Jump to content

embryo niet te meten....


Suzzy

Recommended Posts

Ha meiden,

 

Vandaag bij de verloskundige geweest, ik ben 7 weken zwanger (van een cryo ontstaan uit TESE-IMSI-ICSI)! Er was een goede hartactie te zien, maar de embryo is maar 4mm, volgens de verloskundige komt dit omdat ze de embryo niet goed kan meten omdat deze tegen de baarmoederwand aanzit.....??!!! Of hij zit gedraaid, zodat je maar een klein stukje van de embryo ziet...Ik heb het er niks op! Ik moest gaan genieten van de verloskundige, want de hartactie zegt volgens haar veel meer dan die mm-ters!

 

Wie heeft dit ook meegemaakt? Ik hoop op een reactie!

 

xx

Link to comment
Share on other sites

Hoi, precies hetzelfde niet meegemaakt, maar hier kreeg ik al vanaf de echo met 7.2w te horen dat 'nr3' te klein was - scheelde altijd een dag of 5 met de andere twee (wat op die termijn het verschil maakt tussen 4-8mm zeg maar!) Ze is nu 0.5kg lichter dan haar zus, 2.5kg zwaarder dan haar broer....

 

Artsen reageerden er erg wisselend op: van de eerste moest ik er rekening mee houden dat ze zou stoppen met groeien, de volgende twee zeiden inderdaad dat een kloppend hartje een belangrijker teken is hoe het gaat dan een paar mm verschil.

Link to comment
Share on other sites

Sluit me aan bij Miepie, in deze fase gaat het om millimeters per week. Een beeje moeilijk (of slecht) meten en je loopt zo een halve week of meer achter. Hartactie is absoluut een goed teken en garanties heb je uiteindelijk nooit. Hier heeft meneer tot week acht consequent achtergelopen, op een gegeven moment zelfs vier dagen ofzo. Opeens was er een groeispurt en lag ie op schema.

 

Ook is het nog eens zo dat die lengte-termijn lijst niet overal hetzelfde is. Ik heb een Nederlandse en Amerikaanse app en de lengte die ze daar per week aangeven verschilde in het begin soms een halve cm. Dit is een Amerikaans lijstje, verschilt tot een week of twaalf substantieel van wat ze in Ndl. meestal hanteren ( Amerikaanse kindjes zijn misschien kleiner?)

http://www.ob-ultrasound.net/crl.html

 

Hoe voel jij je? Ben je er misselijk? Kun je gewoon eten? Ik kon zelf slecht eten en de echo waarbij de achterstand het grootste was, is gemaakt toen ik op net randje van opname zat omdat ik te weinig voedingsstoffen binnen kreeg. Heb toen mezelf gedwongen meer te eten en drinken en prompt was de achterstand ook ingelopen. Geen idee of er een verband is geweest, maar nog steeds heb ik bij vlagen heel veel trek en vraag ik me af of er weer een groeispurt aan de gang is.... Beetje of topic, maar bij mij was het best opvallend (of toeval)

 

hoop dat de volgende echo je gerust stelt. Weet hoe zenuwslopend het nu is en dat niks je eigenlijk gerust stelt.

Link to comment
Share on other sites

Bij mij was een vd twee met 6w2d ook te klein. Die lag gewoon gek in beeld want twee weken later was er niks aan de hand! Waarschijnlijk heeft ze het 'wormpje' dus niet van kop tot staart gemeten maar een dwarsdoorsnede. Sja dan heb je ff een andere maat! Met die maat had het hartje niet eens kunnen kloppen ;-)

De gyn zei toen bij de tweede echo dat ze zich zorgen had gemaakt om die uk, nou die uk schopt momenteel alles beurs vanbinnen :-)

Link to comment
Share on other sites

Dankjewel meiden! Gek wordt je ervan....dat stomme meten! Ik voel me verder volop zwanger! Maar ik ga eens goed eten, haha, bedankt voor de tip! Ik eet wel goed hoor, maar misschien helpt het! Ik hoef pas over 2,5 week terug te komen, maar ik ga toch maar even bellen voor een extra echo...dat hebben ze ook gezegd dat dat mocht...

 

xx

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hallo,

 

Mocht iemand dit stukje lezen en de benieuwd zijn naar de afloop...Helaas was ons kindje met 9 weken 1,7 cm. zonder kloppend hartje....Het was dus toch een voorteken dat het kindje zich niet goed heeft ontwikkeld....Helaas...

 

Wij gaan nu weer voor ICSI...

Link to comment
Share on other sites

Wauw wat een reacties! Dat had ik niet verwacht...ik dacht ik schrijf het even op voor als iemand (helaas) toevallig in dezelfde situatie komt...(ik baal altijd van die halve forumberichten...als ik aan het google ben). Heel hartverwarmend! Dankjewel!

 

Ik ben het vruchtje al kwijt door middel van medicatie, ik hoop dat alles eruit is...

 

Ik voel me gelukkig sterk! We gaan er weer voor einde van dit jaar of begin volgend jaar. Weer op naar Düsseldorf!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use