Jump to content

1e poging iui


kimky
 Share

Recommended Posts

Hi meiden!

Wij zijn na ruim 2 jaar tevergeefs proberen in mm beland. Er is tot nu toe niets gevonden dat zwangerschap in weg zou staan, maar helaas tot nu toe geen succes. We zijn nu bezig met 1e keer iui, nu ruim week gonal-f aan het spuiten. Morgen 2e meting

spannend! Alleen dat wachten duurt eindeloos!! Zijn er meiden die tips hebben voor meer geluk, of wachttijd korter te laten lijken? Zou het leuk vinden om ervaringen uit te wisselen! Succes allemaal! X

Link to comment
Share on other sites

Hey Kimky!!

Klinkt herkenbaar... bij ons werd er ook nooit wat gevonden, en zijn toen ook gestart met IUI,

helaas na 2 pogingen moesten we over op IVF.

Jij hebt ook de combi Deca/ Gonal F om te spuiten?? Dat hadden wij ook, en hoor je op dit forum

niet vaak moet ik zeggen.... veel krijgen IUI in eigen cycles of spuiten met andere hormonen!!

'loop' je toevallig in Zwijdrecht?

 

Zorg voor voldoende afleiding, dat is écht bellangrijk, ga gewoon eens iets extra leuks doen, waar

jeje goed bij voel!!Vooral de 2 week ist vaak spannend!!

 

In ieder geval heel veel suc6 ermee hoor!! Word een spannende tijd!!

Gr.Tweety

Link to comment
Share on other sites

Hi meiden!

 

ik ben bij dat ik een forum heb opgezocht, echt goed om dit soort reacties te krijgen! Vanmorgen gehoord dat ik zondag pregnyl moet spuiten, dan dinsdag DE dag. Spannend! Er waren 2 eitjes (klinkt beter dan die medische namen..).

@Tweety, ik spuit alleen gonal-f, geen deca. Wat doet dat middel? Ik loop niet in zwijndrecht. Ben je al begonnen met traject ivf?

@Sharona, voor jou nu helemaal spannend!! Gelukkig niet meer zo lang wachten.. Ik zal voor jullie duimen!

Xx

Link to comment
Share on other sites

Hallo Kimky,

Ik ben ooit ook begonnen met IUI omdat bij ons beiden niks gevonden werd. De wachtweken duren altijd lang, maar ik probeerde zoveel mogelijk leuke dingen in die twee weken te plannen. Dat hielp wel moet ik zeggen. Het is trouwens heel normaal dat we wat bloed kan verliezen na een echo. Dan is er misschien een klein vaatje gesprongen. Niks ernstigs ofzo. Dat slijm komt waarschijnlijk van de gel die ze op de echokop gedaan hebben als glijmiddel.

Veel succes in elk geval en ik hoop dat dit voor jullie gaat slagen!

 

Groet, Doortje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Kimky,

 

Wij gaan volgende maand beginnen met iui in eigen cyclus. Dus voor nu nog even geen hormonen spuiten.

Vindt het ook erg spannend. In eerste instantie hadden ze ons gezegd dat het ivf zou worden dus dit is er weer een stapje voor. Valt weer iets mee in alles, wat er tegen kan vallen. Zie ook wel erg op tegen het wachten. Ik hoop hier ook wat ervaringen uit te wisselen en misschien tips te krijgen.

 

Wij zijn in Nijmegen in het Radboud onder behandeling. Zijn daar erg aardig. Voelt wel goed hoe raar dat ook klinkt.

 

Succes en sterkte!

 

groetjes geertje

Link to comment
Share on other sites

Hoi kimky

Heel veel succes!!

Ik ben inmiddels op weg naar de 5de ronde iui t wachten ben ik inmiddels al aan gewend... Belangrijk zoek lekker de afleiding dan vliegt de eerste week voorbij. De 2de week is meesta spannender omdat dat DE week is va. Ja of nee en tja tips voor meer geluk uhhh wist ik ze maar... Het zegt helemaal niets bij de poging toen ik voor het eerst zwanger wilde raken was het meteen raak en nu voor een 2de kindje ga ik al richting ronde 5.. Dus het is wachten tot het engeltje ineens op je schouder gaat zitten.

Link to comment
Share on other sites

Leuk jullie ervaringen te lezen!

 

Gisteravond laat de Pregnyl gehad, en viel ook weer enorm mee. Ik had me hier (weer) erg zenuwachtig over gemaakt.. Nergens voor nodig! Hij is iets rotter dan de Gonal-f omdat het meer vloeistof is, maar dat is dan ook alles. Morgenmiddag is de iui zelf, ben benieuwd!

Overigens heb ik niet het idee dat ik echt iets merk van de gonal-f. Hooguit dat ik iets sneller gevoelige borsten had, normaal heb ik altijd het idee dat dat pas begint als ik eisprong heb.

 

Hoe is bij jullie? Sharona, bij jou schiet het wachten nu op he? Wanneer mag je testen?

@ Racir, Geertje, zijn jullie inmiddels al begonnen?

 

Succes allemaal weer!

Link to comment
Share on other sites

Welkom Kimky en alvast veel succes voor morgen, spannend hoor!

 

Wat bloed en slijm afscheiding kan na een echo trouwens, de een heeft er meer last van dan de ander.

En wat afleiding betreft, ik ga altijd op de bank met veel dvd's, verstand op nul en de eerste 2 dagen lekker wat bijrusten, daarna doe ik mijn normale dingen.

Link to comment
Share on other sites

Nou, eerste iui zit erop! Pff, wat heb ik me zenuwachtig gemaakt vandaag.. Maar goed, het zit erop (eigenlijk erin..), dus nu begint het grote wachten. En hard duimen!

@Racir, 1e fm gehad? mag je verder?

Link to comment
Share on other sites

@ kimky ik mag wel verder.. Dindsdag pas fm.. En 6 maart evaluatie of we door gaan met iui of misschien toch ivf ondertussen gewoon door met poging 5 iui hoor maar goed... Heb nog geduld zat ben nu 4 maanden bezig dus mag niet klagen ;)

 

Succes met de wachtweken zoek lekker de afleiding! Het inbrengen stelt niet veel voor he! Gelukkig maar toch! Nogmaals succes!

Link to comment
Share on other sites

@Kimky, wachtweek 1 zit er bijna op, valt ook mee he? ;-) Als ik je een tip mag geven.....Laat je niet gek maken door alle bij verschijnselen die je krijgt van de Pregnyl en andere medicatie.....Ik had de 1e 3 iui''s in eigen cyclus, daarna 2 met Clomid en de laatste 2 met Gonal F. Door de medicatie veranderde bij mij de 'normale' verschijnselen (zere borsten etc.) uiteraard, maar betrapte mezelf erop dat ik bij elk dingetje zat te denken: o, ja ik voel dit, ik voel dat, wie weet een innesteling, of meer gevoelige borsten als anders....Ik heb mezelf een beetje gek gedacht...dus 1 tip: Probeer niet teveel verschijnselen op te sporen om het zo maar te zeggen, het meeste is f***ing with the mind....

 

Misschien kom je zo je wachtweken wat relaxter door ;-) (Don't worry be happy fluiten als je gedachten de vrije loopt neemt helpt! Haha)

 

Succes! Groetjes Lotte

Link to comment
Share on other sites

Hihi,

 

Eerste week wachten zit er inderdaad op! Nu vond ik het wel meevallen, maar weet wel dat ik tijdens de afgelopen week af en toe echt de tijd vooruit gekeken heb!!! En eigenlijk wordt het nu pas echt spannend... Mijn borsten waren heel gevoelig van de gonal-f, maar dat is nu weg getrokken. Verder heb ik alleen ontzettende jeuk overal, maar of dat nou nog een bijverschijnsel is van die hormonen of gewoon met het weer ofzo te maken heeft.. Zoals Lotte al zei, je gaat inderdaad overal wat achter zoeken! En eigenlijk mag ik niet klagen, heb op die gevoelige borsten na niet echt klachten.

 

Heb wel een ander vraagje. Ik zie vaak dat gesproken wordt over een NOD. Ik weet wat dit is, maar hoe berekenen jullie die als je cyclus geregeld wordt door de hormonen? 'Gewoon' 2 weken na eisprong?

 

Thanks!

 

Enneh, succes weer allemaal!!!!!

xx

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 3 weeks later...

Hoi,

 

Na 4 jaar proberen en 2 IUI pogingen achter de rug, zit ik er aardig doorheen. Tot nu toe kon ik het goed handelen, maar merk dat het langzamerhand mentaal erg zwaar aan t worden is.

Over 2 weken gaan we een 3e poging wagen in de normale cyclus. Er is verder niks aangetoond, waardoor het niet zou moeten lukken. Wel een beetje endometriose. Wie heeft hier ook ervaring mee?

 

Gr, Claudia

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi Dames,

 

Ik had hier al een heel verhaal geschreven maar toen ik het wilde versturen was het weg,....

Nou, wij zijn als bijna 4 jaar bezig om onze droom uit te laten komen, ik zal het verhaal in het kort uitleggen.

Bij mijn man is in 2009 zaadbalkanker geconstateerd en omdat je door de chemo onvruchtbaar kan raken word er zaad ingevroren.

In het Radboud hebben ze 3 keer akkoord gegeven om mee te werken aan de behandelingen maar ook 3 keer de boot afgehouden. We hebben contact met het Rijnstate gezocht en zij willen mee werken aan onze kinderwens met het ingevroren zaad, omdat dat zaad nog chemo vrij is laat maar zeggen.

Inmiddels ben ik 20 kilo afgevallen en gaan we voor 3 IUI behandelingen en daarna ( hopen dat het niet nodig is ) voor de icsi....

 

Volgende week verwacht ik mijn menstruatie en vanaf dag 10 moet ik gaan testen voor de ovulatie...best spannend allemaal!!

Hoevaak testen jullie op 1 dag? De een 1 keer en de ander 2 keer....??

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Claudia,

 

Het is intussen bijna 2 weken geleden dat je je bericht getypt hebt dus je gaat ook bijna met de 3e poging beginnen....maar wilde wel nog even reageren op je bericht....Je doet er goed aan om op dit forum je ervaringen te delen....Bij mij duurde het lang voordat ik me aangemeld had maar ik vind het heerlijk om te schrijven met lotgenoten. Ze weten exact wat je mee maakt en ook wat je voelt...

Ik hoop uiteraard dat deze keer raak is maar mocht dat niet zo zijn.....vergeet niet dat je gewoon ook een leven hebt....klinkt zwaar...maar ik bedoel, doe evegoed wat je normaal ook zou doen.

Wij gingen op een gegeven moment een skivakantie boeken, 7 maanden van te voren, ik zei toen: nou, reserveer voor mij maar geen skies hoor want tegen die tijd ben ik waarschijnlijk hartstikke zwanger zijn....dat soort dingen deed ik constant...Ik heb na mijn 4e iui t/m de 6e echt in een dip gezeten....en natuurlijk ben je er de hele tijd mee bezig en ga je er volledig voor maar doe ook gewoon je ding....Hopelijk heb je iets aan mijn woorden en wie weet schrijven we nog verder....

 

 

Succes met de 4e iui!

 

Liefs Lotte

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoi hoi,@ Lott, ja ik zit idd bij een andere topic, omdat hier zo weinig geschreven word, maar ik mag me ook aansluiten bij het wachtbankje van maart 2012, want heb zojuist mijn eerste IUI behandeling gehad.Hoe gaat het verder met alle meiden hier?

Link to comment
Share on other sites

He meiden, zoals ik in me vorige bericht al zei heb ik het aardig druk gehad,

en nu nog steeds haha,

Na de vorige iui de derde alweer, heb ik helaas toch me menstruatie weer gehad.

Toen heb ik een evaluatie gesprek gekregen en nu ben ik met clomid bezig,

afgelopen maandag weer de eerste echo gehad en er zaten 3 eitjes, en gister ok weer een echo gehad

en het zag er allemaal goed uit dus gister avond weer de pregnyl spuit gehad en vrijdag de inseminatie.

dus ben heel benieuwd en vooral ok nu ik 3 eitjes heb,

ik ga nu ff alles terug lezen en alle meiden succes !

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Het blijft spannend....ik heb dus afgelopen vrijdag een bloed test gedaan en er is HCG... Maar het is maar 16. Dat is de ondergrens van wat ze willen zien. Dus komende woensdag weer bloed geven.... PFFFFF extra heftige verlengde wachtweken op deze manier!
  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use