagen later. Overigens beide keren op tijd om gewoon door te kunnen met de purgeon. Wanneer mag je eeste puregon er in? Ik heb namelijk de eerste keer veel langer deca gespoten omdat ze anders in Nijmegen in de planning niet uit kwamen.

Link to comment
Share on other sites

Ja gister de 1e deca gespoten, het viel mij mee, ik had gehoord dat de naald botter was dan de pregnyl, was ook zo maar deed alsnog geen zeer, je moet alleen wat harder duwen.

Ik heb volgende week maandag de uitgangsecho als ik dus ongi ben end an in theorie volgende week woensdag met puregon starten, als ik dan inderdaad ongi geworden ben.

 

Ik voelde wel gelijk na het spuiten en rare golf door mn buik-borsten en door mn hoofd gaan maar was evenlater ook weg.

 

Nico, wat erg voor jullie dat er geen bevruchting egweest is bij de laatste poging, maar als ik het ergens goed gelezen hebben gaan jullie nog een keer in dd proberen??? hoop dat dat jullie geluk gaat brengen.

 

Liefs Medusa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use