Jump to content

Toch ga ik het doen.. me voorstellen .. Roxanne


Roxanne&Marcel

Recommended Posts

Hoi!

 

Pff .. op hyves ben ik verwend schrijver en kan ik alles vanaf me afschrijven .. alleen nu zit ik in een periode dat ik even niets meer wil schrijven op "hyves" omdat we als het mag lukken nog iets geheim willen houden..

 

Dat betekend dus dat ik nu in een wachtperiode zit. Van onze eerste ICSI poging.. en dit is een verse terugplaatsing..

 

Ik zal even wat geschiedenis vertellen:

 

In 2007 ben ik een paar keer aan mijn buik geopereerd, ik heb daarbij ook een buikvliesonsteking opgelopen .. en wat de gevolgende daarvan zijn geweest.. is waarschijnlijk onze tot nu toe onvruchtbaarheid..

 

In 2008 zijn wij op een super mooie dag getrouwd, wel eens waar met wat regen.. maar voor ons is dit een super mooie dag geweest.

We hebben elkaar in 2002 leren kennen via een chatbox, heel onschuldig.. maar al gauw bleek er vlindertjes te groeien in onze buiken..

 

Nu 9 jaar later, zijn we "hoe niet gedacht" al bijna 2 jaar bezig om een kindje te krijgen.. zucht..

 

Na dat ik in mijn eigen woonplaats Goes, wat onderzoeken heb gehad van het bloed, en mijn eileiders en van mijn man zijn zaad.. kregen we de medeling dat ik eerst maar eens 20 kilo moest afvallen.. daarna zouden ze wel verder zien..

 

Aangezien mijn zwaarlijvigheid al heel mijn leven een probleem is, dieeten, pillen, shakes zelfs de Afvallers XXL heeft mij niet kunnen helpen.

 

Op naar Antwerpen, en deze feritiliteitsgyn wou mij gerust helpen, alleen mijn verzekering niet!

Na een aantal herbeoordelingen, die nog steeds negatief waren.. hebben we besloten om Antwerpen.. Antwerpen te laten.. en verder te gaan..

 

Dan op naar Rotterdam.. maar ook daar stond ik binnen 5 min weer buiten de deur.. tegenslag na tegenslag en we moesten nog beginnen!

Ik was te dik, ik zou elke week naar een "praatgroep" moeten komen, en zodoende ook mijn kilo's kwijt raken..

En aangezien Rotterdam niet naast de deur is.. hield dit ook snel op.

 

Ga je bij de pakken neer zitten, en laat je alles voor wat het was..

Nee eigenlijk niet.. ff gegoogled en alles wat boven Rotterdam qua ziekenhuizen en feriliteitsklinieken zit hanteerd geen BMI grens..

 

Ik kwam via via op de site van behandelcentrum Geertgen in Elsendorp.

Alles van hun stond me aan.. de site .. de redenering.. alles..

Dus een afspraak gemaakt, die nog ver weg in de agenda zat.. want ze hadden het druk..

 

Geen woord gerept over mijn zwaarlijvigheid, stom verbaasd stonden we een half uur later buiten..

En daar begon ons proces om een kleine uk te krijgen..

 

Nu 6 IUI pogingen later en inmiddels ook een ICSI poging voorbij, zitten we nu in onze wachtweken.. inmiddels is er al 1 week voorbij.. en de spanning is niet te houden.. ik wordt helemaal gek.. ik heb vandaag helemaal een bruldag .. en besloot om lid te worden.. ik moet mijn verhaal tegen een ander "extern" persoon/personen kwijt.. er zijn maar 3 mensen in onze omgeving die weten dat we een tp hebben gehad..

 

We hebben de rest nog kunnen "foppen" .. want ik had een overstimulatie.. ik had 24 eiccellen waarvan er 3 zijn blijven zitten bij punctie..

8 eiccellen daarvan bleken geen eicel te bevatten en 3 waren er onrijp.. we hielden er 10 over.. 7 daarvan hadden zich de dag er na bevrucht.. vrijdags 4 dagen na de punctie zou ik een tp krijgen.. op die dag zelf hoorden we ook dat er 1 eitje het niet gered had en de handdoek in de ring had gegooid..

De kans was groot dat ik eigenlijk geen tp zou krijgen en dat de eierstokken rust moesten krijgen, maar gelukkig was dit niet het geval en konden we gelijk door.

 

Alleen nu denken dus sommige mensen dat we geen tp hebben gehad omdat ik rust moet krijgen ..

 

Dus nu hebben we 1 verse bevruchte eiccel terug geplaatst gekregen en 5 in de vriezer.. (hoe het daar mee is weet ik niet, zou ik daarvoor niet kunnen bellen?)

 

Hiervoor moet ik ook nog even vermelden dat we in Januari zouden beginnnen met ICSI alleen dit is uitgesteld want ik raakte in het ziekenhuis met een longonsteking.. dus eerst weer aansterken..

Toen zijn we in Maart begonnen, alleen geeindigd met IUI omdat ik maar 5 goede eicellen had.

En met al die risico's hebben we besloten om dan geen punctie te doen, dus ook geen poging verloren.. en in Mei maar opnieuw te beginnen met ICSI..

 

Dus het is zoooooo slopend.. maar ik begrijp dat dit de moeilijkste periode is van ICSI.. en ja dat ondervindt ik nu ook..

 

Maar goed bedankt voor het lezen! En wie weet zie ik je ergens op dit forum!

 

Liefs Roxanne & en ergens in de verte mijn lieftallige man Marcel.. :happy:

Link to comment
Share on other sites

hoihoi, idd welkom op het forum, hoop dat je hier je wel en wee en je ei (leuke woordspeling trouwens, hihi..) kwijt kan...spannend hoor die wachtweken, vond het helemaal niets, gelukkig testte ik positief na 7 dagen, dus ik hoefde dit keer niet lang te wachten, maar vind het het slopende van alles...

 

anyway, ik heb hier heel veel aan en aan gehad, dus wees welkom en snuffel rond :) en ondertussen zal ik voor je duimen :) oh, mss moet je even kijken bij het wachtbankje juni...zitten ook meiden net zoals jij in de ww :)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Roxanne

 

welkm op dit enorm fijne forum!!! ik ben blij om te lezen dat je uiteindelijke een poging hebt kunnen ondergaan bij Geertgen.

Zelf ben ik ook te zwaar maar gelukkig is daar zowel in Brussel als Düsseldorf nooit een punt van gemaakt, toen de eerste poging niet lukte nogmaals gevraagd of dat aan mijn gewicht lag, het antwoord was stellig nee!Maar goed, je bent in de o zo spannende wachtweken beland, ik wens jullie heel veel succes!!!!

 

groetjes

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Welkom Roxanne,

 

betreft de cryo's als ze worden ingevroren zijn ze van zeer goede kwaliteit en al doorgedeeld. Heeft geen zin om nu te bellen hoe het er mee staat. Pas bij het ontdooien wordt al snel duidelijk of er een tp kan plaatsvinden.

Maar dat duurt hopelijk voor jullie nog wel even.

Succes.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Van harte welkom hier. Ik hoop dat je hier alles kunt vinden wat je weten wilt en je verhaal en emoties een beetje kwijt kunt.

Maar bovenal hoop ik voor jullie dat jullie wens vervuld wordt!

Heel veel succes!

Noor

Link to comment
Share on other sites

Guest Hope30

Hi!

 

Van harte welkom hier!! Houd moed, en ik duim voor jullie dat je straks een mooie positieve test in handen hebt! Enne, hier kan je echt met al je vragen, onzekerheden en verdriet terrecht!

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use