Jump to content

Zwanger zijn voor een punctie


Anoniem1981

Recommended Posts

Beste Anoniem,

 

Dit is niet mogelijk. Doordat jij hormonen gebruikt, springen er geen eitjes van zelf. 1,5 dag voor de punctie moet je spuiten voor een eisprong.

 

Net voordat de eitjes dan springen, prikken ze de follikels aan.

 

Groet

Link to comment
Share on other sites

Anoniem zwanger zijn vlak voor een punctie is niet mogelijk. Je eitjes zijn dan nog niet gesprongen dus kunnen ook nog niet bevrucht zijn.

 

Je zou spontaan zwanger kunnen zijn voor je met stimuleren begint, maar om dat uit te sluiten wordt er altijd een uitgangsecho gemaakt (en je zou dan in principe ook niet ongesteld worden).

Link to comment
Share on other sites

Het klopt wat Jessie zegt. Maar even rechtzetten, het kan wel dat je eitjes springen voor de punctie. Maar je wordt zo nauwlettend in de gaten gehouden dat ze dat vooraf eerst wel opmerken mocht het zo zijn. Komt erg weinig voor door de medicatie, maar er zijn uitzonderingen.

Voor de punctie maken ze sowieso eerst een echo om de follikels in beeld te krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Uitgesloten...Wonderen bestaan maar het is heel onwaarschijnlijk omdat er als alles goed gaat geen ei springt, plus je zuurgraad vaak ongunstig wordt van de medicatie, plus je een punctie hebt rond je vruchtbare dagen en dan wil/mag/kan je ook echt even niet meer 'klussen'. Er moet dus heel wat gebeuren wil er een zaadje een ei vinden en idd dat zit dan in de eileider of baarmoeder en niet in de eierstok.

 

Een cryo kan in de natuurlijke cyclus dus dan is, op de terugplaatsing na, de situatie gelijk aan een maand waarin je geen mm hebt. Er wordt dan doorgaans ook geen eisprong tegen gehouden oid.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use