Jump to content

Utrogestan bollen


mijnbaby

Recommended Posts

Je voelt je er inderdaad zwanger door, althans, dat denk ik want ik ben nooit zwanger geweest. Bij alle IUI's en nu bij de IVF zit ik aan de bollen. Bijwerkingen voor mij: vocht vasthouden, aankomen, prikkelbaar, labiel (heel emotioneel), krampjes, pijnlijke borsten, slecht slapen en moeheid.

Maar dit is voor iedereen anders, en het is ook elke cyclus anders. Volgens mij kun je weinig tegen de bijwerkingen doen.

Link to comment
Share on other sites

het beínvloed idd. niet je test hoor!!

Ik heb 13 dagen na punctie ( 10 dgn. na TP) positief getest.

 

Bij eerdere IUI's en IVF moest ik het ook gebruiken, maar ik had er

praktisch geen bijwerkingen van.... bij de 2de IVF dacht ik eerst van wel

(misselijk, moe) maar toen bleek ik zwanger te zijn!!

Link to comment
Share on other sites

Dat is normaal, de bollen bestaan namelijk voor een vrij groot gedeelte uit vulmiddel. Dat is wit en kleverig en komt er inderdaad (helaas) weer uit.

Heb je een inbrenghuls gekregen? Daarmee kun je ze goed diep inbrengen. Mijn zkh wil dat ik de bollen inbreng een half uur voor opstaan en als ik ga slapen (kortom, ze willen dat ik minimaal een half uur lig).

Link to comment
Share on other sites

Hey mijnbaby - in Utrecht hebben ze daar geen speciale adviezen voor gegeven bij mij hoor, qua opstaan / liggen etc. Gewoon met de vinger goed weg duwen en dan inderdaad toch nog van die witte afscheiding. Had ik daar toen ook gevraagd en ze gaven aan dat dat normaal is en "overtollig" is: je lichaam neemt de stoffen die het nodig heeft er genoeg uit op... Suces!

Link to comment
Share on other sites

Heej Mijnbaby,

 

Het kan je hartstikke voor de gek houden door die stomme bollen. Ik heb meegemaakt dat ik er heilig van overtuigd was dat ik zwanger was, maar helaas en ook dat ik helemaal niets voelde en toch juist wel zwanger was!

Je kan gewoon niet op je gevoel afgaan, zo erg vond ik dat...

 

Heel veel succes met wachten.

 

Liefs Elke

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ze ook gebruikt maar ik moest er 3 keer 3 per dag in doen. Had geen bijwerkingen, enige nadeel was/is dat het er ook weer uitloopt !! Maar ik was wel zwanger. Dus echt bijwerkingen zou het niet weten. Als ik ze ging inbrengen zorgde ik ook dat ik even kon blijven liggen al was het maar 15 min.

Link to comment
Share on other sites

Joekie,

 

nee, het is slechts een hulpmiddel. Als je zwanger bent, dan maakt t lichaam zelf dit hormoontje aan.

 

En we hebben al eens een discussie gehad over hoe lang je de bolletjes moet gebruiken (overigens, in Dusseldorf zijn er 3 artsen met 3 verschillende meningen hierover).

Dat is dus ook per arts en per ziekenhuis verschillend, evenals de hoeveelheid en afbouwschema.

 

2x2 is niet te weinig hoor.

 

Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use