Jump to content

UZ Gent of Düsseldorf


Barbara31270
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Barbara, bijna 43 jaar en helaas na 1x IVF in Voorburg en 2x ICSI in Gent nog geen succesvolle zwangerschap. Mijn partner en ik twijfelen nu of we nog voor een 4e poging gaan en zo ja of we dan in Gent blijven of dat het nog de moeite is om naar Düsseldorf over te stappen.

 

Volgens ziekenhuis is er geen reden waarom we niet zwanger zouden kunnen worden. Follikel groei, bevruchting is allemaal ok (voor mijn leeftijd ;-) ) maar innesteling lijkt niet te lukken.

 

Ik hoop op tips!

 

gr.

Barbara

Link to comment
Share on other sites

Hoi barbara. Ik zal morgen proberen hier wat uitgebreider te reageren want ik zit nu via mn phone op het forum. Ik heb zowel in dusseldorf als in UZ Gent gelopen.

Bij wie ben je in gent onder behandeling? Heb je bijvoorbeeld al aanvullende (RIF) bloedonderzoek gehad, hysteroscopie, pipelle, dag 5 embryos?

Ik ben zelf na 5 icsi pogingen ( 13 terugplaatsingen) zwanger geraakt van mn dochtertje. Ook bij mij was de innesteling een probleem. Ik ben okk iets ouder ( 40) maar was ook goed te stimuleren en had iedere keer topkwaliteit embryos. Bij mij bleek uiteindelijk een verhoogd immuunsysteem icm lichte stollingsafwijking een negatieve invloed op de innesteling te hebben. Nou hoeft dit niet een van de redenen te zijn van mislukte innesteling. Er kunnen ook andere oorzaken zijn of gewoon pech. Helaas helpt onze leeftijd daar ook niet bij. Ik zal morgen dus was uitgebreider ingaan op dusseldorf en gent.

Je zou eventueel zelf ook gewoon eens een gesprek in dusseldorf aan kunnen gaan om je eigen gevoel te laten spreken. Ik ben overigens zwanger geraakt.in Gent nadat ik vanuit dusseldorf was overgestapt naar het Belgische. ( Ook ooit een second opinie in voorburg gehad).

Je zou anders eens alvast kunnen spieken of het dusseldorftopic, prednisolon alan beer topic of het 40 plus topic. Helaas allemaal niet meer zo enorm actief maar wellicht wel wat info te vinden.

Succes en tot later.

Link to comment
Share on other sites

Hoi barbara, niet om je ontmoedigen maar bij ons heeft het zkh altijd aangegeven dat na 3 pogingen ongeveer de helft van de stellen zwanger is. Ook bij ons geen duidelijke oorzaken waarom het met icsi niet gelukt is. Uit de bloedtesten kwam niets bijzonders. Wen noemt idd een aantal opties waar je verder naar zou kunnen kijken. Heb wel ervaring met gent maar niet met düsseldorf. Blijf vooral jouw gevoel volgen! Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hai Barbara,

 

Wij hebben kort geleden een intake gehad bij de S. in Gent. Een week later bleek ik zwanger van onze allerlaatste cryo-poging (tp 11) Vergelijkbaar verhaal als bij Wen. Bij ons was de zaadkwaliteit slecht en kwam er een stollingsprobleem bij mij aan het licht. Wij hebben ook op de lijst gestaan voor DD. Daar is de wachtlijst voor een intake op dit moment een maand of 5-6!

Misschien gaat er met overstappen juist veel kostbare tijd verloren?

 

Ik weet dat men in Gent af en toe bloedverdunners voorschrijft... Misschien kun je dit eens met je arts bespreken? (wordt niet alleen bij stollingsafwijking ingezet)

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb helaas geen tips voor je, ook bij ons wil het niet lukken! Stimulatie en alles erbij loopt uitstekend maar bij de innesteling loopt het mis ik krijg vaak 1 week na de terugplaatsing (heftige) krampen, een soort ongesteldheidskrampen alsof mijn lichaam het embryo/de embryo’s afstoot.

 

Alle onderzoeken tot nu toe in Gent zijn goed! Bij de vorige poging hebben wij assited hatching gedaan en hebben wij aspirine en prednison voorgeschreven gekregen helaas zonder succes.

Wij gaan binnenkort met hun overleggen of er nog andere opties zijn. Wij denken over intrapalid, helaas doen Gent hier niet aan mee. Dus moeten we op dat gebied verder zoeken.

Link to comment
Share on other sites

Sugarplum, intralipid kan in een kliniek in Langenfeld (bij DD) Dat is een huisartsenpraktijk waar je tegen betaling van zo'n 90 euro het infuus kan laten zetten. Mocht je het adres nodig hebben, stuur me dan maar een pb.

Er zit in Amsterdam ook een kliniek die de infusen heeft en wil zetten.... Ben de naam even kwijt, maar kan het voor je opzoeken.

 

Ik heb bij onze laatste poging 30 mg prednison gebruikt (en ascal en fraxodi, maar ik had een bewezen stollingsafwijking)

 

Vraag aan je HA om stollingsonderzoek... Misschien komt er helemaal niets uit, maar voor hetzelfde geld ligt dáár wel het probleem (en is relatief makkelijk op te lossen) Wij zijn bij dr. Pf. in DD geweest en toen kwam er niets uit. Een half jaar later bij het stollingsonderzoek bleek ik anti-fosfolipidensyndroom te hebben... En toen we dat wisten was ik redelijk snel zwanger (eerst nog een tp gedaan met 20 mg prednison, die mislukte)

Link to comment
Share on other sites

Sugerplum, ik sluit mij aan bij Fleur. Je kan intrallipid ook elders doen terwijl je in gent onder behandeling blijft staan. Ik liep in gent (prof. de S) en liep ook onder behandeling bij dr Pf. Hij schreef een recept intrallipid voor en het infuus kan dus ook in Amsterdam gezet worden.

Zelf had ik ook nog een second opinie aangevraagd bij Serum Anthene. Zij zijn gespecialiseerd in zowel vruchtbaarheidsbehandelingen en immuun problemen etc. Zij geven een gratis advies middels mail. Serum Anthene is ook erg bekend om hun hidden C en hun 7 in 1 testen. Ik ken (middel een ander forum) een aantal meiden die na deze bloedtesten in Serum, zwanger zijn geraakt. Serum schrijft dan een lange antibiotica kuur voor als blijkt dat er iets uit de hidden C of die andere test komt. Daarna zijn een aantal meiden vrijwel direct zwanger geraakt. Je zou een kunnen googlen op Serum anthene.

 

Voor barbara, heb je ook eens in Gent gesproken over DHEA? Dit zou de eicelkwaliteit positief kunnen beinvloeden?

Link to comment
Share on other sites

Hallo dames,

superbedankt voor jullie reacties, ik hoor zeker weer wat nieuwe dingen. Ik vraag me alleen altijd af waarom het ziekenhuis dit zelf niet aangeeft/ voorstelt. Maar zoals ik wel vaker lees, je moet vooral zelf ook blijven nadenken.

 

Ik ben zelf onder behandeling bij dr. de B.aerdemaeker. Heb geen aanvullende onderzoeken gehad in Gent. Laatste icsi 2 dag 5 embryo's teruggeplaatst gekregen in morula stadium. Maar als ik nu weer eens lees hoeveel er nog gedaan kan worden, pfff waar begin je ..... Een hoop leeswerk!

Link to comment
Share on other sites

Barbara, dat klopt. Het is ook mijn ervaring dat je enorm veel zelf moet lezen en zelf aan moet dragen bij de artsen... Helaas! Na 6 mislukte pogingen gooide onze fa het nog steeds op pech. Zelf had ik al veel langer het gevoel dat het geen pech was. We hebben echt van alles gedaan: dr. Pf. in DD. Een pipelle in het Amstelland. Ook een hysteroscopie en een hsg, omdat ik gewoon niet geloofde in 'pech'. Alle onderzoeken bleken goed te zijn. Bij toeval werd bij mij een stollingsafwijking gevonden. Echt puur toeval.. Want ik had zelf het idee dat mijn bloed 'dus' wel goed moest zijn (we waren immers bij dr. Pf. geweest voor bloedonderzoek!)

 

Ik hoop dat je snel weer verder kan!

Link to comment
Share on other sites

Ja, Barbara. het is helaas best wel een zoektocht. Alhoewel prof de S best in veel dingen mee wilt denken. Ik liep in gent dus bij prof de S. Ik kwam bij haar na 4 mislukte pogingen. Op diverse fora is zij positief bekend, dus ik wilde perse bij haar onder behandeling. Via haar kreeg ik direct een hysteroscopie en aanvullend bloedonderzoek (RIF). Je zou dit dus ook eens zelf kunnen voorstellen aan je eigen arts.

Daarnaast is prof de S een voorstander van der pipelle. Die is bij mij dus ook in gent uitgevoerd. Ook dat zou je eens met je eigen arts kunnen bespreken.

Vanuit mijn bloedonderzoeken werd een lichte stollingsafwijking waargenomen en zij wilden mij eerst alleen aspirine voorschrijven. Nadat ik zelf dus contact had gehad met Serum en die mij adviseerden om ook een fraxiparine of clexane te gebruiken vanwege de stollingsafwijking, kon de S zich hier in vinden en kreeg ik dit.

Ik was zeer tevreden over Gent. Dit uiteraard ook omdat onze dochter daar is ontstaan, maar zonder dit resultaat was ik ook zeer tevreden geweest. Ik vond Gent erg zorgvuldig, deskundig en bereid op mee te denken en van het normale pad af te gaan. (mijn prof dan).

Ik heb ook 1 poging in Dusseldorf gedaan. Persoonlijk had ik moeite met de Nederlandse arts daar. Ik vond hem zelf erg commercieel en te gehaast. Tijdens het intake gesprek nam hij veel tijd, maar alle afspraken daarna was "lopende band" werk. Persoonlijk ben ik daar niet van. Ook sprak hij zichzelf vaak tegen. Maar ik weet ook dat er een hoop meiden wel heel tevreden over hem zijn. Dat zal je zelf moeten ervaren.

Ik weet wel dat Dusseldorf goede resultaten boekt bij meiden met een lage AMH waarde.

 

Ik ben mijn zoektocht overigens ooit begonnen middels het boek van Alan Beer en een topic op Freya. Vanuit daar ben ik verder gaan googlen.

 

Meerdere meiden (waaronder ikzelf) hebben hierboven geschreven over dr. Pf. Hij is immunoloog in Dusseldorf. Hij is zelfstandig en iedereen kan bij hem terecht. Hij is dus niet expliciet verbonden aan de kinderwenskliniek in DD.

Hij verricht bloedonderzoeken op het gebied van immuunafwijkingen. je kan hier ook meer over lezen via het boek van Alan Beer: is your body babyfriendly?

 

 

Ik zal anders wel even wat linken voor je opzoeken. Dan kan je eventueel eens beginnen met lezen, indien je daar zin in hebt. Je zou ook in gent eens kunnen bespreken welke aanvullende onderzoeken er zijn.

Mocht je meer info willen hebben over Alan beer, pipelle etc. Vraag ze gerust of kom even kijken op het prednisolon topic.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Ben aan het lezen geslagen.... Krijg dan zo'n dubbel gevoel. Aan de ene kant wil je alles ervoor doen maar het is ook een soort tombola, wat slaat wel aan wat niet en dan kijkend naar mijn leeftijd vraag ik me af of stoppen niet een betere optie is. Maar ja morgen denk ik daar waarschijnlijk weer anders over.

In ieder geval bedankt voor de tips en links, helpt me zeker!

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden, bedankt voor alle tips. Ik ga de kliniek in Amsterdam bellen ( heb eerder door een forum lid hier de naam doorgekregen). Als ik het in Nederland kan laten zetten zou het fijn zijn.

 

Ik ga mijn huisarts vragen voor het stollingsbloedonderzoek. Om heel eerlijk te zijn vind ik het “eng” om te vragen, hoop dat hij mij niet raar aankijkt…..Mocht hij nee zeggen dan kan ik mijn internist ook vragen. Alle andere tips ga ik ook achteraan.

Link to comment
Share on other sites

Barbara, dat gevoel ken ik al te goed. Bij mij ligt het meer aan de angst. De angst dat de behandeling weer mislukt, uit zelfbescherming wil ik stoppen.

Maar de wens te groter dan de angst Barbara, die gevoel ken ik al te goed. Bij mij ligt het meer aan de angst. De angst dat de behandeling weer faalt, uit zelfbescherming wil ik stoppen.

Maar de wens is groter dan de angst en dus ga ik door!.

 

Succes met alles meid!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Het blijft spannend....ik heb dus afgelopen vrijdag een bloed test gedaan en er is HCG... Maar het is maar 16. Dat is de ondergrens van wat ze willen zien. Dus komende woensdag weer bloed geven.... PFFFFF extra heftige verlengde wachtweken op deze manier!
  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use