Jump to content

slechte kwaliteit eicellen


zizi
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben een vrouw van 41 en ben ongeveer 4 weken geleden gestart met mijn eerste IVF behandeling. Punctie 2.5 weken geleden waarvan 3 eicellen, 1 embryo die helaas niet goed genoeg was voor terugplaatsing (arts had het over dat het niet is gaan splitsen). Heb vorige week mijn eerste gesprek gehad met de arts die mij mededeelde dat de kwaliteit van de eicellen niet goed waren. Ze had het over fragmentatie en zei dat het kan liggen aan mijn leeftijd. Ze zei dat er niks aan gedaan kan worden en ziet een 2e, 3e behandeling somber in. Als optie had ze het over eiceltransplantatie.

Ik was nogal in shock van het nieuws en heb niet veel doorgevraagd. Vind het raar dat ze er gelijk vanuit gaan dat mijn eicellen te oude zijn zonder het verder te onderzoeken.

 

Ik kan ook niet meepraten over het feit dat ik al lang bezig ben met het proberen zwanger te worden op een natuurlijke manier want dat is niet zo. Mijn partner woont in het buitenland en is al een paar keer naar NL gekomen ter voorbereiding van het eerste IVF. Bij de onderzoeken bleek alles goed te zijn dus wij hebben dit niet aan zien komen.

Ben ten einde raad en weet nu niet of ik verder moet gaan of moet stoppen.

 

Zijn er vrouwen hier die soortgelijke resultaat hebben gehad? Kan er onderzocht worden of mijn eicellen inderdaad te oud zijn voor IVF? Ik weet niet veel over IVF en wil voordat ik een tweede afspraak maak bij de arts zoveel mogelijk informatie / ervaringen van andere weten.

 

:-(

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zizi, welkom hier! Ik kan je inhoudelijk niet helpen maar misschien kun je met de zoekfunctie op dit forum wat informatie vinden? Als je het oordeel van de arts niet vertrouwt kun je altijd en second opinion vragen trouwens, mss een idee?

 

Ik hoop dat je hier wat wijzer wordt!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zizi,

 

Als ik het dan goed begrijp, had je 3 eicellen, waarvan er 1 bevrucht was, die niet doorgedeeld is zodat er geen TP was ?

Het is inderdaad wel zo, dat als je ouder bent, dat je eicelvoorraad dan minder wordt en van mindere kwaliteit is, maar om nu te zeggen, het is hopeloos ? dat lijkt me niet. In een ivf traject zijn er heel wat medicijnen / hormonen voorhanden, het is alleen, iedere persoon reageert anders op die behandelingen, waardoor het langer duurt om te kijken wat bij jouw lichaam aansluit. 3 eicellen met een huidige stimulatie, zou met andere medicijnen / hormonen meer kunnen worden, waardoor je uiteindelijk ook maar 1 ei over houdt, maar die dan wel goed bevrucht wordt ?

Welke medicijnen / hormonen heb je de laatste ronde gebruikt ?

Ikzelf ben 40jaar en heb vorige maand de behandeling moeten stopzetten, omdat ik maar 1 ei had. Deze maand andere medicijnen / hormonen gekregen, en ik zit nu op 6 follikels.

Ik zou je adviseren, verdiep je eens in de materie op het internet, google gewoon eens op bijv. "ivf op oudere leeftijd" en in dit forum op fora's op het internet en je zult zien dat je heus niet de enige bent. Er zijn nog wel oudere dames die (ook met bepaalde complicaties) toch met veel inspanning toch een gezonde beeb krijgen.

Suc6 !

 

Liefs,

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

@ Zizi, niet meteen opgeven hoor! Ik ben zelf bijna 45 en heb 3x icsi gedaan in dusseldorf met telkens een eigen bevruchte eicel. Helaas zonder succes. Bij mij bleek wel duidelijk dat ik oude eicel(len) heb. In Dusseldorf testen ze ook je AMH waarde, die wat zegt over hoe dicht je bij de overgang zit en iets kan zeggen over je kwaliteit van de eicellen. Ik heb nu net een week 2 embryos in mijn buik die van een anonieme eiceldonor komen. Ik begrijp heel goed dat je schrikt van het bericht van je arts en dat eiceldonatie geopperd wordt. Ik sluit mij aan bij de vorige schrijfster, verdiep je in de materie, vraag desnoods een second opnion aan( overweeg evt uitwijken naar buitenland zoals dusseldorf of belgie) En kijk ook een op het 45+ topic; daar schrijven we met vrouwen vanaf een jaar of 40 en daar zijn er ook bij die via ivf zwanger geworden zijn. Succes meid!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Zizi,

 

Ik zal me eerst kort voorstellen.

Ik ben een vrouw van 35 en nu bijna 4 jaar bezig om zwanger te worden.

Na 3x IUI, 1 x IVF zonder bevruchte eicellen en 2x icsi met maar enkele bevruchte eicellen en een voor mijn leeftijd lage amh van 1,0ben ik nu met de derde icsi poging bezig, maar nu in Gent.

 

Ik hang volgens de artsen al een tijdje tegen de overgang aan, ondanks mijn leeftijd. In Nederland konden ze echter niets extra doen om mijn kansen te verbeteren. Ik kreeg na mijn 2e icsi het advies om maar goed na te denken of doorgaan op eigen kosten wel zinvol was. Omdat ik me hier niet bij neer wilde leggen zijn we voor een seconde opinion naar Gent gegaan.

Hier hebben ze alle onderzoeken bekeken, aanvullende onderzoeken gedaan en kwamen tot de conclusie dat er zeker wel mogelijkheden met goede kans van slagen waren.

 

Bij mij is in Gent het hormoon dhea geadviseerd om de kwaliteiten mogelijk de hoeveelheid eicellen te verbeteren. (dit is in nl alleen via internet te bestellen)Hiernaast worden er pas 5 dagen na de punctie eventuele embryos geplaatst en wordt er assisted hatching toegepast als het vliesje van de embryo te dik blijkt te zijn.

 

ik heb hier inmiddels best veel over opgezocht op internet en de situatie is echt niet zomaar hopeloos hoor!

Ook lees je op alle forums dat doorzetten en vragen naar seconde opinions heel vaak nieuwe kansen en zelfs zwangerschappen opleveren!

 

Geef dus niet zomaar op en kijk eens naar de mogelijkheden in Duitsland en België ! Hier heb ik heel veel positiefs over gelezen!

 

 

Groetjes Debbie

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hallo Debbie,

Bedankt voor je reactie. Ga het zker niet opgeven. Moest het even laten bezinken en ben van plan voor een second opinion naar Belgie te gaan.

Jij ook succes!

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Bedankt Sas. Het nieuws kwam zo hard aan maar heb nu het een en ander gelezen en ben zeker niet van plan het zomaar op te geven,

 

Super dat je hebt gereageerd.

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hallo Jolanda,i

 

Ik ben er even tussen uit geweest en heb alles even laten bezinken. Ga het zker niet opgeven. Ik heb puregon gebruikt. Had onlangs een tweede gesprek met de arts en andere medicijnen zien zij niet als een optie voor verbetering. Voor mijn tweede poging zijn ze dus ook van plan dezelfde medicijnen te gebruiken. Ik overweeg om naar Belgie te gaan voor een second opinion. Thanks voor de tips. Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use