Jump to content
Lavendel

Meer gewicht toename na hormonen?

Recommended Posts

Dames ik ben even benieuwd hoe jullie ervaringen zijn. Ik ben gelukkig nooit dik geweest en heb altijd me gewicht onder controle gehad. Na de laatste ICSI poging kwam ik opeens 9 kilo aan. Ik heb alleen tijdens de behandelingen wat minder gesport omdat ik het niet prettig vond. Nu ben ik alweer 3 mnd verder en de kilo's gaan er niet makkelijk af. Ik sport weer 2 x in de week en eet gezond. Ik vroeg me af of dit toch door de behandelingen kan komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben zelf niet aangekomen van de hormonen voor zover ik weet.

 

Succes met je behandeling!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben de afgelopen 2 jaar 5 kilo aangekomen, daarvoor al tien jaar stabiel gewicht. Heb wel het idee dat het met hormonen te maken heeft. Heb ook tijdens de pogingen niet of minder gesport, dus dat zal ook van invloed zijn (ben overigens geen fanatieke sporter)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben zelf niet aangekomen van de hormonen, maar als je het afvaltopic opzoekt dan zul je lezen dat er idd meer vrouwen zijn bij wie dat helaas wel het geval is. En juist die hormoonkilos zijn er heel moeilijk af te krijgen.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ook ruim 10 kg aangekomen door alle kuren. Tussen de behandelingen door gedieet en hardgelopen maar er ging amper wat af zo hardnekkig. Ben ook nooit dik geweest. Nu door zwangerschap nog eens ruim 15 kg erbij (tot nu toe) dus in totaal al 25 kg zwaarder dan normaal. Hopelijk na de bevalling weer richting m'n oude gewicht.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook aangekomen, vermoedelijk door de hormonen.

Tijdens mijn icsi zwangerschap, ruim 30 kilo in totaal aangekomen. (de eerste 7 kilo zater er al aan voor de 12 weken. hormonen???).

Uiteindelijk bijna alles er af kunnen krijgen middels sport en dieet.

Nu inmiddels alweer meerdere behandelingen verder en wederom ruim 7 kilo zwaarder als normaal. En ik krijg ze er idd bijna niet van af.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook rond de 10 kilo erbij met hormonen, in die tijd ook gestopt met roken en alle emoties die erbij horen ben ik flink aangekomen.

Gelukkig ook weer veel eraf maar daarvoor altijd een constant gewicht en niet te dik.

 

Kilo's eraf krijgen die er niet bij gegeten zijn is moeilijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook 2 pogingen en 1 cryo verder en er zit 6 kilo aan, ik probeer ze er nu af te krijgen voor poging 3 weer van start gaat, hormonen doen veel met je lichaam pff, ik heb niets anders gedaan kwa eten en bewegen etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacht al dat het aan mij lag dat ze er niet meer afgingen. Hier zit er 8 kilo bij.... en ik was al niet slank... Van de icsi ben ik zwanger geworden en ik ben nu op het gewicht terug wat ik had toen we de terugplaatsing hadden. Van mijn eerste zwangerschap (die was spontaan) heb ik 3 kilo overgehouden. Deze 8 zijn daar nog bovenop. Verder omlaag wil maar niet lukken. Daarom hebben we besloten om toch maar de cryo's terug te gaan plaatsen (ondanks mijn bmi van bijna 30 - wat de kansen wat verkleint helaas).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik herken het.

 

Bij elke van de vijf IUI's kwam ik ongeveer een kilo aan. (Puregon)

Bij elke IVF kwam ik twee tot drie kilo aan. (Gonal-F)

 

Omgerekend stond elke 1000 eenheden gelijk aan een kilo gewichtstoename.

 

Frappant was, toen ik met de tweede IVF bezig was. Tegelijkertijd was ik aan het afvallen via de Weight Watchers, en viel elke week een kilo af.

Exact in de tijd dat ik Gonal-F spoot, viel ik niet meer af.

Toen ik stopte met de Gonal-F, viel ik gewoon weer op mijn oude tempo af.

 

Voor mij duidelijk dat vooral FSH-hormonen gewichtstoename veroorzaakten.

 

Gelukkig kom ik nu weer aan om een hele andere reden. :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelukkig ben ik ondertussen bijna weer op gewicht, ik heb ff flink gezweet op de sportschool en blijf die buikspieren wakker houden:) maar is wel lastiger!! Nog 3 te gaan en dan zitten we weer op normaal gewicht.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na 6 hormoonkuren voor ICSI, 6 kg aangekomen (en het lijkt er ook maar niet af te gaan).

 

Groetjes Nathalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hoi lieve dames Ik was op vakantie met de auto 2 weken en net een dag terug. @Siepie wat verdrietig voor je..... begrijp ik goed dat je er helemaal mee stopt? Of ga je toch voor andere alternatieven?  Je hoeft er indd ook nog even niet over na te denken. Eerst maar even bijkomen van alles. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je man. Hoop dat jullie het leuk hebben gehad. @Jennie80 hoe gaat het met jou?  @Kitje en met jou? Wat mooi dat de kleine man begraven ligt in je tuin. Dan is hij toch voor altijd in de buurt. Heb je het je zoon verteld of denk je dat hij iets weet?  Ik heb veel aan je gedacht. Voel me wel bezwaard om hier te zijn, lijkt me zo confronterend voor je......vooral omdat we even ver zouden zijn. Maakt mij ook wel verdrietig dat idee 😞 @Hanniebal de laatste loodjes voor jou! Hoop dat alles goed met je gaat. Dikke knuffel voor jullie allemaal ♡
  • Haj. Vraag Hoelang duurde het voordat jij de hormonen uit je lijf hadden. Bedankt voor je bericht. Ik zag het echt niet meer zitten. Was er zo klaar mee. Ik heb nog steeds de kwaaltjes. En slik de pil weer. Ik heb gezegd tegen mijzelf als we voor de 4de keer gaan wil ik veel testen kopen. Ook 1 voor de echo zodat ik weet of het wel of niet goed is. We twijfelen ook of we er 1 of 2 terug plaatsen. Wat zou jij doen. Gr b
  • Je kunt alleen je gevoel volgen. En ik ben blij dat je gelukkig bent met je 3 jongens en ik snap daarnaast ook je wens voor nog een kindje. Het feit dat je al kinderen hebt, maakt de wanhoop voor mij wat zachter, dat we niet als enige kindloos in de vriendengroep blijven bijv. Maar een wens voor nog een kindje staat daar los van in mijn ogen. Net als dat je superblij bent voor anderen en jaloers omdat je het voor jezelf ook graag wilt. 
  • Je mag je zeggen hoor! 🙂 Het maakt allemaal weinig uit heb ik het idee. Bij de eerste IVF ronde heb ik wel baat gehad bij acupunctuur, om mijn lijf in balans te brengen.  Het is zeker goed om je zorgen met je arts te delen, zodat zij kunnen kijken of er geen medische oorzaak is. En verder moet het gewoon blijven plakken en moet je mazzel hebben. Maar tot op bepaalde hoogte is je leven maakbaar, ook dit deel, hoe graag ik je ook een magische pil zou wensen❤️ Ik geloof zelf dat het komt wanneer het de bedoeling is. Dat maakt het voor mij iets minder pijnlijk. Maar uiteindelijk is het gewoon hopen dat het je gegund is en een welkome energie hebben. De vonk van het leven moet nog steeds er zijn. En wat dat betreft geeft een IVF traject helaas niet meer dan 20% kans per maand, net als wanneer je het natuurlijk probeert. Ik duim voor je dat je het een plekje kunt geven en de volgende keer jullie ronde mag zijn. Lastig hè, dat je zelf zo weinig kunt doen, behalve goed in je vel zitten en je leven leven. Met een traan en een lach dan maar. Sterkte lieverd, het blijft bij je, maar het verdriet wordt wel wat minder rauw. Dikke knuffel!
  • Hallo Johanna82. Wij henben 3 terug plaatsingen gehad steeds posetief maar op de echo geen babytje zien vreselijk. U verhaal precies op het van de mijne. We zijn al eventjes lukken maar met innestelen lukt het niet. Heeft u tips voor mij zodat het de de 4de keer wel blijft zitten. En het uitgroeid tot een baby. Ik hoor graag van u
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use