Jump to content

Hoe vaak bloedtest HCG


Hilly1980

Recommended Posts

Hilly, hier beide keren 1 keer bloed hoeven prikken om hcg te bepalen.

Bij de eerste keer hadden we een echo met 5,5 week, daarop zagen we 2 mooie vruchtzakjes.

Bij de tweede keer hadden we een echo met 6,5 week, daarop zagen we een heel klein mini'tje met een kloppend hartje.

 

Succes!!!

Link to comment
Share on other sites

Meestal wordt er maar één keer bloed geprikt, áls er al bloed geprikt wordt. Een tweede keer bloedprikken gebeurt vaak alleen als de hcg waarde twijfelachtig lijkt.

 

De planning van de eerste echo verschilt erg per ziekenhuis. Vaak wachten ze tot circa zeven weken omdat je dan (vrijwel zeker) een hartje kunt zien kloppen. Zelf heb ik de eerste echo destijds met 6w3d gehad en toen klopte er ook al een hartje. Het eerste moment waarop ze iets kunnen zien is rond de vijf weken, ze kunnen dan een zogenaamde zwangerschapsring zien in de baarmoeder. Meer nog niet. Dat doen ze bijvoorbeeld als je eerder een buitenbaarmoederlijke zwangerschap het gehad.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hier ook geen bloedprikken. Wij hebben een cho gehad met 5 weken ivm bbzrisico. Toen was er idd niks anders te zien dan een zwarte vlek. Bij 7 weken weer een echo, toen een mooi hartje!

 

Ik weet wel dat je elk 24/78 uur een soort van verdubbeling van hcg moet hebben.

 

Maar de meeste zkh doen maar 1x bloedprikken puur om een zwangerschap vast te stellen.... Daarna wachten ze ewoon tot een echo......

Link to comment
Share on other sites

Hier altijd drie weken dus drie keer bloedprikken. Dat is standaard in brussel...

aan de hand van de waardes voorspellen ze of t een goede zwangerschap is en blijft.

En in brussel is de echo met 7 weken.

groetjes

Link to comment
Share on other sites

In het VU prikken ze altijd bloed na een verse tp, en bij een cryo alleen als je niet bent gaan menstrueren.

En als je waarde inderdaad twijfelachtig is dan moet je een week later.

Gelukkig was mijn bloedwaarde op wd 11 na een cryo tp 395,dus hoefde ik niet,maar staat de eerste echo gepland.

Link to comment
Share on other sites

In UZ Antwerpen is het hetzelfde als in Brussel, denk ik:

2 weken na TP eerste keer HCG, dan elke week tot de eerste echo op week 5 (of 7 van de officiële zwangerschapsduur, hoe je maar wilt rekenen).

Volgende echo dan op week 7 (of 9...). toen die goed bleek te zijn, mochten wij naar een gewone verloskundige bij ons in de buurt. Geen ziekenhuiscontroles meer, "gewoon" zwanger net als ieder ander. HEERLIJK!!

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij doen ze dit in Nederland veel minder dan in Belgie.

Bij mij is er nooit een bloedtest gedaan om HCG te bepalen. Wat Sorpresa zegt is bij mij ook gezegt. Het zegt niet heel erg veel omdat het momentopname is. Dus voor mij was het afwachten tot eerste echo.

Rond de 7 weken heb ik wel een echo gehad om te kijken of er hartactie was. Overigens was ik toen nog niet echt gerustgesteld en ben je weer aan het aftellen naar de 12 weken.

Na de 12 weken onzekerheid tot 20 weken en zo gaat het denk ik maar door bij me haha.

Inmiddels 17 weken 6 dagen.

Link to comment
Share on other sites

Bij ons blijf je wel tot 13 wk onder controle bij de IVF afdeling. Raar eigenlijk hoe dat verschilt per ziekenhuis, ze spreken elkaar zo tegen! Je zou er toch vanuit gaan dat de medische wetenschap een exacte is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use