Jump to content

Sproet meldt zich...


Sproet

Recommended Posts

Hoi Allemaal,

 

Mijn naam is M.aaikie, maar deze was bezet dus heb ik mezelf Sproet gedoopt ;-)

Eigenlijk had ik mezelf voorgenomen zo min mogelijk op fora te kijken gedurende dit traject, maar helaas mislukt..Althans het lukte prima tot aan dit moment. Ik was bang om dingen te lezen die me van mijn stuk zouden brengen. Dus heb ik tot dit moment alle stappen zonder forum gedaan.

In 2009 ben ik met spoed naar de SEH vervoerd omdat ik een startende vaginale bloeding had buiten mijn menstruatie om. Deze werd op de SEH nog erger. Lang verhaal kort, nooit helemaal erachter gekomen wat het was, een miskraam, een cyste, een endometriotische bloeding..helemaal weten zal ik het nooit. Toen terecht gekomen, ook vanwege mijn leeftijd, bij het Fertiliteitsteam. Er werd namelijk eerst vanuit gegaan dat ik geen kinderwens had. Nou dit hadden we wel degelijk, maar het was nog niet gelukt....

 

Na screening bleek dat we een probleem hadden en nooit zelfstandig zwanger hadden kunnen worden. Nou, dat was niets te laat (leeftijdsgerelateerd) en na een hoop gedoe zijn we dan deze zomer begonnen met IVF / ICSI (half half) en zitten we in onze wachtweken. Het hele traject is me vooralsnog mee gevallen. We hebben Decapeptyl gespoten, Puregon, Pregnyl en nu zit ik aan de Utrogestan (en persoonlijk vind ik dat tot nu toe het Allerergste van alles!) De punctie was spannend, 10 eicellen, 8 bevruchtingen, uiteindelijk op dag 3 twee acht-cellige teruggeplaatst (een ivfertje en een icsietje) en now we wait.....en dat is niet leuk! :-)

 

Ik probeer zo veel mogelijk te lezen van jullie allemaal en ben blij nu ik alles een keertje heb meegemaakt om het allemaal terug te lezen!

 

:) Sproet!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sproet, gezellig dat je komt meeschrijven! De laatste twee weken vond ik het zwaarst en juist dan is het lekker om

het samen te doen. Kan me dus goed voorstellen dat je nu 'pas' hier komt. Succes met de behandeling en hopelijk een positieve test binnenkort!

Link to comment
Share on other sites

Dankjewel Meiske74! het is pittig, tot nu toe ging alles relatief makkelijk maar had ik er zelf ook deel aan (in de zin dat ik iets te doen had) en nu moet ik afwachten en dat vind ik zeer zeer zeeeeeer onprettig. En dat in samen werking met de ellende van die utrogestan...wat een ellende spul is dat zeg, daar is tot nu toe alles niets bij vind ik .....nu ja...ik sip en slaap me er wel doorheen ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use