Jump to content

Voorstellen


EmmyB

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Bijna 35 jaar en een tijd bezig met kinderen. Afgelopen week naar de ziekenhuis geweest kregen wij "slecht-nieuws-gesprek". Het probleem ligt bij mijn vriend, te weinig zaadcellen (onder 1 mln). In december hebben wij een intake gesprek voor ICSI.

Er komt heel veel ineens op ons af. Hebben jullie tips waar wij op moeten letten? Welke vragen wij moeten stellen? Welke ziekenhuizen in Nederland lopen voor op dit gebied? Wij zitten nu bij Radbout in Nijmegen. Iedereen roept dat wij ook second opinion moeten gaan vragen. Is dat verstandig? Zijn ziekenhuizen, behandelingen, in buitenland beter, Duitsland, België?

 

Alvast bedankt!

 

Groetjes,

Emmy

Link to comment
Share on other sites

Hoi Emmy, welkom hier!

 

Het is lastig te bepalen welk ziekenhuis 'het beste' is. Het gaat er volgens mij om waar jullie een goed gevoel bij hebben. Er zijn geen sléchte ziekenhuizen alleen zijn er wel verschillende werkwijzen. Zo heeft niet elk ziekenhuis een eigen lab en kan het dus zijn dat je partner na de punctie met de eitjes op reis moet. Ook geven sommige mensen de voorkeur aan ziekenhuizen waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe methoden (vnl buitenland). Maar afstand is voor anderen weer belangrijk. Kortom, volg je gevoel, je kunt op elk moment nog overstappen als je het idee hebt dat je niet op de juiste plek zit. Wij zijn overigens naar tevredenheid behandeld in Voorburg. Ik vond het belangrijk dat alles onder 1 dak plaats vond en dat ik niet tever hoefde te reizen. Ook is het verplegend personeel daar heel betrokken. Voor iedereen zijn andere dingen belangrijk. Een second opinion kan misschien wel duidelijk maken wat voor jullie doorslaggevend is. In elk geval succes gewenst!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Emmy, welkom hier.

 

Het is zeker even schrikken als je hoort de icsi de enige manier is om mogelijk een kindje te krijgen. Maar, maar het is natuurlijk ook ergens fijn om dat te weten en nu actie te kunnen ondernemen. Je hebt dit forum al gevonden, dat is al een goede stap ;-)

 

Wat ik me even afvraag: wie is 'iedereen' en waarom zou je in dit stadium al een second opinion willen vragen? Twijfelen jullie (of anderen) aan het oordeel over het zaad of aan iets anders?

 

En welk ziekenhuis kiezen.....tja.... Als het gewoon om normale IVF en icsi gaat zijn in principe alle ziekenhuizen die dit in Nederland doen prima. De een werkt met het ene protocol, de ander met een ander en het punt is dat je vooraf niet (of moeilijk) kunt zeggen op welk protocol jij het beste zult reageren. Daarnaast zijn voor de meeste stellen allerlei extra technieken ook niet nodig. Op dit forum lijkt het soms anders, doordat het aantal 'probleemgevallen' hier relatief groot is, maar het gros van de stellen die IVF/icsi doen wordt zwanger vanuit het meest standaard protocol, zonder allerlei aanpassingen en extra's.

 

In die zin zou ik persoonlijk - in eerste instantie- kiezen voor het ziekenhuis dat het meest praktisch is. Denk aan reisafstand en idd wat sorpressa zegt, hebben ze een eigen lab e.d. Stel dat je na de eerste poging niet zwanger bent en het idee hebt dat hun methode voor jou niet werkt, dan is het goed om het gesprek aan te gaan, evt een second opinion te vragen etc. Draai er niet zonder kritische vragen je drie vergoedde pogingen doorheen. Dus zijn er straks toch weinig (rijpe) eicellen, geen bevruchtingen oid...dan zou je kunnen overwegen verder kijken. Voor nu zou ik eerst gewoon eens afwachten hoe het gaat.... Nijmegen is zeker geen slecht ziekenhuis ;-) en wat voor de een slecht is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Het ziekenhuis waar wij weg zijn gegaan, zijn ook hopen meiden hier wél zwanger geworden!

 

Heel veel succes alvast,

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hallo Emmyb,

 

welkom hier, ik sluit me aan bij de reacties hierboven.en inderdaad, wie is iedereen...

 

bij ins was de uitslag zó slecht dat ook wij doorverwezen werden naar Nijmegen ivm de mogelijkheid van het doen van een Tese ( zaad rechstreeks uit de teelbal halen) .

omdat dat in Nijmegen de tese niet gelijk opgaat met de punctie besloten wij naar Brussel (jette) te gaan.daar dien ze dat gelijktijdig en wordt er dus met vers zaad gewerkt ipv met "ontdooit" zaad.

 

Als Nijmegen ook met vers materiaal zou werken waren wij daar gewoon heengegaan, uiteindelijk was dat dan wel een probleem geworden omdat zij werken met een strikte norm tav. Het BMI van de vrouw, maar dat terzijde.

 

wij hebben verder geen ervaringen maar weet wel dat daar ook erg mooie kindjes gemaakt worden ;)

 

Ik zou zeggen ga metopen vizier het gesprek in en laat even alles bezinken, veel succes en nog,Aalst welkom hier!

Link to comment
Share on other sites

Welkom EmmyB,

Ja, wat komt er veel op je af hè? Laat alles gewoon rustig op je inwerken en je kunt hier altijd vragen stellen. Er zijn heel veel dames die al heel lang in de medische molen zitten en vaak kunnen ze je een beetje op weg helpen in je zoektocht naar informatie. Ik sluit me aan bij de andere dames, volg je gevoel, ga gewoon eerst het gesprek aan, laat het even bezinken en doe dan waar je je goed bij voelt. Je moet ergens beginnen. In ieder geval kan je hier veel steun en tips vinden in dit moeilijke en zware traject, want dat is het zonder twijfel. Zorg goed voor jezelf, blijf fit, want je hebt je energie straks zowel fysiek als metaal nodig.

Succes en sterkte en we komen elkaar vast wel weer tegen hier!

Floor

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Bedankt voor jullie reacties allemaal! Wij hebben ondertussen nog meer slecht nieuws gehad. Bij mijn vriend is ook een chromosomaal afwijking gevonden. Binnenkort worden wij opgeroepen voor een gesprek met een expert op erfelijkheidsgebied, nu nog even afwachten wat dat inhoudt :(!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use