Jump to content

Datingsite voor wie eicel of spermadonor zoekt


noor

Recommended Posts

Vandaag in de telegraaf bij Vrouw: vanaf vandaag is het mogelijk een profiel aan te maken op een site opgericht door evelien te boekhorst voor iedereen die op zoek is naar een eiceldonor of spermadonor.

 

De site staat er niet bij.

 

Ik dacht ik post t ff hier. Je weet nooit wie er mee geholpen is.

 

 

Groetjes

Noor

Link to comment
Share on other sites

Absoluut een goed initiatief!! er moet ook gewoon de mogelijkheid zijn om te doneren... Laat het alleen wel gecontroleerd zijn en niet dat je een of andere freak in huis haalt!! Ik snap dat als er geen mogelijkheid is en de wens groot genoeg dat er mensen met zo iemand in zee gaan, maar dat zou toch niet nodig moeten zijn??

 

@ Sandra: Is dat bij Alberto Stegeman geweest?/ Had ik wel willen zien!

Link to comment
Share on other sites

Nee was op de radio, bij radio 1. Het programma heet noorderlicht. Was een arts van utrecht aan het spreken, hij heeft samen met een belgische arts een boek geschreven. Babymaking.

 

Was erg interessant, konden het alleen niet afluisteren helaas.

 

Maar het word dus hetzelfde als een spermabank, volledig legaal en onder controle dus. Ik zou zo doneren hoor. Vind het echt super!

Link to comment
Share on other sites

hahaha... ja, das ook toevallig!!

@ Sandra81: Begrijp ik nou goed dat je net positief hebt getest? Van harte gefeliciteerd dan!!!! Ik ben net bevallen en heb een zoon via ICSI.... Zo mooi dat het allemaal kan!

 

Geniet lekker van je zwangerschap als het lukt: Hoe vaak ga je dit meemaken in je leven??!!

 

Groetjes, Judith

Link to comment
Share on other sites

denk dat bij een eiceldonorbank minder snel gedoneerd word, afgezien van de vrouwen die er midden in zitten....tenslotte moet je als vrouw zijnde toch een gehele procedure vooraf hebben en dan hebben we het nog niet eens over de punctie....het is toch anders dan (excuseer mijn taalgebruik en ik bedoel het goed hoor :)) even lekker aan je piemel sjorren en thats it...mannen houden er nog iets aan over aan het doneren (fijn en bevredigend lichamelijk gevoel) wij vrouwen toch niet. Ondanks dat ik ik de procedure zelf heb doorlopen (niet doneren, maar wel punctie) zou ik het toch niet zo snel doen, overigens mss wel voor een bekende, wat mss weer hypocriet is...embryo donatie ben ik wel weer helemaal voor en dat is ook zeker mijn eerste optie over 4 jaar of mss wel eerder als dat kan..

 

overigens vind ik dat verhaal van de aspergermeneer wel vervelend. We vallen massaal over die man (wat ik ook helemaal begrijp hoor, begrijp mij niet verkeerd) maar blijft een feit dat iemand met asperger niet helemaal rekening houd met andere mensen (autischtisch spectrum) wat niet wegneemt dat hij dit nooit had mogen doen en zeker niet verzwijgen, maar daarom heb je ook weer de officiele wegen, alhoewel ik eigenlijk niet weet of het wel te voorkomen zal zijn. zijn nl ook een heleboel mensen die aan een autistisch spectrum syndroom heersen zonder het te weten en het pas op latere leeftijd te weten komen. vind dit dus eigenlijk altijd wel moeilijk en nooit zo heel zwart/wit, want er zijn ook zat mensen die zeggen...sja..dan moet je het via de officiele wegen doen, eigen schuld of zoiets...en dat vind ik ook niet reeel, want vaak zijn die stellen toch redelijk radeloos, anders doe je het niet via de "zwarte markt".

 

god wat zitten toch overal haken en ogen aan zeg...bah...maar vind het wel goed dat het komt of dat er over nagedacht word...nu zou het nog leuk zijn als er nog wat in de verzekeringvergoedingen overblijft he :)

Link to comment
Share on other sites

Ja klopt, die ken ik ook. Maar wat ik bedoelde was echt een donorbank. Zijn ze nog wel mee bezig.

 

Judith, klopt, hebt morgen vroege echo ivm eerdere bbz, dus ben nog voorzichtig. Ja idd, he vaak maak je dit mee!

 

Benbri, je hebt gelijk, mijn nichtjr heeft ook asperger en die houd met niemand rekening, hoort er echt bij helaas. Net dat ik goed keur wat de man doet maar ik snap absoluut je punt

Link to comment
Share on other sites

Daarom is het juist goed dat Nederland niet aan anonieme donatie doet.

Je kan zelf een eiceldonor aan brengen, hoe je die ook ontmoet hebt, die wordt goed gescreend.

 

Zaaddonatie is lastiger, dit is ook zonder medische handelingen verkrijgbaar en bruikbaar. Hoop het zo netjes verwoord te hebben.

 

Ik ben zelf eiceldonor geweest. De behandeling en punctie vond ik echt niets voorstellen. Een paar uur na punctie weer gaan werken na eerst de kinderen opgehaald te hebben.

 

Moraal hoe je je eiceldonor ook ontmoet, in Nederland vind er een goede screening plaats.

Dit vind ik het enge van die buitenlandse klinieken. Als het jong is en al een kind heeft mag de vrouw doneren.

Medisch dossier van de donor haar medische verleden kan ook niet ingezien worden.

Ik zou voor mijn kinderen toch meer info willen.

Link to comment
Share on other sites

Absoluut een goed initiatief!! er moet ook gewoon de mogelijkheid zijn om te doneren... Laat het alleen wel gecontroleerd zijn en niet dat je een of andere freak in huis haalt!! Ik snap dat als er geen mogelijkheid is en de wens groot genoeg dat er mensen met zo iemand in zee gaan, maar dat zou toch niet nodig moeten zijn??

 

@ Sandra: Is dat bij Alberto Stegeman geweest?/ Had ik wel willen zien!

 

ja maar dit is al een aantal maanden geleden

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use