Jump to content

Vraag UZ Gent


Lieff

Recommended Posts

Ik heb een vraagje wbt UZ Gent.

In 2012 hebben we een geslaagde ivf poging gedaan in UZ Gent.

Onze arts was toen Dr. van de Kerckhove, dit vooral omdat ik geopereerd moest worden aan endometriose en hij voert die operaties uit. Een prima arts, maar niet zo spraakzaam ;).

Ik had tijdens de punctie 10 eicellen waarvan er 2 bevrucht zijn. Van de 2 embryos is er 1 teruggeplaatst en ons wondertje is 9 maanden later geboren :))). De andere embryo kon niet ingevroren worden. Omdat ik zwanger was en dolgelukkig ben ik niet in gesprek gegaan over het bevruchtingsresultaat, de oorzaak enzo. Maar nu onze dochter een jaar is en we eind volgend jaar terug zouden willen gaan voor een 2e kindje, beginnen de vragen te komen en ook de onzekerheid, want zo'n wonder, mogen we dat nog eens meemaken.

Nu wil ik dus eind volgend jaar (ja is nog ver weg ;)) een gesprek plannen in UZ Gent, maar kan ik dit gesprek bij Prof de S plannen en dan later de behandeling door iemand anders? Ik hoef niet perse door haar behandeld worden, maar ik wil graag een goed gesprek over onze eerste behandeling. En als ik over haar lees krijg ik het idee dat er met haar goed te praten valt en je alles kan vragen en een duidelijk antwoord krijgt.

Wat denken jullie? En is er een lange wachttijd voor Prof de S of kan ik rond juni bellen voor ong. november?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi lieff, Wat heerlijk dat jullie al een mooie dochtertje hebben mogen krijgen dankzij Gent!

Miojn dochtertje is ook via Gent tot stand gekomen. Ik loop zelf bij de S. Er is inderdaad erg goed met haar te praten en van gedachten te wisselen. Zij staat ook best open voor eigen ideeen, zolang het maar veilig is. Haar wachtlijst is helaas wel groot. Ik heb zelf afgelopen december gebeld vanwege een cryo die nog in Gent ligt. Ik kan pas in juni terecht. Maar soms kan je mazzel hebben dat er net een afspraak is geannuleerd en dan ben je eerder aan de beurt. Dus als je echt bij prof de S wil, dan zou ik gewoon nu alvast bellen en zeggen dat je een afspraak in november wilt.

Ik heb geen idee of je zomaar kan switchen van behandelend arts mbt een nabespreking van jullie poging.

Succes verder!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je reactie!Wat een lange wachttijd bij Prof de S, daar had ik niet op gerekend, dacht een maand of 4 ofzo. Ik vind het zo vroeg om nu al te bellen.

Fijn om nog eens te lezen dat je goed met haar kan praten, het eerste gesprek willen we sowieso bij haar. Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen in Gent?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use