Jump to content

Wel of geen punctie met maar 3 follikels?


Kim1980

Recommended Posts

Hoi dames,

 

Graag zou ik jullie mening willen weten op bovenstaande vraag. Ben vandaag voor de eerst follikelmeting naar het ziekenhuis geweest en er waren maar 3 grote follikels te zien en 1 hele kleine. Tijdens mijn vorige behandelingen 3 jaar geleden had ik volgens mij een keer 10 en een keer 12 follikels.

Komende zondag moet ik weer naar het ziekenhuis om te kijken of er nog meer follikels zijn gaan groeien, maar dat verwacht ik zelf niet echt. Nu zit ik erg in twijfel of de punctie wel moet doorgaan met maar zo weinig follikels. Heeft iemand van jullie hetzelfde meegemaakt en wat hebben jullie toen gedaan of wat zouden jullie doen. Het ziekenhuis zegt dat ze bij minder dan 3 geen punctie doen, maar 3 is echt zo een grens geval.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben van mening dat aantal niets uitmaakt voor het resultaat, ik had er meer als 30 en uiteindelijk 25 eitjes bevrucht.

1 is er precies overgebleven en die is terug geplaats ...

Het goede nieuws daarvan is dat hij nog steeds zit :D

Vraag advies in het ziekenhuis bij goed advies zou ik het zeker overwegen.

vaak zijn minder follikels betere kwaliteit als iemand die er zo veel heeft zoals ik had.

 

Het is je eerste poging en als het goed voelt zou ik hem wel door laten gaan

maar zou zeker je gevoel volgen

succes met het maken van je keuze!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik zelf heb dit ook een aantal keer meegemaakt. En heb toen steeds onder de 5 de poing afgebroken het was een moeilijke beslissing maar wilde wel alles uit de behandeling halen.

Nu was het bij mij ook wel dat ik de ene week twintig follikels had en de andere keer maar drie a vier.

Ik weet dat je er maar 1nodig heb maar het voelde niet goed.

Onze afgelopen poging hebben we gedaan in een ander ziekenhuis en ook daar deden ze geen ivf bij 3of minder. De laatste keer hadden we bij de eerste follikel meting maar 3follikels. ZwAar teleurgesteld was ik maar al zouden t er niet meer worden dan zou ik een escape iui krijgen. Dus dat was iets makkelijker om de knoop dan door te hakken uit eindelijk hebben we besloten de gonal f iets op te hogen en had ik op de punctie dag 32 follikels die ze aan prikte.

 

dus kijk wat goed voelt voor jou. Heb je er geen vertrouwen in doe het dan niet de pogingen zijn te kostbaar.

wel zeggen ze hoe minder follikels hoe beter de kwaliteit zal zijn van de eicellen.

 

succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Luister naar je gevoel en kijk niet teveel achterom, maar kijk vooruit, wees positief.

Je bent ook ouder geworden, neem dit mee in je overweging van je keuze.

 

Zelf had ik nooit meer dan 5 follikels en 5 eicellen, waarvan er steeds 2 bevrucht waren.

Misschien kun je van je vorige resultaten ook iets scrhijven.

Link to comment
Share on other sites

Allereerst bedankt voor jullie reacties, zal ze ook met mijn man bespreken. Mijn eigen gevoel is nog niet eenduidig. De ene keer denk ik afbreken, want dan kan er de volgende keer misschien meer groeien. Dan denk ik weer er hoeft maar een goede bij te zitten en ze zeggen ook vaak kwaliteit is beter dan kwantiteit.

 

Tja vlinder van mijn vorige pogingen weet ik het allemaal niet meer zo precies. Volgens mij iets van 7 of 8 eicellen en 4 of 5 Emmy's. Daarvan is er de eerste keer 1 terug geplaatst en 1 ingevroren. De tweede keer 2 terug geplaatst en 0 ingevroren. Misschien weten ze dat in het ziekenhuis wel nog.

 

Andere reacties zijn nog steeds welkom!

Link to comment
Share on other sites

Gefeliciteerd!

Als ik je post eerder had gelezen, dan had ik het volgende gezegd; er gewoon voor gaan! Ik had er maar 1!!! Maar daar werd ik mooi wel zwanger van.

( helaas miskraam na 9 wk), maar roch. Er is er maar eentje nodig...

Succes en ik hoop dat je zwanger bent!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use