Jump to content

UZ Gent in samenwerking met Voorburg


NCM

Recommended Posts

Hallo!

 

Daar ben ik weer met een vraag: Ik heb begrepen dat het UZ Gent IVF/ICSI behandelingen uitvoert in samenwerking met Voorburg. Wat ik nu begrijp is dat de groei van de follikels in Voorburg gecontroleerd wordt en verder alles in Gent gebeurd. Klopt dat? Wie heeft hier ervaringen mee (positief of negatief)?

 

Wij zijn de afgelopen 3x in Voorburg behandeld en zijn nu aan het kijken wat onze volgende stap zal zijn. De website van UZ Gent geeft me goede hoop en Voorburg ligt in de buurt dus wie weet is dit een goede optie voor ons. Volgende week hebben we een afspraak in Voorburg maar ik hoop daarvoor alvast wat meer info te hebben

 

Ik hoop dat er ladies zijn die me hun ervaringen kunnen vertellen

 

Groeten

NCM

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

Wij hebben de afgelopen poging ook in gent gedaan en de echo's in het lokale ziekenhuis. Ik ben voor de echo's in het bronovo te den haag geweest. (waarschijnlijk dus ook voor jou in de buurt). Zij zijn bereid om echo's te doen voor meiden die in buitenlandse ziekenhuizen lopen. Ook voor DD maken zij echo's.

Zij openen dan een dbc en hieronder vallen alle echo's.

Zij geven alleen geen mening of advies omtrent de echo's. Zij maken louter de echo's en de resulaten moet je dan zelf faxen, bellen etc naar Gent.

Wel willen ze vaak vooraf globaal even weten hoe of wat mbt je behandeling in het buitenland.

In gent krijg je overigens een echoformulier mee, waarop men in het nederlandse ziekenhuis alles kan invullen, zoals grootte etc. Dat formulier fax je dan naar gent. In het bronovo worden ook afdrukken van de echo's (foto's) mee gegeven zodat je die bij het faxformulier kan voegen.

In gent hebben ze echter wel het protocol dat de uitgangsecho en de allerlaatste echo in Gent moet gebeuren.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook de follikelmeting in NL gehad en de rest van de behandeling in Gent. Alleen voor de laatste fm willen ze dat je naar Gent komt, maar dat vond ik juist heel fijn, want dan zie je je eigen arts.

In Gent vinden ze dat sowieso geen probleem, in NL kunnen ze er nogal eens moeilijk over doen, maar dat ligt helemaal aan je arts.

Heb je al een afspraak staan in Gent?

Link to comment
Share on other sites

Goedemiddag!

 

Dank jullie voor de ervaringen. Ik heb nog geen afspraak staan. Eerst wil ik de afspraak donderdag met Voorburg afwachten en dan beslissen of we naar Gent willen

Link to comment
Share on other sites

Hoi wen,

je ben voor echo naar brononvo ziekenhuis gewwest.bij welke gyneacoloog ben je geweest?is het verwijbrief van huisarts nodig?als je daar echo doen?bronovo is voor ons makkelijker aanrijde.

ik loop ook naar bronovo ziekenhuis maar bij polikliniek reumatologie.

 

gr,

Eva

Link to comment
Share on other sites

Hoi eva

 

Wij liepen bij dr. Nienhuis. Wij hadden geen verwijzing nodig. Ik heb gewoon naar de poli gebeld en het verhaal uitgelegd. Zij doen wel vaker echos tbv buitenlandse behandelingen. Ik kwam bij dr. N.ienhuis terecht in de periode dat ik nog in Dd liep. Zij is een oud studiegenoot van dr S. Ik heb toen specifiek naar haar gevraagd na aanbeveling van dr S. Zij doet echter ook echosnalsnje in een ander ziekenhuis als DD onder behandeling bent.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Wen,

 

Super bedankt voor informatie.

 

Ik ga dit keer ivf in dd doen vanwege financiele problemen.daar is een beetje goedkoper dan Gent.

 

Ik heb 10 juli met dr S een afspraak,van de dr Pf mag ik wel met ivf begonnen.

 

Wanner ga je Cryo trug plaatsen?

 

Gr,

Eva

Link to comment
Share on other sites

Hallo!

 

Ik zou nog even laten weten of Voorburg met Gent samenwerkt en dat doen ze. Hoe de samenwerking loopt, ligt eraan wat Gent wil en wat het paar wil: Het kan zijn dat de echo's in Voorburg gemaakt worden, of een aantal echo's maar het kan ook zo zijn dat Voorburg zelfs de punctie doet en dat je dan de eicelletjes weg brengt naar Gent. We hebben op 6 juli een afspraak staan in Gent dus hopelijk weten we dan weer wat meer

 

Groeten!

Link to comment
Share on other sites

NCM, fijn dat je het nog even hebt laten weten! Toen wij vroegen naar de combinatie mbt echo's in nederland, vertelden zij in Gent dat in principe de uitgangsecho, maar sowieso de allerlaatste echo in Gent zelf diende te gebeuren. Nu weet ik natuurlijk niet hoe dat gaat als je de punctie ook in Nl laat doen. ( de punctiearst in Gent is trouwens echt geweldig!. Erg aardig, humorvol en het beste resulaat ooit behaald, dus daar hoef je Gent niet te laten).

Succes!! Ben benieuwd!

 

Eva, Fijn dat jullie ook binnenkort van start kunnen gaan. Snap je financiele overweging. Zeker als je ook ivf kan doen. Scheelt dan best veel met Gent. Alhoewel het verschil in kosten mbt icsi in Gent en DD uiteindelijk niet ontzettend veel scheelt vanwege de extra kosten die je in DD er nog bij krijgt.

Wij hebben morgen een afspraak in Gent en gaan het dan over onze cryo's hebben.

Eva, jij ook alvast heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use