Jump to content

Gaan voor een brusje!!


Lotttie

Recommended Posts

Ik ben na een lang en verdrietig traject in juli 2011 bevallen van een prachtige dochter. Nu is het zo dat we er weer opnieuw voor mogen gaan als onze dochter 6 maanden is. Dat zal in januari dus het geval zijn. Ik moet tegen die tijd helaas wel de borstvoeding moeten gaan afbouwen.

 

Zijn hier meer meiden die voor een tweede kindje gaan terwijl de eerste nog zo jong is??

 

De wens is heel groot, maar ik vind het ook heel eng om weer te gaan beginnen. Ik wil mezelf nooit meer zo verliezen als dat ik had toen we in onzekerheid zaten of we überhaupt ooit papa en mama mochten worden. Nu verwacht ik dat ook niet. Het zou heel mooi zijn als het gaat lukken, maar als dat niet het geval zal gaan zijn... We zijn al gezegend, we zijn nu heel gelukkig... Maar het zou wel heel mooi zijn als het nog 1 keer zou gaan lukken.

 

Het lijkt me leuk om het hier met anderen over te gaan hebben!! :)

Link to comment
Share on other sites

Hoi,ik ben in september bevallen van een zoon en in januari weer begonnen met een cryo terugplaatsing.Inmiddels heb ik er twee cryo tp's en 3 verse behandelingen opzitten en ben 1 x 8 weken zwanger geweest en een keer wel een pos test maar werd steeds lichter. Jammer!!!Als ik terugdenk aan januari dan vond ik het achteraf te snel omdat ik best moe was omdat onze zoon nog steeds niet doorsliep. Mijn lichaam was er nog niet klaar voor. Maar ik moest en ik zou...Als ik je dus een tip mag geven, zorg dat je echt weer lekker in je vel zit en uitgerust bent anders heb je in mijn ogen minder kans. Het lichaam moet wel de kracht hebben om nog een keer 9 maanden voor een beebje te zorgen.Ik wens je heel veel succes.Liefsnoor

Link to comment
Share on other sites

Ik ben in juni 2010 na een IVF behandeling bevallen van een zoon. In december hebben wij een afspraak gemaakt voor februari in het Geertgen. In januari bleek dat ik spontaan zwanger was en in september 2011 ben ik bevallen van nog een prachtige zoon. Er zit precies 15 maanden en 1 dag tussen de twee. Hoewel ik enorm blij ben dat een tweede IVF-traject ons bespaard is gebleven moet ik wel zeggen dat achteraf gezien het behoorlijk pittig is om 2 van die kleintjes te hebben. Mijn oudste loopt nog niet en ik moet dus de hele dag 2 kinderen tillen. Ook kan ik merken dat mijn lijf een behoorlijke opdonder heeft gehad. Ik heb nog veel last van mijn bekken, mijn bekkenbodemspieren zijn uitgerekt en mijn hormoonhuishouding is van het padje... dat gezegd hebbende, het is nu wel even pittig en mijn lijf moet nog veel herstelwerk verrichten, maar ik vind het wel bijzonder leuk dat er zo weinig tijd tussen de kleintjes zit. Als we het eerste jaar eenmaal achter de rug hebben wordt het allemaal stukken makkelijker en eigenlijk hebben we alle fases zo ongeveer tegelijk. Daarnaast weet je bij een IVF natuurlijk nooit precies wanneer (en of) het raak is, dus als je er zelf achter staat dan zou ik het gewoon doen. Zelf had ik ook een erg sterke wens voor een tweede, ik heb al gezegd dat ik er nog wel eentje wilde toen Thomas net een maand oud was.

Link to comment
Share on other sites

Lottie, wat leuk dat jullie voor een brusje gaan!

Zelf riep ik de dag na mijn bevalling (die uiteindelijk 36 uur duurde) dat ik er weer voor wilde gaan. Vanwege bekkeninstabilliteit, loodzware medische bevalling en de borstvoeding die ik tot de eerste verjaardag wilde geven, uiteindelijk dus gewacht met nieuwe behandelingen. Ik wilde mijn lichaam wel de rust geven die het eigenlijk nodig had en heb dat eerste jaar heel bewust genoten van mijn zoontje zonder weer in de MM (en bijbehorende stress) te ziten.

Wij zijn gestart voor een brusje toen mijn zoontje net 1 jaar oud was. Nu helaas 3 verse icsi pogingen en cryo terugplaatsingen verder is er nog geen brusje. Uiteraard baal ik er ontzettend van, want ik had gehoopt dat het leeftijdsverschil niet zo groot zou worden. Maar nu besef ik dat er zowel voor als nadelen zitten aan beide kanten. Snel beginnen kan best erg zwaar zijn. Twee kindjes met verschillende ritmes en behoeften, is best lastig. Althans dat is mijn ervaring als ik mijn neefje te logeren hebt, die ruim anderhalf jaar jonger is als mijn zoontje. Als de een slaapt, wil de ander juist lekker naar buiten, peutergym etc. Aan de andere kant groeien ze lekker samen op.

Wij hebben nog steeds de hoop en het vertrouwen dat er nog een brusje gaat komen en zie nu ook wel de voordelen in van (noodgedwongen) een groter leeftijdsverschil. Nu volledig de tijd en aandacht voor mijn zoontje. Heel bewust genieten van elk momentje. Bovenal al besef ik dat ik al de allergelukkisste mama van deze wereld ben. Een gezond prachtzoontje, terwijl er helaas nog teveel meiden met een onvervulde kinderwens zitten! Gistern weer zo emo momentje. De sinterklaas intocht. Samen liedjes zingen en mama zit met tranen in haar ogen van geluk dat ik dit mag meemaken.

Aan de andere kant wordt ik er zelf (en mijn eicellen) ook niet jonger op, dus haast is ook een beetje geboden en voel de klok dan ook steeds harder gaan tikken.

 

Ik wil je in ieder geval ontzettend veel succes wensen en lekker doen waar jullie je goed bij voelen!! Hopelijk is de eerste poging gewoon lekker raak!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use