Jump to content

Mamma's Q1 2013 (plusminus ;-))


Henne
 Share

Recommended Posts

Hi!

 

In het uitgerekend februari topic kletsen we nu af en op verder over onze kindjes, misschien is het leuk dat met een wat groter groepje te doen? Ik heb in de topictitel Q1 gezet, maar natuurlijk zijn meiden uit december, april etc ook welkom :happy8:

 

Ik ben op 13 februari bevallen van Th.omas, met 41 weken ingeleid. Een snelle, heftige bevalling, met uiteindelijk een vacuumverlossing. De kraamweek was super. Daarna hebben we al flink wat te verstouwen gehad, mijn man zware griep, ik heel veel pijn van de borstvoeding, Th last van de vacuüm (oa voorkeurshouding) en nu mogelijk van koemelkallergie en/of reflux.

 

Maar bovenal: hij is geweldig! We genieten van elk lachje, geluidje, alles wat hij ontdekt. Hij is nu acht weken (en een dag, ahem) en geniet van 'spelletjes', liedjes zingen, in badje gaan en in de box Nijntje in elkaar rammen (aan zo'n box spiraal).

 

Zelf ben ik eindelijk weer wat fitter aan het worden, hoewel dat een beetje ondermijnd wordt nu door het vele huilen van Th overdag. Volgende week begin ik aan nagym van de zwangergym, ben erg benieuwd, volgens mij liggen m'n buikspieren ergens in de kelder van het ziekenhuis :-)

 

Ben benieuwd wie zich hier aan komen sluiten, op naar veel gezelligheid, herkenning en ervaringen uitwisselen.

groetjes,

Henne

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 55
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oh hihi, is dat niet een algemene afkorting dan LOL, dan zal dit topic wel niet zo druk worden als niemand weet wat ik bedoel haha. Ik wilde de titel af laten wijken van die van 2012 om verwarring te voorkomen ;-)

Link to comment
Share on other sites

Lijkt me leuk om mee te kletsen!

Wij zijn 29 maart 2013 ouders geworden van onze 2de wonder

Een zoon! Hij heet f.inn k.yan en woog 3500gram bij 48 cm

Ben met 38,4 wkn ingeleid vanwege te hoge bloeddruk.

 

We zitten echt op een blauwe wolk! F.inn is een heel makkelijk mannetje.

Slaapt van voeding tot voeding. Huild alleen als er iets is. Krampjes of honger

Wel heeft ie een hekel aan uitkleden dus dan kan je beter oordopjes in doen hihi.

 

We hadden al een mooie dochter van 1,5 jaar s.enna l.izzie. Ze is super trots op der broertje e

en wil overal mee helpen.

 

Onze dochter is ontstaan uit onze 2de verse icsibehandeling en onze zoon was de enige

overgebleven cryo. We hebben enorm veel geluk gehad.

Bij ons is de reden van deze behandeling zeer slechte zaadkwaliteit van ml.

We kunnen nu het ziekenhuisboek definitief sluiten met gelukkig positief resultaat

Link to comment
Share on other sites

Haha nee Henne, nog nooit van gehoord maar wellicht krijg je alleen al door nieuwsgierigheid veel aanmeldingen!

 

Echt wel, ik baal verdorie dat ik niet in de 'doelgroep' val, want vind het vreselijk hip klinken! Maar... veel plezier met kletsen! En veel plezier met jullie kleine monstertjes!

Link to comment
Share on other sites

N-Skype wat geweldig, twee wondertjes! En wa fijn dat F zo'n makkelijk mannetje is. Aan- en uitkleden...haha, en dan dat geworstel met mouwtjes. Zal blij zijn als het zomer wordt ;-)

 

Th heeft vandaag zijn eerste prikjes gehad en hij was not amused. Echt bloedverontwaardigd krijsen :-) En papa vond het veel erger dan mama, die kan nog niet uit over 'zo'n enorme naald in dat beentje'. Gelukkig was het huilen snel over, hij is nu wel wat van slag. Maar het was hier toch al een rommeltje qua ritme en voedingen dus ach... Dalijk bij de apotheek zan.tac halen, hopen dat dat verbetering brengt.

Link to comment
Share on other sites

Ah arme man zo zielig die prikjes. S.enna schreeuwde toen ook

Alles bij elkaar zo zielig. Ze vind pijn vreselijk altijd gelijk over der toeren.

 

Dat vele drinken ken ik f.inn kan er ook wat van vandaag.

Gelukkig houd hij er snachts wel 4 uur tussen zodat we toch wat slaap krijgen.

En s.enna is pas een uur of 9 wakker dus dat scheeld ook.

Hoop dat f.inn straks ook zo'n uitslaper is. Heerlijk hoor!

 

Ons mannetje is vandaag alweer 2 weken! Ow wat gaat de tijd snel!

Soms wou ik dat ik het kon vasthouden al zijn alle leeftijd fases leuk.

Word er soms een beetje emo door.

 

Nog plannen voor het weekend? Morgen rustig aan en zondag een verjaardag.

Gezellig hoor hoop dat we buiten kunnen zitten

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi. Ik kom mij ook aansluiten bij jullie.

Ik ben afgelopen 2 april bevallen van onze dochter F.loor. Zij is ons tweede icsi wonder.

Wij hebben al een zoon van 4 en half jaar. Hij is ontstaan na de allereerste icsi behandeling in 2007. Na een zware bevaling van 36 uur, werd hij geboren middels de vacuumpomp, nadat tijdens de eerste vacuumpomp poging bleek dat de pomp kapot was.....grrr.

In 2009 besloten om wederom de medische molen in te gaan voor een tweede kindje.

Dit ging helaas wat minder voorspoedig. Na 5 icsibehandelingen (onder meer via duitsland en uiteindelijk in gent belgie), ben ik zwanger geraakt van een cryo vanuit de vijfde poging. Hiervoor een redelijk lange weg afgelegd middels onder meer prednison, bloedverdunners en intrallipid.

Integenstelling tot de bevalling van mijn zoontje, heb ik nu een "heerlijke" bevalling gehad. het heeft in totaal net iets meer als 2 uur geduurd en de aanloop er naar toe was zeer ontspannen en relax.

De verloskundige grapte nog achteraf dat ik geen half uur later van huis had moeten gaan, want anders was f.loor in de auto geboren.

 

Floor doet het nu erg goed. Ze slaapt goed en komt om de 2 a 3 uurtjes voor de bv. Ze huilt weinig. Ze wil wel (vermoedelijk door de krampjes) iedere avond clusteren mbt aan de borst hangen. Dan ben ik zo'n 2 a 3 uurtjes contineu aan het voeden en haar tegen mij aan, aan het houden. Zoals nu, terwijl ik achter de laptop zit.

Ik weet niet of het komt, dat dit het tweede kindje is, maar ik vind het nu allemaal relaxter als 4 jaar geleden, maar toen had mn zoontje vanwege de bevalling veel pijn aan zn nekje waardoor hij veel meer huilde.

Het moeilijkste vind ik nog een balans vinden tussen enerzijds een kindje die nu mn ritme bepaald. Ik doe nl borstvoeding op behoefte. En anderzijds een kindje (zoonlief), die juist een vast ritme heeft, door onder meer school etc. Zeker als mijn man aan het werk is, is dit best even pittig.

Maar het is hier vooral genieten! Wat kan een mens intens gelukkig zijn en een rijkdom voelen zodra ik een blik werp op mijn kinderen!

Link to comment
Share on other sites

Gezellig, al drie kersverse moeders :-) Th is vandaag twee maanden oud! Begonnen met 51,5cm en 3320 gram en nu gewoon 58cm en 5kilo!! Gisteravond zijn we begonnen met de medicatie tegen reflux en hij heeft vannacht en vanochtend een normale fles leeg gedronken, nu duimen dat dit het begin is van echte verbetering.

 

Voor het weekend hebben we weinig plannen. We kijken op het moment een beetje wat uitkomt en hoe Th het doet. Als hij veel huilt en elke twee uur wil drinken, haal ik hem liever niet uit zijn ritme. Dat beetje slaap dat hij dan overdag pakt, heeft hij hard nodig.

 

Is het handig bij te houden wie er meeschrijven?

 

 

Henne: Th.omas, 13 februari

Norwegian-Sky: F.inn, 29 maart

Wen: F.loor, 2 april

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

Misschien ga ik me toch maar aanmelden bij jullie forum. Ik heb de afgelopen maanden regelmatig met jullie meegelezen. Ik herkende veel van jullie onzekerheid. Na drie mislukte ICSI-behandelingen zijn we uitgeweken naar Spanje voor eiceldonatie. De tweede poging was succesvol, maar ik was echt ontzettend bang dat het (weer) mis zou gaan. Ik heb een geweldige zwangerschap gehad zonder veel klachten, maar hield er tot de laatste dag rekening mee dat er iets mis zou kunnen gaan. Wat dat betreft, hakt de medische molen er behoorlijk in.

 

Ik ben in maart, na ruim 42 weken zwangerschap, bevallen van een dochter. De bevalling is ingeleid en verliep goed. Uiteindelijk belandde ik op de ok omdat de placenta niet losliet en ik al ruim anderhalve liter bloed had verloren, maar toen wist ik al dat we een prachtig, gezond meisje hadden gekregen, dus ik ging echt stralend onder narcose.

Het was een klein meisje, 2580 gram, maar ze groeit inmiddels prima. Ik geef borstvoeding en ze komt 's nachts nog om de vier uur, maar daarna slaapt ze weer snel. De eerste weken wilde ze absoluut niet in haar wiegje liggen. Zodra ze naast ons lag, sliep ze binnen een paar minuten. Sinds een paar dagen kan ik haar wel in haar bedje leggen. Blijkbaar was het gewoon een fase ;-)

 

Djanne

Link to comment
Share on other sites

Ja haha die komt dan met de nageboorte mee. Op een USB stickje aan de navelstreng :-D

 

Ik lees soms terug in het Jan/feb/mrt 2012 topic, dan hoef ik idd het wiel niet opnieuw uit te vinden ;-)

Link to comment
Share on other sites

Vandaag dacht ik haar helemaal door te hebben: zodra ze moe was, legde ik haar direct op bed en dat werkte overdag, maar helaas vanavond weer niet. Dus maar weer even laten drinken, schone broek en in bed gelegd. Na een kwartier sliep ze. We wachten af ...

 

Djanne

Link to comment
Share on other sites

Hier is het andersom, savonds na drinken en badje bijna altijd rustig slapen maar overdag hazenslaapjes. Maar misschien wordt dat ook wel anders als medicatie aanslaat.

En verder wisselt die gebruiksaanwijzing nogal snel heb ik gemerkt. Wat met vier weken nog prima was, werkt met acht niet meer....en het gaat zo snel!!

Link to comment
Share on other sites

Hier aan het genieten papa is nog lekker thuis dus zijn vandaag op pad geweest naar sprookjes wonderland. Senna vond het prachtig en finn sliep alleen maar. Denk dat ie niet eens door heeft gehad dat we weg zijn geweest.

 

hier zou een gebruiksaanwijzing ook handig zijn met de kleine man.

hier huilen om honger dan na een halve fles in slaap vallen waardoor hij na een uur voor de rest komt.

en als dit snachts is is dit niet zo fijn.

 

dus we gaan alle flessen na 21.00 nu volledig op verzoek doen. We maakte hem eerst om 23.00 een beetje wakker door hem te verschonen maar na 3 slokken wou hij niet meer en kwam om 12 uur weer.

maar je wacht wel met naar bed gaan vanwege die voeding. Dat gaan we nu dus niet meer doen.

 

ook het boeren gaat snachts niet zo lekker en om hem een uur rechtop te houden is ook erg vermoeiend. Dus dan wil het nog wel eens voorkomen dat ie wat spuugd. Erg vervelend.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use