Jump to content

Extra check bij 20w echo


Meiske74

Recommended Posts

Hallo dames

 

recent heeft mijn buurvrouw een 20 weken echo gehad en zonder dat er bij haar aanleiding voor was werd er een cervixmeting gedaan; de lengte van de baarmoederhals wordt dan gemeten.

Er werd aan haar verteld dat dit in onderzoeksverband werd gedaan.

 

Daar wij onze tweeling verloren zijn vanwege een baarmoederhals die niet goed werkt was ik blij te lezen dat hier onderzoek naar wordt gedaan, nu vroeg ik mij alleen af of meer dames een dergelijke meting bij de 20w echo hebben gehad.

 

Even ter info zij staat ondere controle in het MMC te Veldhoven/Eindhoven

Link to comment
Share on other sites

hi Babeth, hoe doen ze zo'n meting dan? volgens mij heb ik dat niet gehad en ik heb een behoorlijk uitgebreide 20w echo gehad. Noemden ze GEO ofzoiets. Werd door een ervaren gynaecologe gedaan en er werd o.a. met speciale apparatuur gekeken naar de bloedstromen in de organen e.d.

Link to comment
Share on other sites

Hi Meiske, Dit is inderdaad een onderzoek die ze "recentelijk" zijn gestart. Vooraf, voor mijn 20 weken echo werd mij gevraagd om hieraan mee te doen. Netjes alle papieren ingevuld. Echter achteraf zijn ze het vergeten uit te voeren. Zo jammer. Ik liep bij het Lucas Ziekenhuis i.c.m. het VU ziekenhuis.

Gr Ig

Link to comment
Share on other sites

Hoi Meiske,

Ik heb dit onderzoek tegelijl met de 20 weken echo (GUO) gehad. Het heet TripleP onderzoek, via Google kun je info vinden.

Met dit onderzoek kijken ze of het toedienen van progesteron werkt om vroeggeboorte te voorkomen als de baarmoederhals te kort is. Dit wordt opgemeten via een inwendige echo. Bij mijn verloskundige kreeg iedereen dit aangeboden, bij de intake kreeg ik een folder mee.

Link to comment
Share on other sites

Dames alvast bedankt voor de reacties! Ikzelf heb op eigen verzoek gevraagd om prolutoninjecties, dat is ook progesteron, dit om de baarmoeder rustig te houden. En preventief kreeg ik met 13 weken een cerclage, achteraf blij met beide! Met 22 weken was de bmh nog maar 1,9cm maar na 2 weken volledig plat te zijn gegaan was deze weerdruk 4 cm.men sprak toen bij mij van een dynamische cervix.ik ben erg benieuwd wat er verder gaat uitkomen en ik ben ook blij dat op deze wijze mogelijk vroeg problemen ontdekt gaan worden!!

jessi ik daal eens gaat googelen, en geniet net als Iggie van jullie wondertje!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi dames, gisteren had ik zelf een echo ivm een cryo tp, de echoscopie voert zelf ook 29w echo's uit en zo kwam het ter sprake, inmiddels zijn er van 15000 metingen de gegevens verzameld, gelukkig zijn er maar weinig met een verkorte hals maar ze zijn er wel, ik ben blij dat er nu preventief een eerste check gedaan wordt!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Babeth, ik heb dit ook laten doen met de 20w echo. Ik was niet eens meer onder behandeling in het ziekenhuis maar bij een vk.

Ik heb wel papieren moeten invullen omdat het toen nog op 'onzoeksbasis' was.

Succes met je cryo-tp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use