Jump to content
Henne

Mamma's Q1 2013 (plusminus ;-))

Recommended Posts

Hi!

 

In het uitgerekend februari topic kletsen we nu af en op verder over onze kindjes, misschien is het leuk dat met een wat groter groepje te doen? Ik heb in de topictitel Q1 gezet, maar natuurlijk zijn meiden uit december, april etc ook welkom :happy8:

 

Ik ben op 13 februari bevallen van Th.omas, met 41 weken ingeleid. Een snelle, heftige bevalling, met uiteindelijk een vacuumverlossing. De kraamweek was super. Daarna hebben we al flink wat te verstouwen gehad, mijn man zware griep, ik heel veel pijn van de borstvoeding, Th last van de vacuüm (oa voorkeurshouding) en nu mogelijk van koemelkallergie en/of reflux.

 

Maar bovenal: hij is geweldig! We genieten van elk lachje, geluidje, alles wat hij ontdekt. Hij is nu acht weken (en een dag, ahem) en geniet van 'spelletjes', liedjes zingen, in badje gaan en in de box Nijntje in elkaar rammen (aan zo'n box spiraal).

 

Zelf ben ik eindelijk weer wat fitter aan het worden, hoewel dat een beetje ondermijnd wordt nu door het vele huilen van Th overdag. Volgende week begin ik aan nagym van de zwangergym, ben erg benieuwd, volgens mij liggen m'n buikspieren ergens in de kelder van het ziekenhuis :-)

 

Ben benieuwd wie zich hier aan komen sluiten, op naar veel gezelligheid, herkenning en ervaringen uitwisselen.

groetjes,

Henne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henne ik ben niet blond en dit topic is ook helemaal niet voor mij maareh... wat bedoel je met Q1?

Share this post


Link to post
Share on other sites

marketingtermpje :-)

Henne haar brein is weer aan het opstarten :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh hihi, is dat niet een algemene afkorting dan LOL, dan zal dit topic wel niet zo druk worden als niemand weet wat ik bedoel haha. Ik wilde de titel af laten wijken van die van 2012 om verwarring te voorkomen ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijkt me leuk om mee te kletsen!

Wij zijn 29 maart 2013 ouders geworden van onze 2de wonder

Een zoon! Hij heet f.inn k.yan en woog 3500gram bij 48 cm

Ben met 38,4 wkn ingeleid vanwege te hoge bloeddruk.

 

We zitten echt op een blauwe wolk! F.inn is een heel makkelijk mannetje.

Slaapt van voeding tot voeding. Huild alleen als er iets is. Krampjes of honger

Wel heeft ie een hekel aan uitkleden dus dan kan je beter oordopjes in doen hihi.

 

We hadden al een mooie dochter van 1,5 jaar s.enna l.izzie. Ze is super trots op der broertje e

en wil overal mee helpen.

 

Onze dochter is ontstaan uit onze 2de verse icsibehandeling en onze zoon was de enige

overgebleven cryo. We hebben enorm veel geluk gehad.

Bij ons is de reden van deze behandeling zeer slechte zaadkwaliteit van ml.

We kunnen nu het ziekenhuisboek definitief sluiten met gelukkig positief resultaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha nee Henne, nog nooit van gehoord maar wellicht krijg je alleen al door nieuwsgierigheid veel aanmeldingen!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Haha nee Henne, nog nooit van gehoord maar wellicht krijg je alleen al door nieuwsgierigheid veel aanmeldingen!

 

Echt wel, ik baal verdorie dat ik niet in de 'doelgroep' val, want vind het vreselijk hip klinken! Maar... veel plezier met kletsen! En veel plezier met jullie kleine monstertjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-Skype wat geweldig, twee wondertjes! En wa fijn dat F zo'n makkelijk mannetje is. Aan- en uitkleden...haha, en dan dat geworstel met mouwtjes. Zal blij zijn als het zomer wordt ;-)

 

Th heeft vandaag zijn eerste prikjes gehad en hij was not amused. Echt bloedverontwaardigd krijsen :-) En papa vond het veel erger dan mama, die kan nog niet uit over 'zo'n enorme naald in dat beentje'. Gelukkig was het huilen snel over, hij is nu wel wat van slag. Maar het was hier toch al een rommeltje qua ritme en voedingen dus ach... Dalijk bij de apotheek zan.tac halen, hopen dat dat verbetering brengt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah arme man zo zielig die prikjes. S.enna schreeuwde toen ook

Alles bij elkaar zo zielig. Ze vind pijn vreselijk altijd gelijk over der toeren.

 

Dat vele drinken ken ik f.inn kan er ook wat van vandaag.

Gelukkig houd hij er snachts wel 4 uur tussen zodat we toch wat slaap krijgen.

En s.enna is pas een uur of 9 wakker dus dat scheeld ook.

Hoop dat f.inn straks ook zo'n uitslaper is. Heerlijk hoor!

 

Ons mannetje is vandaag alweer 2 weken! Ow wat gaat de tijd snel!

Soms wou ik dat ik het kon vasthouden al zijn alle leeftijd fases leuk.

Word er soms een beetje emo door.

 

Nog plannen voor het weekend? Morgen rustig aan en zondag een verjaardag.

Gezellig hoor hoop dat we buiten kunnen zitten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi. Ik kom mij ook aansluiten bij jullie.

Ik ben afgelopen 2 april bevallen van onze dochter F.loor. Zij is ons tweede icsi wonder.

Wij hebben al een zoon van 4 en half jaar. Hij is ontstaan na de allereerste icsi behandeling in 2007. Na een zware bevaling van 36 uur, werd hij geboren middels de vacuumpomp, nadat tijdens de eerste vacuumpomp poging bleek dat de pomp kapot was.....grrr.

In 2009 besloten om wederom de medische molen in te gaan voor een tweede kindje.

Dit ging helaas wat minder voorspoedig. Na 5 icsibehandelingen (onder meer via duitsland en uiteindelijk in gent belgie), ben ik zwanger geraakt van een cryo vanuit de vijfde poging. Hiervoor een redelijk lange weg afgelegd middels onder meer prednison, bloedverdunners en intrallipid.

Integenstelling tot de bevalling van mijn zoontje, heb ik nu een "heerlijke" bevalling gehad. het heeft in totaal net iets meer als 2 uur geduurd en de aanloop er naar toe was zeer ontspannen en relax.

De verloskundige grapte nog achteraf dat ik geen half uur later van huis had moeten gaan, want anders was f.loor in de auto geboren.

 

Floor doet het nu erg goed. Ze slaapt goed en komt om de 2 a 3 uurtjes voor de bv. Ze huilt weinig. Ze wil wel (vermoedelijk door de krampjes) iedere avond clusteren mbt aan de borst hangen. Dan ben ik zo'n 2 a 3 uurtjes contineu aan het voeden en haar tegen mij aan, aan het houden. Zoals nu, terwijl ik achter de laptop zit.

Ik weet niet of het komt, dat dit het tweede kindje is, maar ik vind het nu allemaal relaxter als 4 jaar geleden, maar toen had mn zoontje vanwege de bevalling veel pijn aan zn nekje waardoor hij veel meer huilde.

Het moeilijkste vind ik nog een balans vinden tussen enerzijds een kindje die nu mn ritme bepaald. Ik doe nl borstvoeding op behoefte. En anderzijds een kindje (zoonlief), die juist een vast ritme heeft, door onder meer school etc. Zeker als mijn man aan het werk is, is dit best even pittig.

Maar het is hier vooral genieten! Wat kan een mens intens gelukkig zijn en een rijkdom voelen zodra ik een blik werp op mijn kinderen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gezellig, al drie kersverse moeders :-) Th is vandaag twee maanden oud! Begonnen met 51,5cm en 3320 gram en nu gewoon 58cm en 5kilo!! Gisteravond zijn we begonnen met de medicatie tegen reflux en hij heeft vannacht en vanochtend een normale fles leeg gedronken, nu duimen dat dit het begin is van echte verbetering.

 

Voor het weekend hebben we weinig plannen. We kijken op het moment een beetje wat uitkomt en hoe Th het doet. Als hij veel huilt en elke twee uur wil drinken, haal ik hem liever niet uit zijn ritme. Dat beetje slaap dat hij dan overdag pakt, heeft hij hard nodig.

 

Is het handig bij te houden wie er meeschrijven?

 

 

Henne: Th.omas, 13 februari

Norwegian-Sky: F.inn, 29 maart

Wen: F.loor, 2 april

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi meiden,

 

Misschien ga ik me toch maar aanmelden bij jullie forum. Ik heb de afgelopen maanden regelmatig met jullie meegelezen. Ik herkende veel van jullie onzekerheid. Na drie mislukte ICSI-behandelingen zijn we uitgeweken naar Spanje voor eiceldonatie. De tweede poging was succesvol, maar ik was echt ontzettend bang dat het (weer) mis zou gaan. Ik heb een geweldige zwangerschap gehad zonder veel klachten, maar hield er tot de laatste dag rekening mee dat er iets mis zou kunnen gaan. Wat dat betreft, hakt de medische molen er behoorlijk in.

 

Ik ben in maart, na ruim 42 weken zwangerschap, bevallen van een dochter. De bevalling is ingeleid en verliep goed. Uiteindelijk belandde ik op de ok omdat de placenta niet losliet en ik al ruim anderhalve liter bloed had verloren, maar toen wist ik al dat we een prachtig, gezond meisje hadden gekregen, dus ik ging echt stralend onder narcose.

Het was een klein meisje, 2580 gram, maar ze groeit inmiddels prima. Ik geef borstvoeding en ze komt 's nachts nog om de vier uur, maar daarna slaapt ze weer snel. De eerste weken wilde ze absoluut niet in haar wiegje liggen. Zodra ze naast ons lag, sliep ze binnen een paar minuten. Sinds een paar dagen kan ik haar wel in haar bedje leggen. Blijkbaar was het gewoon een fase ;-)

 

Djanne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is een faaaase, dat is al een klassieker Djanne ;-)

 

Welkom hier, ik zal morgen het lijstje even aanpassen, zit nu op de phone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Breek even in...ben niet vd doelgroep...maar ken de term Q1 wel ( sorry Caro:hypocrite:) Maar ga hem onthouden voor straks de Q3 moeders.

Veel schrijfplezier met elkaar.

breek weer uit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh Sas, ik ben niet zo eenkennig. Kom erbij. Straks kunnen wij, de ervaren moeders, je vast veel tips geven ;-) nu ontvangen wij graag nog allerlei handigheidjes.

 

Djanne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Djanne, lijkt mij super om straks niet opnieuw het wiel uit moeten vinden maar "gewoon" een soort gebruiksaanwijzing te krijgen:-))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pas vanaf 2014 worden ze geleverd met gebruiksaanwijzing, dus we zijn helaas net te vroeg bevallen.

 

Djanne

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pas vanaf 2014 worden ze geleverd met gebruiksaanwijzing, dus we zijn helaas net te vroeg bevallen.

 

Djanne

 

like!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja haha die komt dan met de nageboorte mee. Op een USB stickje aan de navelstreng :-D

 

Ik lees soms terug in het Jan/feb/mrt 2012 topic, dan hoef ik idd het wiel niet opnieuw uit te vinden ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag dacht ik haar helemaal door te hebben: zodra ze moe was, legde ik haar direct op bed en dat werkte overdag, maar helaas vanavond weer niet. Dus maar weer even laten drinken, schone broek en in bed gelegd. Na een kwartier sliep ze. We wachten af ...

 

Djanne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier is het andersom, savonds na drinken en badje bijna altijd rustig slapen maar overdag hazenslaapjes. Maar misschien wordt dat ook wel anders als medicatie aanslaat.

En verder wisselt die gebruiksaanwijzing nogal snel heb ik gemerkt. Wat met vier weken nog prima was, werkt met acht niet meer....en het gaat zo snel!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier aan het genieten papa is nog lekker thuis dus zijn vandaag op pad geweest naar sprookjes wonderland. Senna vond het prachtig en finn sliep alleen maar. Denk dat ie niet eens door heeft gehad dat we weg zijn geweest.

 

hier zou een gebruiksaanwijzing ook handig zijn met de kleine man.

hier huilen om honger dan na een halve fles in slaap vallen waardoor hij na een uur voor de rest komt.

en als dit snachts is is dit niet zo fijn.

 

dus we gaan alle flessen na 21.00 nu volledig op verzoek doen. We maakte hem eerst om 23.00 een beetje wakker door hem te verschonen maar na 3 slokken wou hij niet meer en kwam om 12 uur weer.

maar je wacht wel met naar bed gaan vanwege die voeding. Dat gaan we nu dus niet meer doen.

 

ook het boeren gaat snachts niet zo lekker en om hem een uur rechtop te houden is ook erg vermoeiend. Dus dan wil het nog wel eens voorkomen dat ie wat spuugd. Erg vervelend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
  • Snap dat je al aan het rekenen bent hoor @Kitje.😃 En qua eitjes.. tja... als je het geld hebt en je krijgt nu deze kans... maar goed.. je kunt idd een hoop andere dingen doen voor het geld..Volg je gevoel!  Wat komt het dichtbij nu. De 19e gewoon vliegen! Dat is echt al snel! Zo spannend!!!  @Onzefamilie Ook april is het zo. Tijd gaat zo snel (al voelt het niet zo als je wacht natuurlijk). Wel fijn dat je er naar toe kunt leven. Proef weer hoop bij iedereen en dat is wel heel fijn!  We zijn ook wel een leuk stel allemaal zo samen. Steunen elkaar in goede en slechte tijden. Heel mooi en heel fijn 😊. Hoop dat jullie allemaal straks lekker op de wolk komen. Dat verdienen jullie echt zo!!
  • Ja, haha, dat blijft leuk he? Dat rekenen....  De laatste kans voor dit jaar is het dan, jij tjoept alweer naar 2021... Dus  dan loop je een week of 4 achter op mij dan, als alles hier lukt tenminste. Dan ben ik of heel blij of in zak en as als jij je tp hebt. 10 Dagen ongi ja? Pff, heftig zeg. Hier 4/5 dagen, ligt er beetje aan hoe laat het doorbreekt. Nu was het gister in de avond, dus dan is het 5 dagen, komt het in de ochtend dan 4. Dag 2 hier. Hahaha, ja, zal het ze doorgeven, die vallen van de stoel dan. Kon er wel om lachen, grapjes houden het luchtig. 😃 Vind het fijn om te horen dat jullie er weer voor gaan en dat het beter met je gaat. Hopelijk sluit Nora dan ook vlug aan.  
  • Hahah Ja dat voorrekenen  wanneer uitgerekend ben je dan. Ik ben nu ongi dag 4, ben meestal 10 dagen ongi.    Moet dan weer wachten tot eerste dag volgende  ongi. Zodat ik dan die ronde mee mag. Dus tp in april geschat door mijzelf rond 14 april  en dan test rond 30 april. Wat spannend  allemaal lijkt wel of jij nora marsukar en ik zei de gek een stelletje zijn.   Dus zeg maar tegen je collegas dat je een relatie hebt met 4 vrouwen waarvan 1 zwanger 1 met kids 2 die zwanger gaan worden     Hahaha even grapje we gaan er voor
  • Oh, trouwens, dat wat jij zegt Onzefamilie dat zei de arts in NL ook, ik zou de eerste keer eentje doen en mocht het niet lukken kun je altijd nog 2 doen de keer daarna zei ze, maar dat hoef ik nu nog niet te beslissen gelukkig, heb nog eventjes tijd daarvoor. Net ff gekeken welke datum ik dan uitkom als het lukt... 6-12-2020...  Zwangerschapstest moet ik dan doen op 2 april, met een bloedtest.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use