Jump to content

Allemaal nog nieuw


pia.porsius

Recommended Posts

Hallo Allemaal

ik ben pia

mijn vriend en ik hebben te horen gekregen dat wij niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden,

gister de uitslag van het zaad terug gekregen en het blijkt dat er niet genoeg levende zaadjes zijn,

 

volgende week moeten we op spreekuur bij huisarts komen en daarvandaan doorverwijzing naar de gyn,

 

wie kan mij uit eigen ervaring vertellen hoe het allemaal in ze werk gaat en welk ziekenhuis wij het beste kunnen aannemen? wij wonen zelf in harlingen maar hoorde niet zo erg goede ervaringen vanuit het mcl in leeuwarden :(

 

Groetjes Pia

Link to comment
Share on other sites

Hoi pia

Welkom op het forum

Mijn man heeft ook slechte zaad kwaliteit

Wij kwamen voor Isci in aanmerking

Wij liepen in het Umcg en deden Isci eigen cyclus

Dan krijg je 6 x eind cyclus maak je 1 eitje aan maar met weinig hormonen en recht nog op 2 x gestimuleerd

 

Liefs Jessica

Link to comment
Share on other sites

Hoihoi,

 

Ik woon zelf in de randstad dus heb geen ervaring met ziekenhuizen bij jou in de buurt maar met de zoekfunctie van dit forum kom je vast een eind. Of onder het kopje ziekenhuis even snuffelen.

 

Wij zijn zelf in de MMM gekomen doordat ik PCOS heb en pas daarna bleek het zaad slechter te worden etc. Mijn ervaring van het hele traject en de onderzoeken zal dus anders zijn door de indicatie. Ook is elk ziekenhuis weer anders. De een is na twee maanden van start en de ander moet eerst nog allerlei onderzoeken, medicijnen of afvallen. Ik hoop dat hier iemand uit jouw regio schrijft die kan vertellen hoe het in zn werk gaat in dat ziekenhuis.

Je kunt trouwens slagingspercentages per ziekenhuis op internet vinden maar het is natuurlijk ook heel belangrijk dat je je zelf goed voelt waar je wordt behandeld.

 

Veel succes met het traject en ik hoop dat je hier antwoord krijgt op je vragen :-)

Link to comment
Share on other sites

Ik ga zeker zoeken en veel lezen op het forum, vanavond maar even met manlief alles uitzoeken en bedenken wat we precies willen weten,

Komt nu zoveel op je af ineens en zoveel informatie maar mijn stiefzus heeft ook via IVF mooie dochter gekregen dus we geven de moed niet op!

 

Bedankt allemaal voor de lieve reacties

Link to comment
Share on other sites

Hoi Pia,

Mijn man en ik hebben in maart dezelfde uitslag gekregen bij de gyn in Sneek. We kwamen daarmee in aanmerking voor ICSI. De gyn in Sneek heeft ons bij het besluit voor een ziekenhuis heel goed geadviseerd. Er zijn (als je niet zo ver wilt reizen voor de onderzoeken) in het Noorden eigenlijk 3 mogelijkheden.

 

1. MCL + UMCG - dit is een combi, waarbij de stimulatie en punctie in het MCL plaatsvindt en jij en je partner op de dag van de punctie met een speciale 'koffer' je eitjes zelf naar Groningen moeten brengen waar ze in het lab opgevangen worden en waar dan ca. 2 dagen later de terugplaatsing is.

Wij vonden deze mogelijkheid niet geschikt - ook de gyn trouwens niet echt - omdat je de eitjes zelf gaat vervoeren, ze dus allerlei omstandigheden uitgezet worden die er normaal in een ziekenhuis niet zijn.

 

2. Zwolle - Isalaklinieken

Hebben volgens mij een even goede reputatie als UMCG, maar hadden voor ons een iets langer wachttijd en hebben volgens mij ook wat minder IVF behandelingen per jaar

 

3. UMCG

We hebben hiervoor gekozen voor onze eerste ICSI en zijn er tot nu toe erg tevreden mee geweest. Op 7 juli had ik mijn terugplaatsing en nu is het wachten en hopen!

 

Ik wens jullie heel veel succes.

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use