Jump to content

Help, mijn kndje weigert de fles!


Belladonna
 Share

Recommended Posts

Hey dames,

 

Ik ben niet zo snel wanhopig, maar nu is het toch zover.

ik geef vanaf de geboort borstvoeding. Dit gaat erg makkelijk en goed, maar ik moet weer aan het werk!vanaf week 6 probeer ik al een flesje te geven. Ik wilde niet kolven, dit vind ik zo niet prettig. Maar omdat ons mannetje de fles blijft weigeren heb ik toch maar een kolf gekocht. Maar ja, inmiddels is mn mannetje al 12 weken. We hebben van alles geprobeerd. Heel moeizaam probeert hij nu iets te drinken uit de fles, maar hij vindt het erg moeilijk. Als hij echt honger heeft eet hij helemaal niet uit de fles. Ook de camocup vindt hij niets, hij spuugt dan gewoon mijn borstvoeding uit.

 

Wie heeft de gouden tip. Ik heb niet moeite met het bewaren van geduld, maar de tijd gaat wel dringen en dat geeft wel spanningen tussen mijn man en mij.

 

Thnx ladies!

Link to comment
Share on other sites

Mijn nichtje wilde ook niet uit de fles drinken, wanhopige schoonzus want zij moest weer aan het werk. Van alles geprobeerd, ook dat ik de fles gaf zodat ze haar moeder niet rook. Ik zat dan achter haar, zodat ze mij niet zag etc etc. Maar echt geen druppel ging erin. Bleek dat het meisje de fles niet goed 'pakte', ze hield haar tongetje verkeerd. Ze hebben tips/hulp gehad van in meen een logopediste, weet dat niet precies meer. Maar misschien kun je een lactatiekundige bellen of het cb? Even laten checken of het een kwestie is van willen of kunnen....

Link to comment
Share on other sites

Hier zelfde verhaal. Enige is dat ik pas met 7,5 maand binkie naar het kdv bracht, werkte eerder al vanuit huis.

 

Ik had ook stress, maar mijn man bleef roepen "komt vanzelf goed, leert ie daar wel". Mij irriteerde dat, want hij nam niet het geduld dit hem te leren en bij mij wil hij liever borst. Enfin, hij heeft wel gelijk gekregen. Hij drinkt daar prima, zelfs ook opvolgmelk incidenteel. Tenzij ie ziekig is.

 

Thuis pakt ie nu ook een fles soms, helemaal van opa of oma, maar niet vaak de voeding voor het slapen of al helemaal niet die in de nacht. En zeker niet als ie ziek is. Ik kan dus nog geen kant op. Maar goed, blijven proberen.

 

Geen gouden tip helaas, maar het geeft wellicht rust dat in een andere omgeving met andere mensen zonder jou wel vanzelf kan komen? Succes!

Link to comment
Share on other sites

Meiden, fijn zulke snelle reacties! thnx!

 

Meiske74, de tommy fles hebben we. Is de enige waar hij iets uit drinkt.

 

Henne, ik ben meteen op zoek gegaan naar prelogopodie en ga morgen een afspraak maken. Wie weet helpt het.

 

Testr, idd je kunt geen kant op. Ben dol op mn mannetje, maar een nachtje door slapen zou lekker zijn. Daarbij heb ik in juni een zakelijke reis... Heb jij prelogopodie geprobeerd?

Link to comment
Share on other sites

Nee nooit geprobeerd. Jij wel?

 

Bink sliep door met 4 maanden, tot 7 maanden. Dus toen wat in kunnen halen. Hoop jij ook!

 

Maar idd een zakenreis is wel een ding. Ik heb een operatie die ik moet doen als ik ben afgebouwd. Staat nu op 13 maanden gepland, maar of het dan ook haalbaar blijkt?

 

Hoor graag van je hoe het verloopt.

Link to comment
Share on other sites

En anders idd een lactatiedeskundige inschakelen!

 

Ik hoor ook wel eens in mijn omgeving dat zodra moeder niet in de buurt is de kleine wel drinkt.

En de dochter van een collega weigerde ook en die dronk amper en zodra ze thuiskwam haalde ze dat allemaal in....op vrijdag kwam de man naar het werk zodat ze daar kon voeden!

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ons zoontje was ook een totale flesweigeraar. Toen hij 4 weken oud was, zijn wij begonnen met een flesje. Er was toen totaal geen probleem. Hij nam moeiteloos de fles. Vanaf het moment dat ik ben gaan werken, werd de fles resoluut geweigerd.

Ik heb toen ook van alles geprobeerd. De fles aantrekkelijk maken via ballonnen, grapjes etc. Tips via het borstvoedingsforum.

Speciale flessen zoals de tommee, breastflow (die wordt in ziekenhuizen vaak gebruikt om couveusekindjes te leren aan de borst te drinken, maar werkt ook andersom) etc. Niets hielp. Ik kon heen en weer rijden tussen mijn werk en de opvang. (nou heeft mijn zoontje ook altijd een speen geweigerd en is hij heden ten dage nog steeds erg standvastig, dus het was bij hem ook een karaktertrekje)

Uiteindelijk bleek hij wel graag te gaan drinken uit een tuitbeker en een normale beker. Hij zat dus met een maandje of 4 a 5 al aan gewone en tuitbekers. Hierdoor kon ik tenminste (overdag) weer wat ontlast worden.

Succes met alles!

Link to comment
Share on other sites

hier ook eentje die liever niet uit de fles drinkt. Als ik aan het werk ben drinkt hij dus amper om het vervolgens in te halen als ik thuis ben. Ik heb in het begin de de C.alma speen van M.edela gekocht die de tepel nabootst maar die pakte hij al helemaal niet. Dus heb gewoon wat verschillende flesjes geprobeerd en uiteindelijk drinkt hij dan enigzins uit zo'n Aventflesje. Naja als er dan maar iets binnenkomt overdag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use