Jump to content

Meer gewicht toename na hormonen?


Lavendel

Recommended Posts

Dames ik ben even benieuwd hoe jullie ervaringen zijn. Ik ben gelukkig nooit dik geweest en heb altijd me gewicht onder controle gehad. Na de laatste ICSI poging kwam ik opeens 9 kilo aan. Ik heb alleen tijdens de behandelingen wat minder gesport omdat ik het niet prettig vond. Nu ben ik alweer 3 mnd verder en de kilo's gaan er niet makkelijk af. Ik sport weer 2 x in de week en eet gezond. Ik vroeg me af of dit toch door de behandelingen kan komen.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben de afgelopen 2 jaar 5 kilo aangekomen, daarvoor al tien jaar stabiel gewicht. Heb wel het idee dat het met hormonen te maken heeft. Heb ook tijdens de pogingen niet of minder gesport, dus dat zal ook van invloed zijn (ben overigens geen fanatieke sporter)

Link to comment
Share on other sites

Ik ben zelf niet aangekomen van de hormonen, maar als je het afvaltopic opzoekt dan zul je lezen dat er idd meer vrouwen zijn bij wie dat helaas wel het geval is. En juist die hormoonkilos zijn er heel moeilijk af te krijgen.....

Link to comment
Share on other sites

Ik ook ruim 10 kg aangekomen door alle kuren. Tussen de behandelingen door gedieet en hardgelopen maar er ging amper wat af zo hardnekkig. Ben ook nooit dik geweest. Nu door zwangerschap nog eens ruim 15 kg erbij (tot nu toe) dus in totaal al 25 kg zwaarder dan normaal. Hopelijk na de bevalling weer richting m'n oude gewicht.

Link to comment
Share on other sites

Hier ook aangekomen, vermoedelijk door de hormonen.

Tijdens mijn icsi zwangerschap, ruim 30 kilo in totaal aangekomen. (de eerste 7 kilo zater er al aan voor de 12 weken. hormonen???).

Uiteindelijk bijna alles er af kunnen krijgen middels sport en dieet.

Nu inmiddels alweer meerdere behandelingen verder en wederom ruim 7 kilo zwaarder als normaal. En ik krijg ze er idd bijna niet van af.

Link to comment
Share on other sites

Hier ook rond de 10 kilo erbij met hormonen, in die tijd ook gestopt met roken en alle emoties die erbij horen ben ik flink aangekomen.

Gelukkig ook weer veel eraf maar daarvoor altijd een constant gewicht en niet te dik.

 

Kilo's eraf krijgen die er niet bij gegeten zijn is moeilijk.

Link to comment
Share on other sites

Dacht al dat het aan mij lag dat ze er niet meer afgingen. Hier zit er 8 kilo bij.... en ik was al niet slank... Van de icsi ben ik zwanger geworden en ik ben nu op het gewicht terug wat ik had toen we de terugplaatsing hadden. Van mijn eerste zwangerschap (die was spontaan) heb ik 3 kilo overgehouden. Deze 8 zijn daar nog bovenop. Verder omlaag wil maar niet lukken. Daarom hebben we besloten om toch maar de cryo's terug te gaan plaatsen (ondanks mijn bmi van bijna 30 - wat de kansen wat verkleint helaas).

Link to comment
Share on other sites

Ik herken het.

 

Bij elke van de vijf IUI's kwam ik ongeveer een kilo aan. (Puregon)

Bij elke IVF kwam ik twee tot drie kilo aan. (Gonal-F)

 

Omgerekend stond elke 1000 eenheden gelijk aan een kilo gewichtstoename.

 

Frappant was, toen ik met de tweede IVF bezig was. Tegelijkertijd was ik aan het afvallen via de Weight Watchers, en viel elke week een kilo af.

Exact in de tijd dat ik Gonal-F spoot, viel ik niet meer af.

Toen ik stopte met de Gonal-F, viel ik gewoon weer op mijn oude tempo af.

 

Voor mij duidelijk dat vooral FSH-hormonen gewichtstoename veroorzaakten.

 

Gelukkig kom ik nu weer aan om een hele andere reden. :laugh:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use