Jump to content

Vergoeding medicijnen IVF/ICSI Duesseldorf


Frida
 Share

Recommended Posts

Beste mensen!

 

Sorry dat ik wellicht een topic aansnijd wat al eerder behandeld is... maar ik ben zo WOEDEND! (zullen ook wel de hormonen zijn) EN HEB JULLIE RAAD NODIG

Ben overgestapt van Leiderdorp naar Duesseldorf (erg tevreden). Ben op het moment ook aan het prikken en was in Duesseldorf voor een echo....

Keurig een verzekeringsformulier laten invullen in Duesseldorf, opgestuurd naar Zilveren Kruis en krijg iets van 1700 Euro voor de ICSI (so far so good). Medicijnen in NL gehaald (wel zelf eerst moeten betalen), keurig opgestuurd.... MAAR vind net in de bus dat ze de kosten van de medicijnen niet betalen...... :mad: Dat is volgens mij niet conform allerlei richtlijnen etc. Wat kan ik doen? Wat voor soort bezwaarbrief moet ik schrijven naar Zilveren Kruis?

Hartelijks, Frida

Link to comment
Share on other sites

Hoi Frida, ik kan je helaas geen advies geven mbt je vraag. Wij zijn ook overgestapt van MCK leiderdorp naar Dusseldorf, maar moeten onze vierde behandeling helemaal zelf betalen. Ik wilde je wel ff gewoon ontzettend veel succes wensen met deze poging!!!!.

Ik vind het inderdaad erg opmerkelijk dat je poging wel vergoedt wordt, maar de medicijnen niet, terwijl deze gewoon in NL zijn opgehaald. Het lijkt mij dat alles vergoed moet worden, maar nogmaals ik ben hier geen deskundige in. Ik neem aan dat je nog gewoon binnen de drie vergoedde pogingen valt.

Ik zou sowieso in bezwaar gaan en de voorwaarden van je basisverzekering en aanvullende verzekering er hoed op napluizen. Ik heb wel vaker gelezen dat ziektekostenverzekeringen hierin nog wel eens fouten kunnen maken mbt vergoeden in het kader van ivf etc.

Heb je trouwens al op de website van freya gekeken of daar info te vinden is over jouw onderwerp?

Ik hoop voor je dat er hier meiden zijn, die jou wel een goed advies kunnen geven.

Nogmaals succes met deze poging!

Link to comment
Share on other sites

hoi Frida

 

wat is dit toch een vreemde situatie!!!!?

Sowieso dat je de meds eerst zelf hebt moeten bekostigen, ik had het recept uit DD gewoon bij onze aptheek ingeleverd en het was geen probleem, wel aan de arts gevraagd of hij op het recept wilde vermelde de hoeveelste behandeling het zou zijn, dat wil onze apotheek nl. weten.

 

Maar ik zou je inderdaad adviseren om even met de zorgverzekering contact op te nemen, succes en nog meer succes met de behandeling!!!

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hi allemaal!

 

Zilveren Kruis zegt het ligt aan de apotheek, de apotheek zegt het ligt aan Zilveren Kruis.... Had uit DD een extra recept gekregen voor Gonal en nog 5 Menopur, maar dat moest mijn man net WEER betalen, alhoewel Zilveren Kruis zegt dat dat niet conform de regels is..... Maar wat moet je doen als je het vandaag nodig hebt? Als patient trek je toch aan het kortste eind!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb ook een poging in DD gedaan, die zou sowieso niet vergoed worden. De recepten heb ik bij de apotheek hier in NL ingeleverd en ik heb alles zonder betalen meegekregen. Ook de echo's heb ik in NL laten doen en die zouden ook niet vergeod worden. Dat alles was in maart en tot op heden hebben wwe hier niets van gehoord......... de medicijnen en echo's zijn dus gewoon door de verzekering betaald. Mijn advies: stap over naar een andere apotheek, waar je de medicijnen wel gewoon meekrijgt zonder betalen. De kans is dan heel groot dat dit in de administratiev molen meegaat en je er dus nooit iets van hoort. Ik heb in maart 3 apotheken gehad (om alles op tijd bij elkaar te krijgen) en bij geen een apotheek begonnen ze over het 'zelf betalen'.

Ik hoop dat je hieruit gaat komen, maar bovenal dat je een succesvolle poging hebt!

groet van Mira

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Hoi Frida,

 

Het klopt dat de apotheek het niet goed heeft gedaan. Het Zilveren Kruis heeft met alle apotheken de afspraak dat de apotheek beoordeeld of er een vergoeding is. Zo nee, dan krijg je zelf de rekening, zo ja, dan moet de apotheek rechtstreeks declareren.

 

Valt het nog binnen jullie 3 pogingen? En is de behandeling ook goedgekeurd door het Zilveren Kruis?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use