Jump to content

Welke autostoeltje na maxicosi cabriofix?


Doortje

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Wij krijgen van mijn schoonvader binnenkort een autostoeltje voor onze zoon. Hij is nu pas drie maanden, dus we hebben nog alle tijd om te kijken, maar ik ben eigelijk wel benieuwd naar ervaringen van verschillende autostoeltjes. Er zijn zoveel verschillende, waardoor ik het lastig vind om te kiezen.

Waarschijnlijk nemen we er twee, voor in beide auto's eentje, maar het zou wel fijn zijn als het stoeltje gemakkelijk over te zetten is van de ene auto in de andere auto.

Veiligheid is natuurlijk verder belangrijk evenals zitcomfort, want we maken met enige regelmaat ritjes van ca. 2 uur achter elkaar naar mijn familie.

 

Ik hoor jullie meningen graag

 

Groet, Dorien

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben van maxi cosi de toby genomen, veel schik mee gehad, weet alleen niet of die makkelijk over te zetten is.

Als je makkelijk wilt kunnen switchen van auto met de stoel dan is denk het makkelijkst als de die met de cabrio fix neemt, is alleen wel prijzig denk ik om voor 2 auto's aan te schaffen.

 

succes met keus maken

Link to comment
Share on other sites

Mijn ervaring is dat autostoeltjes op zich wel makkelijk over te zetten zijn, maar dat het toch altijd een gedoe is :-), lekker handig he? Zo'n opmerking... maar even serieus. Wij hebben voor Thomas inderdaad in beide auto's een autostoeltje, want dat overzetten is op zich redelijk snel gedaan, maar wil je niet dagelijks doen. Dus bij twee auto's ook 2 stoeltjes (per kind)... Wij hebben niet de duurste gekocht en ook zeker niet de goedkoopste, maar een goede middenklasser. Ik heb zelf voornamelijk gekeken naar het sluitmechaniek van de riempjes, want die gebruik je het meest. Voor ons hoefde de stoel niet te kunnen liggen, nou kan ie het wel een beetje, maar in de praktijk gebruiken we dat niet, ook niet op de lange ritten. Maar daar zou je dus naar kunnen kijken. Verder zijn in principe alle stoeltjes in Nederland gekeurd, dus dan is het voor de rest persoonlijke voorkeur. Wij hebben een stoeltje van 9 tot 36 kilo geloof ik, maar deze kan je niet ombouwen naar stoelverhoger. We hebben ook een ander stoeltje (van maxi cosi), die je in onderdelen uit elkaar kan halen naarmate je kindje ouder wordt tot je alleen de stoelverhoger over hebt, maar die mag pas vanaf 15 kilo. Ik denk dat het maar net is wat je fijn vind. Het hoeft dus niet per definitie heel duur te zijn! Onze stoel kostte volgens mij 59 euro en is prima!

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben een draaibare autostoel van Maxi cosi. ben alleen effe de typenaam kwijt (iets van axxis ofzo). Erg handig met je kindje in de auto zetten. Hoef je, je niet in allerlei bochten te wringen om ze er in te zetten en vast te maken. Je draait het stoeltje nl zo naar de deuropening toe. Helaas niet echt heel handig om snel over te zetten naar een andere auto.

Succes met je keuze!

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben ook de draaibare stoel de maxi cosi axxis,

Dat draaien is echt ideaal zeker met een 5 deurs auto is het ideaal voor je rug, maar ook met met een 3 deurs (zo als wij hebben )als je er naast gaat zitten draaien en kindje eruit halen, super relaxed. Wij hebben hem voor 200, - bij baby en tiener store in de aanbeiding gekocht een aantal maanden geleden, vorige week was hij in de aanbeiding bij de prenatal voor 185,- dus even een speurtocht op internet voor de aanbeidingen.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben er ook 2. De maxi cosi Tobi (handig dat de gordels openstaan en makkelijk in te stellen voor de hoofdsteun) en een maxi cosi rodi (deze heeft als voordeel dat je kindje er langer goed in kan zitten). Wij hebben de tobi in de meest gebruikte auto en de rodi in de andere. Hier was 1 stoeltje geen optie ivm het wegbrengen en ophalen van de kids (ik bracht weg, man haalde op).

De rodi is ook makkelijker over te zetten dan de tobi, maar wel lastiger om in te stellen (dan moet je echt met de gordels aan het omzetten).

En als je toch de tijd hebt: goed op internet en in de winkels zoeken naar aanbiedingen/overjarige modellen, dat scheelt echt heel veel.

Succes met kiezen!

Link to comment
Share on other sites

Hebben in beide auto een isofix aansluiting en daarom ook een twee aansluitingen die daarop passen (family of easyfix - iig die met die lichtjes. Super veilig. Maxicosi en het stoetje dat daarop volgt (dacht pebble) zet je zo over. Staat super stevig op de grond en aan je auto verankerd. Kost wel een paar cente, maar dan heb je wel wat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use