Jump to content

Geboortekaartjes


Melis25

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Allereerst allemaal van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Ik hoop dat jullie allemaal genieten!

 

Wij zijn alvast aan het oriënteren wat er allemaal aan kaartjes op de markt is. Ik was net ff aan het googlen naar geboortekaartjes, maar er zijn zoveel aanbieders/ontwerpen/ideëen dat ik eigenlijk een beroep op jullie ervaring wil doen.

 

Waar hebben jullie de geboortekaartjes besteld? Waar moet je op letten? Welke site is bijv. duur en waar kun je tegen een leuke prijs mooie kaartjes bestellen? Kortom, alle info/ervaring is welkom!

 

Alvast bedankt en liefs,

Melissa

Link to comment
Share on other sites

Hoi Melis,

jij ook gefeliciteerd met je zwangerschap! Wij hebben ons bij de eerste uitgebreid georienteerd, maar konden uiteindelijk geen geb. kaartje vinden dat naar onze smaak was en ook nog een beetje betaalbaar. Smaken verschillen natuurlijk, dus misschien zit er voor jullie wel het juiste kaartje bij.

Maar misschien kan dit ook een idee zijn voor jullie:

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een dubbel kaartje (A5-formaat dubbelgevouwen), met op de voorkant een foto van onze pasgeborene in zwart-wit met een heel klein beetje kleur en op de binnenkant boven een mooie tekst en onder de naam en praktische gegevens. Héél sjiek... en ook lief omdat onze eigen kleine er op stond. En: We hebben het kaartje zelf ontworpen, de foto een beetje bewerkt (gewoon met windows fotogalerie) en vervolgens het bestand naar een hele goede copyshop bij ons in de stad gebracht, waar ze het op heel mooi dik glanspapier hebben geprint voor ons en gerild (de vouw erin gemaakt). We hadden de kaartjes 3 dagen na de geboorte in huis. Zelf hadden we al mooie enveloppen uitgezocht.

Hetzelfde hebben we gedaan voor onze tweede die pas geboren is. Met de huidige printtechniek is print bijna niet te onderscheiden van drukken. Dus, mocht je er niet uitkomen, dan kun je het nog altijd op deze manier doen!

heel veel succes, Yola

Link to comment
Share on other sites

Leuk topic! Wij willen iets anders dan anders. Mijn ouders hadden voor m'n broers en mijzelf; bedrukt babysokje, een klein zuigflesje met snoepjes en een mobile compleet met stokjes en touwtjes. Ik heb dus een goed voorbeeld te volgen. Heb best wat leuke dingen gezien, maar duur!!!

 

Ben dus benieuwd naar de reacties hier!

Link to comment
Share on other sites

Ja.. er is gewoon te veel!

Wij hebben na heeeel lang zoeken via kaartmix.nl besteld. Enorme collectie, in elke stijl wel wat, en dan net wat anders dan anders.

Ik vond het wel betaalbaar, zit net iets onder het gemiddelde.

Kwaliteit was prachtig, veel leuke reacties.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben onze kaartjes besteld via http://www.babyfactory.nl/ . We hebben puur gekeken naar wat wij leuk vonden. De prijs is volgens mij gemiddeld.

 

Waar wij wel op gelet hebben: we wilden per se geen kaartje waar je achteraf nog een boel werk aan had. Als je bijvoorbeeld een kaartje met een strikje of beertje los er op (als voorbeeld) dan krijg je de kaart in losse onderdelen. Ik zag het niet zitten dit in mijn kraambed nog allemaal te moeten vouwen/plakken/vastmaken of wat dan ook, dus hebben wij voor een "gewoon" kaartje gekozen.

 

Ik vond de service via internet erg goed, vaak al na 1 of 2 werkdagen een proefdruk in huis en de kaartjes na de geboorte waren er ook heel snel, in een superleuk doosje om te kunnen bewaren.

Link to comment
Share on other sites

Pff, ja he, wat veel keuze heb je he? Ik ben begonnen met het bestellen van verschillende proefkaartjes bij verschillende sites, puur om eens te kijken wat de kwaliteit was van de kaartjes en hoe de service was. Net als Fren wilde ik in eerste instantie ook wel wat aparts maar met bijna 150 adressen werd me dat veel te duur. Nu dus ook een 'gewoon' kaartje besteld. Het is uiteindelijk een kaartje geworden van ' it's a mo! design', een klein ontwerpburo met redelijke prijzen. Proefmodel is al goedgekeurd en de enveloppen zijn ook al binnen.

Succes met het maken van je keuze!

Link to comment
Share on other sites

Wij hadden ons kaartje bij kaartje2go.nl besteld. Betaalbaar, superservice en ik vond het eindresultaat erg netjes.

Ik wilde een bewerkte foto aan de binnenkant van het kaartje en die hebben zij voor ons aangepast. Diezelfde dag had ik meerdere foto's terug en 1 van deze heb ik gebruikt.

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben zelf ons kaartje ontworpen, met tekeningen en tekst inclusief waarbij we uitkwamen op een langwerpige kaart van 3x 14x14cm, dubbelzijdig bedrukt. Besteld bij blabla-geboorte. Wel een Belgische website. Maar daar hebben ze ook zelf een enorme collectie waar iedereen wel zijn stijl in kan terug vinden. Wij zijn gewoon eigenzinniger (komen uit de grafische sector) en ontwerpen liever zelf, omdat dat nu eenmaal ons beroep is :-)

 

In elk geval héél veel felicitaties met je zwangerschap en geniet ervan! Het is voorbij voor je het weet!

 

groetjes

Ellen

Link to comment
Share on other sites

Lieve meiden, bedankt voor jullie uitgebreide interessante antwoorden. Erg leuk om te lezen dat sommige van jullie zelf het kaartje ontworpen hebben, ik ben daar niet creatief genoeg voor haha. Ik ga al jullie opties eens rustig bekijken. Voor nu even verder genieten van het feestje in mijn buik!Nogmaals bedankt meiden, geniet van alles!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use