Jump to content

voor 2e kindje stoppen met borstvoeding?


groentje83
 Share

Recommended Posts

Ik heb even een vraagje. Ik ben ontzettend gelukkig met mijn dochter die nu 3,5 mnd is en is ontstaan uit de 3e icsi poging. Deze laatste poging hebben we in MCK Leiderdopr gedaan. Ik heb nu nog 5 cryo's over.

nu is mij verteld dat ik pas weer verde rkan als ik minimaal 3 maanden gestopt ben met de bv. Ok, ik snap dat je op voorhand moet stoppen, maar 3 maanden van tevoren?

hoe ging dat bij jullie? Ik had het plan om in januari weer te beginnen, maar zo als het e rnu voor staat, wordt 'm dat dus niet.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Groentje,

 

 

Ik ben nu 7,5 week geleden gestopt met het geven van bv. Ik ben gisteren voor de eerste keer ongesteld geworden.

Tijdens het geven van de bv ben ik niet ongesteld geweest.

Wij willen ook graag een tweede kindje en ik heb Mijke 9 maanden bv gegeven en toen besloten dat ik hiermee wou stoppen om voor een tweede kindje het traject opnieuw in te gaan.

Doe wat goed voor je voelt.

Ik heb wel bewust intenst genoten van het geven van de bv omdat er misschien geen tweede keer zal komen......

Je weet het niet.

Link to comment
Share on other sites

Ziekenhuis heeft tegen mij gezegd de ik tzt gestopt zou moeten zijn met borstvoeding én weer een normale cyclus moet hebben. Dat laatste gaan misschien wel twee/drie maanden overheen, dus misschien is dat de reden?

 

In ieder geval alvast veel succes!

Link to comment
Share on other sites

tja, dat is wel mijn probleem, ik weet het dus nog niet. aan de ene kant wil ik dochter alles geven wat ze nodig heeft en aan de andere kant wil ik gewoon zo snel mogelijk weer beginnen, omdat ik zo lang bezig ben geweest voor haar.

 

wish, ik hoop dat het snel lukt nu!

 

henne, ja misshcien zou dat kunnen ja, maar hoor van veel dat ze na stoppen met bv na een maand weerd ongesteld worden.

Ik vind het trouwens ontzettend leuk voor je dat het jullie nu eindelijk ook gegund is!!!

Link to comment
Share on other sites

Moeilijk he. Ik weet dat áls ik bv ga/kan geven en dat ook langer volhoud, ik sowieso met zes maanden ga stoppen als we besluiten voor een 2e te gaan. Vind dat heel moeilijk, maar met mijn leeftijd kunnen we het ons niet veroorloven al te lang te wachten, stel dat het weer lang gaat duren. Heb het daar zelfs al met de gyn over gehad.....lekker voorbarig. En een half jaar is op zich natuurlijk al een hele mooie periode. Maar eerst deze zwangerschap, bevalling, kraamperiode etc. maar eens doorkomen ;-)

Link to comment
Share on other sites

Hoi groentje, lastig he om te moeten stoppen met iets belangrijks voor het kindje wat je al hebt, om hopelijk nog een kindje te kunnen krijgen. Borstvoeden en vruchtbaarheidsbehandelingen hoeven elkaar niet perse in de weg te staan, er is een artikel hierover op borstvoeding.com. Ik kan de link nu niet knippen en plakken, maar waarschijnlijk kan je het zo ook vinden. Voorwaarde voor nieuwe behandelingen is dat je een goede cyclus hebt, meestal zorgt bv ervoor dat het langer duurt dat die cyclys op gang komt, gemiddeld na 14 maanden. Ook kan bv ervoor zorgen dat wanneer je eenmaal weer een cyclus hebt, de luteale fase korter is. Er wordt gezegd dat om zwanger te worden de lf minimaal 10 dagen moet zijn. Als dit allemaal in orde is, zou je in principe weer kunnen starten, ook als je dus nog bv geeft. De hormonen kan je icm bv gebruiken. Veel artsen willen geen risico nemen en behandelen daarom niet icm bv. Hier is echter geen wetenschappelijke basis voor.

Ik wilde zelf graag mijn dochter tot 2 jaar de gelegenheid geven tot bv en pas hierna weer beginnen met behandelen. Inmiddels had ik weer een prima cyclus en heb ik gelijk na haar 2de verjaardag een afspraak met het zkh gemaakt. We konden gelijk weer starten, dus een maand later waren we alweer in de race. Voordeel van een kind van 2 is dat niemand meer vraagt of je nog bv geeft. Ik heb het zelf ook niet gezegd. Nu sta ik op het punt te bevallen en heb ik vanaf dan 2 kindjes aan de borst! Het is natuurlijk allemaal heel persoonlijk, ook afhankelijk van de omstandigheden zoals idd leeftijd, maar ik wil in eider geval aangeven dat het wat genuanceerder ligt dan vaak door artsen verteld wordt.

Succes met de beslissing!

Link to comment
Share on other sites

abc, dank je wel voor je uitgebreide info!

Ik heb zelf mijn zoontje tot zijn eerste verjaardag borstvoeding gegeven. Wij wilden ook weer van start gaan voor een brusje en kregen ook het advies om drie maanden gestopt te zijn met bv. Ik had toen inmiddels wel alweer een regelmatige cyclus. Er werd mij uitgelegd dat, ondanks dat je een normale cyclus hebt, toch een soort hormoon in stand houdt wat de innesteling kan bemoeilijken. Ik ben toen gestopt met de bv, maar als ik jouw verhaal had geweten, was ik gewoon door gegaan.

Gelukkig heb ik dat jaar wel heel bewust genoten van het geven van bv. Ik wist immers niet of het ooit nog zou gaan lukken.

Gezien mijn leeftijd, zal een derde kindje er waarschijnlijk niet in zitten, maar ik weet nu wel dat ik dus niet perse gestopt hoeft te zijn als wij onze laatste cryo ooit laten ontdooien.

Iedereen heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben na 1,5 jaar borstvoeding gestopt omdat we voor een 2e wilden gaan. Mijn menstruatie was al wel weer terug maar voor mijn gevoel was het toch nog

niet helemaal normaal.

Heb toen ook veel gelezen over de hormonen die evt in de moedermelk zouden komen, maar dit is niet het geval. Het enige probleem lijkt me dat je eigen cyclus/hormonen niet helemaal 'normaal' zijn, en dit zal ook niet voor iedereen gelden.

Het is een enorme lastige beslissing. veel succes.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Ook wij zijn dolgelukkig met onze zoon die nu bijna 5 maanden is. Ik geef zelf nog borstvoeding maar kolf volledig.

We zouden erg graag willen proberen of een tweede ons ook gegund is.

Hebben dus wel een afspraak gemaakt bij de Gynaecoloog deze week maar zou zelf toch liever doorgaan met kolven tijdens de poging.

Heb inmiddels met ovulatietesten gekeken hoe mijn cyclus ervoor staat en al 3 maanden een normale cyclusn ( 30 dagen) met eisprong.

Heb voldoende melk in de vriezer om tijdens het hormoongebruik de melk af te kolven en weg te gooien zodat ik zeker weet dat onze zoon geen nadelige effecten van de hormonen hoeft te ondervinden.

Ben erg benieuwd hoe ze hiermee omgaan bij het MCK Leiderdorp.

Heb zelf ook de nodige artikels gelezen onder anders op borstvoedingsnet maar ook bij Freya.

Bij onze zoon is het in 1 poging gelukt dus zou toch wel 1 poging willen proberen nog gedurende de periode dat ik kolf.

Stoppen kan altijd nog....

 

Zijn er mensen die wel tijdens het geven van borstvoeding een poging hebben gedaan?

Link to comment
Share on other sites

Opvallend dat zoveel dames uberhaupt weer een cyclus hebben tijdens bv!!!

 

Ik heb alleen met 6 weken na de bevalling bloedverlies gehad en nu -bijna 9 maanden erna- nog steeds geen menstruatie gezien!

 

Anyhow, succes met de nieuwe pogingen. Moet er zelf (nog?) niet aan denken. :)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Puck, ik ben bv blijven geven tijdens de behandeling voor onze 2de, zie mijn eerdere bericht in dit topic. De oudste was toen al wel 2 jaar, dus dat is niet te vergelijken met jouw zoontje van 5 maanden. Ik ben ook benieuwd hoe jouw ziekenhuis er tegenover staat. Hou er rekening mee dat jouw melkproductie kan verminderen agv de hormonen. Succes iig.

 

En Testr, gemiddeld keert de cyclus weer terug bij 14 mnd, dus je hebt nog even te gaan ;-)

Link to comment
Share on other sites

O ja, wat fijn om te lezen dat er meer bv-moeders zijn die wat langer voeden. De jongste is nu 4 maanden en ik krijg al opmerkingen hoe goed het is dat ik "nog steeds" voed. We zijn nog maar net begonnen denk ik dan. Maar goed, mijn oudste drinkt ook nog een gezellig slokje mee, dus mijn beeld is wat vertekend.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de reacties!

Ben inmiddels bij de arts geweest en zij wil dat ik toch ook eerst 3 maanden gestopt ben met borstvoeding.

Wel lastig want zou hem graag wat langer geven nog en zeker gezien het feit dat mijn cyclus er niet onder lijdt en gewoon alweer is zoals voor de zwangerschap en ook eisprong heb ( ovulatietesten).

Jammer dat ze toch echt die 3 maanden stoppen hanteren. Is niet anders. Ga het advies opvolgen en nu dus langzaam afbouwen.

 

Denk dat ik dus maar ga afbouwen zodat we in juni kunnen starten. Heb de recepten voor medicatie wel al meegekregen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use