Jump to content

Hoeveel Utrogestan en tot wanneer? na IVF/ICSI


L&M

Recommended Posts

Hoi dames,

 

Na 14 IUI en 2 miskramen zijn wij naar ISCI overgestapt.

 

Van het zh moesten wij vanaf de dag van de terugplaatsing 3 keer per dag 200mg (2 bolletjes) Utrogestan gebruiken, voor 10 dagen. Wij zijn doorgegaan omdat we hebben gelezen dat in andere zh en in andere landen Utrogestan is gebruikt tot 12weken zwangerschap. Onze zh zegt dat vanaf dag 10 je lichaam zelf genoeg progesteron moet maken maar we hebben ook gelezen dat tijdens de punctie de eierstokken beschadigd kunnen raken en daardoor NIET genoeg progesteron kunnen maken. Zonder controles of bloedonderzoek willen wij niet stoppen met de utrogestan. Wel denken wij om in plaats van 3x200mg om 2x200mg te gebruiken.

 

Wat zijn jullie ervaringen? Hoeveel utrogestan gebruiken jullie en tot wanneer?

Link to comment
Share on other sites

Hoi L&M,

 

Welkom op dit forum!

 

Ik heb 14 dagen de U.trogestan gebruikt, 3 x daags 2 bollen, het aantal mg weet ik niet meer. Ben ermee begonnen op de dag van de punctie en ermee gestopt op de dag van de positieve bloedtest.

Dit is op advies geweest van het ziekenhuis waar wij de behandeling hebben ondergaan.

 

Ik zou me er niet teveel zorgen om maken, op internet lees je veel verschillende verhalen. Ik zou vertrouwen op de kennis en kundigheid van de fertiliteitsarts(en).

 

Succes met jullie behandeling!

 

Groetjes,

Melis

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Hier het zelfde probleem.

Had gister een topic gemaakt over miskraam en pcos. Hadden ook meiden reactie gegeven.

Ik zelf ben nu 8.5 week zwanger en mocht eigenlijk bij een positieve test stoppen met de utrogestan. Maar aangezien t de vorige keer mis is gegaan na het stoppen durfde ik niet te stoppen. Dus ben door gegaan en vandaag gebeld of ik de bolletjes sowieso tot twaalf weken mag gebruiken. En dit was prima. Ik heb t idee dat mn lichaam gewoon niet genoeg progesteron aan maakt na t stoppen van de bollen.

Ik zou je angst gewoon delen met het ziekenhuis. Neem aan dat ze hier wel voor open staan en anders via de huisarts.

En desnoods eens op t forum rond neuzen er is een topic waar meiden dingen aanbieden die ze over hebben en niet meer nodig hebben.

 

Succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

bij de zwangerschap van mijn jongens en dochter gebruikte ik tm week 10 3x 200 mg, in week 11 en 12 2x 200mg, week 13 2x 100mg en vanaf week 14 gestopt.

nu hebben wij geen enkele behandeling in .nL gedaan....

vraag anders om langer door te mogen gebruiken en indien ze het onzin vinden vragen om een bloedafname?

Link to comment
Share on other sites

Hallo Meiden, Ik heb ook gevraagd of ik langer door mocht gaan dan 10 dagen met de bollen. Ze zeiden in L.eiderdorp dat het dan geen enkele zin meer heeft. Toch zou ik het voor mijn eigen gemoedsrust ook wel prettiger vinden.

Bij mijn 1e ivf poging werd ik na een positieve test een paar dagen later alsnog ongesteld en bij de terugplaatsing van de cryo in de natuurlijke cyclus werd ik al op wd5 ongesteld... Nu hebben ze wel in het systeem gezet dat ik na een cryo ook utrogestan moet gebruiken. Het is dus niet voor niets... Ik ga het vrijdag bij de terugplaatsing toch nog een keer vragen!

 

Gr Noes

Link to comment
Share on other sites

Hallo Meiden, Ik heb ook gevraagd of ik langer door mocht gaan dan 10 dagen met de bollen. Ze zeiden in L.eiderdorp dat het dan geen enkele zin meer heeft. Toch zou ik het voor mijn eigen gemoedsrust ook wel prettiger vinden. Bij mijn 1e ivf poging werd ik na een positieve test een paar dagen later alsnog ongesteld en bij de terugplaatsing van de cryo in de natuurlijke cyclus werd ik al op wd5 ongesteld... Nu hebben ze wel in het systeem gezet dat ik na een cryo ook utrogestan moet gebruiken. Het is dus niet voor niets... Ik ga het vrijdag bij de terugplaatsing toch nog een keer vragen!Gr Noes
Beste Noes,Wij zijn ook bij Leiderdorp (nu ruim 2 jaar). Eerst iui en nu 1poging IVF. Ze hebben gelijk: als je zwanger bent dan naar 10 dagen zou je lichaam zelf progesteron maken,..MAAR.. behalve als je lichaam dat niet kan (bijv. Omdat je eierstokken beschadigd zijn van de punctie. )Als Leiderdorp meer testen had gedaan de laatsten jaren om te kijken of mijn progesteron liveau goed/normaal was, had ik dan minder moeite om hun advies te volgen. Maar tot dat ik een echo of bloedtest krijg, blijf ik utrogestan gebruiken. Vanochtend een telefoon gesprek met de dokter in MCK en gelukkig vond zij dat goed en meteen een nieuwe recept gegeven.Dus blijf vragen tot dat ze je serieus nemen of met genoeg goede argumenten komen om je gerust te stellen. Wij zijn daar allemaal daar beland voor verschillende redenen dus ik vind het logisch dat ze ons allemaal andere medicijnen geven en niet altijd de standaard dingen.
Link to comment
Share on other sites

L&M, dank voor je reactie. Ik was al van plan om me niet met een kluitje het riet in te laten sturen! Ik denk dat het ook geldt voor 98% van de gevallen, maar wat als je net bij die 2% behoort en te weinig progesteron van jezelf aanmaakt?

Ik wil dat risico gewoon niet nemen. Desnoods bestel ik de U.trogestan zelf wel op internet of neem ik het van een bekende over. Ook denk ik dat je beter kunt afbouwen: niet 10 dagen lang 3x per dag 2 bollen en dan in een keer niets !!

 

Ik zie in je ondertekening dat je een positieve test hebt? Gefeliciteerd!!!

 

Liefs,

Noes

Link to comment
Share on other sites

L&M, dank voor je reactie. Ik was al van plan om me niet met een kluitje het riet in te laten sturen! Ik denk dat het ook geldt voor 98% van de gevallen, maar wat als je net bij die 2% behoort en te weinig progesteron van jezelf aanmaakt?Ik wil dat risico gewoon niet nemen. Desnoods bestel ik de U.trogestan zelf wel op internet of neem ik het van een bekende over. Ook denk ik dat je beter kunt afbouwen: niet 10 dagen lang 3x per dag 2 bollen en dan in een keer niets !!Ik zie in je ondertekening dat je een positieve test hebt? Gefeliciteerd!!! Liefs,Noes
Ja, we hebben naar heel lang wachten eindelijk een positieve test, heel spannend nu het wachten tot de eerste echo.Veel succes morgen voor de terugplaatsing.Liefs, Lauren
Link to comment
Share on other sites

Guest lindaah

Waarom beginnen wij met de utrogestan op de dag van de terugplaatsing??

Op het apothekersnet staat dat je ermee moet beginnen op de dag van de "geoogste" eitjes.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag de terugplaatsing gehad en gelijk mijn bezwaren laten weten over het korte U.trogestan gebruik. De arts begreep het en ik kreeg gelijk een recept van haar mee. Gelukkig maar, hoef ik het ook niet via internet te bestellen!

 

gr

Noes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use