Jump to content

UZ Gent of Düsseldorf


Barbara31270

Recommended Posts

Hallo allemaal,

ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Barbara, bijna 43 jaar en helaas na 1x IVF in Voorburg en 2x ICSI in Gent nog geen succesvolle zwangerschap. Mijn partner en ik twijfelen nu of we nog voor een 4e poging gaan en zo ja of we dan in Gent blijven of dat het nog de moeite is om naar Düsseldorf over te stappen.

 

Volgens ziekenhuis is er geen reden waarom we niet zwanger zouden kunnen worden. Follikel groei, bevruchting is allemaal ok (voor mijn leeftijd ;-) ) maar innesteling lijkt niet te lukken.

 

Ik hoop op tips!

 

gr.

Barbara

Link to comment
Share on other sites

Hoi barbara. Ik zal morgen proberen hier wat uitgebreider te reageren want ik zit nu via mn phone op het forum. Ik heb zowel in dusseldorf als in UZ Gent gelopen.

Bij wie ben je in gent onder behandeling? Heb je bijvoorbeeld al aanvullende (RIF) bloedonderzoek gehad, hysteroscopie, pipelle, dag 5 embryos?

Ik ben zelf na 5 icsi pogingen ( 13 terugplaatsingen) zwanger geraakt van mn dochtertje. Ook bij mij was de innesteling een probleem. Ik ben okk iets ouder ( 40) maar was ook goed te stimuleren en had iedere keer topkwaliteit embryos. Bij mij bleek uiteindelijk een verhoogd immuunsysteem icm lichte stollingsafwijking een negatieve invloed op de innesteling te hebben. Nou hoeft dit niet een van de redenen te zijn van mislukte innesteling. Er kunnen ook andere oorzaken zijn of gewoon pech. Helaas helpt onze leeftijd daar ook niet bij. Ik zal morgen dus was uitgebreider ingaan op dusseldorf en gent.

Je zou eventueel zelf ook gewoon eens een gesprek in dusseldorf aan kunnen gaan om je eigen gevoel te laten spreken. Ik ben overigens zwanger geraakt.in Gent nadat ik vanuit dusseldorf was overgestapt naar het Belgische. ( Ook ooit een second opinie in voorburg gehad).

Je zou anders eens alvast kunnen spieken of het dusseldorftopic, prednisolon alan beer topic of het 40 plus topic. Helaas allemaal niet meer zo enorm actief maar wellicht wel wat info te vinden.

Succes en tot later.

Link to comment
Share on other sites

Hoi barbara, niet om je ontmoedigen maar bij ons heeft het zkh altijd aangegeven dat na 3 pogingen ongeveer de helft van de stellen zwanger is. Ook bij ons geen duidelijke oorzaken waarom het met icsi niet gelukt is. Uit de bloedtesten kwam niets bijzonders. Wen noemt idd een aantal opties waar je verder naar zou kunnen kijken. Heb wel ervaring met gent maar niet met düsseldorf. Blijf vooral jouw gevoel volgen! Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hai Barbara,

 

Wij hebben kort geleden een intake gehad bij de S. in Gent. Een week later bleek ik zwanger van onze allerlaatste cryo-poging (tp 11) Vergelijkbaar verhaal als bij Wen. Bij ons was de zaadkwaliteit slecht en kwam er een stollingsprobleem bij mij aan het licht. Wij hebben ook op de lijst gestaan voor DD. Daar is de wachtlijst voor een intake op dit moment een maand of 5-6!

Misschien gaat er met overstappen juist veel kostbare tijd verloren?

 

Ik weet dat men in Gent af en toe bloedverdunners voorschrijft... Misschien kun je dit eens met je arts bespreken? (wordt niet alleen bij stollingsafwijking ingezet)

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb helaas geen tips voor je, ook bij ons wil het niet lukken! Stimulatie en alles erbij loopt uitstekend maar bij de innesteling loopt het mis ik krijg vaak 1 week na de terugplaatsing (heftige) krampen, een soort ongesteldheidskrampen alsof mijn lichaam het embryo/de embryo’s afstoot.

 

Alle onderzoeken tot nu toe in Gent zijn goed! Bij de vorige poging hebben wij assited hatching gedaan en hebben wij aspirine en prednison voorgeschreven gekregen helaas zonder succes.

Wij gaan binnenkort met hun overleggen of er nog andere opties zijn. Wij denken over intrapalid, helaas doen Gent hier niet aan mee. Dus moeten we op dat gebied verder zoeken.

Link to comment
Share on other sites

Sugarplum, intralipid kan in een kliniek in Langenfeld (bij DD) Dat is een huisartsenpraktijk waar je tegen betaling van zo'n 90 euro het infuus kan laten zetten. Mocht je het adres nodig hebben, stuur me dan maar een pb.

Er zit in Amsterdam ook een kliniek die de infusen heeft en wil zetten.... Ben de naam even kwijt, maar kan het voor je opzoeken.

 

Ik heb bij onze laatste poging 30 mg prednison gebruikt (en ascal en fraxodi, maar ik had een bewezen stollingsafwijking)

 

Vraag aan je HA om stollingsonderzoek... Misschien komt er helemaal niets uit, maar voor hetzelfde geld ligt dáár wel het probleem (en is relatief makkelijk op te lossen) Wij zijn bij dr. Pf. in DD geweest en toen kwam er niets uit. Een half jaar later bij het stollingsonderzoek bleek ik anti-fosfolipidensyndroom te hebben... En toen we dat wisten was ik redelijk snel zwanger (eerst nog een tp gedaan met 20 mg prednison, die mislukte)

Link to comment
Share on other sites

Sugerplum, ik sluit mij aan bij Fleur. Je kan intrallipid ook elders doen terwijl je in gent onder behandeling blijft staan. Ik liep in gent (prof. de S) en liep ook onder behandeling bij dr Pf. Hij schreef een recept intrallipid voor en het infuus kan dus ook in Amsterdam gezet worden.

Zelf had ik ook nog een second opinie aangevraagd bij Serum Anthene. Zij zijn gespecialiseerd in zowel vruchtbaarheidsbehandelingen en immuun problemen etc. Zij geven een gratis advies middels mail. Serum Anthene is ook erg bekend om hun hidden C en hun 7 in 1 testen. Ik ken (middel een ander forum) een aantal meiden die na deze bloedtesten in Serum, zwanger zijn geraakt. Serum schrijft dan een lange antibiotica kuur voor als blijkt dat er iets uit de hidden C of die andere test komt. Daarna zijn een aantal meiden vrijwel direct zwanger geraakt. Je zou een kunnen googlen op Serum anthene.

 

Voor barbara, heb je ook eens in Gent gesproken over DHEA? Dit zou de eicelkwaliteit positief kunnen beinvloeden?

Link to comment
Share on other sites

Hallo dames,

superbedankt voor jullie reacties, ik hoor zeker weer wat nieuwe dingen. Ik vraag me alleen altijd af waarom het ziekenhuis dit zelf niet aangeeft/ voorstelt. Maar zoals ik wel vaker lees, je moet vooral zelf ook blijven nadenken.

 

Ik ben zelf onder behandeling bij dr. de B.aerdemaeker. Heb geen aanvullende onderzoeken gehad in Gent. Laatste icsi 2 dag 5 embryo's teruggeplaatst gekregen in morula stadium. Maar als ik nu weer eens lees hoeveel er nog gedaan kan worden, pfff waar begin je ..... Een hoop leeswerk!

Link to comment
Share on other sites

Barbara, dat klopt. Het is ook mijn ervaring dat je enorm veel zelf moet lezen en zelf aan moet dragen bij de artsen... Helaas! Na 6 mislukte pogingen gooide onze fa het nog steeds op pech. Zelf had ik al veel langer het gevoel dat het geen pech was. We hebben echt van alles gedaan: dr. Pf. in DD. Een pipelle in het Amstelland. Ook een hysteroscopie en een hsg, omdat ik gewoon niet geloofde in 'pech'. Alle onderzoeken bleken goed te zijn. Bij toeval werd bij mij een stollingsafwijking gevonden. Echt puur toeval.. Want ik had zelf het idee dat mijn bloed 'dus' wel goed moest zijn (we waren immers bij dr. Pf. geweest voor bloedonderzoek!)

 

Ik hoop dat je snel weer verder kan!

Link to comment
Share on other sites

Ja, Barbara. het is helaas best wel een zoektocht. Alhoewel prof de S best in veel dingen mee wilt denken. Ik liep in gent dus bij prof de S. Ik kwam bij haar na 4 mislukte pogingen. Op diverse fora is zij positief bekend, dus ik wilde perse bij haar onder behandeling. Via haar kreeg ik direct een hysteroscopie en aanvullend bloedonderzoek (RIF). Je zou dit dus ook eens zelf kunnen voorstellen aan je eigen arts.

Daarnaast is prof de S een voorstander van der pipelle. Die is bij mij dus ook in gent uitgevoerd. Ook dat zou je eens met je eigen arts kunnen bespreken.

Vanuit mijn bloedonderzoeken werd een lichte stollingsafwijking waargenomen en zij wilden mij eerst alleen aspirine voorschrijven. Nadat ik zelf dus contact had gehad met Serum en die mij adviseerden om ook een fraxiparine of clexane te gebruiken vanwege de stollingsafwijking, kon de S zich hier in vinden en kreeg ik dit.

Ik was zeer tevreden over Gent. Dit uiteraard ook omdat onze dochter daar is ontstaan, maar zonder dit resultaat was ik ook zeer tevreden geweest. Ik vond Gent erg zorgvuldig, deskundig en bereid op mee te denken en van het normale pad af te gaan. (mijn prof dan).

Ik heb ook 1 poging in Dusseldorf gedaan. Persoonlijk had ik moeite met de Nederlandse arts daar. Ik vond hem zelf erg commercieel en te gehaast. Tijdens het intake gesprek nam hij veel tijd, maar alle afspraken daarna was "lopende band" werk. Persoonlijk ben ik daar niet van. Ook sprak hij zichzelf vaak tegen. Maar ik weet ook dat er een hoop meiden wel heel tevreden over hem zijn. Dat zal je zelf moeten ervaren.

Ik weet wel dat Dusseldorf goede resultaten boekt bij meiden met een lage AMH waarde.

 

Ik ben mijn zoektocht overigens ooit begonnen middels het boek van Alan Beer en een topic op Freya. Vanuit daar ben ik verder gaan googlen.

 

Meerdere meiden (waaronder ikzelf) hebben hierboven geschreven over dr. Pf. Hij is immunoloog in Dusseldorf. Hij is zelfstandig en iedereen kan bij hem terecht. Hij is dus niet expliciet verbonden aan de kinderwenskliniek in DD.

Hij verricht bloedonderzoeken op het gebied van immuunafwijkingen. je kan hier ook meer over lezen via het boek van Alan Beer: is your body babyfriendly?

 

 

Ik zal anders wel even wat linken voor je opzoeken. Dan kan je eventueel eens beginnen met lezen, indien je daar zin in hebt. Je zou ook in gent eens kunnen bespreken welke aanvullende onderzoeken er zijn.

Mocht je meer info willen hebben over Alan beer, pipelle etc. Vraag ze gerust of kom even kijken op het prednisolon topic.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Ben aan het lezen geslagen.... Krijg dan zo'n dubbel gevoel. Aan de ene kant wil je alles ervoor doen maar het is ook een soort tombola, wat slaat wel aan wat niet en dan kijkend naar mijn leeftijd vraag ik me af of stoppen niet een betere optie is. Maar ja morgen denk ik daar waarschijnlijk weer anders over.

In ieder geval bedankt voor de tips en links, helpt me zeker!

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden, bedankt voor alle tips. Ik ga de kliniek in Amsterdam bellen ( heb eerder door een forum lid hier de naam doorgekregen). Als ik het in Nederland kan laten zetten zou het fijn zijn.

 

Ik ga mijn huisarts vragen voor het stollingsbloedonderzoek. Om heel eerlijk te zijn vind ik het “eng” om te vragen, hoop dat hij mij niet raar aankijkt…..Mocht hij nee zeggen dan kan ik mijn internist ook vragen. Alle andere tips ga ik ook achteraan.

Link to comment
Share on other sites

Barbara, dat gevoel ken ik al te goed. Bij mij ligt het meer aan de angst. De angst dat de behandeling weer mislukt, uit zelfbescherming wil ik stoppen.

Maar de wens te groter dan de angst Barbara, die gevoel ken ik al te goed. Bij mij ligt het meer aan de angst. De angst dat de behandeling weer faalt, uit zelfbescherming wil ik stoppen.

Maar de wens is groter dan de angst en dus ga ik door!.

 

Succes met alles meid!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use