Jump to content

Thee vergroot kans op zwangerschap


Henne

Recommended Posts

Las dit net op telegraaf.nl Ben zelf altijd nogal sceptisch over dat soort dingen, maar wil jullie deze toch niet onthouden ;-) misschien kunnen we er nog een eigen onderzoekje op los laten? Ben je wel of niet zwanger geworden en dronk je wel of geen thee?

 

'Thee vergroot kans op zwangerschap'

29 mrt. 2012, 14:11

Het klinkt misschien vreemd, maar uit recent onderzoek is gebleken dat het drinken van minimaal twee koppen thee per dag de kans op een zwangerschap vergroot.

 

Vrouwen die regelmatig een kopje thee drinken, zouden 27 procent meer kans hebben om zwanger te raken dan vrouwen die nooit thee drinken.

 

Zwanger van thee?

 

Dit blijkt uit onderzoek van Boston University onder 3600 vrouwen die actief zwanger proberen te raken. Onderzoekster Professor Elizabeth Hatch was benieuwd naar het effect van caffeine op de pogingen van vrouwen om zwanger te worden. De deelneemster werden elk een jaar lang intensief gevolgd.

 

Caffeïne en zwanger worden

 

Uiteindelijk bleek er geen aannemelijk verschil te zijn in kansen om zwanger te worden tussen vrouwen die veel koffie drinken en vrouwen die dat niet doen. Cola (light of niet) zou de kansen van een vrouw om zwanger te worden, verminderen met 20 procent, aldus de onderzoekers.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, kon op de iPad geen poll maken.... Maar de opties zijn, aangezien koffie geen verschil maakt en cola wel:

 

Zwanger, theedrinker, geen cola

Zwanger, theedrinker, wel cola

Zwanger geen thee, geen cola

Zwanger geen thee, wel cola

Niet zwanger, theedrinker, geen cola

Niet zwanger, theedrinker, wel cola

Niet zwanger geen thee, geen cola

Niet zwanger geen thee, wel cola

Link to comment
Share on other sites

Tja Henne, zie hier meteen mijn dilemma. Heb er gevoelsmatig nog wat moeite mee om mezelf onder zwanger (geweest) te zetten, maar is natuurlijk wel zo...

Dus tja, daar komt hij dan toch:

 

Zwanger (geweest, bbz), veel thee, geen cola.

 

Ik ben overigens een echte theeleut. Drink vrijwel alleen maar thee en water. Slechts af en toe een sapje of zo.

Link to comment
Share on other sites

Zwanger geweest, wel thee en geen cola.

Voor mijn zwangerschap dronk ik veel groene thee, rooibos en soms zwarte thee met een vruchtensmaakje. Tijdens de zwangerschap eigenlijk alleen maar rooibos. En ik heb veel thee gedronken van Zonnatura, extra weerstand.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use