Ga naar inhoud

Uitgerekend in januari 2013


Mariek

Aanbevolen Berichten

Ha ha Relax, sorry Ting ik weet niet vanaf wanneer dat mag. Onze Lauren ligt in een Stokke stoeltje op de kinderstoel en dat vindt ze ook relaxed! Ik weet niet of ze genoeg is aangekomen, weeguurtje was vervallen ivm carnaval hier. Ik heb naar het verschil gekeken op de weegschaal (dus zonder en met haar erop gestaan) en dan is ze ongeveer 150 gram aangekomen in ruim 1 week. Is genoeg volgens mij, die kindjes volgen allemaal een eigen curve nu. Wij zijn afgelopen zondag naar de huisartsenpost geweest, nageltje van het ontstoken vingertje is eraf gekomen. We hebben een antibioticazalfje gekregen, want medicijnen durven is nog niet zo goed bij zón kleine baby. Nu is ze weer rustig en tevreden ook in de avond, dus ze was zo onrustig in de avond ivm pijn aan haar vinger vorige week. Wel zielig hoor! Ting, na het badje leg ik haar even op haar buik om haar rugje in te smeren met olie en dan doet ze haar hoofdje even optillen, maar echt meerdere keren per dag oefenen doen wij ook niet. Dat komt wel....Liesjuh, wat een schema zeg, maar blijkbaar doet het hem goed en dat is het belangrijkste he! Zo ga onze grote meid even ophalen van het spelen, pfff het is hier weer hard aan het sneeuwen buiten. Van mij mag het wel lente worden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 1,3k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Hallo allemaal,

 

Ik heb hier een tijd niks van me laten horen. Ik moet zoo ontzettend wennen aan het hebben van 2 kinderen waarvan er 1 net 2 jaar is geworden! Jemig, wat een klus zeg. Ik vind het al een uitdaging om beide kinderen gebadderd/gedoucht te hebben, gegeten te hebben en zelf gedoucht te zijn!!! daarnaast het huishouden, ik kom tot niets, hahahaha! Het ritme hier is dus nog ver te zoeken...

 

Maar goed, onze Fien doet het prima. Ze komt goed aan dus blijkbaar is de borstvoeding prima ;-)

Wij genieten enorm. Iets minder zijn de nachten. Fien heeft haar huiluurtje(s) tussen 23 en 01.00 uur in de nacht en dat is best wel vermoeiend. Daarnaast heeft ze al bijna 2 weken spruw en dat helpt ook niet goed om rustig en tevreden te zijn. Dus al met al zijn we nog wel een beetje aan het rommelen....

 

Leuk om al jullie verhalen te lezen, al het wel en wee van de andere kersverse moeders! ik ga weer gauw aan de slag en tot gauw!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Jeetje, wat is het hier rustig..... iedereen aan het genieten van de kindjes? Ik heb gisteren nacontrole gehad bij de gyn en er is een kweekje afgenomen ivm het nog steeds vloeien. Of het zijn placentaresten (maar deze is extra goed nakeken en was 1100 gram) of de 1e menstruatie. Ze begonnen ook over anticonceptie, hebben jullie hier al over nagedacht? Ik vind het een beetje tegenstrijdig, ook omdat ik nog volledig bv geef. Verder gaat het goed met L.auren, ze slaapt al de nachten door en krijgt morgen de eerste prikjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi CC,

 

't Is inderdaad rustig hier! Wat fijn dat het met L.auren goed gaat en de nachten doorslaapt, helemaal super!

Ik vind anticonceptie ook tegenstrijdig, we moeten zoveel moeite doen om zwanger te raken en zouden het dan nu op deze manier tegenhouden. Alhoewel ik er nu niet aan moet denken om weer zwanger te worden, wil eerst nog een erfelijkheidsonderzoek hebben gehad, zodat we weten of Wouts afwijkingen erfelijk zijn of niet. Mijn eerste menstruatie is ook begonnen, was van de week echt super chagerijnig, later bleek ik dus ongesteld te worden, gelijk weer een goed excuus voor mijn man, hahaha.....

 

Hier hebben we ons ritme inmiddels ook gevonden met Wout, hij krijgt nog 6 voedingen van 110 ml. Meestal drinkt hij zo'n 20cc zelf op en de rest gaat via de sonde. Hij heeft de inentingen gehad en reageerde hier behoorlijk op, hoge koorts, maar gelukkig de volgende morgen weer afgezakt. Ben ook weer bij de osteopaat geweest voor zijn voorkeurshouding en reflux, hij was tevreden en we hoeven w.s. nog maar één keer terug te komen. De kinderarts en cardioloog zijn ook tevreden over hoe hij het doet, hij groeit en reageerd nu steeds meer, begint geluidjes te maken en te lachen, erg leuk! Het gat tussen de linker- en rechterkamer lijkt iets kleiner te zijn geworden wat goed nieuws is, we moeten over 5 weken weer naar Groningen en dan krijgen we weer een echo, hopelijk zet dit door! Verder hebben we nog een gesprek gehad met de gyn die de 20 weken hart echo gedaan heeft. Ze hebben met het hele team van gyn bij elkaar gezeten en niemand die deze afwijkingen zag, dus we gaan er nu inderdaad vanuit dat ze dit niet gezien kunnen hebben en we moeten het nu maar laten rusten. Het is ook allemaal achteraf en we hebben er niets meer aan, maar voor ons eigen gevoel is het wel prettig geweest om met de gyn, de verloskundigen die niet naar ons geluisterd hebben en de artsen in gesprek te zijn geweest!

 

Hoe is het met alle andere mama's en baby's?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal!

Denk dat we allemaal druk zijn met onze kindjes? Hier gaat alles steeds beter. Gisteren heeft Indy haar 1e prikjes gehad. Het was eventjes heftig huilen maar binnen een paar minuten was dat al weer over. Als ‘dank’ voor de 2 prikken pieste Indy het volledige bureau van de desbetreffende verpleegkundige onder. ‘Dat zal haar leren’ zag je Indy denken haha! Zoals jullie weten heeft Indy het KISS-syndroom. Dit gaat inmiddels echt harstikke goed en hierdoor huilt ze bijna niet meer, eigenlijk huilt ze alleen als ze honger heeft en als ze een vieze luier heeft of ’s nachts als ze haar speen kwijt is. De blokkade is bijna uit haar nekje. Ze heeft alleen nog steeds een voorkeurshouding en daardoor is haar hoofdje aan 1 kant een beetje afgeplat. Maar we waren er met 4 weken erg snel bij dus dat kan allemaal nog goed komen en dan zal haar hoofdje weer mooi rond zijn. Overdag in de box en wanner ze in haar bedje ligt, ligt ze op haar zij in een zogenaamd ‘zijligkussen’. Dit om te voorkomen dat als ze op haar rug ligt toch weer op haar voorkeurskant gaat liggen. Het mooie is dat ze nu ook veel rustiger slaapt. Omdat je eigenlijk niet in dit kussen mag slapen hebben we haar nog steeds op onze kamer slapen zodat we haar in de gaten kunnen houden. Ze ligt in een klein wiegje vlak naast me en dat is eigenlijk ook wel erg fijn hoor.

Hoe is het verder met jullie allemaal?

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi dames, fijn dat er wat regelmaat in komt en de behandelingen goed effect hebben. ik typ dit vanuit het ziekenhuis, op een niet zo handig scherm, dus hou het even kort. ik ben opgenomen ivm een flinke baarmoederonsteking nav een placentarest. pfff wat ben ik ziek geweest en pijn gehad. lauren mag bij mij op de kamer, omdat ik bv geef. ik mad die blijven geven, ondanks de vele medicatie, maar loopt nu ook wat terug en ze weigert fv.ik voel me wel schuldig voor alle rotzooi die ze binnen krijgt, maar het is niet anders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh Cc wat pijnlijk! Hoop dat je snel opknapt!Meiden hoe is t bij jullie kindjes met doorslapen? (Schreef ze midden in de nacht om 4.00 uur met de nachtfles....) Indy blijft die nachtfles toch echt nog nodig houden en komt netjes om de vier uur, hoe gaat dat bij jullie? Welterusten ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach CCthuis wat een ramp...ik heb dat de eerste keer...gehad....kraamvrouwenkoorts en dacht dat ik doodging in dat bed!! echt ik zag de wereld voor een doedelzak aan!! vroeger ging je ook dood! hou er even rekening mee dat je hier een poosje van moet herstellen!!!

Hier verder...komt er weer wat rust in de tent...pfff.... R.omee heeft reflux en dat zorgt ervoor dat ze spuugt en dat ze steeds slikt,kreunt,piept en benauwd is en dat vooral snachts! dus dan slaap je niet...je moet steeds kijken of ze weer in het spuug ligt...en ze kreunt hartverscheurend zielig...ze huild wel wat maar niet zo als haar zus deed (drie maanden lang ) Nu heeft ze medicijnen...maagzuurremmers en motillium om de darmen te stimuleren...alleen krijgt ze van die laatste wel kramp...vooral snachts helaas. Dus weinig nachtrust hier de afgelopen tijd!! afgemat en uitgeput zijn we...en daardoor vechten we elkaar de tent uit!! pffff.... nu draaien we nachtdiensten! zodat de ander wel iets meer rust heeft snachts ? Zolang je haar snachts maar rechtop tegen je aan hebt dan gaat het redelijk maar ze kan niet liggen! We hebben alles al geprobeert, ze lig heel schuin in haar wieg en daardoor heb ik haar al een paar keer onder de dekens gevonden !?!? niet zo mooi dus... ze kukkelt om als een macaronie. Dus ligt ze weer in de kinderwagenbak...die is smaller en daardoor kan ze niet zo gauw opzij zakken.

Verder krijgt ze morgen haar prikken... en ik ben door al het gedoe over op volledige flesvoeding...waardoor ze wel eindelijk is gaan groeien. Ritme...ach...om de vier uur ...maar ook soms na twee uur alweer ...en soms denk ik he...ben al een half uur te laat! Dus...niet helemaal .. Haar zusje sliep met 6 weken door...nou R nog lang niet denk ik...hooguit vijf uurtjes trekt ze het...

Dames sterkte en tot snel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje, wat vermoeiend de nachtvoedingen en reflux! Misschien iets om ook wat leuks samen met jouw man te doen. Ik ben maandag weer naar huis gegaan en nu nog medicijnen. Gelukkig is het vloeien eindelijk gestopt. Verder nu wel weer een voeding om 5 uur, maar dan aan de borst en slaapt ze bij ons in bed verder, dus daar merken we weinig van. Dat is dan wel weer het voordeel van bv, we hoeven geen flesje te maken. Het is een echt een tevreden meisje; drinkt, lacht of slaapt :), groeit niet heel hard zón 125 gram per week. Maar hoe gaat het inderdaad met alle januari (of iets eerder) mama's en kindjes? Weer bijna aan het werk en daar zin in?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi dames, lang geleden dat ik hier ben geweestasr wilde nog wel van mij laten horen. Op 19 januari is onze dochter geboren. Mag wel zeggen een zware bevalling en ds weken erna ook zwaar. Gister terug uit het ziekenhuis. Ze huilt heeeeel veel. Last van reflux en krampjes. Veel bij osteopaat geweest voor nekwervtje ivm vacuümpomp. Intussen zijn bij mijn moeder ook uitzaaiing terug. Daarom geen tijd gehad.

 

We zijn verliefd op haar en kijk uit Nasr de tijd zonder tranen. Hopelijk gaat alles goed met jullie want ook al ben ik niet meer geweest ik heb wel aan jullie gedacht. Liefs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedere vorm van 'ritme' dat Indy had heeft ze sinds een tijdje overboord gegooid. Komt soms om 4,3 of zelfs weer om de 2 uur. Zat op flessen van 160 cc maar drinkt ze ineens niet meer leeg, denk dat ik zelfs terug moet naar 120 cc! Over weer werken. Officieel moet ik maandag as weer maar heb er 2 weken vakantie aan vast geplakt. Op zich wel weer zin te gaan werken (maar 2 1/2 dag) maar zie op tegen werken en gebroken nachten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eeehhh hoi allemaal er wordt hier toch nog af en toe iets geschreven. Allemaal zo druk met de baby?

Doorzettertje, misschien maakt Indy een sprongetje zoals ze zeggen in die boek van Oei ik groei. Ze hebben op 8-9 weken een sprongetje. Ook rond de 12 weken en eentje tussen de 17 weken en de 21 weken. Dan zijn ze helemaal uit hun ritme. Ze kunnen zelfs niet meer doorslapen mochten ze dat al gewoon zijn. ( Anaïs zeker al niet die wil nog 2 voedingen) Om 3 uur en om 6 uur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ik dacht even bij te lezen hoe het met de wonderkindjes gaat hier, maar volgens mij is iedereen gevlogen?? Mariek, Liesjuh, hoe gaat het, alles goed met jullie en met de behandelingen van jullie kindjes? Doorzettertje, Ting, Linda, zomer, Britt etc. alweer helemaal in het ritme? Vandaag precies 1 jaar geleden werd de cryo terug geplaatst en - wat vliegt de tijd toch - er is zón mooi kindje uitgegroeid! Ik moest ook even aan jullie denken bij deze voor ons zo belangrijke datum :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo CCthuis,

 

ik ben er nog hoor, maar er werd inderdaad niets meer geschreven... Wat een bijzondere dag he? 1 jaar geleden!

Ik dacht er laatst ook aan, dat het deze tijd vorig jaar allemaal gaande was! Dat ik op 8 mei de punctie had...

 

Bij ons gaat het heel goed, Koen is een lekkere vent. Hij is relaxed en blij. Je kan merken dat hij te vroeg is geboren en een moeilijke start heeft gehad. Alles loopt met zijn ontwikkeling precies 4 weken achter... Nou ja, als je dat weet is er geen probleem, alleen moet ik hem steeds weer "verdedigen" bij het consultatiebureau.

Hoe is het bij jou? Kan je genieten van deze periode?

 

Hoe is het met de andere meiden en de mooie kindjes?

 

Groet Zomer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi, onze computer heeft kuren, alles gaat achter elkaar, dan weten jullie dat effe.... haha..... dacht laat ik eens even kijken of hier nog geschreven wordt en ja hoor.... leuk! Hier gaat het naar omstandigheden goed. We gaan elke 4 weken naar Groningen met Wout en daar blijkt dat zijn VSD langzaam kleiner aan het worden is. Zijn aortaboog lijkt het goed te doen n.a.v. de operatie. Hij heeft nog een tweeslippige aortaklep (moet drieslippig zijn), dus misschien dat hij hier in de toekomst ook nog aan geholpen moet worden. Mijn man, dochter en ik moeten ook nog naar de cardioloog voor onderzoek, het kan dat wij ook een aortaklep met afwijking hebben zonder dat we het merken, dus dat wordt nog spannend. Verder drinkt hij nog steeds niets, vandaar dat hij nog steeds aan de sondevoeding zit. De sonde trekt hij er regelmatig uit, dit is wel sneu, want het inbrengen is geen pretje, maar ja.... wat moet dat moet. Vandaag krijgen we voor het eerst Kinderthuiszorg, eindelijks na bijna 4 maand verder te zijn heb ik het voor elkaar om een beetje hulp te krijgen! Straks ook nog even naar het CB voor de inentingen, hopelijk reageert hij er dit keer goed op. Verder qua ontwikkeling doet hij het prima, hij lacht, kletst babytalk en beweegt volop in de box, het lukt hem bijna om op de buik te draaien, we zijn super trots op hem! Wat ook nog wel even leuk is en waar we ook zekers trots op zijn is dat onze dochter sinds vorige week op het potje plast!!!! Hoe trots kun je als ouders zijn, hahaha..... Ben benieuwd hoe het met iedereen gaat, leuk weer van jullie te horen! CC, hoe gaat bij jullie? Zomer, je bent niet de enige hoor die zich verdedigen moet op het CB, dit hoor ik wel zo vaak.... je wordt er vaak onzeker gepraat vind ik. Fijn dat jullie kids het zo goed doen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Vorig jaar was iedereen deze tijd ongeveer zwanger :-) Ik vind het héél spijtig dat er hier zo weinig gebeurd op deze site. Hoe is het met iedereen? Anaïs is al 4 1/2 maanden oud. Groetjes Ting

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Ting. Ik ben het helemaal met je eens. Veel te stil hier! Inderdaad een jaar geleden. Vorige week was het een jaar na de punctie waaruit Koen is geboren. Ik heb toen een mail gestuurd naar het ziekenhuis met een update en een foto... Waren ze heel blij mee.

Je kan aan onze kleine goed merken dat hij te vroeg is geboren en in de couveuse heeft gelegen. Alles komt later, maar gelukkig komt het wel!

 

Steeds meer pakken we dingen op, vorig weekend voor het eerst naar een feest en hij thuis met de oppas, ging prima. Hoe beleven anderen deze stappen?

 

Ook ga ik deze week beginnen met soorten, heerlijk.

 

Hoe is het met jou Ting en hoe is het met de anderen?

 

Groeten Esther

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi!

 

Leuk om weer even wat te lezen!

Hier gaat alles goed. Kleine man ontwikkelt zich uitstekend en is vrolijk, goedlachs ventje. Volgende week hebben we weer een 'check-up' in het AMC, gewoon, om zijn ontwikkeling te volgen. Maar het is dat we weten dat hij geen hersenbalk heeft, anders zou je niks aan hem merken of zien. Hij is zoals elk ander babietje. Alle stress en zorgen blijken tot nu toe voor niks te zijn geweest, heeel heeeel erg blij mee. Hieronder een fotootje.

 

[ATTACH=CONFIG]5280[/ATTACH]

 

Liesjuh, hoe gaat het nu met jullie mannetje? Is hij van de sondevoeding af? En hoe bevalt de kinderthuiszorg? Inderdaad, beetje late start, maar goed, ze zijn er nu. Benieuwd wat ze bijdragen.

 

Esther, wat leuk dat je een mail met foto naar het ziekenhuis hebt gestuurd. Kan me voorstellen dat de mensen daar zich af en toe ook afvragen hoe het verder gaat met een kindje. Bedenk me nu dat mijn verloskundigen het misschien ook wel leuk vinden om even te horen dat het nu allemaal goed gaat...zal ze vandaag eens een mailtje sturen. Dank voor de tip ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi allemaal, ik ben blij dat alle kindjes het hier goed doen. Mariek, leuk dat alles prima gaat met je zoontje. Als ik aan al die berichten voor de geboorte denk was het toch allemaal hectisch. Met Anaïs gaat alles prima. Een gezonde meid. Momenteel met haar bijna 19 weken is ze 7 kg en 4 gr en 64 cm. Ben gisteren naar Kind & Gezin moeten gaan. Die volgen in België de kindjes op. Ik heb het in begin wel even moeilijk gehad. De aanpassingen van geen naar wel een baby was even te groot voor mij. Als je zo al 42 jaar je zin doet en nooit moet voor iemand zorgen als je wakker wordt is zo een baby wel een grote stap. Maar alles is prima nu. Ik moet wel nog niet gaan werken maar de datum komt wel in zicht. 10 juni Gaat Anaïs voor het eerst naar de crèche. Ik hoop dat we hier ervaringen kunnen blijven delen ook al zijn de kindjes groter. Jullie waren een steun tijdens mijn pogingen en mijn zwangerschap. Hier nog een foto van Anaïs[ATTACH=CONFIG]5285[/ATTACH]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een leuke foto's! Mariek, wat is het toch bijzonder dat er helemaal geen problemen lijken te zijn ondanks het missen van een hersenbalk. Tot jouw verhaal wist ik niet eens dat het kon. Zo zie je dat veel weten en onderzoeken ook niet altijd goed is, je hebt je heel veel zorgen gemaakt (en terecht) en kijk eens hoe prachtig!

 

Ting, ook een schattige foto! Fijn om te lezen dat je je draai nu hebt gevonden. Mag je ook wel even de tijd voor nemen vind ik zelf. Spannend met de eerste keer naar de opvang, maar dat gaat vast helemaal goed komen.

 

ik hoop ook dat we hier contact houden, we delen toch een bijzondere ervaring met elkaar!!!

 

Hier had ik even een dipje. Koen is te vroeg geboren (spoedkeizersnee) omdat hij het niet meer goed deed in mijn buik. Het is vaak zo dat deze kindjes een achterstand krijgen in de ontwikkeling en dat heeft hij dus ook. Maar vrijdag was de Fysio hier en die noemde ook weer dingen op zoals dat hij niet goed op zijn buik kan liggen voor zijn leeftijd, dat hij niet naar dingen grijpt, dat hij een plat hoofdje heeft enz enz enz

Ik was helemaal verdrietig! Steeds hoor ik wat hij niet kan en ik weet dat wel maar het zou fijn zijn als de "deskundigen" ook even stil staan bij wat een leuk mens hij nu al is. Dat hij zo vrolijk is, dat hij naar iedereen lacht, dat hij bijna niet huilt en tevreden is. Maar vooral dat hij alle dingen wel gaat doen, maar later...

Nou ja, dat wou ik maar even kwijt!

 

Nog even een foto van onze trots toen hij 4 maanden oud was.

 

Groetjes Zomer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Dames. Wat een stralende mooie kindjes allemaal! En super dat het goed gaat met jullie en de kindjes. Vooral ook met Romijn en Wout, ik heb nog geregeld aan jullie gedacht. Ook hier wordt alles aan elkaar geplakt en kan ik geen foto's plaatsen, ik denk doordat we Windows 8 hebben. Tja en die ontwikkeling, onze oudste dochter kon haar hoofd optillen bij 1 maand, zitten bij 4 1/2 maand, nooit gekropen en pas lopen bij 17 maanden. Nu gaat ze binnenkort op voor haar A diploma zwemmen, maar kan nog niet fietsen zonder zijwieltjes. Dus tja wat is een achterstand van enkele weken nu op een mensenleven denk ik dan. De arts van het consultatieburo zei dat ik bij 4 maanden met groente moest beginnen, daar L.auren maar 120 gram per week aankomt. Nou drama en brullen van de darmkrampen dus na 2 dagen weer gestopt en de verpleegkundige zei laatst weer dat het helemaal geen meerwaarde heeft, daar ik nog volledig BV geef. We wachten dus nog maar even. Ze was afgelopen maandag 6,7 kg en 65 cm. Ting idd veranderd er veel bij de geboorte van je 1e kindje en dat vergt best wat van je aanpassingsvermogen, ook nog het weer op kracht komen na de zware bevalling en het slaapgebrek. Nu bij de 2e ben ik een stuk rustiger en zekerder, alles valt veel eerder op z'n plekje. Het enige waar ik me wat zorgen over maak is een baan. Ik ben nu flink op zoek, maar het valt niet mee. Ik hoef me dan ook (nog) geen zorgen te maken over kolven of opvang, maar ik zou toch wel snel aan de slag willen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk weer verhalen van jullie te lezen! Mariek, wat fijn dat Romijn het zo goed doet, alle zorgen voor niets geweest..... gelukkig maar! Ting, logisch dat je de overstap van geen naar wel een kindje even moet verwerken, je hebt een totaal ander leven ineens. Zomer, wat vervelend dat de "deskundigen" alle negatieve dingen zo benadrukken, het zou leuker zijn te horen hoe goed hij bepaalde dingen al kan. Elk kind is uniek zeg ik altijd, de één is hier vlotter mee en de ander daarmee, komt vanzelf, laat je niet van de wijs brengen door hen! CC, werk zoeken is moeilijk nu hè, hoop dat je snel wat vindt, waar ben je naar op zoek? Wout doet het naar omstandigheden goed, het grootste probleem blijft de voeding, hij heeft nog steeds sondevoeding. Hier gaat zoveel tijd inzitten, ben met niets anders bezig dan met de kids. Soms wordt het me nu even teveel, na 5 maanden zo intensief zorg gegeven te hebben lijk ik zelf een beetje af te knappen nu.... onze dochter is bijna 2,5 en heeft ook veel aandacht nodig, vindt het behoorlijk pittig. Vanmiddag moeten we weer naar het ziekenhuis en gaan we alles weer doornemen met de kinderarts en logopediste. In Groningen zijn ze tevreden over hem, zijn VSD is weer kleiner geworden, de andere afwijkingen die hij nog heeft worden onder controle gehouden en de toekomst is erg onzeker of hij wel of niet verdere operaties gaat krijgen. In augustus krijgen mijn man en ik een hartecho, best spannend allemaal. Zal vanmiddag wel effe weer reageren als we in het ziekenhuis geweest zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar ben ik weer.... weer goede berichten gehad gisteren over Wout! We gaan proberen om de sondevoeding af te bouwen, d.w.z. 's morgens en 's avonds de pomp wel aanzetten en overdag alleen maar flesjes aanbieden. Dat wordt nog een hele strijd, want hij drinkt niet voldoende, maar we moeten even doorzetten en hopen dat hij doorkrijgt dat hij echt alleen drinken uit de fles krijgt. Echt fijn te horen dat hij het zo goed doet, wat zijn we trots op de kleine man!!! Hij ligt nu voor het eerst in het ledikant, de wieg wordt aan de kleine kant nu, dus heb het "grote bed" maar even opgemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden