Jump to content

Problemen met voeding 6 mnd oude baby


fren-1976
 Share

Recommended Posts

Hi meiden,

 

Ik weet dat ik me nog niet echt zorgen hoef te maken, maar wil toch eens pijlen of er meer kindjes zijn die - met 6 maanden - ineens slechter gaan drinken?

 

Onze Fiene heeft eigenlijk altijd probleemloos gedronken: ochtend- en Avondfles 210/7 en de andere 2 flessen 180/6. Sinds een maand of wat krijgt ze ook af en toe fruit of groente, met zeer wisselende successen. De laatste week worden de flessen echter een gevecht: ze gaan niet meer op, ze laat eigenlijk altijd circa 40 cc staan en dat is niet omdat ze zoveel groente of fruit eet.

 

Hebben jullie tips? Moet ik me zorgen maken dat ze eigenlijk nauwelijks hapjes wil? Alleen bruine bonen en peer gaan er in, en dan alleen uit een potje. Al mijn zelfgemaakte prakkies werkt ze linea recta weer naar buiten.

 

Tips en ervaringen zijn welkom!

 

Groetjes fren

Link to comment
Share on other sites

Hoi fren, herkenbaar, toen Imke vast voedsel ging krijgen sloeg ze de fles geregeld weg.

zelfemaakte prakjes hoefde ze juist niet maar alles uit een potje vind ze lekker, wellicht zijn de eigengemaakte prakjes net wat te grof?Ik zou me niet te druk maken want als ze honger heeft dan eet of drinkt ze echt wel meer.

met potjes fruit of groenten blijft het toch uitproberen en voor F Wennen aan nieuwe structuren en smaken. Misschien kun je eens kijken if ze de ootjes van het merk hip wel blieft? Die hebben net wat meer keus.

Link to comment
Share on other sites

He Fren, Kaat en Fiene gaan weer zo'n beetje gelijk op want hier hetzelfde probleem, al eet Kaat redelijk fruit en groente (fruit beduidend beter).

Vooral de laatste fles is een drama, steeds huilen tussendoor en inderdaad gaat ie niet op. Nu liet ze 40cc staan, maar ook wel eens 80 cc... En soms is het ineens weer probleemloos, er valt geen peil op te trekken. Dus ik ben benieuwd of er ervaren moeders reageren met tips...

Link to comment
Share on other sites

Oh meiden frustrerend he? De enige tip die ik kan geven toen R al zijn flessen ging weigeren (bij 3 maanden dat dan weer wel), maak er nooit geen strijd van!! Die ga je zeer zeker niet winnen, eten kan je niet afdwingen. Zolang ze goede plasluiers hebben en levendig zijn is er geen reden tot onrust.

Idd een fles eraf kan heel goed werken. Ook gewoon niet zo veel honger hebben, wij eten ook niet elke dag dezelfde hoeveelheid en babys van deze leeftijd overeten zich niet (van nature gezien). Vol is vol is het nog bij die kleintjes. Regel bij kindjes die flesvoeding krijgen is 100 ml vocht per kg lichaamsgewicht.

Wij hadden de regel: bij weigering nog 2x aanbieden en als hij echt niet wilde dan niet. Houd het eens bij op papier, soms krijgen ze toch meer binnen dan je denkt!! Flessen hoeven ook nooit helemaal leeg.

 

Het kan ook zijn dat ze nu een mentaal spongetje gaan maken (oei ik groei boek), bij elke sprong heb je ook kans op slecht eten. Kan mijn boek zo snel niet vinden nu.

 

Succes in ieder geval.

Link to comment
Share on other sites

Das dan idd lastig. Misschien is ze van ritme aan het veranderen?

Zou me iig geen zorgen maken. Bij ons op het cb zeiden ze dat Vince (naast groente/fruit) tenminste 500ml melk op een dag moest binnenkrijgen.

 

Ik schrok van de weigering van z'n fles, maar baby's regelen het veelal zelf.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fren,

 

Ik kan je geen niueuwe dingen vertellen, alles is al gezegt.

 

Mijn dochtertje word 2 jaar over 2 weken, ik was de eerste maanden ook altijd erg bezig met de voedingsschemaatjes waar je je aan wilt houden, maar babys doen dat meestal niet.

En wij als moeder maken ons er druk om, niet nodig!

zolang er genoeg goeie plasluiers zijn en de kleine gewoon lekker groeit en doet, gaat het goed.

 

En misschien heeft ze wel last van haar mondje en beginnen de tandjes door te komen, mijn dochtertje at/dronk dan ook iets minder.

 

Volgende week naar CB, hopelijk is ze lekker gegroeid en krijgt ze genoeg binnen.

 

liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Volgende week naar CB, hopelijk is ze lekker gegroeid en krijgt ze genoeg binnen

 

haha, ze ziet er niet direct ondervoed uit, die dochter van mij, dus het loopt ook wel los. Maak me nog geen zorgen hoor, het is alleen zo irritant...

Link to comment
Share on other sites

Kaatje is ook Hollands welvaren maar je wil toch graag dat die fles (bijna) leeg gaat he. Ik verander trouwens een paar keer van houding, als je dat nog niet deed is dat misschien een tip Fren: wisselen van arm en vooral van uitzicht. Kaat kijkt graag naar buiten en dan is ze weer even afgeleid en drinkt automatisch... Eerste fles vandaag: 80 cc laten staan, tweede fles: 20 cc laten staan!

 

Maar ook hier is het niet genoeg groente/fruit dat ze binnen krijgt om een fles te vervangen. Wij moeten de 24ste naar het cb dus dan wil ik ook overgaan op een echte fles pap in de ochtend en misschien een broodkorstje? Tot dan laat ik het even zo...

Link to comment
Share on other sites

Helemaal eens met Witje en Claudiaatje!

 

Ze hebben ook gewoon periodes... Mijn kleine wordt deze week twee en steeds als hij een periode slecht dronk/at, of drinkt/eet, kom ik er vaak pas achteraf achter wat er aan de hand was/is. Heel vaak heeft het te maken met een 'sprongetje' of tanden en kiezen. Een paar weken geleden nog at hij tien dagen amper en ik had geen idee wat er aan de hand was, tot ik ontdekte dat zijn laatste, achterste twee kiezen in. Zijn bovenkaak doorkwamen. Zo suf, ik had er helemaal niet meer aan gedacht dat het door tanden zou kunnen komen.

 

Maar je hebt helemaal gelijk, hoewel je je geen zorgen maakt als je kind het verder goed doet, het blijft enorm frustrerend!

 

Misschien nog een tip: mijn kleine wilde rond 6 maanden ook alleen potjes en niet mijn eigen prutjes, tot ik er gewoon standaard de staafmixer in zette en het met wat water wat dunner maakte. Toen ging het er ineens in als koek. En hij heeft altijd een hekel gehouden aan klontjes en stukjes in eten. Het moest helemaal glad zijn (hij verslond vanaf dat moment mijn zelfgemaakte 'mousse' van biologische aardappelen en broccoli), potjes of prutjes met stukjes weigerde hij en vervolgens ging hij over op zelf stukjes happen. Ik begon met stukjes zacht gekookte groenten, bv. broccoli, bloemkool (ze vinden de structuur spannend om te voelen en stukjes afbreken vinden ze leuk); avocado was en is hij wild van en zo kan je nog honderd dingen bedenken.

 

Het is een grote ontdekkingsreis, voor zowel de kinderen als de moeders!

Link to comment
Share on other sites

Soep, ook een hittip! Bijvoorbeeld lekker courgettesoep, ook heel zacht van smaak! Gewoon niet te veel zout in doen... En lekker porties invriezen!

Alles natuurlijk pas als je kindje er aan toe is! Die van mij was er heel snel bij, maar dat wisselt natuurlijk!

Bij eten gaat het ook om de beleving en ervaring en het voelen en ruiken en nieuwe smaken proeven en leren kennen.

Link to comment
Share on other sites

Wij zijn om dezelfde reden ook bij 6 maanden van 4 naar 3 flessen gegaan en toen dronk hij wel weer goed de flessen op of bijna op. Groente uit een potje gaan er prima in, zelfgemaakt niet dus volloopt hou ik het bij potjes, het verse voedsel komt dan wel wat later...

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat de smaak van verse groente nog te sterk is voor veel kindjes. Ik had verse sperziebonen in de blender gedaan (zonder zout gekookt) en Kaat moest er van kokhalzen en Bram vond het zelfs niet echt lekker terwijl sperziebonen van Olvarit (die ik naar henna waar je je haar mee kleurt vind ruiken, maar dat terzijde) gaan er wel makkelijk in...

Link to comment
Share on other sites

Ach, we zien wel. Heb het idee dat ze in een sprongetje zit... Ze heeft vandaag ongeveer de hele dag geslapen: werd om 11.30 wakker, vin heeft haar om 13.30 weer in bed gelegd en toen heeft ze geslapen tot 17.30!!!! Om 2015 er weer in. Zal ook wel z'n invloed op het eten hebben. Overigens schiet een hapje er nog wel eens bij in moet ik eerlijk zeggen...

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fren, I heeft ook zo van die dagen dat ze erg veel slaapt en dan wordt er ook het eea overgeslagen.

 

Caro, volgens mij begon ik met i met 6 maande met een broodkorstje, om al sabbelend aan te wennen, ze vond het niets maar bood zonder korstjes wel, nu gaan nog meestal de korstjes naar de hond ;-)

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik ben mama van twee kindjes inmiddels. Mijn zoontje is nu 8 maanden en krijgt nog altijd borstvoeding. Mijn dochter heb ik tot 14 maanden gevoed en die hield er meer een schema op na. Zij ging al met 5 maanden over op nog maar 4 voedingen en hapjes erbij. Vanaf 6 maanden zelfs nog maar 3 voedingen en een toetje erbij. (zodat ze wel genoeg opvolgmelk/ borstvoeding binnen zou krijgen)

Mijn zoontje is heel anders. Hij is nu 8 maanden en zit nog steeds op 4 voedingen, hij at eerst ook niet graag hapjes maar van de een op andere dag veranderde dat. Wat betreft borstvoeding, dan weet je natuurlijk nooit wat ze binnen krijgen en dan heb je ook niet zo dat gevoel van dat er iets overblijft. Maar ik geloof ook absoluut met flesvoeding dat als ze genoeg hebben ze dat duidelijk aangeven. Misschien is het wel handig om 1 fles eraf te gaan halen, dat kan soms net het verschil maken.

Net als wat de rest zegt, maak je niet te druk als ze trek hebben merk je dat echt wel.

Mijn zoontje krijgt nu trouwens 7.00 bv, 10.00 fruithap, 12.30 boterham met bv, 15.30 soepstengel met diksap flesje, 18.00 uur groente en toetje en 19.00 uur bv.

Soms wordt hij nog wakker als ik naar bed ga en krijgt hij dus nog een avondvoeding, soms slaapt hij vast en dan slaat hij die over.

Mijn advies is gewoon naar je kindje te luisteren, kijken en dan komt het echt wel in orde.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Oh krijgt Fiene al brood? Ben heel benieuwd hoe dat hier zal gaan. Kan wel een voorspelling doen: Bram eet het op en Kaat trekt een vies gezicht en sabbelt wat... Overigens was madame vanavond weer niet zo van haar fles gediend: met veel moeite 120 cc er in gekregen. Nou ja, zal ze zelf wel weten inderdaad.

Link to comment
Share on other sites

Leuk lijkt me dat maar ik zal zeker Bram toch steeds in de gaten houden en bang zijn dat het naar binnen floept!

 

Vanmorgen heeft Kaat weer 80 cc laten staan... maar we doen er ook 2 scheppen rijstebloem in 's morgens tegenwoordig dus dan zal ze vast genoeg binnenkrijgen. Was om half 8 en ze was wel al om half 10 weer wakker maar ligt al een tijd lekker te spelen nu en maakt geen hongerige indruk. Heb het idee dat ze, nu ze ouder worden niet alleen maar meer wakker worden van de honger maar ook van... ja van wat eigenlijk? Gezellig erbij willen zijn?

 

Ga ze maar eens wassen, aankleden en op naar fles 2, dan heb ik het weer gerekt tot een uur of 4 ertussen...

Link to comment
Share on other sites

Ze viel net even in slaap tijdens het drinken, zo schattig, deed ze alleen de eerste weken! En ze heeft al half slapend haar hele tweede fles leeg... Is dus ook een manier alleen kun je dat helaas niet afdwingen...

Link to comment
Share on other sites

Elinorac, bonen zijn ook behoorlijk zwaar (net als andere peulvruchten), maar de smaak van groenten is vaak zachter en bovendien is het minder belastend voor de darmen dan sommig fruit.

 

Ik kreeg de tip bij het CB om naast de standaard dingetjes waar je mee begint (vaak peer en wortel) ook gekookte groenten te proberen. Natuurlijk is ieder kindje anders, maar bij mijn kind was het een schot in de roos en zo ken ik er nog een paar. Fruit vinden ze vaak in eerste instantie lekkerder, omdat het zoeter is. En dat geldt voor worteltjes ook. Mijn Jeugdverpleegkundige raadde mij (op basis van nieuwe onderzoeken, die ik niet paraat heb) aan juist ook al vroeg groenten te proberen, omdat ze dan ook aan minder zoete smaken wennen.

 

In eerste instantie gaat het helemaal niet om of ze wat binnen krijgen, maar om het kijken, voelen en proeven. Vandaar ook mijn goedbedoelde tip over bloemkool en broccoli, dat vinden ze erg indrukwekkend, net als een broodkorstje! Avocado kan je met de staafmixer helemaal glad pureren en is heel gezond en zacht van smaak en structuur. Dat kwam bij mijn zoon na peer en wortel en hij is er nog steeds helemaal wild van.

 

Fren, klinkt inderdaad als een sprongetje of tandjes, dan slapen ze vaak ook veel! Succes en veel plezier.

Link to comment
Share on other sites

Ja ik wilde avocado's gaan proberen, had er voor de vakantie 2 gekocht, waren nog best hard maar helaas toen we na een kleine week terugkwamen waren ze al aan het rotten... Ik dacht dat je die best lang kon bewaren?

Ik denk er meestal niet aan omdat ik ze zelf eigenlijk bijna nooit eet (terwijl ze zo lekker zijn maar ik kom niet verder dan avocado cocktail met garnalen en guacamole... misschien eens op internet een recept opzoeken). Binnenkort weer eentje halen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use