Jump to content

Voedingsbh's


Doortje

Recommended Posts

Hee dames,

Ik ben nu bijna 32 weken zwanger en merk (eindelijk) dat mijn eigen BH's nu toch wel wat strak beginnen te zitten. Ik moet dus onderhand aan een paar nieuwe. Omdat ik straks borstvoeding wil geven, wil ik nu gelijk eigen borstvoedingsbh's halen. Maar ja.. hoe beslis je nu wat geschikt is?

Ik heb ergens gelezen dat het beter zou zijn om borstvoedingsbh's zonder beugel te dragen omdat dit de vaatjes van de melktoevoer zou kunnen afknellen waardoor je irritaties krijgt en mogelijk je BV ook snel terug loopt.

Ik ben daarom wel benieuwd naar ervaringen van moeders die start zijn met borstvoeding en wat wel/niet goed bevalt.

Hoe doen jullie dat bijvoorbeeld ook met kleding? Alle handige tips zijn welkom. Ik heb namleijk pas bij 36 weken zwangerschap een borstvoedingscursus, maar vind dit iets te laat om nieuwe BH's te halen.

 

Alvast bedankt.

 

Groet, Doortje

Link to comment
Share on other sites

Ik vind die met beugel van de prenatal erg fijn. Ik had er ook tijdens mijn zwangerschap al gehaald, maar had uiteindelijk nog een maat groter nodig (normaal C, in zwangerscchap D, bij bv E). Kleding: veel vestjes/bloesjes gedragen met een hempje eronder. Shirt open, hempje omhoog. En nu thuis vaak 'gewone' kleren, trek mijn shirt gewoon omhoog als ik kolf ;) (maar zou dat met bv met anderen erbij niet doen, haha). Ik heb dus geen speciale voedingsshirts gekocht.

 

Heb trouwens wel 1x borstontsteking gehad, maar dat was van een kliertje aan de bovenkant van mijn borst, en kolfde op mijn 'toppunt' 1800cc per dag, dus het verhaal over dat beugels slecht zijn gaat voor mij niet op, maar kan natuurlijk heel goed dat het bij anderen wel zo is.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Doortje

 

Ik had nog maar 1 voedingsbeha omdat ik niet wist waar mijn cupmaat zou eindigen, het is ook bij deze ene beha gebleven omdat mijn bv totaal neit op gang kwam, ondanks de goede begeleiding van de kraamverzorgster, de vk en de lactatiedeskundige + een neusspray en 6x per dag kolven. Ik had ook een beugelbeha maar dat was geen enkel punt hoor, wel aangekaart door mij.

Ik vond de mijne erg fijn, juist vanwege de grotere maat en de goede steun, ik had hem gekocht via http://www.prolacta.nl

 

veel succes!!

 

Miepie, jeetje 1800cc ik op mijn hoogtepunt 30cc ;-))

Link to comment
Share on other sites

K heb 1 vriendin die zolang ze BV gaf, gewoon beugel/voedingsBH's aanhad, zonder problemen!!

die kon ook niet zonder beugel, want ze had cup F....

 

M'n andere vriendin, (net vorige week bevallen) heb ik gevraagd hoe zij het deed met BH's....

zij heb er 2 van de HEMA gekocht, voor nu zeg maar, en als het goed loopt de BV gaat ze na

de kraamtijd naar de prenetal om daar die voorgevormde beugel/voedings BH's te kopen.

Voordeel van de voorgevormde is dat je de zoogcompressen er niet doorheen ziet.

En voordeel van de beugel is, bij n grote voorgevel dat het niet zo gaat hangen....

Link to comment
Share on other sites

Nou... Allememaggies... Ik ging vandaag ook even voor een nieuwe voedingsbh op pad.... Livera moet zich echt schamen!!! Wat een omadingen zeg! Ik ben linearecta die winkel weer uit gelopen, die dingen kan ik psychisch nog niet handelen!

 

Bij de prenatal hebben ze mijn maat niet en een cup kleiner krijg ik wel aan als er geen beugel in zit, maar dan hangen ze toch een beetje onder mijn oksels.... Wat een drama!

 

Toen maar even de V&D in gelopen en daar hadden ze ook geen voedingsbh's in mijn maat (85 F) MAARRR: wel van Sapph... en die zit lekker!!! gewoon omdat ie past... eigenlijk niet mijn ding en gelukkig zitten er niet zo veel van die extra bandjes aan, maar ik ben er toch blij mee (ook nog eens 50% afgeprijsd) een anita roze en een blauwe.

 

Die voedingsbh's ga ik wel weer eens bekijken tegen de tijd dat ik niet meer kan zo.... Ik zie een markt die vraagt om een goed product! PPPFFF.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use