Jump to content

Als je kindjes (gaan) overlijden


zomer71

Recommended Posts

Lieve meiden, wat hoop ik dat er niemand ooit gebruik hoeft te gaan maken van dit toppic!!!!!!

 

Een paar weken geleden hebben mijn vriend en ik onze tweeling verloren na een zwangerschap van 22 weken en 2 dagen. Er komt dan heel veel op je af en je weet niet waar je het moet zoeken. Wij hebben de mazzel gehad dat er in het ziekenhuis geweldige mensen werken die veel ervaring hebben (sommigen werkten er al tussen de 10 en 25 jaar) en dat er kennis was over de mogelijkheden van afscheid nemen.

Als we hier niet op waren gewezen, was het afscheid vast geheel anders verlopen. Wij hebben een goed gevoel over de manier waarop we afscheid hebben genomen en daarom zet ik dit nu op het forum. Want stel.... 1 van de meiden hier of iemand in je omgeving overkomt het, kan je ze er wellicht op wijzen omdat er "ervaringsdeskundigen" zijn die dingen hebben gedeeld op praktisch niveau.

 

Wat wist ik bv niet? Wat hebben wij gemerkt? Wat hebben wij gedaan?

Als de zwangerschap minder dan 24 weken heeft geduurd, is je kindje niet meeverzekerd. Met andere woorden, je moet de evt kosten zelf dragen van een uitvaart, kaartjes enz enz enz

 

Je mag als ouders kiezen wat je wilt doen met het lichaam van je kindje als je zwangerschap korter dan 24 weken heeft geduurd. Je kan het bv in het ziekenhuis bij het mortuarium laten en zij kunnen dan zorg dragen voor een crematie met andere kindjes. Ook kan je het lichaam afstaan aan de medische wetenschap. Maar als je wilt mag je het ook meenemen naar huis en bv in je tuin begraven. Ook kan je kiezen voor een crematie of begrafenis.

 

Er zijn veel begraafplaatsen met aparte stukken voor baby's en kinderen. Wij hebben gemerkt dat iedere begraafplaats (wij hebben er 4 bezocht) een andere sfeer heeft op die plek en dat je echt zelf moet kijken wat er het beste bij jullie past. Je hebt hier ook de tijd voor, want wij hebben bv pas een week later de jongens begraven omdat ik fysiek niet eerder in staat was om dit te ondernemen.

 

Wij hebben gemerkt dat er veel mogelijkheden zijn om je kindje in te begraven, je hoeft niet een standaard kist uit te zoeken in een klein formaat. Wij hebben bv gekozen voor een hart van hout. (www.hartvanhout.nl). Deze man heeft zelf een zoon verloren tijdens een zwangerschap en weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om goed afscheid te nemen.

 

Er zijn uitvaartondernemingen die zich speciaal rischen op baby's en wat oudere kinderen. Ga hier naar op zoek in je regio, want het is zo fijn als ze weten waarover het gaat! Wij hebben een enorm goede ondersteuning gekregen van de wending. Zij werken in de regio Midden Nederland. Betrokken, gespecialiseerde kennis en vooral ervaring. (www.uitvaartdewending.nl)

 

Wij hebben ervoor gekozen dat zij onze kindjes in het hart heeft gelegd, dat wij zelf het hart hebben gedragen naar het graf en dat wij deze zelf met de familie hebben dicht gemaakt. Geen vreemde handen aan onze kinderen en we hebben tot het laatst voor ze gezorgd. Dit gaf ons een goed gevoel....

 

En wat echt belangrijk is gebleken; maak VEEL foto's. Laat anderen foto's maken van jou, je partner en je kindje(s). Deze zijn zo waardevol, niet alleen voor het beeld van de geboorte en je kind, maar ook voor een evt kaartje wat je op wilt sturen. Doe het zelf en schakel de anderen in!!!

 

 

Nou, dit was even een eerste opzet, wie weet komen er nog meer dingen bij van mij of (wat ik hoop) van anderen. Ik hoop nogmaals dat NIEMAND het ooit nodig heeft, maar als het wel zo is, dan ben je denk ik blij dat je in ieder geval ergens kan beginnen met het zoeken naar informatie.

 

Gr Zomer

Link to comment
Share on other sites

Lieve zomer,

 

Ik reageer nog een keer uitgebreider daar dat ik zo weg moet.

Ik las het even vluchtig en zag al dingen dat ik dacht....hey dat is bij ons anders.

 

Wij zijn overigens ook heel goed begeleid en heb daar een zeer prettig gevoel aan over gehouden.

 

Mijn verzekering geeft hetzelfde aan wat jij schrijft mbt de grens van 24 weken.

De verzekering van mijn lief zag dit anders.

Dit omdat onze kindjes hebben geleefd en officieel aangegeven moesten worden(dit ook gedaan)en weer "afgemeld" ivm overlijden en hebben dus een x bedrag uitgekeerd gekregen. (soms bieden ze ook coulantie, dat heeft onze mevrouw die ons hielp nog geprobeerd bij mijn verzekering) Gelukkig heb je hulp waar daar zou ikzelf geen zin in hebben.

(wij hadden ook keus, begraven,cremeren of achterlaten in zh. De optie in de tuin mocht niet aldus zh omdat ze geleefd hebben.)

 

Ook wij hebben een mooi mandje uitgekozen in de vorm van een vlinder. Toevallig zit dat hier om de hoek(bizar,ik zei altijd al...hopelijk daar nooooiittt naartoe)

Ik zal de site is even opzoeken.

Ook hebben we daar een mini mini maat kleertjes uitgezocht wat prachtig stond bij de meisjes.

 

Ik hoop met heel mijn hart dat anderen dit nooit mee maken... Mijn leven is getekend voor altijd. En hopelijk kan ik over maanden,jaren zeggen dat het "beter" gaat want dat krijg ik soms moeilijk uit mijn mond.

Betere dagen heb ik zeker....maar er is altijd wel een moment dat ik denk ************

Mijn beeld van de dag wanneer het gebeurd is komt vaak terug en wordt ik onwijs verdrietig.

 

Dit was het even voor nu!

 

Zomer respect dat je dit geopend hebt. Wie weet kunnen we elkaar op deze manier ook steunen.

Sterkte meid!!

 

Lfs

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zomer

 

wat ontzettend goed dat je dit topic hebt geopend!

Een goede begeleiding is juist bij een dergelijke gebeurtenis zo belangrijk omdat je zelf eigenlijk niet helder meer kunt denken.

Wij hebben ook gebruik gemaakt van een persoonlijke uitvaartonderneming die zelf ooit een kind hebben verloren en vanwege die ervaring een eigen onderneminggestart zijn, juist voor de persoonlijke aandacht.

 

Ook wij mochten onze kinderen meenemen en hebben dat direct gedaan. Ik kon ze echt niet in het ziekenhuis achterlaten.

Thuis hebben we ze in een mandje met daarin koelelementen gelegd om ze zo goed mogelijk te houden.

Bij ons is Lars* levend geboren en Nick* is tijdens de bevalling overleden. We vonden het enorm belangrijk dat ze samen gecremeerd zouden worden en niet afzonderlijk! ]Samen ontstaan uit één en ze waren altijd bij elkaar geweest en dat zou zo moeten blijven. Het crematorium waar we eerst naartoe wilde gaan werkte daar niet aan mee! ze moesten apart omdat er een kindje even geleefd had.

Gelukkig was onze uitvaartbegeleidster zo allert en zij nam contact op met ons ziekenhuis, de dienstdoende arts legde uit dat Lars* inderdaad geleefd heeft maar dat het van korte duur was. Vervolgens nam ze weer contact op met het crematorium, zij gaven aan dat het dan bij wet wel toegestaan was om ze samen te cremeren maar dat zij daar niet aan begonnen (policy). ik wist niet wat ik hoorde!!! Echt ik kon niet verder met de gedachte dat ze uit elkaar gehaald moesten worden, zij is daarop gaan rondbellen en kwam bij een crematorium in Uden uit, zij hadden hier veel ervaring mee en daar hebben we ze laten cremeren in een zeer persoonlijke omgeving, met alle rust en ruimte die we nodig hadden.

Echt ik ben zo ontzettend blij dat wij bij ons gevoel zijn gebleven en dat onze uitvaartonderneemster voor ons op zoek ging, ze begreep ons gelukkig volkomen!

http://www.schultze.nl/

 

Dela hanteert ook de regeling dat de zwangerschap tenminste 24 weken moet duren.... en weet je ons gaat het niet om de kosten, dat interesseert ons echt niets maar wat voel je je ongelofelijk klote als je een dergelijk bericht te horen krijgt, net of jou kind(eren) er niet toe doet/doen.

Mijn man had ze toen aan de lijn en kreeg het te horen, totaal verbijsterd vertelde hij me hoe het zat waarop ik de telefoon overnam.....inmiddels heb ik de verzekering opgezegd.

 

Lotgenoten contact

Ik heb veel steun gehad aan dit forum, lotgenootjes en aan het zelf maken van een site. Je kunt tegen een kleine vergoeding via www.vlindersite.nl een persoonlijke site aanmaken.

Verder kun je je aanmelden bij www.lieve-engeltjes.nl

 

Meer schiet mij op dit moment niet te binnen, maar mocht ik nog tips of aanvullende info hebben dan zal ik deze plaatsten.

 

Nogmaals Esther, goed dat je dit topic geopend hebt en ik hoop ook echt net als jij dat dit anderen bespaard zal blijven!!

 

liefs

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Lieve zomer en andere mama's. Ik vind het geweldig knap dat je zo'n topic opent. Heel veel respect. Wat hebben jullie een hoop meegemaakt en wat is het oneerlijk.

 

Zo goed dat je dit deelt en alle mama's die dit ook hebben meegemaakt het aanvullen. Want: nee, je hoopt er nooit mee te maken te krijgen, maar wat zijn jullie ervaringen (hoe oneerlijk ook) waardevol voor andere mama's.

 

Lieve mama's die dit mee hebben gemaakt: respect voor jullie. En zomer: superknap dat je dit gedaan hebt!!

 

Jolieneke

Link to comment
Share on other sites

http://www.prematuur.nl

 

http://www.kindermandjes.nl

 

Hier hebben wij de kleertjes en mandjes vandaan. Bedrijfje opgezet door 2 vrouwen die allebei een kindje verloren zijn.

En merkte toen dat er weinig was omtrent kleertjes,kistjes etc.

 

Heel af&toe bestel ik nog de kaars die we vanaf begin af aan hebben gebruikt en laat ik de vlinder erop bedrukken.

Erg bijzonder en fijn.

 

Wij zijn een beetje bezig met een monumentje. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Heeft geen haast.

Ook erg moeilijk!

Link to comment
Share on other sites

Lieve Meiden

 

Wat vind ik jullie damper en wat moedig om je hart zo uit te storten.

Het leven is zo oneerlijk en de wereld ook hoe nou niet verzekerd je spreekt over een baby verschrikkelijk.

Meiden ik wens jullie de kracht op verder te gaan hoe moeilijk het ook zal zijn vergeten doe je nooit.

Sterkte

 

Liefs Jessica

Link to comment
Share on other sites

Kippevel als ik dit lees..... Zomer en alle anderen die dit meegemaakt hebben, heel, heel, heel, veel sterkte! Ik heb er geen woorden voor... kan me geen voorstelling maken van wat jullie nu moeten doormaken... erg dapper om dit topic te openen!

 

Op een weblog van een vriendin van vroeger, die helaas een kindje heeft verloren, kwam ik de volgende stichting tegen: stichting Make a Memory. De volgende tekst kwam ik op de site www.makeamemory.nl tegen:

 

Stichting Make a Memory vervaardigt foto’s voor familie van ernstig zieke, stervende of overleden baby’s vanaf 24 weken zwangerschap en kinderen tot en met 16 jaar. De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving en verzorgingshuizen. Voor ouders wordt de fotografie kosteloos uitgevoerd overeenkomstig de ideële doelstelling van de stichting.

 

Helaas houdt deze stichting dus ook een grens van 24 weken aan...

En natuurlijk hoop ik dat niemand het ooit nodig zal hebben!!

 

Nogmaals, heel veel sterkte...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use