Jump to content

Afbouwschema Utrogestan


Beanie

Recommended Posts

Wie heeft er ervaring met het gebruiken van Utrogestan tot 12 weken (of tot en met 12 weken) en kan me vertellen wat een goed afbouwschema is? Ik heb zelf geen flauw idee en ben ontslagen bij de fertiliteitspoli, ga nu verder bij de gynaecoloog. En dit is in een ziekenhuis zonder fertiliteitspoli dus ik weet niet of de gyn me hierop antwoord kan geven. Als iemand hier ervaring mee heeft en deze wil delen: heel graag!

 

Groetjes, Beanie

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij verzinnen de meesten van ons dat zelf :-) want van bijna elk ziekenhuis mag je abrupt stoppen, op welk moment ze dat ook adviseren. Hoeveel gebruik je nu? Ik had zelf 2x2 en ben 'per stuk' af gaan bouwen. Eerst eentje minder in de ochtend, toen eentje minder in de avond, niks meer sochtends en niks meer savonds. Geloof bij elkaar in twee weekjes ofzo. Als je 3x2 gebruikt zou je die middelste dosis als eerste weg kunnen laten, is ook de lastigste vaak ivm werk ed.

 

De laatste keer ben ik overigens wel van de een op de andere dag gestopt omdat ik juist bloedingen kreeg van (het inbrengen van?) de utro. Was er helemaal klaar mee en mijn ziekenhuis heeft toch ook het beleid van utro tot de testdatum dus daar ben ik toen maar op gaan vertrouwen ;-)

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel Henne, voor je snelle reactie.

Ik gebruik nu nog 3x2 bollen per dag. Mag er overigens mee stoppen, maar durf het nog niet (de vorige keer ging het namelijk mis direct na het stoppen. Of er een verband is weten we natuurlijk niet, puur gevoelsmatig vind ik het nu een geruststelling om door te gaan tot 12 weken).

Ik zat zelf te denken aan 3 dagen 2x2, dan 3 dagen 3x1, 2x1, 1x1 ook telkens in 3 dagen en dan stoppen. Is misschien erg voorzichtig.... Iig vind ik in 1x stoppen geen optie!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Beanie,

 

Ik wil toch even reageren. Ik doe IVF in het VU en toen ik de eerste IVF met een verse terugplaatsing deed mocht ik na de test meteen stoppen. Ik heb toen nog 3 weken afgebouwd puur voor mijn eigen gevoel zoals vele anderen met mij haha.

Maar nu zit ik midden in een cryopoging en gelden andere wetten, ik ben namelijk kunstmatig in de overgang gezet met lucrin en zonder menstruatie moest ik daarna progynova en utrogestan (3 x1 bolletje per dag) nemen. Mocht ik zwanger zijn dan moet ik beide middelen netjes blijven gebruiken tot 12 weken omdat mijn lichaam het anders niet zal snappen (omdat het helemaal kunstmatig gaat). Dus wel belangrijk dat we onderscheid moeten maken in verschillende situaties en dat niet iedereen standaard na de test kan stoppen.... Je ziekenhuis kan het altijd precies zeggen.

 

Succes en groetjes

Link to comment
Share on other sites

Ik ben nu 11 wk zwanger na ECD in Spanje. Vanuit Spanje is het advies doorgaan tot 12 weken en dan ineen keer stoppen. Mijn gyn in NL zegt dat ze dat hier niet doen maar dat het ook geen kwaad kan om tot 12 weken door te gaan. Ik houd mij aan Spanje aan. Maar zoals al gezegd is niet iedere situatie hetzelfde. Zou toch nog even overleggen met je arts en ook doen waar je je prettig bij voelt.

Link to comment
Share on other sites

Lieverd, ik zou lekker tot 12 weken doorgaan, dat geeft je waarschijnlijk een rustig gevoel! En misschien kan je wel met de middelste dosis stoppen, dan heb je toch een beetje 'afgebouwd'! Het is overal anders, dus houd gewoon de maximale termijn van 12 weken aan, dan speel je op safe... Dikke knuffel!

Link to comment
Share on other sites

Ik ga sowieso door tot de 12 weken, en heb ook genoeg in huis om er mee door te kunnen gaan tot die tijd. De fertiarts vond dat ik wel kon stoppen maar snapte dat ik er mee door wilde gaan. Het is meer dat hier iemand op het forum een soort onttrekkingsbloeding kreeg toen ze in 1x stopte en dat wil ik graag voorkomen (levert alleen maar weer stress op). Ik dacht dat veel Belgische dames sowieso tot 12 weken gebruikten, dus hoopte dat iemand me een soort schema zou kunnen geven... Anders hou ik mijn eigen schema aan en vraag aan de gyn of ze nog een doosje of 2 kan voorschrijven!

in ieder geval dank dames, voor jullie reacties!

Link to comment
Share on other sites

De meningen zijn nergens zo over verdeeld als over utro. De laatste keer bij de apotheek kreeg ik als instructie/waarschuwing dat ik ermee moest stoppen als ik zwanger mocht zijn. Ik heb toen de apotheker zelf erbij gevraagd om uitleg want vond dat zo vreemd. Zijn uitleg was trouwens dat ze eigenlijk niet 100% zeker weten of het onschadelijk is er dan meer om juridische dan medische redenen zoiets toevoegen. Maar zo zie je maar weer.... Beanie, doe zoals voor jou goed voelt, jij kent je lijf het beste!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use