Jump to content

Voeding tijdens zwangerschap


Floortje
 Share

Recommended Posts

Meiden,

 

Ik ben nu 21+3 weken zwanger en ik ben heel benieuwd hoe jullie met voeding omgaan. Ik weet wat standaard zo'n beetje wel en niet mag, maar ik ben er dus enorm fanatiek in... Zijn er meiden die dat herkennen?

 

Niet alleen laat ik rauwmelkse kazen, vlees, etc., staan, maar ik eet bijna niks rauw. Zeker niet buiten de deur. Fruit en groenten die ik kan schillen eet ik wel zonder schil, maar rauwe tomaten, sla, etc. eet ik niet buiten de deur (want als het niet goed gewassen is kàn er toxoplasmose op zitten). Softijs etc. eet ik niet (listeria), sla eet ik niet (toxoplasmose), zachte kazen eet ik niet (listeria, hele kleine kans bij gepasteuriseerd, maar toch). Normaal eet ik geen vlees, maar nu eet ik wel wat vleeswaren, alleen bak ik die eerst (listeria in gesneden vleeswaren). Gesneden fruit, eet ik niet buiten de deur (listeria, ik weet niet hoe vers het is) en ga zo maar eindeloos door. Geen roofvis, geen gerookte vis (ook niet huisgerookt, voor de zekerheid), geen salades van de visboer uit de vitrine (bv. krabsalade, hmmm) en al helemaal geen lekkere tapenades uit vitrines, eigenlijk niks uit vitrines.

 

Ik stop, niet lachen, zelfs bij thuiskomt de heerlijke pizza uit het restaurant van onze vrienden nog even een paar minuten in de oven, want stel toch dat er onderweg toch een bacterietje hier of daar is gegroeid toen de pizza afkoelde... Belachelijk, ik weet het...

 

Ik weet dat heel veel van die dingen strikt genomen wel mogen (bijvoorbeeld zachte, maar wèl gepasteuriseerde kazen), maar ik ben er héél voorzichtig mee... Te... Ja, ik weet het, véél tè...

 

Verder eet ik heel bewust wat nodig is. Haring voor cervonzuur, vezels, granen, vitaminen, avocado's, zelfs wat vlees, fruit en groenten. Maar bijna alles thuis en het meeste bak ik eerst even, of ik maak een ovenschotel. Dan weet ik in ieder geval zeker dat er geen risico meer is op toxoplasmose of listeria. En met het stijgen van de temperatuur word ik alleen maar fanatieker, want tja, meer kans... Laatst sloeg ik zelfs een ijsje bij de ijssalon af, want ik vond het toch een beetje eng. Als het in softijs veel kans maakt, dan vast ook in Italiaans schepijs...

 

Ook vind ik al die bacillen op de psz van mijn zoontje maar niks... Ik heb gelukkig bijna alle (voor een foetus gevaarlijke) kinderziektes gehad, maar 5e ziekte wist ik dus niet en dat vond ik helemaal niks (kleine kan er ernstige bloedarmoede van krijgen en zelfs een bloedtransfusie in de baarmoeder nodig hebben). Dus ik heb het laten testen... Gelukkig positief, dus ik heb het al gehad en ik was helemaal opgelucht.

 

Ik weet dat je niet alle risico's kunt uitsluiten, maar het liefste zet ik wel alles op alles ;-) Zijn er dames die dit herkennen?

 

Ik ben me bewust van mijn gekte hoor, maar ik vroeg me eigenlijk vooral af of ik de enige gek ben, of dat er nog meer van die gekken rondlopen...

 

Liefs en eet smakelijk allemaal ;-))

 

Floor

Link to comment
Share on other sites

Hihi ik moet stiekem een klein beetje lachen :)

 

Ik heb zelfs nog een biefstukje gegeten. Wel doorbakken dan. een rookworst van de hema. Ik was zowat verslaafd aan broodje knakworst. En een verse gerookte zalm van de viswinkel? Ook een keertje.

 

En Tuurlijk dacht ik wel eens, had ik dit moeten doen? Maar zo streng als jij dat kon ik niet hoor :)

 

Xxx

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het soms ook wel lastig hoor... Nu we op vakantie zijn durf ik bijv. geen salade buiten de deur te eten, alleen gekookte/gebakken groente. Thuis eet ik wel salade, want dan was ik het zelf. Heel veel dingen vind ik zeer herkenbaar! Gisteren wel een heerlijke ijscoupe gegeten (het is hier overdag 30 graden, je moet toch wat?) maar bijv. kraanwater doe ik weer niet. Dan maar lekker veel mineraalwater...

Hoe gaan jullie om met pesto? Basilicum? Kaneel? Soms is het zo lastig... En BBQ? In mei 1x gehad, ik durfde gewoon niks te nemen! Weet niet hoe lang het vlees al buiten de koelkast lag, of het wel goed doorbakken was... Dus alleen brood met satesaus genomen! Aankomende donderdag houden we hier een 'grill' ter ere van manlief en mijn verjaardag (die dag is mijn verjaardag), gelukkig mogen we dat bij vrienden van ons die hier wonen doen, dus dan heb ik het zelf weer in de hand qua vlees-in-de-koelkast etc. Maar ik denk niet dat ik het dan wel ga eten.... We hebben satesaus meegenomen uit NL, dus het wordt vermoedelijk weer brood met satesaus. Of misschien maak ik wat groentespiezen voor mezelf, dat durf ik wel aan!

Link to comment
Share on other sites

Ik zit hier met een glimlach op mij gezicht Floortje. Volgens mij hou jij echt overal rekening mee! Dat doe ik ook (als ik zwanger ben) - maar niet zo erg als jij. Geen softijs, geen rauwe producten/producten van rauwmelkse kazen oid of voorverpakte vis. En alleen voorverpakt ijs idd. Daar houdt het wel zo'n beetje op bij mij.

Ikzelf heb meer een fobie voor kinderziektes (helemaal nu ik weet dat ik de vijfde ziekte niet heb gehad....) - en al helemaal nadat Mikai een of andere ondefinieerbare vlekkenziekte heeft gehad en het bij mij ruim 2 weken later mis is gegaan.

 

Maar het is zeker wel herkenbaar hoor - dat zo met eten bezig zijn!

 

En Beanie: als het vlees goed doorbakken is kan je het gewoon eten hoor. Helemaal als je het zelf in de hand hebt bij je vrienden van de week. Alvast een fijne verjaardag!

Link to comment
Share on other sites

Ik hield met veel rekening maar zoveel als jij nee dat ging min te ver hihi ik wou niet de hele dag bezig zijn met eten en vooral omdat ik tot 16 weken niks en daarna niet veel binnen hieldMaar misschien een domme vraag aamgezien mij dat nooit is gezegd maar waarom mag je geen softijs want dit is de enige periode in mijn leven geweest dat ik het lekker vond maar ach mijn dochtdrtje is kern gezond geboren met softijs en een doorbakken biefstuk tijdens de zwangerschap

Link to comment
Share on other sites

De machines waar het softijs mee wordt gemaakt zijn gevoelig voor listeria als ze niet goed worden schoongemaakt. Natuurlijk is de kans klein en heel veel vrouwen eten gewoon softijs of broodjes gerookte kip van een buffet of uit een vitrine, etc. Meestal gaat het gewoon helemaal goed!

 

Toxoplasmose zijn de meeste vrouwen ook wel al mee in aanraking geweest. Ik heb mijn hele jeugd (zieke) zwerfkittens verzorgd en mijn hele leven katten en veel in de tuin gewerkt, dus de kans is klein dat ik er ziek van word. Maar toch... ;-) Stom hè? ;-))

 

BBQ zou ik inderdaad ook niet doen Beanie, het vlees ligt vaak toch iets langer buiten de koelkast en als het toch niet helemaal gaar wordt, dan is dat een risico. Ik zou het op groentensticks houden (en ook die goed doorbakken ;-) Maar goed, als je gerustgesteld wilt worden, moet je het dus duidelijk niet aan mij vragen, haha!

 

Hobbesje, ik vind die kinderziektes inderdaad ook vreselijk eng, hoewel ik de meeste heb gehad. Soms kunnen ze vroeg in de zwangerschap inderdaad tot een miskraam leiden, dus ik snap je angst en verdenking wel. Heb je kunnen nagaan of het vijfde ziekte was? Of gehoord dat dat heerste? Dat geeft namelijk ook vlekjes.

 

Nou, ik ben wel benieuwd naar meer ervaringen! En ik vind het ook wel fijn dat jullie me een beetje begrijpen, hoewel de meeste dames wel iets makkelijker zijn.

 

In mijn omgeving is er niet zo veel begrip voor, van die buurvrouwen die zeggen 'Nou ik at gewoon lekker filet american hoor! En ik ging lekker in de zon liggen'. Mijn beste vriendin lag te bakken alsof haar leven ervan af hing toen ze zwanger was... Allemaal gezonde kinderen op de wereld gezet!

Link to comment
Share on other sites

He Floor,

 

Als ik jou berichtje zo lees kan ik me in sommige dingen wel vinden.

Maar begin me zelf echt een slecht mens te voelen!

We bbqen vaak,pas een mini stukje biefstuk op moest t echt proeven,en ook als ik bijv een appel

Uit de supermarkt koop is die voor ik thuis ben al op en heb ik hem alleen ff langs mn broek ofzo gehaald. Heb er nooit bij stil gestaan dat je op zon hoop dingen moet letten.

 

Als dat goed voelt voor je moet je er vooral opletten!

En wat andere mensen zeggen lekker belangrijk!

Link to comment
Share on other sites

Oh ok dta wist ik niet maar ik heb me eigenlijk ook nooit zo verdiept in eten ik at geen filet american en medium biefstuk en alcohol maar verder heb ik me niet echt druk gemaakt

Zonnen deed ik ook niet je kunt zon niet altijd vermijden maar echt in de zon liggen deed ik ook niet

 

Maar als de kindjes een keer ziek zijn is natuurlijk niet heel erg zo lang het bij een griepje blijft en niet ernstig wordt natuurlijk ze bouwen dan wel weerstand op lijkt mij ook als ze met andere bacillen in aanraking komen

Maar goed iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en dat is altijd goed

Link to comment
Share on other sites

Hi meiden,

 

Maris, ik ben het helemaal met je eens hoor! Natuurlijk moeten ze gewoon weerstand opbouwen, etc. Ik ben me ook volledig bewust van mijn 'gekte' ;-) Ik bedoel ook echt oprecht niet andere vrouwen ermee aan te steken of bang te maken, ik was gewoon heel benieuwd of meer vrouwen zo extreem voorzichtig zijn. Na 8 TP's en een miskraam heb ik gewoon heel veel tijd gehad om erover te lezen... en me zorgen te maken... Heerlijk als je gewoon lekker kunt eten, zonder je bij alles af te vragen of het listeria-gevoelig is, of dat er misschien een slak een toxoplasmose poepje op heeft gesmeerd ! ;-)

 

Beanie, met pesto en kaneel en dat soort kruiden ben ik iets makkelijker mee. Daar geloof ik niet echt in. Ik eet niet in één keer een heel potje pesto leeg en doe ook niet heel veel kaneel door de appelflappen, maar ik eet het wel gewoon. Met salie en rozemarijn doe ik iets voorzichtiger vanwege de samentrekkende werking, maar eet ik wel met mate. Alleen pimba mag écht niet, in het ziekenhuis hangen zelfs briefjes met een waarschuwing, maar dat gebruik ik niet, want k ben helaas(!) helemaal niet bekend met de Surinaamse/Antilliaanse (daar wordt het gebruikt toch?) keuken.

Link to comment
Share on other sites

Ik was ook heel erg tijdens de zwangerschap. Uit eten gaan vond ik zelfs eng omdat je niet weet hoe hygiënisch er gewerkt wordt! Klinkt wel erg dozig he, maar toch was het zo. Garnering at ik dan sowieso niet bijvoorbeeld. Verder geen lever omdat ik het "niet teveel van eten" maar heb opgevat als "beter niet eten" en natuurlijk rood vlees (oh wat heb ik dat gemist), alcohol en rauwmelkse kazen niet.

 

Maar goed ik ben van nature een angstig persoon en ben ook mijn hele zwangerschap bang geweest dat ze ons alsnog afgenomen zouden worden. Rationeel gezien weet ik ook wel dat een zwangerschap niet staat of valt met een blaadje ongewassen sla, ik bedoel, de meeste 'beperkingen' van nu waren totaal onbekend toen wij in onze moeder groeiden. Ik vind mezelf niet bepaald mislukt haha. Sterker nog, bij ons in huis werd gewoon gerookt vroegah!

Link to comment
Share on other sites

Tja, hier pafte mijn vader gewoon door (Roxy), zelfs in de auto, met twee kinderen op de achterbank en de ramen dicht... Misschien zijn we daarom wel zo extreem, omdat we dat in ieder geval níet willen. Maar fijn te horen dat ik niet de enige ben, hoewel ik je natuurlijk anders zou gunnen.

 

 

En het is precies wat je zegt, ik blijf zo bang dat het mis gaat, dat ik alles probeer te doen wat binnen mijn macht ligt om te voorkomen dat het misgaat, of dat die kleine door mijn 'toedoen' ziek wordt in mijn buik. Extreem... Ja en dat is nog zacht uitgedrukt. Maar het lukt me niet om het anders te doen. Als ik een stuk rauwmelkse kaas zou opeten zou ik volgens mij geen oog meer dichtdoen.

 

 

Maar het is wat je zegt, het is ook afhankelijk van karakter. Ik ben ook in andere dingen enorm precies en perfectionistisch. Niet de makkelijkste karaktertrek voor jezelf (en je omgeving!)

Link to comment
Share on other sites

Herkenbaar! Heb ook alle bbq's overgeslagen toen ik zwanger was. Gewoon bang dat het vlees niet gaar zou zijn of te lang buiten stond... Zat ik op een stokbroodje te kauwen.

En weet je, het is 'maar' negen maanden. Als ik mijn kindjes op die manier kan beschermen de beste start kan geven dan doe ik dat. Zo dacht en denk ik erover. Al zal ik waarschijnlijk geen zwangerschap meer beleven ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use