Jump to content

Flesvoeding; welk merk en waarom wel/niet?


Melis25

Recommended Posts

Hi dames,

 

Welke merk flesvoeding hebben jullie je kindje gegeven? En waarom juist dat merk? Welk merk vooral niet en waarom niet?

 

Liep laatst door de Kruidvat en het hele Nutrilon schap was leeg. Naast de rampzalige lege schappen schelen sommige merken echt serieus geld. We gaan sowieso voor een hypoallergene variant ivm de koemelkallergie die onze oudste heeft gehad in ernstige vorm.

 

Zie jullie reacties graag tegemoed, thanks!

 

Liefs,

Melis

Link to comment
Share on other sites

Hier fan van Friso hypoallergeen! Benaderd qua samenstelling ook het meest de borstvoeding. En het is tevens erg lekker! Ook belangrijk!

Verschillende merken geprobeerd hoor, maar van de nutrilon verstopte mijn dochter ontzettend om over de smaak nog maar te zwijgen.....

Link to comment
Share on other sites

Ik kreeg ook het advies (van mijn zus, ervaren kinderverpleegkundige) om met Friso HA te starten. Dus die heb ik nu in huis gehaald (in combinatie met Difrax flessen trouwens). Btw volgens mij is de standaard voeding lastiger te krijgen dan HA voeding. Ik zag trouwens dat deze voeding bij de Mak.ro per pak €1 goedkoper is dan bij de Et.os, en bij de Mak.ro heb je niet de beperking van maar 2 pakken per persoon!

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

Ik ben al heel snel overgegaan op de voeding van de kruidvat gewoon het eigen merk het scheelt een hele hoop geld en mijn kraamhulp zei dat de nutrilon ooit een rechtzaak tegen hen heeft aangespannen omdat de voeding van de kruidvat zo goed was maar goed of dat waar is weet ik niet

 

Wij zijn er erg tevreden over maar nu hebben wij natuurlijk ook het meest makkelijke kindje met geen enkel krampje ooit

Maar als het niet goed zou zijn mochten ze het niet verkopen en bij deze voeding heb je totaal geen problemen dat ze in grote hoeveelheden weg gekocht worden door Chinezen

Link to comment
Share on other sites

Hier n.utrilon o.mneo. Dochter raakt snel verstopt maar niet van deze voeding. Voor zoon maakt het niet uit volgens mij, das net een vuilnisvat. E.tos huismerk geprobeerd maar dat schuimt nogal, heel vaag! Kost wel een berg die merkvoeding maar nu ze ouder worden valt het wel mee. Van de p.ampers ben ik na maat 2 wel af gestapt en over gegaan op k.ruidvat eigen merk.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nooit bv gegeven, dat ging voor geen meter. Achteraf wel een zegen want anders had ik gewoon geen slaap meer gehad ;-) Hier in de eerste instantie ook steeds luieruitslag als we andere luiers gebruikten maar op een gegeven moment viel me op dat de p.ampers aan de buitenkant een beetje vochtig werden als er een grote plas in gedaan was (en daar is Klaasje goed in). Dus toch gaan experimenteren en uiteindelijk bij kv blijven hangen. Vond de kleine maten van kv helemaal niet fijn, werden heel hard, maar de grotere gaan hier prima.

Met p.ampers scheelt het eigenlijk weinig want die zijn zo vaak in de aanbieding, de keuze is hier puur op kv gevallen omdat ze beter droog blijven :-)

 

Maar on-topic weer! Met voeding ga ik niet meer switchen. I will not change my winning team haha :-) De rechtszaak van N.utricia tegen K.ruidvat ging trouwens om het feit dat de laatste ingrediënten van de eerste zou gebruiken zonder toestemming. Daar zouden octrooien op zitten. Uiteindelijk bleek dat er wel bepaalde componenten overeen kwamen met N.utrilon maar het was geen kopie en daarmee dus geen inbreuk op het octrooi. K.ruidvat heeft trouwens meer octrooizaakjes gehad met bekende fabrikanten, geduchte concurrent dus, die heel slim een ander het onderzoek laat doen en zelf alleen wat aanpast ;-)

 

Een hoop geblabla he? Maar in 2008 heeft N.estlé weer ruzie gemaakt met N.utrilon omdat beide fabrikanten over en weer wilden dat claims als 'Zorgt voor een beter immuunsysteem' van de verpakking werden gehaald. Vandaar dat er dus wel op staat wat erin zit, maar niet waarom of wat het doet. Wel grappig om te lezen. Voor geïnteresseerden, zie rechtspraak punt nl.

 

Big business, die kids van ons!

Link to comment
Share on other sites

Die van kv is bijna het zelfde als nutrilon van die rechtszaak klopt en is een stuk goedkoper ;-)

Ik had eerst nesley maar daar kreeg ze heel veel darm kramp van dus altijd bij nutrilon gebleven kreeg ze ook in het ziekenhuis

 

Succes met je keuze ;-)

Link to comment
Share on other sites

Toevallig heb ik me hier onlangs in verdiept. Ik zag door de bomen het bos niet meer.

 

 

Ik heb laatst een pagina gezien (zal de link zo even plaatsen) met daarop de samenstellingen van de meest voorkomende merken. Blijkt dat K.ruidvat en J.umbo identiek zijn met hun voedingen. (Dezelfde fabriek?)

Ook hebben diverse huismerken ook een hypoallergenen-darmkrampjes-hongerige baby's variant. Kijk maar eens.

het komt zo ontzettend dicht bij elkaar allemaal....soms bleek een huismerk zelfs beter te scoren.

Het is puur een kwestie van proberen denk ik.

omdat wij altijd winkelen bij J.umbo, gaan we dat huismerk proberen. Scheelt euro's met bv N.utrilon.

 

 

http://www.babyvoedingchecker.nl/index.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use