Jump to content

Flesvoeding; welk merk en waarom wel/niet?


Melis25
 Share

Recommended Posts

Hi dames,

 

Welke merk flesvoeding hebben jullie je kindje gegeven? En waarom juist dat merk? Welk merk vooral niet en waarom niet?

 

Liep laatst door de Kruidvat en het hele Nutrilon schap was leeg. Naast de rampzalige lege schappen schelen sommige merken echt serieus geld. We gaan sowieso voor een hypoallergene variant ivm de koemelkallergie die onze oudste heeft gehad in ernstige vorm.

 

Zie jullie reacties graag tegemoed, thanks!

 

Liefs,

Melis

Link to comment
Share on other sites

Hier fan van Friso hypoallergeen! Benaderd qua samenstelling ook het meest de borstvoeding. En het is tevens erg lekker! Ook belangrijk!

Verschillende merken geprobeerd hoor, maar van de nutrilon verstopte mijn dochter ontzettend om over de smaak nog maar te zwijgen.....

Link to comment
Share on other sites

Ik kreeg ook het advies (van mijn zus, ervaren kinderverpleegkundige) om met Friso HA te starten. Dus die heb ik nu in huis gehaald (in combinatie met Difrax flessen trouwens). Btw volgens mij is de standaard voeding lastiger te krijgen dan HA voeding. Ik zag trouwens dat deze voeding bij de Mak.ro per pak €1 goedkoper is dan bij de Et.os, en bij de Mak.ro heb je niet de beperking van maar 2 pakken per persoon!

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

Ik ben al heel snel overgegaan op de voeding van de kruidvat gewoon het eigen merk het scheelt een hele hoop geld en mijn kraamhulp zei dat de nutrilon ooit een rechtzaak tegen hen heeft aangespannen omdat de voeding van de kruidvat zo goed was maar goed of dat waar is weet ik niet

 

Wij zijn er erg tevreden over maar nu hebben wij natuurlijk ook het meest makkelijke kindje met geen enkel krampje ooit

Maar als het niet goed zou zijn mochten ze het niet verkopen en bij deze voeding heb je totaal geen problemen dat ze in grote hoeveelheden weg gekocht worden door Chinezen

Link to comment
Share on other sites

Hier n.utrilon o.mneo. Dochter raakt snel verstopt maar niet van deze voeding. Voor zoon maakt het niet uit volgens mij, das net een vuilnisvat. E.tos huismerk geprobeerd maar dat schuimt nogal, heel vaag! Kost wel een berg die merkvoeding maar nu ze ouder worden valt het wel mee. Van de p.ampers ben ik na maat 2 wel af gestapt en over gegaan op k.ruidvat eigen merk.

Link to comment
Share on other sites

Van bv over naar o.mneo werkte hier ook het beste... eerst heb ik een flesje standaard gegeven en toen poepte hij gelijk 3 dagen niet!

P.ampers gebruiken we nog steeds, inmiddels maat 5... andere luiers en er is gelijk uitslag! Dan deze maar.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nooit bv gegeven, dat ging voor geen meter. Achteraf wel een zegen want anders had ik gewoon geen slaap meer gehad ;-) Hier in de eerste instantie ook steeds luieruitslag als we andere luiers gebruikten maar op een gegeven moment viel me op dat de p.ampers aan de buitenkant een beetje vochtig werden als er een grote plas in gedaan was (en daar is Klaasje goed in). Dus toch gaan experimenteren en uiteindelijk bij kv blijven hangen. Vond de kleine maten van kv helemaal niet fijn, werden heel hard, maar de grotere gaan hier prima.

Met p.ampers scheelt het eigenlijk weinig want die zijn zo vaak in de aanbieding, de keuze is hier puur op kv gevallen omdat ze beter droog blijven :-)

 

Maar on-topic weer! Met voeding ga ik niet meer switchen. I will not change my winning team haha :-) De rechtszaak van N.utricia tegen K.ruidvat ging trouwens om het feit dat de laatste ingrediënten van de eerste zou gebruiken zonder toestemming. Daar zouden octrooien op zitten. Uiteindelijk bleek dat er wel bepaalde componenten overeen kwamen met N.utrilon maar het was geen kopie en daarmee dus geen inbreuk op het octrooi. K.ruidvat heeft trouwens meer octrooizaakjes gehad met bekende fabrikanten, geduchte concurrent dus, die heel slim een ander het onderzoek laat doen en zelf alleen wat aanpast ;-)

 

Een hoop geblabla he? Maar in 2008 heeft N.estlé weer ruzie gemaakt met N.utrilon omdat beide fabrikanten over en weer wilden dat claims als 'Zorgt voor een beter immuunsysteem' van de verpakking werden gehaald. Vandaar dat er dus wel op staat wat erin zit, maar niet waarom of wat het doet. Wel grappig om te lezen. Voor geïnteresseerden, zie rechtspraak punt nl.

 

Big business, die kids van ons!

Link to comment
Share on other sites

Die van kv is bijna het zelfde als nutrilon van die rechtszaak klopt en is een stuk goedkoper ;-)

Ik had eerst nesley maar daar kreeg ze heel veel darm kramp van dus altijd bij nutrilon gebleven kreeg ze ook in het ziekenhuis

 

Succes met je keuze ;-)

Link to comment
Share on other sites

Toevallig heb ik me hier onlangs in verdiept. Ik zag door de bomen het bos niet meer.

 

 

Ik heb laatst een pagina gezien (zal de link zo even plaatsen) met daarop de samenstellingen van de meest voorkomende merken. Blijkt dat K.ruidvat en J.umbo identiek zijn met hun voedingen. (Dezelfde fabriek?)

Ook hebben diverse huismerken ook een hypoallergenen-darmkrampjes-hongerige baby's variant. Kijk maar eens.

het komt zo ontzettend dicht bij elkaar allemaal....soms bleek een huismerk zelfs beter te scoren.

Het is puur een kwestie van proberen denk ik.

omdat wij altijd winkelen bij J.umbo, gaan we dat huismerk proberen. Scheelt euro's met bv N.utrilon.

 

 

http://www.babyvoedingchecker.nl/index.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use