Jump to content

Wel of geen punctie met maar 3 follikels?


Kim1980
 Share

Recommended Posts

Hoi dames,

 

Graag zou ik jullie mening willen weten op bovenstaande vraag. Ben vandaag voor de eerst follikelmeting naar het ziekenhuis geweest en er waren maar 3 grote follikels te zien en 1 hele kleine. Tijdens mijn vorige behandelingen 3 jaar geleden had ik volgens mij een keer 10 en een keer 12 follikels.

Komende zondag moet ik weer naar het ziekenhuis om te kijken of er nog meer follikels zijn gaan groeien, maar dat verwacht ik zelf niet echt. Nu zit ik erg in twijfel of de punctie wel moet doorgaan met maar zo weinig follikels. Heeft iemand van jullie hetzelfde meegemaakt en wat hebben jullie toen gedaan of wat zouden jullie doen. Het ziekenhuis zegt dat ze bij minder dan 3 geen punctie doen, maar 3 is echt zo een grens geval.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben van mening dat aantal niets uitmaakt voor het resultaat, ik had er meer als 30 en uiteindelijk 25 eitjes bevrucht.

1 is er precies overgebleven en die is terug geplaats ...

Het goede nieuws daarvan is dat hij nog steeds zit :D

Vraag advies in het ziekenhuis bij goed advies zou ik het zeker overwegen.

vaak zijn minder follikels betere kwaliteit als iemand die er zo veel heeft zoals ik had.

 

Het is je eerste poging en als het goed voelt zou ik hem wel door laten gaan

maar zou zeker je gevoel volgen

succes met het maken van je keuze!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik zelf heb dit ook een aantal keer meegemaakt. En heb toen steeds onder de 5 de poing afgebroken het was een moeilijke beslissing maar wilde wel alles uit de behandeling halen.

Nu was het bij mij ook wel dat ik de ene week twintig follikels had en de andere keer maar drie a vier.

Ik weet dat je er maar 1nodig heb maar het voelde niet goed.

Onze afgelopen poging hebben we gedaan in een ander ziekenhuis en ook daar deden ze geen ivf bij 3of minder. De laatste keer hadden we bij de eerste follikel meting maar 3follikels. ZwAar teleurgesteld was ik maar al zouden t er niet meer worden dan zou ik een escape iui krijgen. Dus dat was iets makkelijker om de knoop dan door te hakken uit eindelijk hebben we besloten de gonal f iets op te hogen en had ik op de punctie dag 32 follikels die ze aan prikte.

 

dus kijk wat goed voelt voor jou. Heb je er geen vertrouwen in doe het dan niet de pogingen zijn te kostbaar.

wel zeggen ze hoe minder follikels hoe beter de kwaliteit zal zijn van de eicellen.

 

succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Luister naar je gevoel en kijk niet teveel achterom, maar kijk vooruit, wees positief.

Je bent ook ouder geworden, neem dit mee in je overweging van je keuze.

 

Zelf had ik nooit meer dan 5 follikels en 5 eicellen, waarvan er steeds 2 bevrucht waren.

Misschien kun je van je vorige resultaten ook iets scrhijven.

Link to comment
Share on other sites

Allereerst bedankt voor jullie reacties, zal ze ook met mijn man bespreken. Mijn eigen gevoel is nog niet eenduidig. De ene keer denk ik afbreken, want dan kan er de volgende keer misschien meer groeien. Dan denk ik weer er hoeft maar een goede bij te zitten en ze zeggen ook vaak kwaliteit is beter dan kwantiteit.

 

Tja vlinder van mijn vorige pogingen weet ik het allemaal niet meer zo precies. Volgens mij iets van 7 of 8 eicellen en 4 of 5 Emmy's. Daarvan is er de eerste keer 1 terug geplaatst en 1 ingevroren. De tweede keer 2 terug geplaatst en 0 ingevroren. Misschien weten ze dat in het ziekenhuis wel nog.

 

Andere reacties zijn nog steeds welkom!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben vandaag in het ziekenhuis geweest. En ineens zitten er 7 follikels. Ben heel opgelucht. Hoef ik tenminste die moeilijke beslissing niet te nemen.

Dinsdag volgende meting.

Link to comment
Share on other sites

Gefeliciteerd!

Als ik je post eerder had gelezen, dan had ik het volgende gezegd; er gewoon voor gaan! Ik had er maar 1!!! Maar daar werd ik mooi wel zwanger van.

( helaas miskraam na 9 wk), maar roch. Er is er maar eentje nodig...

Succes en ik hoop dat je zwanger bent!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use