Jump to content

Gonal-F <--> Puregon


okaasan
 Share

Recommended Posts

Vandaag heb ik een evaluatie gesprek gehad van mijn tweede ICSI-behandeling. Inmiddels hebben we uit die twee behandelingen 8 TP's gehad en ben ik nog niet (blijvend) zwanger geweest. Een heel ander recept kan het zkh mij niet bieden, maar ze zijn wel bereid om de medicatie die voorgeschreven wordt te veranderen.

 

Behandeling 1: Gonal-F en Cetrotide --> 11 eicellen, 1 verse TP en 4 cryo's

Behandeling 2: Gonal-F en Orgalutran --> 13 eicellen, 1 verse TP en 3 cryo's

Op het oog dus erg goede resultaten, maar tot nu toe geen effect.

 

Het voorstel van het ziekenhuis zou zijn eventueel om de Gonal-F te vervangen door Puregon en de Orgalutran door Decapeptyl.

 

Mijn vraag is dus; zijn hier mensen die ervaring hebben met overstappen van Gonal-F naar Puregon. Had je daarmee betere of juist minder goede embryo's?

En uiteraard ben ik ook wel benieuwd naar bijwerkingen, want daar heb ik bij de Gonal-F al heel veel last van (extreme vermoeidheid en duizelingen).

 

Alvast bedankt.

Link to comment
Share on other sites

Voor zover ik weet zijn gonal en puregin in wezen hetzelfde alleen van een ander merk. Net als cetrotide en orgalutran. Decapeptyl is wel wezenlijk anders dan die laatste twee. Met deca kun je de follikels langer door laten groeien bijvoorbeeld. Je eigen cyclus heeft geen invloed meer wat bij cetrotide deels nog wel zo is.

 

Nu kan het overigens best dat je op het ene merk anders reageer dan op het andere hoor!

 

Persoonlijk vraag ik me alleen af of je het met acht Tp uit twee puncties in de medicatie moet zoeken. Er lijkt eerder bij een innesteling iets fout te gaan. Is het ziekenhuis bereid om bijv onderzoek te doen naar stolling, schildklier en evt chromosoom afwijkingen? Dit zijn onderzoeken die normaal na een aantal miskramen gedaan worden maar nu wellicht ook relevant zijn.

Link to comment
Share on other sites

Lees nu dat het icsi is... Hoe was het zaad? Ik ben ondanks mooie altijd mooie embryo's en cryos alleen zwanger geworden uit de twee pogingen waar het zaad als redelijk tot goed werd beoordeeld. Ook dat is overigens niet bij iedereen zo.

Link to comment
Share on other sites

Bij ons maakte de toevoeging van deca het verschil, betere kwaliteit embryo's. Maar ja met 8 tp lijkt de kwaliteit wel okee te zijn, tenzij het ziekenhuis echt andere standaarden hanteert natuurlijk. Ik sluit me dus aan bij Henne, dat het misschien bij de innesteling ligt.

Ik ben trouwens wel van Gonal naar Puregon gegaan alleen Gonal spoot ik voor de IUI pogingen dus ik weet niet wat dat deed voor de eieren. Qua bijwerkingen vond ik Puregon minder heftig maar dat verschilt per persoon denk ik?

Misschien is dit trouwens wel een mooi moment voor een second opinion?

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel voor de reacties.

 

De verschillen in medicatie lijkt mij ook zoals jij zeg Henne. Maar volgens de arts kan het wel uitmaken, en Sorpresa bevestigd dat ook. Ingewikkeld vind ik het, want alles ziet er zo mooi uit met de meds die ik tot nu toe heb gehad.

 

Ik denk ook niet dat we het in de medicatie moeten zoeken, maar dat was de enige verandering van het ICSI-recept wat de arts me kon bieden. Ik krijg ook nog een hysteroscopie. Maar meer opties zijn er niet. Met de scopie kunnen eventuele afwijkingen aan en in de baarmoeder opgespoord worden die op een echo niet te zien zijn. Kleine poliepjes, myomen en andere dingen die er niet horen kunnen ze dan eventueel gelijk weg halen. Er wordt op dit moment ook een onderzoek naar gedaan (INSIGHT-studie), maar dan is de scopie voor de eerste IVF/ICSI.

 

Stolling: mijn zus heeft twee maal en ik 1 keer een trombosebeen gehad zonder aanwijsbare oorzaak. Bij ons beiden is onderzoek gedaan, maar zijn geen afwijkingen uitgekomen. Wat er precies onderzocht is weet ik niet.

Chromosoomonderzoek: Bij man is een karyotypering en XY-onderzoek gedaan en die waren in orde. Bij mij geen onderzoek.

Schildklier: Heb ik laten prikken, en die was heel mooi laag. Dat zou het dus ook niet moeten zijn.

 

HEt zaad, tja, eeuh geen idee. Ze geven daar in ons zkh (UMCU) niet echt een waardering aan. Het is goed of niet goed voor ICSI. En dat is het.

 

Mooi bericht Sorpresa over de bijwerkingen, hoop dat dat bij mij ook zo uit zal pakken als ik overstap.

En een SO. Ja, inderdaad, maar ik ben al het gedoe zo verschrikkelijk zat. Ik verwacht niet dat een SO in nederland veel uit zal maken, want alle zkh zijn hier toch in vrij grote maten aan de zelfde regels en protocollen gebonden. Dan zou het gelijk buitenland worden en daar zie ik echt vreselijk tegen op. Dan is het gelijk minimaal 2 uur rijden naar bv. Gent.

 

Kortom, ik weet nog niet waar we goed aan doen. Maar me op het forum laten informeren door lotgenoten is altijd een goed idee.

Link to comment
Share on other sites

Wij zijn overgestapt van rotterdam naar Voorburg en dat was wel echt een verschil in aanpak hoor! Maar bij ons was andere medicatie in eerste instantie ook logisch en bij jullie lijkt dat minder zo te zijn.

 

Dat trombose been 'triggert' me wel... is er overwogen om ondanks geen duidelijke oorzaak toch iets met anti stolling te doen? al is het naar kinderaspirine ofzo?

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat er, ook in Nederland, artsen en poli's zijn die meer willen doen/ verder kunnen en willen kijken dan een standaard protocol.

Zoals Henne al zegt is er wel degelijk verschil. Ik liep zelf ook in Voorburg maar heb geen IVF/ICSI ervaringen in een ander ziekenhuis dus kan moeilijk oordelen. Wij zijn na onze IUI's overgestapt.

Een second opinion betekent ook niet meteen dat je je elders (ver weg) móet laten behandelen maar misschien geeft het je meer inzicht?

Het lijkt me gewoon vervelend als je met de wat-als-vraag blijft zitten.

Link to comment
Share on other sites

Hai okaasan,

 

Jouw verhaal is voor mij heel herkenbaar! Hier een klein succes verhaaltje:

 

iCSI 1 - GONAL f - decapeptyl

17 rijpe eicellen, 13 bevruchtingen, 1 verse tp: niet zwanger

3 cryo's: 2 goed ontdooid: niet zwanger

 

ICSI 2 2 - GONAL f - decapeptyl

12 rijpe eicellen - zwanger - mk met 5 weken

 

ICSI 3 - PUREGON - decapeptyl

8 rijpe eicellen: zwanger: bevallen van een dochter!

 

M.a.w.: bij mij heeft puregon gezorgd voor minder eicellen maar wel van betere kwaliteit! Mij werd gezegd dat puregon en gonal f exact hetzelfde medicijn was alleen een andere fabriek en met beide zouden ze een contract hebben lopen, dus beide moesten tevreden gehouden worden maar ik heb echt het idee dat de puregon bij mij beter werkte (al dacht ik bij de follikelmetingen an niet omdat ik wel minder eitjes had).

 

Ik hoop op hetzelfde resultaat okaasan, volgens mij hebben wij samen op een wachtbankje gezeten en het is iedereen in dit megazware proces zo gegund!

Link to comment
Share on other sites

Ik wil graag even reageren op het trombose-gedeelte van je verhaal. Is er (wat Henne ook al zegt) nooit gekeken naar antistolling bij eventuele zwangerschap? Een trombosebeen in de voorgeschiedenis zou hiervoor voldoende moeten zijn!

Aangezien ik een stollingsafwijking heb, met verhoogd risico (maar zonder trombose of dat soort ellende in de voorgeschiedenis) moet ik zodra ik een positieve test in handen heb starten met aspirine (cardio-dosis = 80 mg per dag). En bij positieve hartactie bij de eerste echo moet ik starten met fraxiparine, en dit dan gebruiken tot 6 weken na de bevalling.

Het is wel zinnig om dit goed uit te zoeken, aangezien het zou kunnen zijn dat een stollingsprobleem van invloed is op het zwanger worden danwel blijven. Dit is overigens iets wat ze bijv. in Gent wel goed uitzoeken! Als je alleen in NL informatie wilt inwinnen, er is in het L.UM.C een prof. die hier veel vanaf weet (dr. H.elmerh.orst). Verder weet ik inmiddels dat er in het S.LA.Z ook een gyn zit die hier veel vanaf weet! Zo zullen er overigens wel meer zijn.... Het lijkt me toch wel zinnig om dit eens goed met je ferti-arts te bespreken!

Link to comment
Share on other sites

dank weer :-)

 

Amy, klopt, we hebben ooit samen op een bankje gezeten.

 

Ik ben wel blij met de positieve medicatie verhalen.

 

Met die trombose weet ik het niet zo goed. In NL wordt als het goed is niets meer gegeven van antistolling als er geen afwijking is vastgesteld. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het toedienen van fraxiparine niet tot meer zwangerschappen lijdt. Ik weet even niet meer waar ik het las, maar mijn ICSI-arts noemde dat onderzoek ook nog van de week. In NL zal ik dus waarschijnlijk niets kunnen bereiken op dit gebied. Vandaar dat ik direct Gent noemde. En daar laten behandelen hoeft niet inderdaad, maar mijn zkh staat niet open voor bloedverdunners, prednisolon en dat soort zaken (daar werd ik expliciet voor gewaarschuwd om niet te doen voor als we er voor zouden kiezen naar het buitenland te gaan).

Toen ik trombose heb gehad is er DNA onderzoek gedaan en alle afwijking waar ze dan op zoeken worden onder de paraplu Trombofilie geschaard. Daar kwam niets uit. Ik hoef dus volgens de internist (een erg goede op trombose gebied, mijn zus werd ook naar hem verwezen en was al ergens anders onder behandeling) geen bloedverdunning te gebruiken tijdens de zwangerschap, alleen tot 7 weken na de bevalling.

 

Ik ben wel erg blij met jullie reacties, want dit bevestigt toch wel een SO elders. Ik denk dat ik dus toch met Gent contact op ga nemen. Ik hoop dat we daar een beetje snel terecht kunnen.

Link to comment
Share on other sites

Oskaan: weet het niet zeker, maar mij is verteld toen ik de prikinstructie deed dat Puregon en Gonal het zelfde is alleen,

kregen mensen met een oneven geboorte getal Puregon en even Gonal, om het zo eerlijk te verdelen... volgens mij zal deze hormoon daarom ook

geen verschil maken..

 

Heel veel suc6 bij jullie nieuwe poging! ga je volgen!

Link to comment
Share on other sites

Hee Okaasan, nog even over informatie mbt de zaadkwaliteit:

ik weet niet hoe het bij ICSI gaat, maar bij IVF wordt door het UMCU op een formulier ingevuld hoeveel eicellen er zijn (en wat scores) en volume, concentratie en motiliteit van het semen (voor en na bewerking).

Als jullie toch naar Gent gaan is het handig om je dossier te laten kopiëren (handig is om langs te gaan en bij de tweede/kleinere balie te vragen of ze dat willen doen - of misschien even bellen van tevoren als je weet wanneer je langs gaat), dan kun je meteen zien wat voor formulieren er bij jou inzitten.

Link to comment
Share on other sites

Ja dat weet ik Dee, die formulieren ken ik. Soms krijg je zelf je dossier, omdat het dan naar de volgende arts of VPK moet en dan blader en lees ik daar natuurlijk even in. Maar volgens mij vullen ze bij ICSI niet bijster veel in over de zaad kwaliteit. Is natuurlijk ook niet zo van belang, want als er bruikbaar zaad is, is het goed. De arts waar ik donderdag was bood al direct aan om een samenvatting van het dossier te maken incl. kopieën van de lab-formulieren.

Maar dank je wel voor de tip.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Het blijft spannend....ik heb dus afgelopen vrijdag een bloed test gedaan en er is HCG... Maar het is maar 16. Dat is de ondergrens van wat ze willen zien. Dus komende woensdag weer bloed geven.... PFFFFF extra heftige verlengde wachtweken op deze manier!
  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use