Jump to content

Voorstellen


Hoopvolle toekomst
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal

 

Mijn naam is Tanja en noem mijzelf hier hoopvolle toekomst.Die hoop moet ik blijven houden.

Ben 25 jaar en ben 2jaar en 7 maanden getrouwd gelukkig getrouwd.

Maar alles gaat niet zonder slag of stoot.Vanaf het moment dat we getrouwd zijn,zijn we ook

open gaan staan voor kinderen.Maar helaas het duurd maar en het duurd maar.Zelf heb ik ook

nog eens reuma (atritis psoriatica) wat we zelf toen we trouwen nog niet lang wisten.Maar mate

we wachten op kinderen ongeveer een half jaar gaat het niet goed met mijn gezondheid.Kan

bijna niet meer lopen van de pijn en mijn ontstekkings waarde schiet omhoog.De reumatoloog

neemt de stap voor ons we moeten wachten met kinderen krijgen en eerst kiezen voor mijn gezondheid

dus ik moet aan de medicijnen waar ik echt niet zwanger bij mag worden.(metrotrexaat).Na ongeveer een

2 maanden besluiten we dan maar naar het ziekenhuis met ons probleem van zwanger worden.We gaan een

de molen in eerst wordt mijn man getest yes bij hem is alles goed.Maar toen ik echo's en testen wat blijkt nou

ik heb geen eisprong.Wat vond ik dit erg want het ligt weer aan mij net zoals we niet verder kunnen omdat ik

reuma heb.Maar gelukkig heb ik lieve man die mij hier heel goed bij helpt.Maar met mijn gezondheid gaat het stukken

beter ik voel me echt goed en de waarde's gaan omlaag.Ondertussen starten we met hormonen om te kijken of

we een eisprong kunnen opwekken.Yes bij de 1ste dosis gelijk een eisprong dat is mooi.We besluiten samen met

de reumatoloog om te stoppen met de medicijnen.Maar nou moeten we 3 maanden zeker wachten voordat we

mogen gaan beginnen met de hormonen.In oktober was het zover we konden beginnen.Eerste maand gebeurde

er weinig na enkele bloedtesten klopt dit ook mijn eisprong is niet goed genoeg.Volgende maand weer echo's na

een paar echo's een goed eiblaasje nu krijg ik een spuit in mijn baarmoeder om de eisprong op te wekken.Nu maar wachten

om te kijken wat we deze maand gaan krijgen.Toen werd het 13 dec de dag dat we mogen testen.En ja hoor een plus.

Dit kan niet waar zijn ZWANGER.Weer een test kopen ja hoor echt zwanger.Helemaal in de 7e hemel.Nu maar afwachten

2 jan de dag dat we een echo krijgen wat spannend.Ik ga liggen voor de echo maar de arts schrikt kindje loopt een

week achter met de groei dit kan niet want ze weten wanneer we zwanger zijn geraakt.Wat nu?Jullie moeten een week

wachten dan kunnen we meer zeggen maar eigenlijk kan dit niet goed gaan.Wat een rot week je wilt niet hopen maar toch doe

je het wel.De 2e echo nee niet gegroeit wat nu?# mogelijkheden of wachten of pillen maar ik heb er al zoveel of curitatie!

Even snel nadenken we mogen wachten tot mogen en dan moeten we het weten.We besluiten een curitatie wat heftig allemaal

nu weer helemaal opnieuw beginnen.

 

Dit was even een kort verhaal over mij en mijn man.

 

liefs tanja

Link to comment
Share on other sites

Lieve tanja. fijn dat je de weg hier naar toe gevonden hebt :)! welkom hier. ik hoop dat je hier echt de steun en info gaat vinden die ik hier ook al een paar jaar vind! Begrijp ik nou goed in het miskraam topic dat je de eerst volgende cyclus weer mag starten? dat zou fijn zijn zeg! Sterkte en succes!

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal

Ik ben nieuw hier. Ik ben 30 jaar en we wij zijn inmiddels alweer 4 jaar bezig met onze kinderwens. Vorig jaar 6x IUI gehad. Allemaal niet gelukt. Nu eind feb begin maart onze eerste IVF. Erg spannend allemaal. Zit nu middenin de opvliegers (kunstmatige )overgang.

Dat is een beetje in het kort, waar ik in zit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use