Jump to content

Ontzettend teleurgesteld na eerste ivf


Chaja_

Recommended Posts

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft, want nog nooit eerder heb ik me in de drie jaar dat we proberen een kindje te krijgen zo uit het veld geslagen gevoeld. Ik heb een steen in mijn maag en het gevoel dat ik nu definitief nooit moeder word. Het eerste jaar dat we probeerden zwanger te worden heb ik 3 keer een vroege miskraam gehad. Een positieve test en anderhalve week later een bloeding. Hierna trad er geen zwangerschap meer op. Na een aantal mislukte iui's ben ik begonnen met ivf. Er waren 16 eitjes gevonden, erg goed zei de fa, ze had er veel vertrouwen in dat er veel bevruchtingen zouden komen, ik was immers al drie keer zwanger geweest. Van de 16 eitjes zijn er twee bevrucht, waarvan er 1 direct gestopt is met delen, de ander heeft zich ontwikkeld tot matig embryo.

 

Dit is toch een heel slecht teken? Uit al die eitjes maar 1 matig embryo? Wat hebben de volgende pogingen dan nog voor zin? De fa stelt nu icsi voor, omdat de schil misschien te hard is. Maar dat lijkt mij zelf zo onwaarschijnlijk. Hoe kan ik 3 keer zwanger zijn geworden als het zaadje niet door de schil komen. Ik denk zelf dat het aan de kwaliteit ligt, dat verklaart het moeilijk bevruchten, de slechte kwaliteit en de miskramen. Bedankt voor het lezen. Ik zou het heel fijn vinden om jullie ervaringen/advies/gedachtes hierover te lezen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chaja,

 

Ik snap je teleurstelling, dacht het zelf ook de eerste keer: nu is het appeltje eitje... Er wordt immers een bevrucht embryo op de juiste plek gebracht? Dus dan word ik zwanger! Niet dus. Heb er 5 pogingen voor nodig gehad, overigens allemaal ICSI.

Wat is de reden dat je geen ICSI wil doen? Het is net een stapje verder maar wellicht ook een stapje dichter bij een zwangerschap?!

 

In ieder geval succes verder!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chaja,

 

hier bij de punctie 19eitjes gevonden. Hiervan 7 bevrucht, waarvan uiteindelijk 2 matige embryo`s en 3 die wel goed deelden. Ik heb TP gehad van de 2 matige en zwanger en de andere 3 zijn ingevroren. Wel ICSI.

Het kan ook heel erg verschillende zijn per poging met het aantal bevruchtingen en de kwaliteit. Dus ik zou zeker advisteren om ICSI te doen, of wat is de reden dat je dat niet wil?

 

Heel veel succes en hopelijk mogen jullie in de toekomst ook een wondertje verwelkomen!

Link to comment
Share on other sites

Mijn IVF liep ook zo. Veel eitjes en uiteindelijk 1 matig embryo en de rest kon de vuilnisbak in. Bij het nagesprek kwamen ze ook met ICSI aanzetten omdat de 'hechting' dan beter zou zijn. Het leek mij onzin want we hadden wel bevruchtingen maar ze gingen allemaal snel dood. Uiteindelijk een half jaar pauze genomen en ik had me al verdiept in adoptie etc. Toen heben we nog een poging gedaan. Lagere dosering hormonen waarmee ik op dag 14 de punctie had (bij de ivf was de rijping heel snel, 7 dgn spuiten) en toen ICSI laten toepassen. We hadden procentueel meer bevruchtingen en hebben twee goede embryo's terug geplaatst gekregen. Daarnaast ligt er nog eentje in de vriezer. Het kan echt, vertrouw op de kennis en ervaring van de specialisten. Niet alles is helemaal goed uit te leggen aan de niet-laboranten zoals wij. Ik heb het idee dat ze in hun vertaalslag misschien te makkelijk denken ofzo.

Maar goed echt hou vertrouwen, het kan echt! Ik ben het levende bewijs.

Link to comment
Share on other sites

Ik dacht er ook zo over na de eerste keer.

Gelijk ICSI 20 eicellen 16goede eicellen,waarvan 7 becvrucht, 1 verse tp en maar 1 cryo, beide tp niet gelukt.

Tweede ICSI weer 16 eicellen, gelukkig nu wel 11 cryo's nu alweer 26/2 dgn zwanger van de tweede cryo (4e tp)

Blijf vertrouwen,is moeilijk!! Geloof in je droom!!!

Heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Op dit moment heb ik sterk het gevoel dat het niet meer gaat lukken. Zoveel eitjes een maar 1 matig embryo, verder geen bevruchting in combinatie met de drie vroege miskramen uit spontane biochemische zwangerschappen.

 

Ik twijfel wel of de eitjes rijp waren, ze waren namelijk nog maar klein, maar omdat het er zoveel waren en de fa bang was voor overstimulatie heb ik een punctie gehad.

 

Ik heb de fa dit voorgelegd maar zij zei dat eitjes altijd rijp waren als ze gevonden werden na de punctie.

 

Dus als het dat niet is dan is het de eicelkwaliteit en dan houdt het wel op, denk ik. We proberen nog een keer icsi. Ik ga vragen om menopur, en of ze wil wachten met de punctie totdat een aantal eitjes minimaal 18mm zijn.

Link to comment
Share on other sites

Beste Chaja,

 

Ik begrijp je gevoel, maar geef de moet niet op.

Geloof in jezelf, een kleine tip, je mag zelf ook een behandeling onderbreken, zeker omdat je het gevoel hebt dat het niet goed is.

Dat heb ik zelf ook gedaan, ik had de 2e poging maar 2 follikels, de eerste keer had ik er 7, het gaf mij geen goed gevoel.

Praat erover met je partner en als dat niet lukt met een goede vriendin.

Succes tijdens de volgende behandeling, probeer wel je rust te vinden in het proces, laat het niet je leven zijn.

 

Liefs, Vlinder

Link to comment
Share on other sites

Chaja, ik snap dat je door onze berichten niet ineens vol goede moed en energie zit. Het is gewoon klote als je hoge verwachtingen had en het resultaat van de behandeling valt zo tegen. Ik weet er alles van! Maar je lichaam en dat van je partner is geen machine. Ook voor de artsen is het trial and error wat dat betreft, ze moeten ergens beginnen. Het kan ook zijn dat je een volgende cyclus met exact dezelfde behandeling een heel ander resultaat behaalt. Ik kreeg zelf bij de twwede ronde (naast lagere dosis puregon) deca erbij. De rijping en groei verliepen meteen anders, minder follies maar rustiger groei en goe rijp bij punctie.

Ik zou dus niet meteen andere medicijnen vragen omdat je zelf (voorbarige) conclusies trekt over de kwaliteit van je eicellen. Je geeft zelf steeds aan dat je met de miskramen in je maag zit. Is er onderzoek gedaan naar de oorzaak hiervan? Het schijnt overigens dat ICSI met zich meebrengt dat de eicel bewerkt wordt waarbij de rijpheid en kwaliteit ook beter kan worden beoordeeld. Bij mij vielen er daardoor twee op het oog rijpe eicellen af. Van de vijf of zes embryo's (sorry dement) heeft de helft het toen overleefd. Overigens had ik alsnog van 12 eicellen dus 50% beveuchting of minder bij IcSI maar de kwaliteit was veeeel beter. Uit de IVF kwamen tenslotte 0 levensvatbare embryo's, ze stopten allemaal na 2-3 dagen en het percentage bevrichtungen lag veel lager dan bij de ICSI. Ik geloof dat we toen bij IVF van de 19 eicellen 6 embryo's hadden op dag 1 en tp van 1 op dag 3.

 

En verder is het je eigen keuze natuurlijk! Als je het traject te zwaar vindt en de teleurstellingen niet goed aan kunt kun je elk moment stoppen. Het moet niet ten koste gaan van alles natuurlijk! Ook ben je natuurlijk vrij om een second opinion te vragen of een extra gesprek waarin je je zorgen uit. Jij bent koningin wat dat betreft, het is jouw lichaam en jouw wens!

Link to comment
Share on other sites

Hallo lieve Chaja,

 

Wat is het toch moeilijk om hoop te houden hè in dit moeilijke en ooo zo emotievolle proces waarin je zit... En wat een onmacht. Je zou bijna medicijnen gaan willen studeren zodat je bijna nog beter weet dan de artsen hoe het allemaal zit en wat je allemaal wel en neit en wanneer moet doen in de hoop dat het helpt en jouw lang gekoesterde droom eindelijk in vervullimg mag gaan. Maar helaas er zijn geen verzekeringen en ook geen garanties. Zoals Sorpresa al aangeeft laten onderzoeken of die miskramen een oorzaak hebben die ze kunnen vinden is zeker het navragen waard. En voor je beahndeling zelf is het heel belangrijk dat je je op je gemak voelt bij het ziekenhuis zodat je het aan hun kunde durft over te geven. Dat is heel moeilijk maar ook heel erg belangrijk. Want, helaas, ook teveel stress, is niet goed voor je proces. Probeer je vragen op papier te zetten en kijk of ze je kunnen inlichten over wat je allemaal wilt weten. Maar daarnaast is het dan ook loslaten. Het is en blijft helaas een wonder als iemand zwanger wordt en zoals je zelf helaas al hebt moeten ervaren zwanger blijft. Ook bij IVF is en blijft het een wonder. Er is nog zoveel wat we niet weten en misschien wel nooit zullen weten.

Maar hou je ook vast aan wat er wel lukt. Je bent 3x zwanger geworden. Zomaar. Dat is heel belangrijk, je lichaam kan het dus wel. Ok, je hebt een mk gekregen en dat is heel naar, maar dat hoeft niet zo te blijven gaan. Je kan eicellen maken. Ook geweldig. En niet maar één of twee, maar veel. Je hebt een functionerende baarmoeder. Je eileiders zijn er nog. Allemaal voorwaarden op een toekomstige zwangerschap. Deze poging draaide van hoopvol naar een enorme teleurstelling, maar hou vol. Mojn oudste dochtertje kwam voort uit mijn 1e IVF poging en ik had toen maar1 grote follikel. Iemand van dit forum raadde mij aan om vooral toch door t egaan, en zowaar ik werd en bleef Zwanger en kreeg een fantastisch meisje. Je weet nooit hoe het gaat lopen. Je zou eventueel zelfs hulp kunnen zoeken om eens alles van je af te praten, ik zou dat helemaal niet gek vinden in dit loeizware traject.

Tijdens mijn kinderwens traject heb ik zelfs fertiliteitsdieeten gevolgd.. Ik zou je dat niet aanraden, maar ik deed alles om de kans te vergroten en las ook enorm veel op internet over allerlei onderzoeken en feiten tav zwangerschappen, ivf, eisorongen, innestelling, etc.etc. Op een gegeven moment werd ik er zo moe van, toen heb ik gedacht ik laat het over aan de doktoren die ik vertrouw. Gelukkig kwam het uiteindelijk toch goed...

 

Ik hoop dat ook jij meer rust en vertrouwen kan vinden in dit proces. Als ze je icsi adviseren dan zou ik ze volgen, zij zijn de deskundigen. En niet je lieve eicelletjes die zo hard voor jou gegroeid niet waarderen hoor, Ze zijn vast goed. Zwanger worden en blijven is echter helaas voor mensen van dit forum om wat voor diverse reden dan ook, niet zo eenvoudig... Een wonder... Ieder kind is een wonder. Ik hoop dat je jouw wonder snel mag ontmoeten. Liefs,niki

 

Houd moed!!!

Link to comment
Share on other sites

Lieve chaja...

Begrijp je wanhoop.... Maar geef nog niet op.

Bij ons was het ietsje anders. Had 14 follikels waarvan 10 met eitje. Prima dacht ik. Daarvan 4 de prullenbak in. 6 bevrucht.

Echter alle bevruchte eitjes bleven cummeles celletjes plakken. Weer 4 de prullenbak in. Nu waren er nog 2. Bij deze twee was het gelukt de celletjes eraf te schrapen. Echter eentje ging verder delen tot een compactie de andere bleef een 2/4 cellige.

Verbaast waren we. Hoe kan dit nu. Ongeloof geen cryo's.

Maar chaja er is maar een eitje nodig....

Afgelopen juni is onze dochter geboren!

Chaja blijf hoop houden. Geef nu niet op. Je bent al zo ver gekomen!

Heb vertrouwen.... Wonderen bestaan

 

Gr. Shanna

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use