Jump to content

Voorstellen


Guest

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik ben Monique, 38 jaar en woon samen met mijn vriend.

We hebben 9 IUI behandelingen achter de rug en 2 miskramen (bij de eerste ook een curettage). Omdat de IUI niet lukt kunnen we in januari 2013 beginnen met IVF.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe anderen dit ervaren en hoop een beetje steun te vinden. Sinds de laatste mislukte IUI poging heb ik het emotioneel erg moeilijk en ben ik bang dat onze kinderwens nooit in vervulling zal gaan.

Link to comment
Share on other sites

Hee je hebt het gevonden! Welkom hier. Ik kan je gevoel goed begrijpen. ik had dezelfde angst toen wij na jaren dokteren en heel wat IUI pogingen werden doorgestuurd. Maar de hoop is echt nog niet vervlogen! Het voordeel van IVF is (naast de hogere slagingskans) dat ze ook goed kunnen zien waar in het proces het mis gaat. Bij ons bleek bijvoorbeeld de bevruchting niet goed te gaan, sja dat weet je niet als er lukraak wat naar binnen wordt gekwakt zeg maar... Nou ja toen werd het ICSI en het resultaat trapt nu mijn ribben beurs :-)

 

In elk geval veel succes en ik zou zeggen lees hier op het forum wat topics en dan zul je zien dat het voor iedereen een zwaar proces is. Gelukkig kunnen we elkaar steunen!

Link to comment
Share on other sites

Dag Monique, Ben ook sinds een paar dagen op het forum beland aangezien het toch fijn je gevoel en ervaringen te kunnen delen. Ik ben 40, heb nog geen kinderen en heb 3 IUI behandelingen achter de rug en zit nu op het wachtbankje van IUI 4 sinds afgelopen vrijdag. Deze 4e keer was opgestart om IVF te starten maar 2 dagen voor de punctie tijdens een echo bleek dat mijn menopur spuitjes geen follikels hadden gestimuleerd, waarschijnlijk door de decapeptyl, enkel 1 van 18 MM.. punctie ging dus helaas niet door ..een grote teleurstelling natuurlijk aangezien het klokje toch wel begint te tikken en het psychisch best zwaar is.. gynaeco heeft dus toch besloten een IUI te doen.. we zullen zien maar mocht het niet doorgaan moeten we een maandje wachten en starten we in december weer met IVF.. hopelijk slaat een andere volgorde van medicatie nu wel aan.. Ik begrijp je angst dus heel goed om kinderloos te blijven na een aantal behandelingen en teleurstellingen maar zolang de dokters erin geloven en je behandelen moet je er zelf ook in blijven geloven, bekijk het per behandeling en niet verder. Veel succes ermee!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use